SM kvartsfinal för Storfors BTK mot Arvika BTK

 

Storfors är en liten bruksort i Östra Värmland en gång i tiden fanns här mycket industri nu har det tyvärr vänt neråt på orten. Men det är inte bara industrin som satt orten Storfors på kartan. Utan även Storfors Bordtennisklubb som grundades 1996 som visat hela Sverige att det går att lyckas även på en liten ort. Förra säsongen gick bra riktigt bra Storfors spelade sig fram till en SM final med en fin, fin andra plats minns finalmatchen hemma hur en fullsatt sporthall kokade och alla klappade, skrek och hejade på tjejerna. Nu var det åter dags denna gång för SM kvartsfinal hemma mot Arvika BTK. Första matchen borta i Arvika vann Storfors med 2-5.

 
 

Jag packade ner min fotoutrustning och styrde iväg i god tid med tanke på att det kan bli mycket folk i hallen. När jag parkerade bilen stod där redan många bilar härligt var min första känsla i kroppen. Spelarna var i full färd med att bolla in. Då Storfors har gratis entré på sina matcher. Hade jag tagit ut pengar och i spargrisen la jag 100 kronor i frivilligt bidrag rakt från hjärtat. Storfors och speciellt Anders och Tomas gör ett fantastiskt jobb och självklart alla övriga i föreningen. Tog plats på läktaren och hälsade glatt på en del andra som var där som jag kände.

 
 

Det fylldes på med folk och det blev ganska välfyllt på läktarna i sporthallen. Klockan drog sig sakta mot halv sju då det hela skulle börja. Lamporna släcktes ner och till tonerna av AC/DC:s Hells bells gjorde spelarna entré i de bägge lagen. Kraftfulla applåder hördes från läktarna. Hanna Hicks var förste spelaren ut för Storfors hon skulle ställas mot Alma Rööse i Arvika. Det blev en jämn början på matchen där spelarna följdes åt till 4-4 och 5-5 innan Hanna tog över mer och mer av spelet och vann första set i andra set gick hon fram till en 4-2 ledning i setet. Själva matchen matchen vann hon med klara 3-0 vid det andra bordet vann Jessica Yamada med 3-0 mot Arvikas Maja Gjelle Haugen.  I matchen stod det nu 2-0 till Storfors då det var dags för Mariann Juhász att kliva in för match mot mycket duktiga Jennifer Jonsson. Det bjöds på många fina och långa bolldueller i första setet 8-11 vann Jennifer första setet med för att i andra få stryk med 11-4. Där och då var det väldigt jämnt Anders Hulth ledaren i Storfors gjorde sitt för att peppra Mariann och gav henne lite taktiska råd.

 
 

De två nästkommande seten vann Jennifer med 7-11 och 11-13 efter en turlig matchboll som tog på kanten. 2-1 nu till Storfors och på läktarna hejade folket på spelarna ivrigt kom igen Storfors heja Storfors bra kämpat Hanna hördes. En äldre herre reste sig upp och klappade igång hela hallen. Jessica gick in och slog Alma Rööse i raka set med 3-0. Det stod 3-1 till Storfors i matchen då det blev tio minuters paus man spelar först till fem. Sedan återupptogs spelet igen. Hanna Hicks gick in för match mot Jennifer Jonsson som var det starkare av de två och vann i tre raka set. På tavlan stod det nu 4-2 till Storfors tjejerna. De flesta förstpd säkert vart det var på väg åt vilket håll matchen var på väg.

 

Dags nu för två nya singlar Jessica Yamada mot Jennifer Jonsson och Mariann Juháasz. Efter ett par fina bolldueller helt i publikens smak så lyckades Mariann vinna första setet med 11-8. Medan Jessica förlorade med 6-11. Så drog en farbror åter igång publiken med Heja Storfors kom igen flickor. Klapp. Klapp det var ett gott drag i hallen nu. Andra set där Mariann vann med 11-6 och behövde således vinna ett set till för att säkra segern till Storfors. Jennifer Jonsson vann sitt andra set med 12-14 efter ett rafflande slut men det var Mariann som skulle få slå in matchbollen till Storfors via seger med 11-7. Efteråt ställde sig hela publiken upp och gav tjejerna en stående ovation och långa kraftfulla applåder som aldrig ville ta slut. De tillsammans med Tomas och Anders svarade med att göra vågen så stort så fint gjort.  Sån glädje hos alla även hos Arvika skulle jag tro de har med sitt unga lag gjort en kanonsäsong och jag vill genom min blogg tacka samtliga spelare för att de bjöd på så fint spel och många spännande härliga matcher. Nu går resan vidare mot semifinal för Storfors del spännande ska det bli att följa deras fortsatta resa i jakten på SM Guldet. Vi ses igen.

