Kent & Henke bjöd på en fin danskväll i Degerfors folkpark

 

Säger man Kent & Henke kanske någon rynkar på pannan eller skakar på huvudet och undrar vilka det är. Men säger man Kindbergs då vet de flesta direkt. De var med i detta populära dansband under många års tid. Men nu har de en duo ihop som de kort och gott kallar för Kent & Henke. Och det var för oss dags att åter åka till Degerfors folkpark för ännu en danskväll denna sommar. Vädret var väldigt fint och det var upplagt för en toppenfin danskväll.

 
 

Kul att få både träffa, se och lyssna på Kent och Henke för första gången. De båda blev glada att se mig där. Dansfolket strömmade in på dansgolvet. Hej på er allesammans sade Kent kul att se så många människor i denna fina folkpark i Degerfors. Vi ska börja lite lugnt med your cheatin´heart efter det älska glömma och förlåta. Snabbt fylldes dansgolvet och det blev rejäla applåder från start till grabbarna. Applåder, applåder fick de av publiken. Tusen tack så snälla ni är sade Kent.

 
 

Vi ska fortsätta med lite Fernandoz musik en dag den sommaren efter det lite sax i carolina moon. Lugnt gled dansparen fram över golvet. Dags så att öka på farten en aning heartaches by the number. En del buggade en del dansade på som vanligt. Åter dags att sänka ner på tempot i nästa dans sade Kent. Vi ska bjuda på välkända toner nyanser och sedan det gick en liten ängel. Två väldigt fina låtar och en herre stannade till gud så bra ni spelar sade han och log med hela ansiktet. Tack så mycket bugade Henrik artigt och hängde på sig dragspelet. Det skulle bjudas på en schottis. Det är så fint att se när de dansar gammaldans. Duktiga är publiken på det.

 
 

Silvermåne över bergen hette nästa fina låt som Kent & Henke bjöd på. De båda är så oerhört duktiga musikanter och spelemän. Inga blommor växer på en sjömansgrav är en fin omtyckt låt. Den bjöd de på. Sedan gick vi och fikade så mysigt och skönt att sitta ute i denna fina park och dricka kaffe. Så mysigt satt och pratade med ett annat danspar de var också väldigt nöjda med danskvällen. Så var det dags att åter börja spela. Håll mig heter första låten efter pausen. Den sjöng Kent innan det blev dags för Corina, Corina. Mera applåder för applåder fick grabbarna mycket av under kvällen. Till vårt eget blue Hawaii höjde upp farten och tempot i matchen.

 
 

Nu ska vi lugna ner tempot lite saxofon igen I can´t stop lovin you följt av San Marino varsågoda. Det bjöds på väldigt många fina melodier och låtar. Ljus och värme följt av en riktig klassiker Flamingos sjätte september. Publiken gav så mycket uppskattning till Kent & Henke. Bright lights and country music nu höjer vi tempot i nästa dans. O mein papa är en riktigt fin låt som Henke blåste så fint med sin saxofon. Vilka rejäla applåder han fick av publiken. Tackar sade han ödmjukt. Självklart spelade de främling. Tiden går fort när man har trevligt vi ska bjuda på sista dansen sade Kent. Men först vill vi tacka arrangörerna för goda mackor och gott värdskap. Publiken vilken fin kväll vi fått tillsammans. Dags för sista dansen tänd ett ljus i fönstret sedan ska vi avsluta med en låt vi alltid avslutar med sade Kent south of the border. Klapp, klapp mera applåder. Vi tackade grabbarna ordentligt och åkte sedan sakta hemåt nöjda med en väldigt fin danskväll.

Fridens Mikael.

   

Kommentera här: