Motorkväll i Björneborgs folkets park

 

Varje måndagskväll slås portarna upp till en gammal fin genuin svensk folkpark den ligger cirka en och en halv mil utanför Kristinehamn i ett samhälle som heter Björneborg. Det är folkets hus och park styrelsen som öppnar parken och bjuder in alla till motorkväll. Då kan man åka dit med sin gamla veteranbil eller motorcykel för att fika. Och självklart behöver man inte ha någon gammal bil eller motorcykel för att åka dit alla är välkomna.

 
 

För varje måndagskväll under maj, juni och augusti är det motorträff i Björneborgs Folkets park. Precis som tidigare år är konceptet anspråkslöst – kör in i parken med hobbybil eller motorcykel, umgås och fika. Det är väldigt trevligt och mysigt och hela området i parken andas nostalgi och på scenen har många av de stora stått och uppträtt på rotundan har flertalet dansorkestrar spelat upp till dans. Publikrekordet i parken ja det har ABBA.

 
 

Jag och broder bestämde oss för att åka dit för att ta en fika denna soliga varma fina måndagskväll. Vi parkerade utanför parken tog lite bilder innan vi knallade in. Så fint krattade grusgångar och en hel del gamla bilar stod parkerade inne i parken. En och annan motorcykel hade också letat sig dit. Vi stegade fram köpte fika och slog oss ner vid ett bord så mysigt och fint där var. Satt och njöt i solskenet tog lite bilder innan vi båda var nöjda och styrde vidare. TACK till alla som gör dessa kvällar så både fina och gemytligt trevliga.

 
 

Fridens Mikael.

SM final i bordtennis Storfors BTK – Eslövs PK

 

2008 tog den lilla bruksorten Storfors ett stort kliv med sitt damlag i bordtennis det var då de gick upp i högsta serien i bordtennis i Sverige Pingisligan. Resten är historia vad denna klubb åstadkommit och nu stod de redo att spela klubbens största match SM final. För motståndet skulle Eslövs PK svara en klubb som var i SM final förra året men förlorade då. Onsdagen tjugofemte maj skulle bli ett stort historiskt datum då skulle Storfors BTK hemma i Sporthallen spela den första SM finalen.

 

Klockan 18:30 var det magiska klockslaget då matchen skulle börja. Jag bestämde mig för att åka tidigt så skulle jag hinna äta lite mat innan. Svängde in vid Taverna och gick in fläskfilé med stekt potatis o bea smakade mycket gott. Stärkt av maten körde jag till sporthallen jag var så enormt laddad. När jag svängde in var där redan många bilar och full fart i hallen det fixades och grejades tv var där så stort är detta.

 
 

 

Det fylldes på jag var glad att jag fått en ganska bra plats på läktaren det kom en och en till och en till. Stol efter stol blev upptagen nu var det riktigt mycket folk. Reste mig lite där var det fullsatt där var det fullsatt vilken känsla. En av ledarna i Storfors Tomas kom fram och tog mig i hand och hälsade mig välkommen så kul att du är här ikväll sade han. Jag lyckönskade honom och laget. Publiken började skandera heja och kom igen Storfors till takfasta applåder tog det hela sin början. Lamporna släcktes ner och speakern hälsade alla välkomna och drog lite regler hur det hela skulle gå till. Ni får gärna fota men utan blixt sade han.

 
 

 

Till tonerna av AC/DC:s Highway to hell ropades spelarna upp en efter en. Vilket tryck i hallen en herre reste sig upp kom igen nu Storfors heja Sonja. För Sonja Obradovic skulle spela första matchen för Storfors på ena bordet. Hon förlorade första setet med 5-11 och vid andra bordet vann Audrey Mattenet första setet. Sonja kämpade på och publiken gjorde sitt för att stötta heja, heja kom igen Sonja skanderade publiken och volymen ökade. Audrey vann andra setet i sin match medan Sonja förlorade andra och även tredje setet i sin match. Audrey avfärdade sin spelare med klara 3-0 i set. 1-1 i matchen. När sen Audrey Mattenet besegrade Naomi Owen i tre raka set betydde det en 2–1-ledning i matcher för hemmalaget. Glädjen hos åskådarna i Storfors sporthall visste inga gränser publiken gav verkligen allt. De klappade och skrek högljutt kom igen, kom igen Storfors flickorna bjöd tillbaka med fint spel.

 
 

Eslöv utjämnade till 2-2 i matchen för att sedan ta ledningen med 2-3. Eslöv hade kinesiska bollvirtuosen Li Xin Yu hon hade genom hela seriespelet och slutspelet spelat lysande så även ikväll hon förlorade första setet i sin match men vann sen resten av de matcher hon spelade. Eslöv vann sedan fyra raka matcher och slog också in matchbollen i den första SM finalen.  Filareti Exarchou spelade en mycket jämn bra match mot Eslövs danska spelare Stefanie Christensen hon vann matchen med 3-1 i set där avgjorde mycket av den första final matchen. Men det var en fantastisk syn med över två hundra på läktarna så mycket folk har det aldrig förut varit i sporthallen kul då Storfors borna sluter upp och går man ur huse. Denna stämning var magisk och magnifik. Första finalmatchen vann Eslöv med 2-5 returen som spelades i Eslöv på fredagskväll vann man också med samma siffror 5-2. Storfors BTK kan känna stolthet , känna glädje de har gjort en stark prestation de har gått till klubbens första SM final tagit klubbens första medalj ett silver. Ett stort extra tack förutom spelarna till ledarna Anders Hulth och Tomas Bergqvist för det jobb de lagt ner. Jag och säkert flera med mig längtar redan tills nästa säsong. GRATTIS Storfors BTK.

 
 

FAKTA

Matcherna i SM-final 1

Sonja Obradovic–Naomi Owen 0–3

Audrey Mattenet–Stefanie Christensen 3–0

Filareti Exarchou–Li Xin Yu 1–3

Audrey Mattenet–Naomi Owen 3–0

Sonja Obradovic–Li Xin Yu 0–3

Filareti Exarchou–Stefanie Christensen 1–3

Audrey Mattenet–Li Xin Yu 1–3

Fridens Mikael.

Bilutställning i Kristinehamn

 

För tolfte året i rad anordnade föreningen Nightcrusiers sin bilträff ute på Mariebergsområdet i Kristinehamn. I år likt tidigare år lockade denna utställning flera hundra bilar från hela mellan Sverige. Det var fullsmockat med bilar, motorcyklar och mopeder. Det var allt från gamla veteranpärlor till moderna vrålåk. E senaste åren har detta evenemang bara växt och blivit större och större. Området ute på Marieberg här i Kristinehamn fylldes av bilar i olika storlekar, modeller och årgångar.

 
 

Det är ett evenemang jag försöker besöka varje år för att det är så trevligt bra arrangerat men också kul att titta på fina gamla bilar. Det roliga är också att antal besökare växt år efter år. Många barnfamiljer och övriga som har samma intresse kärlek till bilarna. Min bror och jag åkte ner dit och betalade entrén och steg in de fyllde på med fler bilar på området. Jag tog fram kameran och tog lite bilder såg en grön bil en amerikanare som blänkte så fint.

 
 
Ställde mig vid en mörkblå bil så min bror fick ta ett kort på mig där. Gick sedan vidare såg en del gamla mopeder som var riktigt fina. Bosse som kör buss här i stan hade sin moped där och den tog jag kort på. Det var så mycket fina bilar, mopeder, motorcyklar att beskåda och föreviga på bild. Vädret var också väldigt fint det höll sig lugnt och inget regn det kom.
 
Fridens Mikael.