Gott med svalka lika bara att vänja sig!

Svensk sommar modell 2009 så skulle kunna jag lätt kunna sammanfatta dagens väder regn och åter regn varvat med lite åska. Men det är skönt på ett sätt för då har man kunnat pyssla plockat undan lite här hemma på samma gång. Få undan på lite onödiga saker som man samlat på sig. Jag är tyvärr en sådan som gärna sparar men inget slänger i hopp om att detta ska gå att använda till något. Nu är det bara denna dag kvar sen så börjar jobbet på måndag vilket ska bli skönt och trevligt att komma igång nu är man ordentligt utvilad.


Har gjort precis allt som jag tänkt göra på min semester. Och något av det bästa var min resa ner till Uddevalla. Vädret har ju varit si och så men jag är nöjd med det också. Hoppas det håller upp ikväll då bär det ut till Ölme för att se IFK Ölme spela hemma mot IFK Örebro då får man hoppas spelet värmer och att de blir tre sköna poäng. Sedan börjar Torgfesten här i Kristinehamn idag det ser jag fram emot och den 8.e augusti kommer en artist som jag tycker mycket om Nanne Grönvall. Hon är en mycket ödmjuk och fin människa sedan har hon ett knippe bra låtar i bagaget. Gris-Nils underhåller med han kan kosten att roa och underhålla publiken men så är han ju Värmlänning med. Mina kompisar i Just 4 Fun kommer rocka på torget med samt Dublin Fair. Kul då det händer något i stan. Idag har det regnat hittills hela dagen så det har blivit till att vara inne och ta det lugnt men det funkar det med. Nu ska jag brygga på lite kaffe sedan slappa innan det är dags att åka på matchen. Bjuder er på en lite videohälsning eller snutt som ja filma från min balkong igår då det regnade så.


Födelsedag, slutet av semestern!

Sitter här och skriver av mig lite till bloggen ibland får man sådan lust att skriva och då rinner bara orden fram. Slås av tanken att det är den 29:e juli i morgon en dag kan har blandade känslor för. Dels för att jag fyller år vilket i och för sig är trevligt det betyder ju tårta MUMS. Men sedan slås jag av tanken att en person som alltid stått mig så nära inte längre finns det är min farmor. Hon har alltid funnits och varit ett för mig mycket stort stöd i livet. Hon har stöttat, hjälpt och lärt mig så mycket.  Det har nu gått en tid sedan hon gick bort. Men jag saknar henne och kommer minnas henne för den hon var. Hon gav så mycket och lärde mig att uppskatta saker och ting att inte ta något för givet. Att vara självständig vara envis och ställa upp och vara en god kamrat.

Ladugård.Postlåda.Hållplats.

Hon har en speciell plats och betydelse i mitt liv för när jag haft det kämpigt och jobbigt har hon funnits där och stöttat mig. Glömmer aldrig dagen då jag klarade mitt körkort och jag ringde henne först hur glad hon blev. Hon är det allra bästa farmor jag kunde få som gav så mycket värme och omtanke till alla. I morgon fyller jag då år (29:e juli) Det känns med blandade känslor. Inget i livet vara för evigt men ibland önskar man det. Brukar alltid tänka på Peter Grundström som spelade och sjöng i dansbandet Thor Görans. Han har skrivit en låt som heter "Livet går vidare" Livet går vidare man måste ge och ta i varje andetag sjunger han. Visst kommer jag allt att fira med tårta men även sända en tanke till himlen jag är övertygad om att farmor sitter där uppe och ser ner på mig. Sedan närmar det sig slutet på min semester vilket känns både och i år har jag verkligen uppskattat att ha semester mest för jag har haft en del som jag planerade att göra. Som att åka ner till min vän i Uddevalla det är alltid lika roligt att komma ner och hälsa på dig du ger och jag får så mycket glädje från dig. Har haft så här långt en underbart skön avkopplande semestern inte en massa projekt som jag dragit igång lyckats ta det lugnt och njuta av ledigheten.

Landskaps vy.Ros.Tårta.

Nu på måndag ska det bli så skönt att komma tillbaka och börja arbeta. Träffa mina arbetskamrater och brukarna med de som jobbar. En del är på semester ännu. Många klagar på sommaren att det bara regnat okej det har regnat en del men jag har inte klagat har tyckt sommaren så här långt varit skön och fin. Massa nya kort har jag tagit med och det skall sorteras upp och med tiden in på hemsidan så håll utkik där. Nu ska jag ta mig ett varmt bad en kall öl och sätta på lite Thorleifs ja just det ja fyller år grattis på mig själv.

Jag fyra år äter popcorn.

Fridens från Mikael.

Claes Lövgrens torget Filipstad!

Dagen innan jag skulle åka ner till min vän i Uddevalla på semester så åkte vi upp till Filipstad för där på torget skulle Claes Lövgrens spela under kvällen. Detta var en kväll jag sedan länge planerat in varför min semesterresa till Västkusten blev lite framskjuten. Det var första gången Claes Lövgrens skulle spela på torget i Filipstad och trevligt tyckte jagatt se dom på en liten annan plats än vad jag är van att se dom. Dagen började hemma med ett redigt gott solskensväder och det bådade ju gott inför kvällen tänkte jag. Kaffe på balkongen och lite planerade med min semester blev det också innan det var dags att få i sig lite mat och bege sig hemåt för att hämta mor och broder.


Svängde ner på gården och steg ur. Lite snack innan det bar iväg för att tanka och sedan var man på det igen mot en ny lite annorlunda danskväll med Claes Lövgrens nästan som en stadsspelning egentligen. Men självklart var det dans det handlade om. Kom precis efter klockan sex till Filipstad då höll redan Claes Lövgrens på som bäst med att rigga och packa upp alla instrument. Det är lite som behövs för att spela. Hälsade och snackade lite med grabbarna allt medan dom packade upp sina grejer. Det slank ner en kopp kaffe till vilket inte var så dumt. Blev sen en promenad det är så fint att knalla runt i Filipstad och se sig om även om jag gjort det så många gånger så är det lika trevligt var gång.

Claes Lövgrens buss.Här packas det upp.Soundcheck.Jag och Nils Ferlin.

Kom tillbaka till torget då skulle CL göra soundcheck det lät som alltid kanonbra om ljudet. Gjorde tummen upp till Claes som såg så nöjd ut där han stod på scenen. Lite paus innan dansen skulle ta sin början 20.00. Grabbarna kom fram och tackade mig och berömde mig för en filmsnutt jag gjort då dom spelade i Upperudslogen. När vi på natten var på väg hem så kom Lövgrens och blåste förbi med sin buss. Snabb som han är min bror så åkte kameran fram och vi filmade dom samtidigt som jag snackar lite och tackar Claes Lövgrens. Talar om vad dom betyder och hur mycket jag älskar dansbandsmusik.  Det värmer gott i hjärtat som Joacim sade och Nicke kunde vad jag hade sagt på filmen. Det är så kul att få förmedla, skriva och tala om hur mycket man älskar och vilken kärlek man känner till dansbandsmusiken. Har ni inte sett filmen + de andra jag filmat och lagt ut på Claes Lövgrens på min you tube sida så sök på Smurf7407. Där på min sida har jag i skrivande stund 176 filmer som jag eller min bror filmat då vi varit ute på dans.

Filipstad.

Och vilken uppskattning man fått från så många dansband för det arbete man lägger ner och för allt jag skriver i bloggen + min hemsida. Stort TACK till er alla. Nu hade klockan tickat fram mot åtta och dansen skulle ta sin början en efter en steg dom upp på scenen och gjorde sig redo för ännu en kväll. Har tappat räkningen på hur många gånger jag lyssnat på och dansat till Claes Lövgrens men det är lika kul varje gång dom spelar och levererar den finaste dansmusiken sedan bjuder dom på sig själva så otroligt mycket.  Kameran var självklart med så det blev lite fotat och en del filmat under kvällens gång. Dom började med en lugn dans och dansgolvet fylldes av danssugna Värmlänningar. Lite snabbare på nästan dans för att sen sänka tempot igen. Allt som tiden gick fylldes torget och området runt om att Filipstads bor och Värmlänningar en och annan turist hade säkert också hittat dit. Jag njöt där jag stod och lyssnade en hel del låtar från senaste cd:n bjöds det på.
Claes Lövgrens.Joacim blåser i sin sax.Claes Lövgrens.Claes Lövgren med sitt leende.

Snart dags för paus och för mig och min bror bar det iväg för att inhandla varsin hamburgare som satt smaskens i magen. Dansen fortsatte fram till klockan tolv längre fick dom inte spela. Det kom så många fina låtar som man tycker så mycket om och en av dom är Mississippi. Precis innan tolv så var det dags att tacka kvällens sista dans. Det var då det kom en överraskning Claes bad publiken att bilda en ring. En, två, tre så började man spela och sjunga jullåtar alla skrattade och dansade så det stod härliga till publiken sjöng och var uppåt. Broder filmade så klart och allt finns på min you tube sida. Men ingen ville gå hem alla skrek efter mera och applåderade så det blev en extra låt innan det var dags att sluta spela. Stannade kvar en stund efteråt och snackade med grabbarna som alltid innan vi drog oss hemåt hade ju några mil att köra plus att jag dagen efter skulle köra ner till Uddevalla. Tack än en gång Claes Lövgrens ni är helt otroliga att bjussa och spela sköt om er tills vi dyker upp nästa gång.  Mer bilder kommer på min hemsida.