IFK Ölme utslaget i kvalet till division 2

 
 
 Så har vårt kvaläventyr till division två tagit slut. Vi hade en hedersam förlust i bagaget 3-2 med oss med från första matchen i Stockholm. Ölme var rejält taggade och laddade för returen på hemmaplan nu skulle vi vända på steken och matchen. Domaren blåste igång matchen och Ölme försökte ta tag i matchen och vaskade fram ett par halvchanser utan att få in bollen i mål. Tiden gick och domaren satte pipan i munnen och blåste av den första halvleken som slutade 0-0. Vi gick och köpte oss varsin Sverre burgare som Sverre så gott grillar.
 
 
 
Stärkta av detta blev det en dricka innan domaren blåste igång den andra halvleken. Kände att vi hade en chans helt klart. Jag och broder gjorde vårt för att ge all support till spelarna. Vi tog tag och skapade direkt en farlig chans men bollen smek utanför stolpen en bit.  
 
 
 
I matchminut 65 får vår egen Marcus Nilsson tillika lagkapten ett läge som han så fint förvaltar och sätter dit 1-0 till oss. Där och då började jag och broder tro på en seger och 1-0 räckte ju. Minuterna senare får vi ett kanonläge Jimmy Frisk får ett gyllene läge att öka på men skjuter utanför målet.
 
 
 
FC Stockholm verkade allt mer nervösa och desperata de slarvar en hel del och får jaga bollarna. Med tio minuter kvar då skriver vi matchminut 80 så lyckas de nicka in kvitteringen till 1-1. Där släcktes hoppet för oss men ett mål till från vår sida skulle åter ändra matchbilden till vår fördel vi fortsatte att försöka trycka på. Då började flertalet av motståndarspelarna i FC att maska de tog allt längre tid att hämta bollarna göra inkast få igång spelet. Deras målvakt gjorde ingen större brådska att få igång spelet och mot slutet lägger han sig ner men domaren är snabbt på plats och ber honom resa sig. Klockan slog 90 minuter och vi försökte och försökte så när domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen kände man först en enorm tomhet men sedan en glädje över den prestation spelarna åstadkomit. Med tanke på hur vårsäsongen såg ut stundtals och hur den slutade så var det väl ingen som trodde på kval till division två. Men under hösten har vi gått som tåget rakt framåt och spikrakt uppåt. FC Stockholm då ja det var inget lag som imponerade på mig de hade ett par individuella spelare som var ganska skickliga de hade en del tur. Men ska de upp till division två så får de allt spela lite bättre.
 
 
 
 

Detta var en matchserie över två matcher som kunnat sluta lite hur som. Men en stor eloge och ett stort grattis till våra fantastiska spelare och krigare för en fantastisk säsong. Nästa säsong tar vi ytterligare ett kliv jobbet blir nu att se över spelartruppen vilka spelare blir kvar vilka lämnar och sedan är det ut och leta spelare. Denna procedur har alla lag så det är ingen nyhet. Men ett stort tack till alla spelare, ledare alla inom och runt föreningen IFK Ölme för denna säsong.

Fridens Mikael. 

Fin foto tur med broder till Värmlands Säbys naturreservat

 
 

Vädret denna söndag var riktigt trolskt och magiskt så bedårande vackert en väldigt, väldigt fin höstdag. Tidigt på morgonen vaknade jag och bestämde mig för att dra ut som så många gånger förr och fotografera. Hade lite att pyssla och fixa här hemma innan jag drog ut. Så skrev broder till mig på nätet så jag frågade om han ville med ut vilken han ville. Vart ska du åka frågade han mig söderut då ska få åka med till ett ställe där du aldrig varit förut svarade jag Värmlands Säbys naturreservat. Det låter fint svarade han mig kom om en kvart och hämta mig så packade jag ner kaffet och lite smörgåsar och så drog jag hem och hämtade min broder. Stannade till och tankade bilen så var vi sedan på väg.

 

 
 

Här kommer vi och vilken fin dag det var helt ljuvligt inte ett moln på himlen vi såg där vi rullade fram. först skulle vi åka till ett gammalt stationshus och fota lite det var just Värmlands Säbys gamla stationshus. Av svängde vi och rullade fram och parkerade så fint och skönt att sträcka på sig. Där passade vi också på att fika det var väldigt skönt sitta utomhus och dricka kaffe och äta mina medhavda äggmackor. Vi satt i solen på trappan och bara njöt där tillsammans. Tog en kopp kaffe till innan vi fortsatte att fotografera.

 

 
 

Tog lite fler bilder på och runt stationshuset innan vi rullade vidare på vår färd och väg. Gjorde ett kort stopp innan vi anlände till en riktigt stor vacker herrgård som heter Värmlands Säby där gjorde vi ett litet stop gick runt och tog en massa fina bilder. Löven låg på marken och på träden lyste solen upp löven i dess finaste höstfärger.

 

 
 

Nu styrde vi vidare men bara en liten kort bit och parkerade bilen vi var framme vid naturreservatet tog mig en kopp kaffe till. Sedan började vi att gå vi hade en liten bit att promenera tills vi var framme. Stannade till några gånger och tog en massa bilder sedan nådde vi vårt mål. Oj vad vackert vilka fina vyer utbrast min bror Markus. Ja han hade aldrig varit här förut.

 

 
 

Vi gick runt tog en himla massa bilder himlen var klarblå och inte ett moln så långt ögat kan nå inte ens en vindpust det var totalt vindstilla. Jag ställde upp mig så broder fick ta lite bilder på mig till min blogg och jag tog lite bilder på honom. När vi kände oss nöjda där så gick vi tillbaka till bilen och rullade vidare mot Visnums Kils hembygdsgård och den gamla skolan nere i Kärr som det heter. Blev en kort stop för vi fortsatte ner till kyrkan den vackra fina kyrkan Visnum Kils kyrka. Där tog vi de sista bilderna innan vi lugnt rullade hemåt för att få i oss lite mat det var behövligt efter en heldag ute och fotografera.  En massa bilder fick jag att redigera med. Måste också lämna in min kamera få den servad och objektivet rengjort.

 

 
 
 
Fridens Mikael. 

Resa till Stockholm kval till division 2 för vårt lag IFK Ölme

 
 
 

Mitt stora favoritlag i fotboll är inte något av de Allsvenska fotbollslagen även om mitt hjärta klappar för IFK Norrköping det är inte heller någon av de stora utländska klubbarna. Det är lokalt IFK Ölme det är nu lite över tjugo års tid som jag hållit på detta lag och som jag även supportat dom det har genom alla åren blivit många matcher. Men också väldigt många mil som jag åkt och kört på vägarna allt för att titta och heja på laget i mitt hjärta. Efter en skaplig vår säsong som gått lite upp och ner lite småknackigt emellanåt så tänkte jag och säkert flera med mig. Kan de göra en skaplig höst säsong så blir säsongen skaplig. Vi mötte de klara seriesegrarna IFK Åmål på bortaplan och förlorade med 7-1 efter den matchen har IFK Ölme gått som rena tåget. Inför seriens sista omgång låg vi på andra plats vilket skulle innebära kvalspel upp till division två där skulle vi ställas mot och möta ett lag jag aldrig hört talas om förut. FC Stockholm Internazionale hette laget en förening som startade igång sin verksamhet så sent som 2010. Det har gått som en magnet upp genom seriesystemet. Det var med viss spänd förväntan som jag gick och lade mig kvällen innan lagom pirrig i kroppen. Ja jag skulle inte spela eller deltaga bara heja på men det är nog så nervöst vill jag lov att säga.

 

 
 
 

Tidigt ringde min klockradio jag gillar att gå upp tidigt så jag inte behöver stressa. Upp bryggde på kagge och tog mig kaffe och en smörgås vilket kändes som en bra start på dagen så var det till att duscha sedan på med kläderna för att först åka och ta ut pengar och handla lite matsäck med sig smörgåsar och bananer fick det bli. Hämtade broder så drog vi sen iväg upp till Donken där vi skulle samlas. En efter en kom de sedan var det dags för avfärd så rullade bussen iväg Stockholm här kommer vi. Vi stannade i Karlskoga och tog upp lite spelare och tränaren så rullade bussen åter iväg. Id Erikslunds köpcentrum skulle vi höra ett stopp för att få i oss lite medhavd mat och matsäck. Sedan rullade bussen vidare och jag lutade mig bakåt för att vila en liten stund.

 

 
 
 

Så rullade bussen in mot Stockholm och det märktes nu började det tjocknad på med bilar trafiken blev hårdare. Men vi kom allt fram i god tid innan matchen skulle börja. Då vi var så pass tidiga bestämde vi oss för jag och broder och några till att vi skulle leta upp nån restaurang och beställa något att dricka innan matchen skulle börja. Jag skulle köra bil när jag kom hem så jag beställde en Ramlösa och det tog bara kort inga kontanter tyvärr.  Och ja när jag satt in mitt kort i apparaten slog tjejen in en kod sedan fick jag läsa 34 kronor för en Ramlösa. Hoppsan sade jag denna får man dricka med andakt hemma kosta denna bara hälften men det är på landet det.  Tillbaka gick vi och domaren blåste igång matchen. Domaren han bara blåsa igång så redan efter trettio sekunder låg bollen tyvärr i vårt mål en riktig tavla 1-0 till hemmalaget FC Stockholm okej tänkte jag sak det rinna iväg. Men vi lyckades täppa till ytorna och Reza Shirazi gjorde ett riktigt drömmål rakt upp i krysset.  Underbart nu var det åter match.

 

 
 

Vi fortsatte trumma på och tog över en del av spelet. Sedan kom en bjudning till från vår sida och de kunde enkelt placera in 2-1 åter var det uppförsbacke från vår sida detta var ett resultat som stod sig halvleken ut. Noterbart är att deras spelare nummer nio fick syna det röda kortet en solklar armbåge rakt i Ölmespelaren. Andra halvleken hann bli fem minuter gammal då vi åter kvitterade till 2-2 Marcus Gustavsson gjorde målet. Vi höll spelet väl uppe och började lite smått med en man mer på planen att ta över mer av spelet. Men det var återigen hemmalaget som i matchminut sextio fick göra 3-2 och åter fick vi börja jaga. FC Stockholm var inget lag som imponerade på mig visst de var duktiga hade snabba spelvändningar och ett fåtal enormt skicka individuella spelare. Vi försökte flytta upp laget och på så sätt sätta mer press för deras backlinje tyckte ja i vissa lägen var lite långsam. Tiden gick och klockan slog nittio minuter sedan lite tillägg så blåste domaren av matchen. Förlust med 3-2 är väl kanske inte så mycket att säga om men vi hade skapat oss ett bra fint läge inför returen hemma helgen efter. Lite synd att släppa in 3-2 målet.  Men i andra halvlek räddar Anton en straff åt oss. Nu plockade vi ihop allt steg på bussen som skulle rulla mot Värmland det blev ett stopp vid Hälla köpcentrum i Västerås för att få i oss lite mat.  Det var riktigt kul att få följa med på denna resa och framförallt supporta vårt lag.

 

 
 
 

Fridens Mikael.