Fridens Mikael. 

Trevlig Valborg!

Vill bara helt enkelt och kort önska alla mina bloggläsare, följare, vänner och övriga en trevlig Valborg. ha det gott där ute i världen. 
 
Kram Mikael. 
 
 
 
 
 

Publikrekord en fin eftermiddag med Matz Rogers i Brunnsparken

 

I många års tid har jag besökt dansstället Brunnsparken i Örebro och det har alltid varit lika trevligt varje gång. Denna gång denna tisdag skulle det för mig bli premiär fast på ett annat sätt jag skulle tillsammans med min mor besöka deras mycket populära eftermiddagsdans. Det är första gången i mitt liv som jag tar ut en semesterdag för att åka iväg på dans det har aldrig förut hänt men kul skulle det bli. Mycket eller helt på grund av att jag känner orkestern och helt för att de trevliga duktiga grabbarna i Matz Rogers från Sunne i Värmland skulle spela och svara för dansmusiken. Började med att kosta på mig sovmorgon så jag steg upp vid åtta tiden och bryggde på kaffe hemma. Kikade ut vädret såg hyffsat ut ingen snö eller oväder i sikte det bådade gott. Plockade fram kläderna jag skulle ha på mig och tog sedan en kopp kaffe till. Efter en dusch så var det på med kläderna sedan var jag redo att styra hem för att hämta mamma som skulle följa med mig idag. Kort stopp för att tanka och kolla oljan så var vi så på väg mot Örebro. Fin väg och av de befarade ovädret syntes inga spår tack och lov jag hade ju sommardäcken på bilen.

 
 

Petade in en cd skiva i bilstereon där jag rullade fram på vägen in genom Karlskoga ut och så vidare på vägen. Kom fram precis efter tolvslaget till Örebro och parkerade bilen nu skulle det smaka gott med mat innan dansen sedan skulle ta sin början. Vi gick till restaurang och pizzerian Parken som ligger precis utanför Brunnsparken. Där var det stekt fläsk med raggmunk och en massa annat gott buffé så man fick plocka själv det smakade grymt gott och satt helt perfekt. Efter en rejäl stadig måltid var vi så redo för dansen mycket folk hade redan kommit och kön blev snabbt lång utanför. En vänlig och trevlig tjej hälsade oss välkomna in. Slog oss ner och väntade klockan drog sig sakta mot starttiden då kom Kalle i Matz Rogers ut på scenen för att kolla av stämma sin gitarr. Nej men hej har vi sådant fint besök idag svarade han gå in bakom pojkarna sitter där inne så vi smög in. Alla blev så glada av att se mig och mamma där nu ska här spelas upp till dans.

 
 

Vi gör så och så sade Ulf och Lennart höll med Roger tog ett sista andetag innan han klev ut på scenen. Det hade både kommit och samlats mycket folk som stod startklara redo att svänga sina lurviga. En sista koll så räknade Janne in bakom sina trummor. Snabbt fylldes dansgolvet Låt en morgon vakna fick bli första låten ut denna eftermiddag. Lugnt kryssade gled dansparen fram över golvet så glada och så nöjda. Sen kom en Thorleifs melodi Kärleken ska vinna så himla bra det låter och så fint de spelar pojkarna. Janne hälsade alla välkomna till Brunnsparken vi heter Matz Rogers och kommer från Sunne i Värmland. Sören denne gentleman som också är värd och lite allt i allo steg upp på scenen och hälsade alla välkomna och speciellt till grabbarna som spelar här för första gången hos oss. Och det jag hört så låter det mycket bra håller ni inte med mig kära publik. Publiken gav Matz Rogers en stark lång applåd som värmde in i själen. Tack, tackar utan er skulle inte vi kunna spela sade Janne nu ska vi öka på farten kan du hålla dom orden följt av All världens rosor. En del buggade i mitten men de flesta dansade på som vanligt.

 
 

Det var många tummar som åkte upp när de dansade förbi scenen och applåderna var så kraftfulla emellanåt av äkta glädje. Nu är det så dags för Ljus och värme sedan ska herrarna blåsa till i Harbour lights. När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet och många känslor drar i mig vad ska framtiden ge. Så vackert denna låt älskar jag så mycket och speciellt då Kjetil i Streaplers sjunger den. Sedan var det dags för herrarna Gullbrand och Andersson att tuta samtidigt i sina saxofoner. Ljuvliga fina värmande toner av bästa sort sköljde fram genom lokalen. Efter sista tonen stod alla på dansgolvet och gav Matz Rogers en rejäl applåd ja applåder var det många efter varje dans och låt de spelade. Saknar dig höjde farten innan det var dags för dagens första gammaldans en Schottis ska vi bjuda er på ja två till och med sade Janne innan han räknade in. Efter detta stycke var det så dags för Den gamla Mora klockan det svängde så det stod härliga till. Synen måste vara fantastisk att stå och spela samtidigt blicka ut över ett fullsatt dansgolv. Ge mej kärlek en låt som Curt Haagers tävlade med i Hänt meloditävling stod på tur. Dags åter för en gammaldans en hambo ska vi ta denna gång innan de lugnade ner allt i Käre John och åter fick herrarna tuta för fullt i sina saxar så vackert så fantastiskt vackert. Krama mig igen sedan gick jag och mamma och fikade vilken eftermiddag vilken danskväll vi fick oss serverade. Detta är utan konkurrens en av ja halt klart så här långt årets finaste danskväll. I pausen följde vi med grabbarna in i logen när de så satt sig för att fika. Kom en gubbe in och pratade med dom han kunde minsann snacka han pratade oavbrutet innan han tackade för sig och gick ut.

 
 

Värden Sören kom in och hälsade på grabbarna hoppas det smakar gott och att ni är nöjda ja fick han till svar mycket nöjda. Det är så glädjande s talade han om hur många som betalat entré idag och grabbar det är publikrekord. Gud vad underbart kul utbrast Roger fantastiskt sade en annan. Vad tycker publiken då de bara öser beröm över er sade Sören. Så vände han om och gick ut toppen helt otroligt första gången vi spelar här och publikrekord ja det smakar gott. Dags så att börja spela igen. Jaha då var vi i Matz Rogers tillbaka på scenen och vi vill börja med att tacka arrangörerna för denna goda fikan. Vi ska inleda med en låt som heter Gå inte nu sedan blir det sax för hela slanten i Seeman. Snart var dansgolvet åter fullpackat av dansglada människor. Det låter mästerligt när Ulf och Roger blåser i sina saxofoner och döma av publikens reaktion så fick det stående ovationer. Hem igen kom efter dessa melodier. Ni är så underbara att spela utbrast en äldre kvinna till grabbarna ja fyllde hennes man i ni är toppen bra. Du läser mellan raderna Carina ska Ulf få sjunga för er nu denna låt är mammas favorit låt.

 
 

Du gav mig livet en fin låt med en mycket fin text som Kellys sjöng när de höll på och spelade. Den sjöng Ulf så varmt så innerligt fint det värmer så otroligt mycket att höra denna låt och framförallt se dessa pojkar spela dansmusik. Lucky lips sedan tar vi Kom stanna kvar förklarade Janne bakom trummorna för publiken. Pariserpolka kom av bara farten innan det var dags för Matz Rogers sologitarrist K-G Örtlund att få briljera med sin gitarr. Is it wrong först men sedan kom Thomégrend 14 en melodi som ger mig rysningar i hela kroppen. Publiken stod och klappade hejdlöst i händerna stående ovationer efter detta stycke. Nu ska det bli den allra bästa dansbandslåten Rose Marie Sthråle skrev den Nyanser sedan lite sax i Roses of picardy dubbla saxar är det finaste man kan höra under en danskväll tycker jag. En herre ville så gärna ha en Stilla vals vilket han också fick. En stilla vals som bestod i ena låten av Regniga natt. Om du lovar stanna kvar hämtad från Donnez repertoar en mycket lugn fin låt med så fint spel av grabbarna. Ett äldre par stannade upp och applåderade så länge vilken musik vi får dansa till utbrast mannen till mig detta är de absolut bästa att dansa efter. Varje kväll har ett slut så även denna kära underbara, underbara publik utan er och er kärlek skulle inte vi finnas till så stort tack. Arrangörerna stort tack till er också vilken fantastisk eftermiddag vi haft tillsammans här. Vi tackade ordentligt och snackade lite med grabbarna innan vi for sakta hemåt. Tack från hela hjärtat till Matz Rogers ni spelar den finaste dansmusiken musik som värmer djupt i själen. Det är således dags för kvällens susta dans Green, green grass of home kom först sedan Somedays are dimonds somedays are stone. Mycket glada och nöjda styrde vi sakta hemåt mot Kristinehamn. Det blir inte varken bättre eller finare än denna danskväll och eftermiddag. Filmade även på två låtar.

Fridens Mikael. 

RSS 2.0