Ishockey BIK Karlskoga – Södertälje SK 3-2 efter förlängning


 


 

I fyrtio år har mitt stora favoritlag i ishockey varit och framför allt är Södertälje sportklubb. Genom åren har det blivit många matcher där jag sett mitt älskade Södertälje spela. I Karlstad i Färjestads ishall innan Löfbergs arena byggdes. Sedan har jag två gånger varit i Södertälje och tittat. Men även i Karlskoga såklart det är bara 2,5 mil från Kristinehamn. Nu var det åter dags att bege sig i väg till Karlskoga för att se mitt älskade lag. Kvartsfinal i hockeyallsvenskan där vi satt oss i en svår situation där BIK vunnit de två första matcherna och på så vis skaffat sig en 2-0 ledning i matcher.

 
 

Dags nu för tredje kvartsfinalen och den första matchen i Karlskoga och Nobellhallen. Det är alltid kul när jag får möjlighet att åka och titta på mitt älskade Södertälje. Beställde en biljett valde sittplats. Åkte hem efter jobbet och packade ner det jag skulle ha med mig.

 
 

En sista koll ja allt var med så rullade jag i väg med bilen. Tur att det inte är så långt att åka kände jag. Passerade Linnebäck som det heter och sedan om Karlskoga. Jag valde att åka tidigare för att ha gott om tid på mig. Kul också att det skulle komma två bussar från Södertälje med supportrar till Karlskoga lägg till alla privatbilar som åker med. Fram kom jag och parkerade. Nu var jag redo för match. Här ska hejas på mitt älskade Södertälje.

 
 

Det var en härlig inramning i hallen. Två rätt stora klackar som stod och eldade och hejade på sina lag. Så var det dags för intro och att spelarna skulle äntra isen givetvis lite häftigt med eldarna men jag tycker det är bättre att spelarna åker in så startar de matchen. In kom först Karlskogas spelare sedan kom då som jag säger hjältarna. Mitt älskade Södertälje. Det märktes att detta var en match med heta känslor och en match som gällde mycket. Det blev gruff nästan direkt efter första tekningen. Märkte att bägge lagen bytt målvakter BIK Karlskoga hade Victor Brattström i mål och vi Olle Eriksson Ek. Karlskoga skapade någon halvdan farlighet men Olle i målet motade det skottet utan problem.

 
 

Karlskoga tog ledningen i matchen en ledning man höll perioden ut. Tog fram en dricka och tog mig en klunk. Så började den andra perioden och känslan var att de hade haft ett bra snack i periodpausen och skulle komma ut stärkta av det. Andra perioden förblev mållös även om den inte saknade målchanser. Periodpaus inför tredje perioden. Karlskoga hade ledningen med 1-0. Södertälje försökte att skapa chanser utan att lyckas få in pucken. 10:36 kvitterade Södertälje genom Harlestam och då tändes ett litet hopp hos mig. Drygt minuten senare blev det mål igen och det var mitt älskade Södertälje som tog ledningen med 2-1.

 
 

Nu håller vi detta tänkte jag. Men 14:48 kvitterade Karlskoga genom Plato. Södertälje hade sex spelare på isen och drabbades av ett lagstraff. Linus Videll satte av det. Men då som sagt kvitterade Karlskoga till 2-2. Nu blev det väldigt nervöst och en riktig nagelbitare och spänning. Vi behövde få in ett mål till för att vinna och reducera i matchserien till 2-1. men något mer mål i tredje perioden kom det aldrig. 2-2 stod sig matchen ut och för tredje matchen i rad skulle det bli förlängning. Det är som ett lotteri det kan gå hur som helst känner jag.

 
 

Det gäller att våga och våga spela ut och sedan är det ofta slumpen eller något misstag tyvärr som kan vara avgörande. Vi måste avgöra var min enda tanke för att inte hamna i underläge med 3-0 i matcher. Fjärde perioden tog sin början och det var väldigt nervöst. De fantastiska Södertälje supportrarna gjorde sitt på läktaren för att heja på laget. Trots ett par chanser för bägge lagen förblev perioden mållös. Jaha tänkte bara att vänta in en femte period. 2:13 in satte Kalle Jellwert det avgörande målet tyvärr spelar han i BIK Karlskoga. Jag satt tom tyst och bara tittade ner i golvet. Det var riktigt jobbigt och ledsamt. En tung, tung förlust. Nu var uppförsbacken oerhört brant. Underläge med 3.0 i matcher och fjärde matchen skulle spelas även den i Karlskoga. När jag skriver detta har Karlskoga vunnit även den och totalt matchserien med 4-0 i matcher. Bara att gratulera BIK Karlskoga till semifinalplatsen.

Fridens Mikael.
   

Kommentera här: