Pyssel, pyssel jul pyntat hemma!

När jag hade semester en dag från mitt arbete så passade jag på att pyssla och greja lite här hemma. Städade min balkong torkade och gjorde rent där. Tog sedan in möblerna vilket alltid är tråkigt och ledsamt. Men något som måste göras varje höst. Jag tog också ner mina jul saker från vinden och tog fram började sätta upp montera min jul slinga på balkongräcket. Den sätter jag upp varje år och förra året så lös bara halva så jag rev ner den och köpte en ny med röda lampor i så det lyser upp lite grann.

 
 

 

Fint och hemtrevligt ska det vara tänkte jag. Det var lite isande kyliga vindar som kom när jag häll på där ute men resultatet blev väldigt fint tycker jag när jag väl var klar. Sedan började det mörkna på och då blev det ännu finare lamporna lyste upp så fint i mörkret. Tog sedan en tur iväg med bilden.

 
 

 

Skulle åka till Fyndboa en loppis här i stan kika om jag kunde finna ett lite större soffbord men där gick jag bet. Har nämligen inte tänkt köpa mig ett helt nytt bord men kanske gör det tillslut ändå.

 

 

 
 

När jag farit runt och kollat blev jag hungrig så ett besök på Burger King fick stilla min hunger och gott med en fiskburgare med fiskälskare som jag är. Satt och njöt kände mig glad efter denna dags händelser och göromål. Nu kunde jag med gott samvete sätta mig vid datorn och lyssna på lite country musik.

 

Fridens Mikael.

Evigheter sedan en bild togs!

Regn, regn, regn och åter regn så skulle jag kunnat ha skrivit alla inlägg i min blogg säg de senaste två månaderna. För det har regnat nästan varje dag och blåst de senaste veckor och dagarna. Men se idag kikade solen fram och jag började fundera driver någon med mig och min fråga blev direkt var har du varit jag har saknat dig så mycket. Vissa saker har jag inte kunnat göra har inte varit ute på snart två månader och fotat så som jag vill. Men idag då solen var framme passade jag på att sluta jobbet lite tidigare tog mig en tur ut med bilen och allt kändes som vanligt.

 
 

 

En befrielse en skön känsla att åter kunna greppa min kamera och ta lite bilder. Styrde till platser som jag varit vid förut ut till Värnanäs sedan vidare mot Kungens rastplats. Så fint stunden innan och efter att solen gått ner för dagen hoppas bara vi ses i morgon med.

 
 

 

Jag fick en stunds härlig känsla i kroppen jag inte fått känna på väldigt länge. Det är så rogivande för kropp och skäl att åka ut och fotografera tycker jag. Man kan skapa något med sina bilder man väljer själv motivet.

 

Fridens Mikael.

Jul marken i bygdegården i Kväggeshyttan (Åtorps bya-lag)

En av årets absoluta höjdpunkter som jag ser fram emot väldigt mycket så är det jul marken uppe i bygdegården. Det är för mig en av årets finaste traditioner som jag besökt i många års tid. Mycket för stämningen mycket för människorna där uppe och minst lika mycket för att få julgröten och skinksmörgåsen. Alla som arbetar inom och i bygdeföreningen jobbar de flesta helt ideellt och lägger ner ett stort fint arbete. Allt för att skapa och göra trevliga aktiviteter för medlemmarna och alla andra som besöker bygdegården. Jul marknaden är en ständigt återkommande tradition som det anordnar år efter år och det är en mycket välbesökt uppskattad julmarknad.

 
 

 

När vi gjort oss klara hemma så styrde vi upp till bygdegården och där stod en hel del bilar redan utanför lyste ljusen upp det så fint. Men jag saknade direkt lite snö och kyla den där riktiga julstämningen infann sig inte riktigt. Men det var lika mysigt och trevligt för den skull. Vi steg in så kände vi julstämningen överallt. Det var bord med folk som satt och sålde lite olika blandade saker. Hälsade på ett par jag känner som var där och tittade detta var så fint gemytligt och trevligt väldigt fint. De människor som är med i och runt bya laget gör ett jättefint beundransvärt fint arbete på alla sätt och vis. Jag såg en som sålde så fina handmålade tomtar en annan hade broderat så fina jul dukar. Det fanns så mycket trevligt där att beskåda och köpa. Vi köpte lite lotter av min förra arbetskamrat Ronny och även om jag inget vann är jag lika glad för det alla pengarna går till föreningen.

 
 

 

Något fint är att Bya laget håller på att samla in pengar till en hjärtstartare så självklart lade jag i ett litet bidrag till den för det är en viktig grej helt klart. Knallade runt och kikade på de som sålde och tanken slog mig vad mycket fina saker folk gör som de sedan säljer. Jag kände mig så nöjd och belåten då vi tackade för oss för denna gång när jag kom till bilen längtade jag redan till nästa år för utan julmarknaden i bygdegården blir det ingen riktig jul. Avslutningsvis ett stort tack till alla som gör detta så fint till de i köket till de alla övriga och de som kanske inte syns men ändå är en stor viktig del i att denna fina förening lever vidare.

 

Fridens Mikael.