En gräshoppa på fönsterrutan!

Hej idag börjar en ny vecka och för mig en ny arbetsvecka. När klockan ringer 05.10 känns det så skönt att stiga upp och göra mig klar duscha, läsa lite nyheter på internet innan det är dags att bege sig till jobbet. Jag vaknar varje morgon med ett leende på mina läppar att få åka och jobbar och framförallt få träffa alla fina ungdommar på jobbet. brukar bli en kopp kaffe då jag kommer till jobbet innan vi personal har mörgon möte och går igenom dagen.

Man får så mycket glädje och värme varja dag från brukarna. Hade på efternmiddagen lite möte med våran chef Göran som är så otroligt bra och duktig med stor kunskap så är han en av dom bästa chefer jag haft. han är så mån och omtänksam om sin personal bryr sig hur det går och hur man mår. Men när vi hade mötet fick min chef på jobbet Lasse se en gräshoppa sitta på fönsterrutan. Jag var inte sen att ta fram kameran och plåta lite bilder det var första gången jag fick se en på så nära håll. Filmade också då den klättrade och gick uppför fönsterrutan. 
Gräshoppa.Gräshoppa.Gräshoppa.

Gräshoppa.Gräshoppa.Gräshoppa.

Lite fakta om gräshoppor:

 

Gräshopporna har långa kraftiga bakben som de kan använda till meterlånga hopp. De är mestadels växtätare och dagaktiva. På bakbenen har de ett räfflat organ som de genom att gnida med vingarna åstadkommer ett starkt högfrekvent läte som hjälper dem finna en partner. Gräshopporna har ofullständig förvandling, dvs ur ägget kläcks en larv, kallad nymf, som liknar de vuxna insekterna med undantag för att den är mindre och saknar vingar. Något puppstadium finns alltså inte.

 

Gräshopporna kan ofta höras på soliga ängar och åkrar på högsommaren och bidrar starkt till vad vi kallar högsommarstämning. Vanligast i Sverige är ängsgräshoppan Omocestus Viridulus, som på ryggen är grön till färgen, ibland närmare brun, och på undersidan gulgrön. Gräshoppor förväxlas ofta med syrsor och vårtbitare, och i Sydeuropa cikador, som alla är mer nattaktiva. Vårtbitare är dessutom rovinsekter.

 

Fakta och källa:  http://sv.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A4shoppor 

En skön avkopplande helg med en lång skogspromenad idag!

Känns skönt att det åter blivit helg efter en veckas arbete så ska det bli skönt att få en helg hemma. Inte fara ut på någon dans utan bara vara och kunna slappa och jobba med hemsidan. Slutade jobbet i fredags vid halv tre skönt att gå hem ta helgen lite tidigare. Åkte till systemet och köpte lite öl med mig hem för denna helg tänkte jag bara vara hemma och slappa ingen dans eller något annat bara vara hemma i min lägenhet. I fredags morse då jag vaknade så gick jag och hämtade Kristinehamns posten som våran lokaltidning heter här i Kristinehamn. La mig i sängen och läste den och på sportsidorna var det med ett reportage från onsdagen då vi var nere och körde go-cart på stadsracet, och en stor bild på mig i tidningen då jag körde dubbelcart med en synskadad kille som heter Jimmy.

 En gammal fin bil som var med på stan som utställning under stadsracet.Go-cart.Vackra ekblad.

Kul att läsa det var mycket fint och bra skrivet av Oscar och bra reklam också att visa upp att ALLA kan köra oavsett funktionshinder eller eventuellt handikapp inget ska möta hinder. Ett bra reportage ska se om jag kan finna länken dit så ni som vill kan klicka in och läsa det. En fin dag tycker jag absolut och se glädjen hos alla. När vi kom in mot mål stod alla funktionärer och applåderade åt oss det värmde gott.  Blev mycket fina bilder som min bro tog tack Markus vad skulle jag göra utan dig du är den som betyder mest för mig.

 Vy mot Bergsjön.Blåklockor.Kantareller.

Färgade blad som jag fann på min skogspromenad.Jag har hittat lite kantareller.Lingon.

Hade och har haft en riktig skön slappar helg man behöver det ibland. Har varit onyttig och inte gjort något alls knappt. Druckit lite öl och lyssnat på en massa go dansbandsmusik vad vore mitt liv utan den musiken. Jobbat en hel del med min hemsida uppdaterat den med lite nya sidor och förhoppningsvis trevlig läsning. Idag (läs söndag) vaknade jag vid tio lite ovanligt för mig som brukar gå upp tidigt men skönt att sova ut. Bryggde på kaffe och konstaterade att det var fint väder men rejält blåsigt. Blev lite chattande och skrivande på msn med några vänner. Lite mer kaffe innan jag tog bilen på eftermiddagen och åkte ut destination skogen kallar jag det för. Skulle göra två saker dels leta och plocka kantareller och dels fotografera. Åkte till ett ställe som ligger en bit från Kristinehamn vid Bergsjön, Arvidstorp hette ställe som jag åkte till. Stannade bilen efter vägen och skulle ta lite kort men går av någon anledning ett par meter bakom bilen och där uppenbarar sig ett hav av gult. Kantareller och dom var inte små bara att hämta en påse i bilen och börja plocka.

 

Gick in sedan på en mycket lång skön skogspromenad det ger så kraft och frid åt sinnet att vandra runt i skogen och lyssna till fågelsång och andra ljud som man kan höra. Gick och små sjöng i mina egna tankar då jag stötte på ett gammalt hus som hade rasat ihop tog lite coola bilder där och fann mer svamp. Vilken lycka förra gången jag var ute så hittade jag typ fem stycken på två timmar. Men idag var desto mer tur för min del med svampplockningen. Hittade också en hel del fina motiv och objekt som fastnade i min kamera. Åkte sedan hemåt och stannade till för att som vanligt handla lite mat. Brukar varje söndag handla för hela veckan se till så jag får matlådan med till jobbet. Lite pyssel hemma och ett varmt bad ska jag ta innan det blir soffan och kolla på någon film eller lite tv innan sängen kallar på uppmärksamheten. Och snart är det dags för en ny arbetsvecka vilket jag ser fram emot. Må så gott alla blogg läsare och sköt om er.

 

Fridens Mikael.

Resa till Borås djurpark med jobbet!

Varje år brukar vi på jobbet åka på en resa med brukarna till en djurpark. Förra året åkte vi till Kolmården och det var och blev en mycket uppskattad resa av samtliga. I år diskuterade vi vart vi skulle åka och valet föll på Borås djurpark. Dels för vi inte hade varit där förut och dels för avståndet är bra och lagom långt att åka. Vi bestämde dag då vi skulle åka ner och träffades innan på jobbet där vi samlade ihop oss innan vi åkte iväg mot Borås. Skulle stanna efter vägen och fika vilket skulle smaka mycket gott. Vädret var med oss strålande solsken gladde oss alla.

Borås djurpark.Djur i djurparken.Borås djurpark.

Borås djurpark är en oas mitt inne i Borås och är 40 hektar stort. Djurparken grundades 1962 av Sigvard berggren och har således några år på nacken. Vi kom fram vid en halv elva och steg in i parken. Det var så mycket intressant att titta på det första som mötte oss var några uppstoppade dinosaurier där man kunde sätta in sin fot eller huvudet så såg det ut som man vart biten på riktigt. Jag hade kameran med mig såklart och tog en massa bilder som kommer en del här på bloggen och resten på min hemsida. Man fick gå upp för en ganska lång backe till starten men efter vägen upp fanns det djur att titta på.

Jag hittade en kompis i parken.Djur i parken.Hubold pingviner.
Sälar.Lejonen.Tiger.

Några av djuren som finns i djurparken var och är. Trubbnoshörning, bläsbock, struts, grants sebra, giraff, gepard, afrikanskt lejon, sibirisk tiger, apor, sälar samt humbold pigvin för att nämna några. Det var fantastiskt att se alla dessa olika djur. Vi gick runt och stannade till lite här och var för att beskåda och titta på djuren. Jag hittade en stor härlig rutschkana som jag bara var tvungen att åka i, Helena stod redo att ta kort på mig då jag kom ner. Hittade och såg något som var en upplevelse att se nämligen pingviner Humbold pingviner. Jag fotade tog en massa bilder lika bra så har jag att välja ut sedan dom som blev bäst. Alla var på ett mycket glatt humör sälarna kom upp och dansade lite för oss innan dom dök ner i vattnet igen. Så kom vi till Lejonen och det var en upplevelse minns att vi såg det förra året i Kolmården då vi åkte genom safari parken då.


Fick till ett par riktigt fina bilder på dom. Stannade till och vilade lite innan det för oss alla började kurra ordentligt i magarna nu skulle det sitta fint med mat så vi gick restaurangen och avnjöt en god bit mat. Efter maten händer något otäckt jag går ut som vanligt från restaurangen för att gå till dom andra. Plötsligt trampar jag i en grop eller i ett hål och faller handlöst framåt rakt i gruset med ansiktet och huvudet före. Slår i marken med en rejäl smäll och min kamera flyger sin väg glasögonen hamnar på snedden. Jag blir liggandes några sekunder innan jag kryper framåt till en bänk och sätter mig med värk i ena axeln och i handen som jag skrapar upp. Kamera och glasögonen verkar ha klarat sig och även jag även om det ömmar en del i kroppen. Gick väldigt försiktigt resten av tiden inne i parken och nu skulle jag komma till och få se ett djur som är ett utav mina favoritdjur nämligen girafferna. Vet ej varför men har alltid tyckt om giraffer tog ett par bilder och filmade en liten snutt där. Kvar av denna dagen återstod att besöka sovernir shoppen köpa med något hem och sedan köpa en glass för det blev jag mycket sugen på.

Aporna.Struts.Giraffer.

Det blev en fin tiger som ska pryda min bokhylla hemma sedan en fin kaffemugg, och som vanligt lite vykort. En mycket lyckad och fin dag fick vi alla tillsammans och mycket glada och nöjda gick vi ut till våra två minibussar som vi hade med oss för att åka hemåt Kristinehamn igen. Stannade till på hemresan för lite rast och fika vilket smakade gott med en kopp kaffe eftersom det kaffe jag hade med mig blivit svalt och kallt i termosen. Alla ungdomar skötte sig så fint hela dagen vad roligt det är att arbeta med så otroligt fina ungdomar, ni är ett fint föredöme för andra och så duktiga med allt. Hemresan gick mycket bra vi skrattade så vi tjöt i bussen beundransvärt att Lasse som körde orkade och stod ut med oss.


Fridens Mikael.