Förlust för IFK Ölme i den riktiga hemmapremiären

 
 

Hemmapremiären må redan ha spelats men det var på Stora Vallas konstgräsplan i Degerforas då Ölme IP inte var spelabar. Nu var den spelbar och det var så dags för årets första hemma match ute på IP. Förutsättningarna var riktigt bra en sol som värmde från himlen lite kylslagna vindar i luften. Det var upplagt6 för en fotbollsfest. Allt var sig likt Roger stod och tog mot entrén och Sverre grillade sina världsberömda Sverreburgare och i kiosken stod Susanne. Det är så underbart att fotbollssäsongen äntligen är igång så man får komma ut och heja på laget i hjärtat IFK Ölme. Spelarna höll som bäst på att förbereda sig för matchen med att göra övningar och värma upp.

 
 

Köpte en kopp kaffe av Susanne i kiosken och njöt av det fina vädret. Hälsade glatt på en del som jag kände eller ja alla inom föreningen IFK Ölme känner jag ju efter alla år som supporter. I snart tjugo års tid har jag troget hållit och supportat detta lag och resorna och milen på vägarna har både blivit många och långa. Nu var det åter dags att styra ut till Ölme IP all väntan var över klockan slog tre och spelarna i de bägge lagen hemmalaget IFK Ölme och gästande Adolfsbergs IK marscherade in på planen tillsammans med dommartrion.

 
 

Så blåste domaren igång matchen och direkt efter dryga två minuters spel vaskar och skapar Ölme en målchans. Det blev direkt ganska hetsigt och grinigt ute på planen. Efter nästan varje avblåsning var spelarna framme och skulle snacka med domaren och ha synpunkter. I match minut sex är det så gästande Adolfsberg som tar ledningen med ett mål som kan vara det finaste ute på Ölme IP denna säsong. Spelaren gör en cykelspark som går i en båge över målvakten i hemmalaget. Ölme fortsatte att skapa målchanser och trycka på framåt utan att lyckas få in bollen i mål. Det var väldigt grinigt ute på planen och det small i nästan varje närkamp. Det märktes att Adolfsberg var ett Örebro lag för herre gud vad de gnällde och var på domaren i parti och minut.

 
 

Efter dryga halvtimmens spel blir Mateus fult och brutalt kapad bakifrån i min värld är det rätt kort alla dagar i veckan. Chockat får jag och broder stå och se arr ingenting händer inte ens ett gult från domaren som i denna situation gjorde en bedrövlig domarinsatts insatts. Vad krävs egentligen jag var rejält upprörd inombords. I samma situation kommer Ölmes Jimmy Frisk fri med målvakten men missar och målvakten kniper bollen. Precis efter blir gästernas målvakt skogstokig och börjar skrika åt domaren och veva med armarna. Åter skriker jag och broder på domaren att ha ska ta fram krotet men inget händer. Totalt delade domaren ut fyra varningar i den ganska hårda småfula och grina första halvleken.

 
 

Lugn , lugn intalar jag mig själv vi är det bättre laget. 0-1 i halvtid då vi promenerar för att köpa den berömda goda Sverre burgarna som är bland det godaste hamburgare jag ätit toppat med en kopp kaffe. Så börjar andra halvleken och vi går och ställer oss där vi brukar så längs kortsidan vid våra vänner från Nykroppa Tomas och Eva. Vi gjorde vad vi kunde för att heja på pojkarna. Efter drygt femtio två minuters spel är det en situation som slutar med att Reza får rött kort efteråt sade någon att domaren sett en armbåge. Det var absolut inte vad vi behövde då vi jagade en kvittering. Hemmalaget skulle dra på sig ytterligare en varning i jakten på kvittering. Adolfsberg drar även de på sig en utvisning. Mot slutet av matchen får Ölme ett läge men gästernas målvakt räddar bollen. Ölme skapar ett par halvchanser utan att trycka dit bollen. Gästerna kan freda sitt mål hålla undan och ta tre poäng. Detta var en match där Ölme stundtals var det bättre laget men utan förmågan att få in bollen i målet. Adolfsberg gjorde målet ett riktigt vackert sådant kanske årets mål ute på IP höll undan och vann matchen. Det är bara att ta nya tag för Ölmes del.  Hursom skönt att säsongen nu äntligen är igång.

Fridens Mikael.

Promenad vid vattnet

Jag bor väldigt fint i Kristinehmn har en liten promenad väg så är jag vid vattnet. Det är skönt att bo med vattnet så nära inpå mig med gångavstånd. jag har en promenad väg eller slinga som jag väldigt ofta brukar promenera om kvällen. Det är skönt få andas frisk luft och då man jobbat en hel dag få rensa huvudet.
 
 
Brukar slå mig ner vid vattnet en stund och filosofera fundera och tänka lite. Låta mina tankar fritt få flyga runt och sedan är det skönt att bara njuta av naturen känna vindarna från vattnet lyssna till lite fågelkvitter. 
 
 

Shoppingtur till Karlstad

 
 

Att kuta runt gå i affärer är något som aldrig riktigt har intresserat mig men ibland händer det att jag åker iväg. Speciellt på våren när jag ska köpa nya kläder inför sommaren då jag ska ut på mina danskvällar. Då vill jag ha lite nytt lite färgglatt och somrigt på mig. Sedan vill jag att det ska se propert ut lite uppklätt när jag åker ut jag vill ha det som jag kallar vanliga som jag har på mig när jag åker till jobbet. Bestämde mig för att åka till Karlstad och shoppa loss lite dels för det finns lite mer utbud att välja på än här i min stad Kristinehamn där jag bor sedan är det kul att komma ut och bort lite från stan.

 
 

Jag frågade en vän om hon ville följa med mig till Karlstad och agera lite smakråd vilket hon ville göra. Så jag slutade jobbet lite tidigare och drog iväg för att hämta henne. Mot Karlstad for vi och vädret var väldigt fint men då vi närmade oss Karlstad så började det regna. Jaha solen skiner alltid i Karlstad sägs det ju men så var inte fallet idag. Som tur var så upphörde regnet och solen bröt fram. Men snabbt konstaterade jag en sak man ska inte köra bil i Karlstad vid den tidpunkt som jag körde för herre min gud vilken trafik det var. Många var på väg hem från sina arbeten det var långa, långa köer med bilar.

 
 

Men fram kom vi och parkerade bilen gjorde jag med. Sedan gick vi in mot stan och började så gå i affärer och titta. Det är kul med en tjej som ser lite utifrån vad hon tycker är fint och passar. Blev en tur upp till HM först där jag hittade två fina t-shirts som jag föll för direkt mycket på grund av färgerna på de båda. Sedan gick vi vidare hamnade på Cubus där jag fann en snygg kortärmad skjorta och en fin piké tröja som jag köpte.

 
 

Nu var jag fikasugen som jag bjöd min vän på en fika men det var ganska dyrt de hade vett att ta ordentligt betalt men jag visste på förhand att det skulle vara dyrt. Men så mysigt att sitta ner och bara mysa och snacka en massa. Det var väldigt roligt och kul. Tog oss sedan en kort liten promenad innan vi kände oss nöjda och rullade hemåt till Kristinehamn igen. Tack min omtänksamma vän för hjälpen nu ska jag känna mig extra fin när jag åker ut på dans i sommar.

 
 

 

Fridens Mikael.