Serieseger och seger för Kristinehamns innebandyförening mot Dottevik U

Länge så låg Kristinehamns innebandydamer och Filipstads damlag sida vid sida och fajtades om seriesegern i division två. Men Filipstad förlorade något överraskande mot Lysvik som inte vunnit en enda match i serien och därmed rök deras chans att vinna serien. Kristinehamn blev då seriesegrare utan att ens spelat sin match. Poängtappet för Filipstad gjorde att Kristinehamn innan hemmamatchen mot Dotteviks U lag redan vunnit serien och att matchen skulle visa sig vara betydelselös. Kristinehamn har vunnit division två tidigare för att sedan ta steget upp till division ett och ramla ur på en gång.

 
 

Det var nu upplagt för fest. Innebandydamerna hade gjort sista matchen till en så kallad enkronasmatch där man skänker valfritt belopp, i lördags till förmån för den ideella organisationen Kvinna till kvinna. Det kände oerhört fint så jag bestämde mig för att åka ner till Brogårdshallen och titta. Min bror ville följa med han också. Tjejerna i Kristinehamns innebandyförening har så här långt svarat för en riktigt fin säsong. Så bra att de redan innan omgången mot Dotteviks U vunnit serien.

 
 

Gratis entré eller gratis brukar locka många besökare. Jag åt mat hemma sedan en kort vila på soffan så åkte jag och min bror Markus i väg. Vädret ute var riktigt fint. Vi kom ner i god tid till Brogårdshallen. När vi kom fram var där full aktivitet. Ett par grabbar från herrlaget stod och hälsade välkomna och informerade om att det är gratis entré. Vi steg in och tog plats på läktaren. Det var många som jag kände igen där.

 
 

Klockan fyra skulle matchen ta sin början. Och bägge lagens spelare var ute på planen och värmde upp. Det ramlade in mer och mer besökare. Klockan drog sig sakta mot fyra. Dags att blåsa i gång matchen tyckte domaren. Det böljade lite fram och tillbaka. 2:51 in i första perioden gjorde Emma Skoglund 0-1 för gästerna. Kristinehamn fortsatte att trumma på och 14:17 kvitterar Jennifer Lid Nilsson 1-1 till hemmalaget. Hon håller sig framme och kan trycka in bollen. Det böljande fram och tillbaka.1-1 skulle stå sig perioden ut. Andra perioden han bli 03:20 då Kristinehamn på nytt tog ledningen Bella Olsson efter förarbete av lagkamrater. Bara ett par sekunder efter så ökade Kristinehamn på till 3-1.  tiden stod på 3:48. Det var en riktig pangmatch av Kristinehamn.

 
 

Dottevik försökte och försökte dock utan resultat. Det var i stället hemmalaget Kristinehamn som ångade på. Stärkta av både fina mål och en rejäl kämpa anda. Kristinehamn kom i anfall efter anfall. Och Dottevik gjorde allt för att försöka freda sitt mål. I andra perioden ökade Therese Ingmarsson på till 4-1 tid 11:50. Lite mer än minuten senare ökar Kristinehamn på till 5-1 genom Camilla Olsson där och då kändes Dottevik som ett slaget lag. Det blev ett mål till innan andra perioden var till ända Sabina Olsson satte 6-1.

 
 

Tredje perioden tog sin början. 11:46 ökade Therese Ingmarsson på till 7-1 assist av Elin Yngve. Drygt två minuter senare fick Dotteviks målvakt åter plocka ut bollen ur målet ett mål som betydde 8-1 till Kristinehamn. 18:33 skulle Dottevik reducera till 8-2 genom Ellen Forsberg men de var redan ett slaget lag. Kristinehamns duktiga tjejer kunde bara spela av sista minuten för att sedan fira med publiken som var drygt 200 vilket inte är så tokigt. Trots att Kristinehamn vinner serien så väntar nu kval för att försöka nå division ett. Men tjejerna har gjort en fantastisk säsong. Stort Grattis till seriesegern.

 

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: