Succé för Kjellezdansen med Kjellez i Brunnsparken, där Kjell samtidigt fyllde 60 år

 

Mitt under pågående pandemi bestämde sig Kjell Lundbom och Peter Malmqvist att gå emot strömmen. De bestämde sig för att starta ett dansband. Och för lite mer än två år sedan såg Kjellez dagens ljus. Premiärspelningen gick galant och snart hade många, många fått upp ögonen för Kjellez. Det var inte bara danspubliken som upptäckt dom utan även många arrangörer stod redo att boka in Kjellez. Ett årsjubileum firades nere i Skåne med en riktig festkväll. Det snurrade på bra för Kjellez och spelplanen blev välfylld. De blev ganska snabbt stora publikfavoriter på landets dansbanor. Recensenterna stod i kö och alla hyllade Kjellez unisont. Kjell som i många, många år spelade trummor och sjöng i Glenn Endys närmare bestämt över trettiofem år. Peter som också spelat i Glenn Endys för många år sedan samt en rad andra dansband. In bakom trummorna kom Håkan Larsson en kille som bland spelat med Dannys och Skåningarna. Och en rad andra medlemmar så var Kjellez fött.

 
 

Medlemmarna i Kjellez fick en idé att slå två flugor i en smäll nämligen att hyra dansstället Brunnsparken i Örebro. Att där dels ordna en danskväll, dels fira sångaren Kjell Lundbom som dagen till ära fyllde 60 år. Det tyckte grabbarna var ett utmärkt tillfälle att göra. Att arrangera en sådan tillställning och danskväll kräver mycket förberedelser och planering. Man döpte danskvällen och firandet till ”Kjellezdansen” Sedan började man marknadsföra detta på Facebook.

 
 

Jag bestämde mig för att åka dit såklart för att fira Kjell men också hjälpa Kjellez att föreviga denna eftermiddag och kväll med att vara hovfotograf. Jag är alltid noga när jag åker ut på dans att klä upp mig. Örebro är en resa på drygt sju mil från Kristinehamn. Jag hade haft lite kontakt med Peter i Kjellez och förvarnat om att jag skulle dyka upp där. Duschade och packade ner allt som jag skulle ha med mig till Brunnsparken. Så tankade jag och rullade iväg.

 
 

Ganska lite trafik på vägen vilket var skönt. Petade in en cd skiva i spelaren i bilen och rullade fram längs vägen. Passerade Karlskoga och sedan Lekhyttan och slutligen kom jag fram. Svängde in bakom Brunnsparken. Gick in på ICA för att köpa mig lite mat att äta. När jag steg in blev grabbarna mycket glada av att se mig där. Vi snackade lite så dök ljudkungen upp Gunnar Ljud Gunnar Åkerlund fram. Han var med och hjälpte Kjellez med att ställa in ljudet. När han var nöjd var det dags att få i sig lite mat och sedan byta om. Entrén öppnades och dansfolket och gästerna började strömma in i lokalen. Det var många som ville precis som jag uppvakta och gratulera Kjell. Många hade med sig presenter till honom. Det hade även jag från hela familjen. Jag gick runt och tog en massa bilder. Det gällde att dokumentera allt. Klockan slog två och grabbarna steg ut på scenen redo för att dra i gång dansen. Det var extra kul att åter se Mats Olsson stå på scenen och spela. Mats är en fantastisk musikant och instrumentalist. Dessutom en väldigt trevlig människa, han spelade i över 35 år i Bob Stevens. Han fick ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till. Det strömmade in mer människor och klockan slog två. En sista koll så räknade Håkan in till första dansen. Det är kul att se när folket likt en getingsvärm glider ut på dansgolvet.

 
 

Du är värd att vänta på blev första dansen ut Håkan hälsade alla välkomna till Brunnsparken denna eftermiddag. Peter ska få fortsätta att sjunga inom mig varsågoda. Nu var dansen i gång. Applåderna var många och långa. Kjell såg riktigt nöjd ut där han stod och blickade ut över dansgolvet. Vi ska åka på farten i nästa dans Agnetha Mårtensson skrev den Älska mig mest sedan jag kommer hem varsågoda. Det var många som jag kände igen och träffade där. Ja sade Håkan efter att ha gjort ett uppehåll är det med stor stolthet vi hälsar honom välkommen tillbaka till scenen ge honom en varm applåd mina damer och herrar Mats Olsson. Stora applåder från publiken. Han ska hänga på sig sin saxofon och blåsa till det i don´t forget to remember me. Det är en fantastisk fin låt. Jag stod och rös i hela kroppen när Mats blåste. Saxofonälskare som jag är.

 
 

Oj, oj vilka applåder han fick. Your man är en riktigt stark bra countrylåt. Gunnar eller Ljudgunnar som han kallas för stod med plattan och kollade ljudet när Kjellez spelade och det han inte kan eller vet om ljud är inte värt att veta. Mästerlig är han i alla fall. Ja vi ska låna en låt från Mats Bergmans om du ger mig din hand heter den kommer nu varsågoda. Kjell sjöng med sån stark känsla och inlevelse med sin fantastiska sångröst. Vilken röst han har, vilket band och orkester Kjellez är när det gäller att spela dansmusik. Klockan drog sig mot fyra och det började bli dags för kaffepaus. En herre steg upp på scenen och greppade mikrofonen. Kära publik stanna gärna kvar på dansgolvet vi ska väl sjunga för födelsedagsbarnet Kjell. Kjell såg väldigt rörd och tagen ut då hela publiken klämde i med ja må han leva.

 
 

Vilken fin eftermiddag vi fick. Kaffe och lite tårta så var jag redo för andra delen av denna fantastiska danskväll. De skulle inleda med en av de finaste danslåtarna och en av mina absoluta favoritlåtar Rosen som du gav mig följt av min egen ängel åter musik från Mats Bergmans. Så tätt så nära gled dansparen fram över dansgolvet. Vill ha mer av dig du är min ängel för mest av allt sjöng Kjell. Vilken man, vilken sångare han är. Försök att fånga kärleken höjde upp tempot rejält. Kjellez är ett av vårt lands just nu bästa och mest omtyckta mogendansband om man nu ska kategorisera. Ann Cathrine var uppe och drog vinnare för de lottade ut kryssningar bland annat.

 
 

Peter hängde på sig sitt dragspel och svängde loss. Gunnar stod stadigt och tryggt på kanten med sin bas och basade. En riktigt evergreen ska vi spela nu förklarade Håkan för publiken green, green grass of home sedan tänd ett ljus i fönstret. Detta var nog hela eftermiddagens och dagens finaste stund. Applåderna ville aldrig sluta de blev bara mer och mer. Oj tack snälla ni Kjell darrade på rösten då han tackade publiken. Vi är så oerhört tacksamma, glada att det kom så mycket folk. Tack för alla fantastiska presenter och hyllningar som jag har fått fortsatte han. Å jo mer ska du allt få tänkte grabbarna. Mera applåder. Det är dags för oss i Kjellez att spela sista dansen men innan dess vill vi tacka alla som kom hit till Brunnsparken och gjorde Kjellezdansen så lyckad. Mina damer och herrar en sista gång idag Kjell Lundbom ge honom en stor applåd. Mats, Peter, Gunnar och jag Håkan säger stort tack till er alla.

 
 

Sista dansen blev Roy Orbinsons fina blue bayou och sedan svae the last dance. Jag tackade ordentligt för denna fina eftermiddag. Nöjd steg jag ut och satte mig i bilen för att styra hemåt. Tack Kjellez, tack och än en gång stort grattis Kjell.

Fridens Mikael.

     

Kommentera här: