Flamingokvintetten på Scala teatern i Karlstad!

1960 bestämmer sig några grabbar för att bilda ett band och börjar spela tillsammans dom döper sig till ”Tutti frutti boys” men byter efter ett tag namn till Flamingokvintetten. Det blev starten på en karriär inget annat band knappt ens kunnat drömma om. Sångare då vid starten 1960 var Hasse Carlsson och nu femtio år senare heter sångaren fortfarande Hasse Carlsson han tillsammans med Dennis Jarnebrink är dom enda kvarvarande original medlemmarna i Flamingokvintetten. Gjorde mig klar hemma och klädde upp mig i en vinröd skjorta min favorit slips en svart väst och gråa fina byxor till det. Duschade och fick på mig allt innan jag styrde hem för att hämta min broder som också skulle med mig.

Flamingo.Jag.Flamingo. 

När jag steg utanför min port som vräkte regnet ner skit också tänkte jag men, men det fick gå. Styrde hem och hämtade broder innan det bar av mot Karlstad. Regnet hade tilltagit mera och det mer eller mindre vräkte ner då jag körde så det gällde att ta det försiktigt och inte gasa på för fort. Det tog lite längre tid men fram kom vi till Karlstad. Styrde in mot staden för konserten skulle vara på Scala teatern. Körde in och parkerade bilen innan det bar av till en bankomat för att ta ut lite pengar sedan mot teatern. Det var väldigt mycket folk både utanför som var på väg in och även sådana som redan hade kommit in. Detta kändes så stort det var inte vilka som helst som jag snart skulle både se och lyssna på utan ett av de största dansbanden som någonsin funnits i Sverige nämligen Flamingokvintetten. Den första som jag såg då jag kom in var Erik Lihm som spelat i Vikingarna stötte sedan på Daggen eller Dag Myrer en annan dansbandsmusiker. Det hördes hur det tisslades och tasslades bland folket vilka minnen dom hade till Flamingo och hur många som genom åren varit ute och dansat till dom. Flamingokvintetten har nog stått på varenda dansbandsscen och folkpark i Sverige och spelat för har man spelat som band i femtio år då har man hunnit med en del.

Flamingo.Flamingo.Flamingo.
Flamingo.Flamingo.Flamingo.
Flamingo.Flamingo.Flamingo. 

Dom öppnade dörrarna och började släppa in besökarna i salongen vi fick platserna längst fram men det gjorde inget det innebar att jag skulle kunna fotografera bra bilder under kvällen. Slog mig ner och såg hur det fylldes på i bänkraderna det kom mer och mer folk och merparten var äldre som säkert följt Flamingokvintetten sedan starten eller åtminstone hängt med sedan storhetstiden på sjuttiotalet. Ridån gick upp och där satt dom de levande legenderna Flamingokvintetten bandet som inspirerat så många att börja spela dansmusik. Sångare i alla dessa femtio år har varit Hasse Carlsson bredvid honom satt Dennis Janebrink som också varit med i alla dessa år och spelat. Dom varvade lite låtar från deras karriär med att berätta olika anekdoter och händelser berättade hur allting började en gång i tiden fån de första ackorden och framåt. Dom började ganska tidigt under kvällen med att spela en av deras absolut största låtar en låt som Hasse skrivit själv som också blivit en odödlig dansbandsklassiker ”Lilla Ann”. Sedan radade dom upp hits efter hits och jag hörde publikens reaktioner då Dennis eller Hasse presenterade en låt OHHHH det gick ett sus i salongen. Det var den emellan låtarna berättade Dennis några roliga historier och episoder som hänt. Har man som Flamingokvintetten varit verksamma och spelat i femtio år då har fått uppleva och vara med om en hel del.

Flamingo.Flamingo.Flamingo.

Flamingo.Flamingo.Flamingo.
Flamingo.Flamingo.Flamingo. 

Det var genomgående en mycket bra konsert vi bjöds på från scenen av Flamingo. Det är få band som kan konsten att rada upp hits på hits. Publiken var direkt med på noterna och sjöng och klappade med i låtarna. Det var en hel del kända ansikten där Erik Lihm som varit med i Vikingarna samt Christer Sjögren med fru. Såg ett par kändisar till salongen var fylld till sista stolen. Efter dryga timmen var det så dags för paus då passade jag och broder på att sträcka på benen och köpa oss varsin dricka. Satte oss sedan igen för att njuta av denna otroliga nostalgi resa som vi bjuds på från scenen. Nu hade man bytt ut de akustiska instrumenten mot mer riktiga grejer det lät lite mer om dom nu. Nu närmade vi oss slutet tyvärr på en fantastisk konsert på slutet stod hela publiken upp och diggade och klappade hårt i händerna. Vilken oförglömlig kväll det blev allt avslutades för mig och min broders del på donken där vi skulle få något i oss men vad jag tyckte om maten och stället lämpar sig inte att skriva i ord här på bloggen.

 

Fridens Mikael.

En liten Elin!

Håller på som jag säger att fuska och skriver lite egna dikter då lusten och andan faller in. Det blir mycket personligt men ibland som får jag en ide som jag jobbar vidare med det kan vara en rad eller några ord som sätter sig som jag jobbar vidare med sedan får jag se i slutet vad det blir av det. Detta är en dikt som jag skrivit på det sättet fick några ord i mitt huvud som jag sedan jobbade vidare med resultatet blev denna dikt döpt till ”En liten Elin”


En liten Elin

 

Ängslig och rädd ensam och utanför var hon nu hennes mor och far var sedan länge borta. Och av det som en gång var fanns inte mycket kvar. Hon stod invid vägen med tårar som rann nerför kinderna och en ängslig blick och oro för vart hon nu skulle ta vägen. Finns det någon som kan älska lilla Elin och samtidigt läka ett sårat och brustet hjärta. En liten Elin likt n vit duva försökte le en sista gång innan vingarna breder ut och hon flyger mot himlen.

 

Där får hon möta dem som en gång höll henne kär där får hon åter le genom sina tårar. En liten Elin finns på andra sidan hon kämpar med att läka ihop och få ihop det som en gång var trasigt. Hon försökte le innan hon vände om mot himlen och lämnade allt. Hon ville bli älskad hon ville bli sedd för den hon var. En liten Elin var ensam i sin egen värld utan några vänner alla som en gång fanns hade vänt henne ryggen. Nu fick hon stå ensam på vingliga ben och klara sig själv. De som hon lämnade kvar fick hennes små syskon dela på och i tidningen gick att läsa annonsen en liten Elin hade igår lämnat jorden hennes ögon var slutna där hon låg och log tyst för sig själv.

 

Mikael 2010-10-31.


Dikt.

Södertälje spelade ut Färjestad i Karlstad!

Trodde aldrig skulle få läsa denna rubrik på Aftonbladets hemsida ”Södertälje spelade ut Färjestad” Och inte heller få skriva dessa ord i min blogg men nu får jag det och det känns underbart. Läsare av min blogg folk som känner mig vet att mitt stora favoritlag i ishockey är Södertälje sportklubb det har det varit sedan nio års ålder. Jag hade länge sett fram emot matchen i Karlstad att få åka till Löfbergs lila arena eller som jag vill kalla den kaffeladan och se mitt favoritlag Södertälje möta Färjestad. Jag hade gått omkring med en stark mage känslan att Södertälje skulle vinna. Det som också var kul var att det skulle komma tre bussar från Södertälje med SSK supporters till matchen vilket betydde cirka 250 Södertälje fans i arenan under matchen. Det är och blir gigantiskt stöd för Södertälje och alltid tryggt att ha det stödet i ryggen under matchen. Låg hemma och vilade lite innan jag styrde iväg mot Karlstad satt och småsjöng och lekte med tanken att Södertälje skulle vinna matchen.

Färjestad - Södertälje.Färjestad - SödertäljeFärjestad - Södertälje 

Kom fram cirka en timme innan matchen skulle ta sin början. Då börjar problemet med att leta fram pengar till parkeringsautomaten. Letade fram fick ihop 29 kronor och det kostar 30 kronor men det var en kille som var snäll och gav mig en krona. Frid och fröjd nu var det bara att sätta fart o kurs mot ishallen. Samtidigt såg jag den första bussen rulla in bakom arenan med Södertälje supporters vilken stämning det skulle bli på läktaren ett gött drag med andra ord. Steg in lämnade min biljett sedan letade jag upp där jag skulle sitta och satt inte så långt ifrån Södertälje klacken eller borta stå sektionen. Det var en skön känsla att vara där och det är alltid kul att titta på ishockey live. Borta stå fylldes på med SSK fans som började sjunga och klappa i händerna det kändes skönt med det stödet från läktaren. Tänkte för en sekund på hur många gånger jag varit här och sett Södertälje möta Färjestad minns att pappa och jag var i gamla ishallen och tittade. Då fick jag se min stora idol Ander Eldebrink spela.

Färjestad - SödertäljeFärjestad - SödertäljeFärjestad - Södertälje.
Färjestad - Södertälje.Färjestad - Södertälje.Färjestad - Södertälje. 

Matchen började med en visa eller sång som Färjestad sjunger det ger jag inte mycket för. Släpp pucken och börja spela istället. Det var Färjestad i inledningen som skapade lite tryck som tog tag i taktpinnen utan att egentligen skapa en riktigt vass farlig målchans. SSK drar på sig en utvisning och då räknar alla med en anstormning från Färjestads sida och visst skapar dom tryck men i Södertäljes mål står Pontus Sjögren och storspelar med den äran och räddar flera skott. SSK reder ut utvisningen och dryga 10 minuter in på första perioden snappar Mattias Carlsson upp en retur och skjuter hårt och distinkt 0-1 till Södertälje vild glädje bland de tillresta Södertälje fansen som sjunger högljutt och klappar på. Det märktes tydligt och starkt vilka supportrar som dominerade och hördes mest på läkaren inte var det Färjestads klack utan Södertäljes röststarka klack. Färjestads klack stod stundtals som ett gäng bönder och såg ut att ha gått vilse. Det var ingen inlevelse inget drag där inte tyst stora delar av matchen medan Södertäljes klack höll igång hela tiden. Cirka sjutton minuter in på period ett så smäller det till igen bakom Färjestads målvakt 0-2. Det höll sig perioden ut och det kändes skönt att se Södertälje gå till periodvila med en 2-0 ledning.

Färjestad - Södertälje.Färjestad - Södertälje.Färjestad - Södertälje.

 

I Den andra började Färjestad ganska piggt och rappt utan att skapa någon het målchans Södertäljes försvar var väl samlat och motade bort det flesta puckarna som kom dom spelade ett mycket starkt försvarsspel och höll ihop lagdelarna mycket bra. Södertälje åkte på en utvisning som Färjestad utnyttjade och tillslut lyckades få hål på den duktige Pontus Sjögren i Södertäljes mål. 1-2 som stod sig perioden ut. Lite vila och jag köpte en dricka för nu blev jag törstig av allt skrikande på läktaren. När det var dags för den sista perioden han den knappt börja förrän Södertälje sexton sekunder in på den ökade på sin ledning till 1-3 återigen mål signerat Mattias Carlsson. Vild glädje på läktaren blad de tillresta Södertälje fansen och på andra sidan av läktaren satt det ett gäng SSK:are med så det båda klackarna stod och skrek o sjöng till varandra. Det var en skön känsla där jag satt på läktaren. Färjestad tog time out och försökte ändra om skapa mer tryck men Södertälje var det starkare laget detta match sjutton minuter in på tredje tar Färjestad ut sin målvakt och försöker skapa lite tryck men då får Stefan Bemström tag i pucken och kan lyfta och skjuta in 1-4 YEEEEEES hoppar upp bara vrålar rakt ut nu kan inget stoppa oss ingen kan stoppa våran maskin. Börjar titta på klockan 1.35 kvar av matchen men det gör inget Södertälje har besegrat Färjestad i Karlstad med 1-4 SSK fansen sjunger högre och högre mer och mer. Spelarna åker fram och ställer upp och tackar fansen efter matchen. Detta var vad jag drömde om innan att få uppleva. Södertälje fansen stod länge, länge kvar efter matchen och sjöng hoppade och dansade allt för att få in grabbarna igen på isen.

Färjestad - Södertälje.Färjestad - Södertälje.Färjestad - Södertälje. 

Jag grät en skvätt detta var så berörande i hjärtat och så stort. Tänkte snabbt jag är född i Karlstad jag är Värmlänning av hela mitt hjärta och jag älskar Södertälje sportklubb. Det kommer för alltid vara laget i mitt hjärta. Jag är så stolt över pojkarna som går in och gör en sådan stark och stor match mot Färjestad. Något som också var bra denna match var Södertäljes poverplay spel det har hackat en del men idag var det mycket vassare. Södertälje hade en hetare och starkare inställning och vilja att vilja vinna matchen. Detta blev en underbar kväll där Södertäljes tillresta supportrar gång på gång sjöng ut Färjestads klack de hördes mest och högst. Jag satt på läktaren och bara njöt av spelet det är starkt att åka till Karlstad och spela ut Färjestad och dominera. Det blev för mig och alla tillresta Södertälje fans en underbar kväll och match. Denna match rankar jag högt bland alla matcher jag sett med Södertälje genom åren. Nu kändes det mycket lättare att styra bilen hemåt gissa en gång om det var allsång på vägen hem.

 

Fridens Mikael.