Skärgårdsveckan i Kristinehamn med bilutställning och bagageloppis

 
 

I Kristinehamn bestämde man sig för att skapa, testa och göra något helt nytt. Resultatet blev Skärgårdsveckan. En hel vecka fullt med olika aktiviteter och bakom stod två flickor Camilla och Petra. Ganska fort fick de med fler aktörer på tåget. Fokus hade man lagt på båtlivet med seglartävlingar bland annat. Träningspass fanns det också en hel del av. Många utställare var med. Konstutställning det fanns något för de flesta att välja på.

 
 

Ute på gamla garnisonsområdet skulle de arrangera en bildutställning och bagageloppis. Lite orolig var jag för hur vädret skulle vara med tanke på den senaste tidens regnande. Men vädret var riktigt fint när jag vaknade på lördagsmorgonen. Satt och åt frukost med en oerhört skön känsla i kroppen.

 
 

Åkte hem och hämtade min broder så var vi sedan på väg ut till gamla garnisonsområdet. Det lustiga är att där ute jobbar jag och i fredags gick jag på semester. Så jag börjar min semester med att åka till jobbet kan man säga. När vi kom ut stod två flickor och dirigerade vart vi skulle köra.

 
 

Många bilar hade redan kommit ut och ställde upp sig. Det är något speciellt med gamla veteranbilar men även jänkare. Det fina tycker jag är då man stöter på någon som äger en bil som är i det närmsta original med lack och delar. Många bilar har man annars kanske lackat om eller bytt ut stora delar av utrustningen eller inredningen. Där stod många läckra pärlor. En god vän Morgan som till vardags kör taxi hade till sitt företag köpt en limousin. Den ställde han ut och det var mäktigt att se den än mer att få provsitta i den. Det är sådant man bara sett på film eller på sin höjd på en studentbal. Själv nobbade jag studentbalen då jag gick gymnasiet.

 
 

Riktigt kul att få se den på så nära håll.  Det fanns många fina bilar där. Min favoritfärg är ju grön och de fann jag en snygg grön bil. Likaså en Amazon det är något speciellt med en gammal Amazon som Svenne Rubins sjunger om. Gick sedan vidare för att se på bagageloppisen. Där stod många bilar och folk försökte kränga och sälja saker. En kille ropade på mig kom och köp något här det finns säkert något som du behöver. Kikade kort och gick vidare.

 
 

Det var måna som sålde men inget jag ville köpa jo en cd skiva med Phil Collins. Gick ett sista varv bland bilarna innan jag åkte vidare. Tack för ett trevligt arrangemang.

Fridens Mikael.

Kommentera här: