Hedins bjöd på dansglädje i Kulturhuset Storfors

 

Söndagarna är vikta åt dansen i Storfors där Korpen Karlskoga står som arrangörer för dessa mycket trevliga danskvällar. Sven och Kerstin har hållit i trådarna i snart imponerande fyrtio års tid. Från när och fjärran strömmar danspubliken till och från Sveriges alla hörn kommer dansorkestrarna för att spela upp. De älskar att komma till Storfors för att spela upp till dans så säger många orkestrar i kör. Nu var det så åter dags att göra sig redo och styra iväg på scenen skulle Skånebandet Hedins rigga och packa upp sina instrument. Conny, Ola samt Christoffer utgör denna orkester. Efter lite mat och fotboll på tv:n kval till Allsvenskan mellan Helsingborg och Halmstad BK så var det dags att duscha snygga till sig sedan fara iväg på dansen. Upp till bussfickan sedan var vi iväg.

 
 

Storfors här kommer vi in och parkerade så steg vi in. Där satt Sven och Kerstin och hälsade oss välkomna. Conny Hedin kikade fram och hälsade glatt kul att se hela familjen här. Så kom de andra och hälsade stunden senare kom danspubliken in i lokalen en, två, fyr så var det igång lugnt inledde Hedins och fullt blev dansgolvet direkt. Sitter här i regnet sjöng Ola med sin varma fina stämma som spred sin glans över hela lokalen. Applåderna är där automatiskt. Stort tack kära publik och välkomna hit sade Conny vi ska öka farten nu i Det är lätt att bli kär i nån som du. Sedan ska Christoffer sjunga Om änglar finns. Stilen byttes från foxtrott till bugg.

 
 

Conny plockade fram trumpeten och blåste så vackert i Forever and ever efter denna fina melodi var det dags för kvällens första gammaldans en schottis. Så fint att se när det dansas gammaldans. Conny spelade åter så fint i sin trumpet O mein papa publiken gav han en stor lång applåd oj, oj tusen tack Conny såg lite tagen ut för nån sekund. Christoffer ökade farten med Tre goda skäl ett par buggade förbi och log emot orkestern. Curt Haagers var ett av mina absoluta favorit dansband Sven Eric Gissbol är min favoritsångare. Conny Hedin med sin trumpet blåsteen låt som heter Klockornas sång. Jag lir så glad då jag hör denna fina låt.

 
 

Pariserpolka paren ställde upp sig på dansgolvet så räknade Christoffer in och så började dansen. Dansa, dansa gammaldans är riktigt fint att se under en danskväll. Det blåser en vind med den höjer vi farten igen. Ola bara njöt där han stod och sjöng medan dansparen gled förbi på dansgolvet. Innan det var dags för kvällens paus kom en vals. Vi gick och fikade nu skulle kaffe och smörgås smaka mycket gott vilket det också gjorde. Sedan steg de på igen Nyckeln till mitt hjärta fick inleda andra halvleken av denna danskväll. Edan räknade Christoffer in och sjöng själv Det regnar mot mitt fönster. Ett par bytte plats med en annat par. Nu skulle Hedins spela min favoritlåt som jag bara älskar att höra Conny tog trumpeten nu var det dags för Pocare Ana. Jag stod och bara njöt när Conny spelade så fint med trumpeten så storslaget och fint spelat. Sedan kom Tänd ett ljus i fönstret en mycket populär låt. En hambo ska vi nu spela Fattig bondräng det märks vad uppskattade Hedins dansmusik är för det är många leenden och applåder mellan låtarna. Öppna ditt hjärta en populär låt som Dannys då dom var verksamma spelade ute på dansen. Kärleksdansen kom i ett nafs och fart.

 
 
 

Höga berg och djupa hav varsågoda en vinna skyndade fram och knöt handen på en man så dansade de iväg. Mera trumpet signerad Conny Hedin Cesí Bon med sånt härligt sväng och fart. Vår egen bröllopsdag fick inleda en ny dans. Nu var vi framme vid slutet av denna fina danskväll. Kära underbara publik vi har nått fram till kvällens sista dans vi vill tacka alla ni som kom hit. Tack Sven och Kerstin Öppna landskap så stämningsfullt blåste Conny i sin trumpet. Sedan sjöng Ola En sommar i provence. Publiken gav sig inte med applåderna de fortsatte jaha vill en ha en till frågade Conny ja ropade alla tillbaka. Guitar boggie fick avsluta allt denna fina danskväll. Ute hade mörkret sänkt sig ner och vi tackade för oss tog de sista bilderna och styrde sedan hemåt.

Fridens Mikael. 

Ishockeymatch Nobellhallen BIK Karlskoga – Södertälje SK

 
 

Jag var bara fyllda tio år då jag fick upp ögonen och såg en ishockeyspelare som kom att bli min stora idol i livet.  När man är så pass ung så är det lätt att man byter favoritlag men det har jag aldrig haft en tanke på att göra.  Jag har alltid älskar Södertälje Sportklubb och så var det denna spelare som är anledningen till att just SSK blev mitt favoritlag. Namnet på spelaren är inte helt obekante Anders Eldebrink. En grabb en man som har fått en sån stor, stark betydelse i mitt liv. Södertälje sportklubb är det jag älskar allra mest i mitt liv förutom det vanliga familjen. Nu var det så åter dags för mig att åka och se mitt stora favoritlag spela match denna gång åter i Karlskoga och Nobellhallen.

 
 

Match mellan BIK Karlskoga och Södertälje Sportklubb. Direkt efter julmarknaden styrde jag mot Karlskoga vädret var lite gråmulet och det regnade. Men jag var lika glad för det för nu skulle jag se laget i mitt hjärta.  Visade upp min utskrivna biljett och allt stämde sade killen välkommen hit. Det var ett par supportrar till som letat sig hit ikväll. Klockan slog yra så matchen skulle ta sin början. Innan hade bandet Herr Anderssons kapell värmt upp publiken.

 
 

Domaren släppte pucken och matchen var igång. Lite trevande inledning så var det Södertälje efter 7:18 som tog ledningen med 1-0. BIK Karlskoga fortsatte att trumma på och tryckte in kvitteringspucken till 1-1. Det var Södertälje som åter tog ledningen med 1-2 det såg länge ut att bli slutresultatet. Men med endast 12 sekunder kvar kvitterade BIK Karlskoga till 2-2 och matchen gick till förlängning där BIK avgjorde med ett 3-2 mål. Detta var en jämn spännande match där SSK kanske skulle haft alla tre poängen men där ändå ett oavgjort resultat får ses så rättvist. Ganska nöjd styrde jag hemåt med min bil nöjd över att ta en poäng i en tuff och på förhand svår bortamatch.

 
 

Fridens Mikael. 

Trevlig 1:a advent

Vill tillönska alla vänner och övriga en fin 1:a advent. Har skrivit från  En egen liten text ....


I gård och i stuga i hem och hus vi tänder ett ljus för att fira advent för att fina denna högtids stund för att ge våra kroppar och själar ljus och värme. Ett ljus vi tänder av olika anledningar för att hedra en hjälte någon som varit oss nära men sedan valt en annan väg i livet. Någonstans på vår jord går ett litet barn så ensamt i jakt på att finna mat för dagen i jakt för att finna skydd undan allt våld och hat. Ett litet barn som kanske mist sitt hem sin familj som höll honom så trygg och kär. Som nu blev ensam kvar på gatan bland ruiner av krossat glas och förstörda huskroppar.


Ett ljus som inger tro , hopp i livet som skänker tröst i en tid som känns så svår och ensam. I minnet finns de som lämnat oss kvar de alla som gav så många ljusa minnen från många fina år tillsammans. Bilderna av dig ska vi bära med oss vart än vi går. Ta vara på varje stund tillsammans och gör något fint av den. I mitt land där jag bor är det tryggt rent, fint och lugnt. I det andra landet är det våld, hat, och kriget slår ut oskyldiga människor som får lida ont för att inte någon kan komma överens.


Försök att acceptera att lära orden ”Vi är olika” Vi ser olika ut men vi har alla lika värde och rätt att leva i trygghet på vår jord. En tår längs en kind på en liten flicka som tappat bort sin nallebjörn som förlorat ena benet på sin docka för att hon gick på en mina. Att förfäras av allt som händer runt omkring är svårt att förstå. Vår värld behöver mera närhet och förståelse att vi alla ska bli lite mjukare mot varandra. Tillsammans ska vi fira första advent vi ska tända ljuset som ger stunden värmen och oss alla en stunds avkoppling en stunds gemenskap i advent.


Kristinehamn 2016-11-27 Mikael Redman.