Skid WM i Falun!

Just nu pågår skid WM i Falun för fullt. Själv jobbar jag så jag har ingen möjlighet att följa det på tv:n. Måste säga ett stort GRATTIS till Charlotte Kalla Vilken underbar tjej. Hennes charm och leende kommer vi få se mycket av i WM. Så jordnära och så otroligt duktig och älskad av alla och framföraltl en hel nation. När jag skriver detta till min blogg så har det blivit en ny guld medalj till Sverige då Johan Olsson vann. Heja Sverige .
 

Mycket folk en god stämning, fina låtar med Matz Bladhs i Forshaga folkets hus!

 
 

Repertoar, stil och profil är varumärket och ledorden för dansbandet Matz Bladhs från Falkenberg om man ska sätta en etikett på bandet. De har sedan starten 1969 värnat om sin stil och profil med den äran. Bandet som faktiskt hade kunnat heta Jean Torghny´s men efter ett noga övervägande blev slutligen namnet Matz Bladhs. Nu var det åter dags att styra bilen mot Forshaga folkets hus med min broder Markus och min vän som jag haft i lite mer än 30 år Carina. Efter en lugn dag hemma först med lite pyssel och loppisbesök så var det dags att äta mat sedan vila innan duschen väntade. Fram med kläderna fint ska det vara då jag far ut på dans. För mig är det alltid viktigt att vara välklädd sedan handlar det om respekt mot orkestern som spelar.

 
 

 

Åkte och hämtade min vän först sedan rullade vi ner på gården hos mor och far för att hämta broder. Stunden senare var vi på väg mot Forshaga med en massa go dansbandsmusik i bilen. Fram kom vi och mycket bilar hade redan parkerat utanför. Betalade entrén till Inge som satt i luckan och hälsade alla välkomna till kvällens dans. Stunden senare kom grabbarna ut redo att kicka igång ännu en danskväll. Dom blev riktigt glada av att se oss alla där. Mycket hälsande och kramande innan dansen skulle börja. Lamporna tändes och Sören bakom trummorna räknade in till kvällens första dans. Tänker du på mig ibland inleder dom med och mjukt sjunger Conny med sin varma stämma. Så fint glider dansparen fram över golvet och många är dom denna afton. Vilken fin start på denna danskväll, Conny tog ett steg tillbaka så sjöng Lars Olof eller Lollo Låt oss börja om. Niclas bakom sina keybords hälsade alla välkomna till kvällens dans. Ni ska vara varmt välkomna till Forshaga. Vi ska öka på farten så vi får upp värmen. Det är dags att börja om tog sin början. Nu var dansstilen bugg och efter denna melodi sjöng Lollo Tänk om världen vore min.

 
 

 

Nu var vi igång på riktigt uppvärmda och klara. Bjöd upp min vän Carina till en dans. För nu spelade dom den fina låten natten tänder sina ljus och det lät så fint. Conny Nilsson är en av branschens största sångare med en mäktig varm fin röst. Niclas som även är kapellmästare sjöng en gammal Thor Erics låt Sju ensamma kvällar till publikens förtjusning. Det byttes danspartner och det dansades så det stod härliga till full fart på dansgolvet. Jag fotograferade ivrigt likaså min broder innan det åter var dags för en dans. Lollo som han kallas för sjöng fina Girl from yesterday. Jag slogs att tanken där jag dansade vilken fin röst han har så mjuk och berörande. Lars Olof Karlsson är den medlem som varit med Längst i Matz Bladhs 1987 kom han med. Håkan tog fram saxofonen och tog oss med i Fädernas spår och bjöd på Moraklockan. Matz Bladhs är i mina ögon Sveriges finaste dansorkester. Sin stil har det behållit och värnat om i alla år. Klockan drog sig mot rast och vi gick ner och fikade kaffe och köttbulle macka satt som smäck. Gott var det också likaså kaffet med. När vi fikat klart och kom upp var grabbarna i full gång med att spela gammal dans.

 
 

 

Sedan gick grabbarna och fikade tacos serveras i Forshaga till alla band som kommer hit och spelar. Halvtimmen senare var de åter på scenen Matz Bladhs till publikens jubel. Sören gjorde en sista koll alla var redo. En, två, fyr så räknade han in. Vår egen bröllopsdag fick inleda andra halvleken av denna enormt fina danskväll. Finns det nån annan kom efteråt. Håkan tog fram flöjten och spelade så vackert i Vindens melodi. Denna låt som en viss Göran Lindberg skrivit. Varje natt varje dag nu höjdes temperaturen till max. Många, många fina låtar kom det med ett varmt fint budskap i texterna. Mot slutet av denna fina kväll kom en väldigt vacker låt vid namn jag sluter ögonen. Efter den 500 mile så lugnt och fint gled dansparen fram över dansgolvet. I mina ögon finns ingen finare orkester än just Matz Bladhs. Kära underbara publik sade Niclas man får en tår i ögat för man vill inte dessa underbara kvällar ska ta slut. Men vi är framme vid kvällens sista dans ett stort tack till arrangörerna för fin god service. Till ni underbara publik utan er skulle vi inte finnas. Vi ska bjuda er på kvällens sista dans vi har fått lite önskemål så drog de igång. Denna danskväll är så här långt årets finaste danskväll. Vi snackade lite och tackade alla ordentligt innan vi köpte oss en korv innan vi sakta rullade hemåt. Ett stort tack till Forshaga Inge all beundransvärd personal och självklart Matz Bladhs. Jag kan inte i ord nog tacka er för den fina musik ni levererar.

 
 

 

Fridens Mikael.

 

 

 

En fin, fin lördag med loppis besök o en go fika på stan!

Vaknade redan vid halv sex denna lördag med en sådan skön känsla i kroppen. Upp och hoppa tänkte jag så lätt ur sängen kom jag. Satte mig vid datorn och kollade runt lite som jag alltid gör läser lite nyheter och kollar av min Facebook sida. En skön perfekt start på denna lördag självklart också Ring så spelar vi med Lisa Syrén. Satte mig och skrev började kryssa i stryktipset alltid kul att göra ett eget system. Sedan vill man att de engelska lagen ska spela så som jag tippat men det är svårt. Man går på de givna lagen Chelsea , Manchester, Liverpool att de ska vinna sina matcher. Men ibland blir det skrällar som förstör hela mitt system. Något som också är kul är att jag anmält mig till gräsroten där jag varje gång jag tippar skänker en liten slant till Kristinehamns bordtennisförening. Självklart vill jag vinna en slant såklart med.

 
 

 

Bryggde på kaffe och fixade till frukost så skönt att sitta ner och koppla av och äta den i lugn och ro. Ringde sedan hem och snackade lite med min broder om att ta en tur till stan. Han skulle på ett loppis som Pingstkyrkan har så dit följde jag med efter att jag hämtat honom. När vi kom fram var där väldigt mycket folk som det alltid är varje lördag. Allt de säljer går till bistånd så de gör ett beundransvärt arbete samtidigt en god gärning. När vi steg in slogs jag av tanken var mycket grejer de har här att sälja. Vi fann direkt två stora korgar fulla med gamla kassettband mestadels dansband så där började vi gräva direkt. Tur hade vi och fann en massa band som vi dels inte hade men en del som vi även hade.

 
 

 

Slutligen blev det en hel kund korg full med kassetter. Fann även lite cd skivor så nu har jag lite att spisa och spela här hemma. Precis som jag inte skulle ha nog med kassetter och skivor men det får man aldrig för lite av. Kikade runt då jag var och är på jakt efter ett nytt bättre lite större soffbord. Men något sådant fann jag inte. Vi räknade ihop allt och betalade kände oss väldigt nöjda med allt som vi köpt.

 
 

 

Åkte sedan ner till stan för att tippa sedan var både jag och min broder fika sugna så vi gick till Bagerit Höghuset som det heter och fikade. Var väldigt mysigt gott och trevligt. Lyxade till det med ett danskt wienerbröd med choklad i mitten gott var det verkligen. Satt och snackade och bara kopplade av och njöt av denna stund tillsammans med min broder. När vi var klara styrde vi hemåt för att gå igenom allt vi fyndat denna dag en massa kassetter att gå igenom och lyssna på hade jag nu.

 
 

 

Fridens Mikael.