Alla helgons dag!

Idag är dag så långt bort från allt en dag då man kommer varandra nära då man kan känna varandras kroppar så nära varandras. Man kan höra den andres hjärtslag och hur den andas emot din kropp där man står hand i hand med ett ljus i sin hand och en krans i den andra. Idag är en dag då vi tänker extra mycket tillbaka på de som inte längre finns ibland oss, vi tänker på de nära och kära som lämnar våra liv. Vi tänker på de som lämnat jorden dom som vi så mycket tyckte om.

 LjusLjus.

Idag sänder jag min blick och mina innersta tankar upp till himlen till min kära älskade farmor som lämnade oss i år. Tomheten efter dig är så stor att den inte går att beskriva i ord. Du har alltid funnits där och varit en närvarande farmor du har hjälpt och stöttat mig i precis allt. I dig fick jag den finaste farmor man kunde få. Kommer alltid att minnas dig. Du var den som alltid fanns då man behövde stöd eller få en tröst när gråten tagit överhand. Vi alla har nog någon person i våra liv som betyder och som vi känner en stark tro till en person i familjen eller en nära anhörig som på ett eller något sätt betyder.

 

Så idag går vi till kyrkogården och tänder ett ljus för att hedra och även minnas de som inte längre finns i vår gemenskap på jorden. Men det är inte bara min farmor jag tänker på utan min mormor nu får ni mötas där uppe och skvallra och prata om allt. Tacksamheten är så stor över att få ha en sådan person så länge i mitt liv. Denna helg och framförallt dag blir en dag att minnas de som inte längre finns ibland oss. Vill säga ett stort varmt ödmjukt tack för allt du gav mig och för att du även var min allra finaste vän och bästa kamrat. Avslutar med en fin dikt som jag skrivit själv + en låt som vi spelade som avslutning på min farmors begravning Björn Skifs ”Håll mitt hjärta” Framförandet och texten får tala för sig själv TACK Björn för du gav jorden denna melodi.

 

Ljus.

Till farmor

 

Önskar att jag kunde vrida tiden tillbaka och att du en dag kommer tillbaka

och står där utanför min dörr. Mina blick och mina ögon höjer jag mot himlen

för att se om du kan se mig. Jag tror att du sitter där på ett litet moln och ser

ner på mig. Saknaden efter dig smärtar och gör så ont inom mig. Det går inte

en dag utan att jag tänker på dig för du finns alltid i mitt hjärta du finns alltid

i mitt liv.

 

Du var alltid en närvarande farmor som alltid fanns då jag behövde dig. Du

lärde mig så mycket kloka saker att vi alla är olika men lika värda. Men så en

dag så plötsligt tystnade ditt skratt och ditt leende försvann. Du log en sista

gång emot mig du tog ett sista andetag och vinkade sorgset farväl och slöt

ögonen i en evighets sömn. Jag satt med mina bara händer i mitt ansikte och

höll för mina gråtande ögonen. Till dig farmor vill jag säga ett evighets tack för

den farmor jag i dig fick och för allt du gav mig för allt vackra ljus du spred

på jorden.

 

2009-10-13 Mikael.

Bilddagboken!

Slog mig en tanke idag på jobbet att det är väldigt många som skriver och kommenterar mina kort som jag tar och lägger in i min blogg här men även på min hemsida www.mickez.se Det är förståss naturligtsvis väldigt kul att så många tycker om de bilder/kort jag tar. Fotografering hör till ett utav mina största intressen. Vill ni se kort som jag tagit och som jag tar så ska ni besöka en väldigt bra sida på nätet som heter Bilddagboken.se där lägger jag in mycket av de kort som jag tar med min digitalkamera.

Allt ni behöver göra är att skriva www.bilddagboken.se sedan söka fram wolfmicke74 så finner ni min sida där inne och i dags läge har jag lagt in lite mer än 2000 bilder men det fylls ständigt på då jag har bilder som jag vill lägga in där. Bjuder här på en vacker bild och vy som jag tog förra året då jag var upp till Torsby på semester det är en vacker vy tagen från Hovfjället. Och håll med om att det är vackert.

Fridens Mikael.

Hovfjället.

Vaccinations spruta mot svininfluensan!

Nämner man ordet spruta för mig så blir jag så nervös och rädd. Jag är helt uppriktig och ärlig nu när jag talar om att jag är livrädd eller rädd för att ta en spruta men så har det alltid varit för mig. Så det var inte med någon direkt förtjusning som jag mottog beskedet att vi skulle få spruta mot svininfluensan. Men jag har ett ansvar och kan inte bara tänka på mig själv. Jag har ett ansvar emot och då jag jobbar med människor om dagarna och ett ansvar emot brukarna på mitt arbete. Det var bara att snällt säga ja då min chef ringde och frågade om jag ville ta sprutan. Sedan är det viktigt också så man inte blir sjuk eller att något allvarligt händer.

Järnvägsparken.En kväll utanför mitt hus.Från ett fönster.

Taget från min balkong.Fin höstbild.Ett fruset löv. 

Men igår eftermiddag hade vi personalmöte på jobbet och då kände jag mig pigg och frisk. Kom sedan hem och då ville inte benen bära mig så jag ramlade ihop på sängen och kom inte upp. Försökte gå upp men kroppen ville inte bära mig jag vart liggandes och sov hela kvällen hade inte ork till något var så matt i hela min kropp. Vaknade så i morse och kände allt annat än att åka till jobbet men stönig och envis så klarade jag av dagen och nu sitter jag hemma här och tar det lugnt. Har blivit lite piggare och bättre i kroppen så jag tror mig kunna gå till jobbet i morgon som vanligt. Sedan är det fredag också och fredagarna på jobbet brukar alltid vara trevliga.

 

Sitter här och tänker tillbaka lite på livet och på en sådan go dröm jag hade i natt. Drömde att jag var ute och åkte buss med Olle Fredriksson som spelar bas i Claes Lövgrens han satt och skojade medan han körde bussen mot Volvo här i Kristinehamn. Där skulle det vara ett seminarium eller forum med en massa olika dansband. Vi kommer dit byter om och utanför står Matz Bladhs turnébuss dom skulle spela där. In kom vi och alla bilarna var borta där nere i bil hallen var det scener och på en spelade Streaplers för fullt. Sedan bara försvann Olle han hade tagit bussen och åkt utan mig så jag fick gå iväg och leta efter tåget som skulle ta mig bort. En konstig dröm ha, ha som jag hade men kommer je ihåg dom andra som spelade på forumet. Mina kläder försvann i hans buss som han åkte iväg med. Och då jag ringde han på mobilen så skrattade han bara åt mig. Vilka konstiga men även roliga drömmar man kan ha ibland. Nu är det fredag i morgon och då ska jag bara ta det lugnt får se vad jag hittar på i helgen. Har inte planerat något direkt det är gravsmyckningsdagen och då ska jag till kyrkogården och tända ljus sedan kanske en tur till kyrkan med. På söndag tänkte jag gå till folkets hus och lyssna på Wahlströms då dom kommer hit och spelar.

Lägger ut en bild på de fina ljusen som jag köpte..

Ljus.

 

Sköt om er fridens Mikael.