Glädje, Fernandoz och Pia Pihlgrens bjöd på en härlig dansafton i Gûnnerske (Gunnarskog)

 
 

Det har nu blivit ganska många år som Fernandoz och på senare år även Pia Pihlgrens ställt upp och spelat i Gûnnerske på midsommardagen. Fernandoz har i många år spelat i Gûnnerske på Gunnevi festplats så även Pia Pihlgrens. För många år sedan gjorde FUB en förfrågan till Fernandoz om de kunde tänka sig att ställa upp och spela ett par timmar för de inom föreningen FUB. Svaret blev ett självklart JA. Kan vi ge dessa människor lite glädje så gör vi det mer än gärna svarade Anders sångare i Fernandoz. För ett antal år sedan kom även Pia Pihlgrens och ville också vara med och spela. Nu delar de på eftermiddagen och en bit in på kvällen. Denna dag och dansafton har blivit så oerhört uppskattad av alla. För många är det årets höjdpunkt.  Det är så otroligt fint att de båda ställer upp och gör denna spelning för den har ett stort värde.

 
 

FUB arrangerar varje år en bussresa upp till dansen. I år skulle jag agera reseledare. Anmälningarna gick ut och snabbt bokade folk upp sig och ville åka med. Jag duschade och klädde upp mig hemma sedan var jag på väg. Klev på bussen och vi rullade mot Karlstad. Där skulle vi hämta upp ett gäng sedan göra ett stopp i Grums sedan var det raka spåret till Gunnevi festplats i Gunnarskog. Vädret var lite grått och det småregnade lite men humöret var ändå på topp hos samtliga. Klev av bussen då vi kom fram efter att jag prickat av så alla var med.

 
 

Klockan slog fem och Anders och Simon i Fernandoz hälsade alla välkomna. Så kul att se er igen sade Simon och möttes av applåder från publiken. Vi ska börja med lite country och Kevin ska få börja att sjunga sedan ska Anders sjunga beautiful body. Dansen var igång. Det fyllde på med folk och det blev direkt en härlig stämning. Vi ska spela en halvtimme sade Simon sedan kommer Snakebite kliva upp på flaket där borta och spela lite för er. Klapp, klapp applåder i massor. Det var full fart på dansgolvet och alla bara njöt.

 
 

Dags så att höja farten med en Fernandoz klassiker förklarade Simon. Bugga, bugga svänga vänster svänga höger. Nu ska vi vända blickarna mot flaket där står Snakebite redo att ösa på med en massa rock´n roll. Det blev ett sanslöst drag och sväng direkt. Många hade svårt att vara stilla. Mera rock och roll blev det i ett fasligt tempo. Tack vilken underbar publik ni är att spela för sade killarna i kör från scenen. Stunden senare efter extranummer var det dags för Pia Pihlgrens att dra igång på sin bana att börja spela. Tältet där de spelade i fylldes snabbt av dansglada människor. Hej på er mår ni bra, jag hörde inte riktigt mår ni bra frågade Pia och fick ett rungande ja tillbaka som svar. De drog igång med en fartfylld låt. Applåder händer som vajar i luften publiken var med direkt. Måndag morgon kom nu en fartfylld låt med mycket sväng i.

 
 

Det var full fart på dansgolvet hela tiden. Vilken stämning utbrast Pia. Nu ska Christian få sjunga en låt för er. Ronnie tog sedan vid och sjöng nästa låt. En tjej steg upp för att gäst sjunga med de Pia Pihlgrens i Cadillac girl. Många sjöng med och klappade takten till musiken. Så kul att åter få stå här och spela för er underbara människor uttryckte Pia det. Jag önskade en härlig låt med så gött drag i rälsbussen till Årjäng. Oj sade Ronnie nu får Pia ta fram texten åt mig men det gick galant. Dags så för Fernandoz att åter äntra scenen och spela. Kul att se så mycket folk här. Dags för Kevin att sjunga lite country för er sade Simon. Det bjöds på många låtar från deras skivor.

 
 

Nu tar vi nya tag titelspåret från senaste skivan varsågoda sade Anders. Deras nya medlem John spelar gitarr riktigt bra och han njöt av stunden. En tjej som fyllde 40 år firade de och sjöng för. Jag gick och köpte mig lite fika kaffe och en god kaka fick det bli. Sedan fortsatte Fernandoz att spela. Dags nu för lite önskemusik. Vi ska för Mikael det va jag, spela hans favoritlåt främling och för er andra också. Det utbröt allsång detta är en låt så många tycker om.

 
 

Så fortsatte detta fina dans som nu övergått till kväll. En tjej i rullstol sken upp och log ett stort leende då Fernandoz spelade varje gång jag ser dig ledmotivet till tv serien Ullared. Vilken stämning, vilket tryck så fantastiskt. Vi är så glada av att se er alla här sade Simon. Vi ska låta Kevin få sjunga om lejon nu. Lion sleep tonight var det dags för. Applåder och allsång om vartannat. Klockan började dra sig mot åtta och det var dags att runda av bjuda på kvällens sista dans. Innan dess hade John Bolin lirat gitarr boggie. Vi vill tillsammans med Pia Pihlgrens tacka er alla som kommit hit. Vi ska såklart avsluta med en låt skriven av Anders Nordlund själv. Soluppgång i Värmland tack för en underbar danskväll, vi ses kära publik. Vi tackade ordentligt innan vi klev på bussen för att åka hemåt. Tack Fernandoz och Pia Pihlgrens för att ni ställer upp och gör detta. Det berör och gläder så många människor.

Fridens Mikael.
       

Kommentera här: