Dansbandsveckan i Malung över dagen

 
 

Tänk att det skulle ta mig femtio år att äntligen besöka Dansbandsveckan i Malung om så bara över dagen. Dansen är på kvällen uppe i Orrskogens folkets park. Men dagtid i centrum i något som heter Grönlandsparken på Bertil Ellströms scen är det gratis underhållning. Flertalet av de band som ska spela upp till dansen på kvällen och även andra artister uppträder där. Bara det brukar samla ibland ett par tusen i publiken. I många år har jag tyckt om dansbandsmusik och allt runt omkring. Men se att åka till Malung och dansbandsveckan har jag aldrig gjort. Fråga mig inte varför. Men nu äntligen skulle det bli av att följa med övriga familjen upp över dagen till Malung.

 
 

Det är lite planering för min del att få med alla saker som skulle med. En god bok för att ha något att läsa på resan upp. Många vänner som jag har som både spelar i olika dansband och de som åker upp för att dansa i Malung blir så oerhört förvånad att jag aldrig varit där. Jag har tyckt att det är lite för stort och mycket folk. Men nu skulle det alltså bli premiär för mig.

 
 

En sista koll allt var med så steg jag ut och väntade på de andra som kom och hämtade upp mig. Så var vi på väg mot Malung. Vilken känsla i kroppen. Vädret var fint uppehåll vilket kändes skönt. Började med ett besök och en fika på Jannesgården café där skulle min gode vän Mona Gustafson uppträdda och medverka i en talkshow tillsammans med Pex och Lunkan från Perikles. Det regnade lite men det gav sig lagom tills de började. Snack och samtal som kommer sändas senare i P4 Dans.

 
 

Sedan gick vi över till Grönlandsparken det var dags för soundcheck sedan drog Mona Gustafson i gång. Låten Islands in the stream skulle hon sjunga duett med duktige Martin Nilsson. Det hade samlat mycket folk på bänkarna och runt om parken. Mona bjöd på låtar från sitt nya album Dolly & jag och lite annat med från hennes karriär. Johan Eriksson var konferencier och ledde allt med bravur. Vi gick och åt mat innan vi gick tillbaka till Grönlandsparken.

 
 

Lite senare på eftermiddagen skulle jag få uppleva något stort nämligen Bhonus. Så stort att åter få se dom. Nu var det extra känsligt med tanke på att Ulf Georgsson som spelat trummor där i så många år gått bort alldeles för tidigt.  Hans Östh gav en så fin hyllning där han pratade så varmt om saknaden efter Ulf. VI ska hedra Ulf med att spela en låt som han skrivit tårar faller för dig. Så många jag träffade i Malung som jag känner. En del fick jag träffa för första gången i mitt liv. Så mysigt så trevligt. Martin Nilsson klev på och bjöd på fina sånger och lite country.

 
 

Norska bandet Vagabond avslutade med att uppträda i Grönlandsparken. En fin dag var nu till sin ända för min del. Kvar återstod hemresan. Tack Malung för att jag för första gången i mitt numera femtioåriga liv fick uppleva detta. Det här var precis lagom för mig. Vem vet kanske åter jag tillbaka nästa år och då även upp till parken och är där en kväll för att uppleva stämningen och atmosfären där uppe.

Fridens Mikael.
         

Kommentera här: