RIP Rick Parfitt

På julaftons kvällen läste min broder Markus upp något för mig som fick mina ögon att tåras som gav mig en stor klump i halsen. Status Quo:s gitarrist Rick Parfitt är död NEJ och åter nej, nej tänkte jag. Minns inte exakt men jag var inte gammal då jag första gången hörde Status och låten var Watever you want den låten tillsammans med alla odödliga klassiker detta band skönkt genom åren tog jag tll mig. Jag fullkomligt älskade att lyssna på Status.
 
Visst Rick var och hade varit krasslig , sjuk men ändå det känns så ledsamt och sorgligt på samma gång. Detta sköna boggie woggie gung och säng som han skapade med sina bandkamrater i Status Quo. Ännu en stor hjälte som lämnat oss ja 2016 är ett svart år i musikens tecken med flertalet duktiga artister som lämnat oss på ett eller annat sätt. Just nu känns det bara tungt och ledsamt fick snabbt ta fram ett par Youtube klipp för att minnas Rick. Vila i frid nu får du musicera uppe i himlen. Här är några klassiker med Status. 

Rick föddes 1948 i Woking i Surrey. Han kom med i Status Quo 1967. Han har levt emellanåt en ganska hårt rockstjärneliv men det är ändå trist och ledsamt att han inte längre finns bland oss. 
 

Julen en stämningsfull tid med en vacker midnattsmässa som avslut

 
 

Så har det gått ett år och det var åter dags för julafton även om jag inte hade den där julkänslan i kroppen. Kanske lite för att utomhus var det fem, sex plusgrader och strålande solsken ganska varmt med andra ord. Hade ett litet ärofyllt uppdrag för jag skulle för första gången agera jultomte. Min pappas bror hörde av sig och frågade mig och självklart ställer jag upp för släkten och framförallt för barnen. Julen är ju deras stund och tid. Hade köpt julklappar till broder, mor och far som jag slog in hemma alltid på julaftonens förmiddag traditionsenligt. Men dagen innan spelade vi som så många andra uppersittar kvällen med Bingolotto jag vann inget men broder vann 100 kronor Grattis.

 
 

Till tonerna av AC/DC satt jag och slog in paketen innan det var dags att fara iväg och agera jultomte. Bytte om och harklade upp mig sedan for jag iväg parkerade bilen en bit ifrån och gjorde det sista på med skägget så var jag redo. Öppnade dörren och hämtade säcken med julklapparna. Sedan bankade jag hårt på dörren och så öppnades dörren och jag steg in men mina glasögon immade lite på grund av skägget men hasade ner det lite så gick allt super bra sen. Barnen var så glada och nöjda över att se tomten och alla paket de fick också.

 
 

Sedan bugade tomten artigt och försvann sin väg. Styrde sedan hem till mor far och broder för att fira jul. Kom precis i samma andetag som årets jul värd Sanna Nielsen gjorde entré i tv rutan Å gud så vacker hon är. Men det är hon alltid tycker jag. Hon pratade om vilken ära att få vara jul värd sedan kom ögonblicket då hon skulle tända ljuset vilket gick galant. Jag bara njöt av att se henne i tv:n. Kalle Anka tog vid ja allt var som vanligt här hemma.

 
 

Lite sång emellan av Sanna som värmde så djupt in i själen hon hälsade till alla som var ensamma alla som jobbade på sjukhus alla som var utsatta som flytt från kriget. Hon tänkte verkligen på alla. Så var det dags att äta mat så gott det smakade med julmaten mammas frestelse var verkligen lyckad och god. Nu tog en älskad film vid Kan du vissla Johanna Berra som letar efter en morfar och tillslut finner en i Per Oscarsson. Vilken fin film varm och kärleksfull. Kaffe på detta så var jag redo för lite vila på soffan innan julklapparna skulle delas ut. Jag fick så fina julklappar av alla så ett stort TACK. En jättefin bok av broder Kristinehamn 365 dagar där fotoklubben fotograferat en bild var dag. Så mycket inspiration jag får där till mitt eget fotograferande. Kikade lite på tv:n En mycket finstämd proffsig konsert med Christer Sjögren där han tillsammans med Andreas Weise och Gunhild Carling sjöng Frank Sinatra. Vilka fina röster och så han imponerar Andreas trots sin ålder.

 
 

Så kom O helga natt från Örebro åter en fin tradition med många fina artister som underhöll. Gry Forsell ledde det där så fint Sofia Källgren vilken fin röst den flickan har. Nu var klockan slagen och dags för min absoluta favorit Sven, Svensson firar jul jag bara älskar att se detta på julafton. Jag kan alla repliker men skrattar massor för det. Allan Svensson samt Susanne Reuter och alla övriga är mästerliga i allt de gör. Tiden gick en macka sedan byta om klä upp sig och fara på midnattsmässan i Österviks kapell den besöker vi varje år det är så stämningsfullt och vackert.  Mycket folk hade sökt sig till kapellet och Gunilla som prästen heter skulle leda gudtjänsten hälsade alla välkomna. Så inleddes allt av en mycket duktig ung kille som spelade trumpet så vackert.

 
 

Sedan talade prästen om varför v firar jul historien om när Jesus föddes. Sång, tal emellan och nattvarden för den som ville. Det blev för oss alla där en väldigt fin stund tillsammans. Så skönt då jag kom hem till mina föräldrar att klä av sig krypa ner i sängen där och sova. Nästa morgon då jag vaknade hade mamma gjort i ordning frukost så det blev frukost , kaffe och sedan en skön långpromenad med pappa. Helt enkelt en fin jul firande. Får även önska alla en god fortsättning.

 
 

Fridens Mikael. 

God Jul

Då så gott folk runt om i Sverige, Norden ja Världen vill jag få låna er uppmärksamhet i någon minut av era liv. Jag vill tillönska ALLA vänner och eventuella ovänner samt övriga en riktigt God Jul samt ett Gott Nytt år. Ett år har snart flugit förbi ja så känner man ibland. Låt nu julen bli en tid av gemenskap, värme, mys framför en öppen spis. Låt julen bli en tid till reflektion ett ord jag tycker mycket om.

Jag ser dagligen bilder runt om i världen på nyhetsflödet hur många människor lever i våld, krig och fattigdom där och då påminns jag av hur fint jag har det i mitt land. Att var dag få vakna i min säng känna värmen och få äta en bit mat var dag är det inte alla som får göra. Få dricka rent vatten få duscha och ha hela och rena kläder på min kropp.

Jag tar aldrig något för givet utan låter ödmjukheten styra mig. I mitt liv finns det en plats för alla att ge en hjälpande hand till den som behöver den. Att se bilder från krigets Aleppo är fasansfullt och hjärtskärande som någon skär med en kniv i mitt hjärta. Att se barnen få sina hem sin framtid sönderskjuten gör så ont. Jag önskar att vår värld, vårt samhälle ska bli lite mjukare att vi alla ska bli lite mer ödmjuka och hjälpa varandra. Julen är en fin högtid en tid då jag också tänker lite extra på de utsatta de svaga på det fina arbete Stadsmissionen lägger ner och gör.

Jul, jul strålande jul låt din stjärna få sprida ljus och mycket värme till alla och en var. Låt oss samlas släkt och vänner umgås och bara njuta av denna högtid tillsammans. Tack för jag fick låna er uppmärksamhet i någon minut av era liv. God Jul och massor av kramar till hela världen.

Fridens Mikael.