Glädje, fina låtar, trumpet Hedins i Storfors Kulturhuset

 

Ett starkt både kännetecken och varumärke för dansorkestern Hedins är Conny Hedins fina trumpet spel. Det har blivit ett starkt kännemärke att Conny ett flertal gånger under en danskväll tar fram trumpeten.  Att ha äkta trumpet o sättningen hör inte till vanligheterna det finns några få band som har det Hedins är ett av dom. För ett par år sedan gick en dröm i uppfyllelse för Conny Hedin att få spela in en platta instrumentalt med trumpet resultatet blev skivan Amore. Jag tillhör de som älskar trumpet ja blåsinstrument över huvudtaget tycker jag mycket om. Kan ibland tycka att det är lite för lite blås i dagens dansband. Nu var det så åter dags att fara till Storfors och Kulturhuset gamla galejan. Ett mycket trivsamt och mysigt dansställe. Korpen Karlskoga har i många års tid stått som arrangörer av danserna där Sven och Kerstin detta underbara pensionärspar som sköter om detta med stort hjärta och stor omsorg. De har drivit skött om detta i snart imponerande fyrtio år. För musiken svara några av de allra finaste dansorkestrarna inom den mogna sidan som man säger. Orkestrarna väljs med stor omsorg till danserna de ska kunna spela och framför allt kunna spela gammaldans. Regeln är fyra moderna sedan en gammaldans kvällen rakt igenom.

 
 

Efter middag hemma hos mina föräldrar intog jag soffan för att vila lite innan jag styrde hemåt till mitt för att göra mig klar och klä upp mig inför dansen. Duschade och på med kläderna sedan var jag redo ut till bussfickan så kom resten av familjen och hämtade mig nu var vi på väg mot Storfors. När5 vi kom fram stod där redan mycket bilar detta bådar verkligen gott tänkte jag. När vi steg in satt Sven och Kerstin och hälsade oss välkomna med sitt alltid glada leende. När vi kom in dök Conny Hedin , Ola samt Christoffer upp vad kul att se er alla hur är läget. Ja bortsett från min hosta så är allt bara bra svarade jag nöjda och glada så drog de igång men innan de började fick de en rejäl applåd av publiken. Oj tusen tack tusen tack det värmer sade Conny. Sången till dej inledde dom med och Ola sjöng med sin varma fina stämma. Dansgolvet blev på nån sekund proppfullt.

 
 

Sitter här i regnet följde efter denna. Klapp, klapp vilka kraftfulla applåder till Hedins. Hej på er allesammans sade Conny välkomna hit till Storfors så kul att få stå här på scenen och spela för er igen. Det är lätt att bli kär i nån som dig sedan ska Christoffer få sjunga Om änglar finns. Nu var stilen bugg på dansgolvet så härligt att se alla duktiga danspar ute på dansgolvet. Conny plockade fram sin trumpet dags för den första insatsen för kvällen i Forever and ever. Så magiskt magnifikt han blåser. Efter Det blåser en vind blev så en Schottis så härligt med gammaldans.

 
 

Vi ska lugna ner på tempot och farten i Marseille följt av Senorita Du dansade alla så nära och ett äldre par gjorde tummen upp till orkestern. Jag ser tillbaka är en otroligt fin melodi som Conny så vackert blåste med sin trumpet. Pariserpolka dansparen var redo Christoffer räknade in så var ännu en gammaldans igång. En mycket fin låt bjöd de på Drömmar från himlen som var bland det finaste under hela danskvällen. Tiden gick så fort så nu var det kaffevals sedan går vi och dricker kaffe förklarade Conny för publiken. Vi gick in och satte oss till bordet som vi valt. När vi fikat klart kom en äldre trevlig herre vid namn Karl Gustav han ville låna min kamera och ta ett kort på oss alla vilket han såklart fick. Detta smakade mycket gott förklarade Conny för publiken kaffe är inte så dumt fyllde Ola i. Lamporna tändes Nyckeln till mitt hjärta tog sin början direkt efter pausen. Christoffer Olofsson klämde i med Det regnar mot mitt fönster lugnt gled dansparen fram över dansgolvet och trivdes. Om jag faller, faller jag för dig sedan sjöng Conny Lite försent nu var danstilen lite snabbare. Dags för mig att åter ta fram trumpeten No matter wath ljöd över hela danslokalen.

 
 

Så duktiga ni är att spela utbrast en kvinna från golvet till Ola. Christer Sjögren släppte en soloplatta 2011 från den bjöd Hedins på en mycket populär melodi Mötet. Vatten sade en äldre kvinna sedan dansade hon ut på golvet. En Hambo och Fattig bondräng. Ola sjöng en av mina favoritlåtar Vår egen bröllopsdag. Men min verkliga favoritlåt kom stunden senare Conny Hedin denna mästare att blåsa trumpet blåste så jag fick rysningar i hela kroppen tårar i ögonen i Pocare Ana. När sista tonen kom ville applåderna aldrig ta slut det var så kraftfulla och långa att Conny såg väldigt rörd ut på scenen. Jag böjde mig fram och sade dessa applåder är du verkligen värd. Tack från hjärtat vilken fantastisk publik ni är att spela för. Tänd ett ljus i fönstret kom efter den fina Pocare Ana. Detta är en av de finaste orkestrar att spela. Lite blyg Kom stanna kvar innan Conny tog till orden kära publik när man har det trevligt går tiden så fort vi har kommit fram till kvällens sista dans. Vi vill tacka Sven och Kerstin men framförallt er kära danspublik vilken kväll jag är överväldigad sade Conny. Christoffer, Ola och jag Conny än en gång ett stort tack. Sista dansen för i afton Öppna landskap följt av En sommar i Provence. Så fint blåste han i sin trumpet och jag stod och filmade då kom e tår längs min ena kind. Detta är så vackert och så fint. Men publiken ville inte ge sig det blev så kraftfulla applåder att de bjöd på Guitar boggie som extranummer. Vi snackade lite tackade för oss innan vi mycket nöjda rullade hemåt. Hedins packade ihop styrde mot nästa spelning. Stort tack till alla för denna fina danskväll. Hedins är tre så fina jordnära människor och grabbar att spela dansmusik.

Fridens Mikael. 

2016 - Års bästa och finaste danskväll Holens i Degerfors folkpark

Då är det så dags för mig att kora och utse av totalt femtiosju danskvällar som jag var ute på under 2016 den orkester som personligen gav migden finaste och bästa danskväll. Och det är en stor glädje att säga Grattis till Holens från Vingåker. Datumet var sjätte juli platsen Degerfors folkpark. 
 
 

Sverige är ett fantastiskt land där varje årstid har sin egna charm och tjusning. Men det går inte att komma ifrån en fin varm sommarkväll platsen är utomhus på en lövad loge ute på landet eller mitt ute i skogen. Likväl en folkpark där nostalgin sitter i väggarna som man brukar säga. För mig finns inget finare än att få åka ut på våren och sommaren i vårt fina land till en dansloge eller folkets park och göra något av det finaste man kan göra. Nämligen att träffa människor, trivas tillsammans, njuta av den svenska sommaren men framförallt få dansa till någon av alla våra fina dansorkestrar som finns i vårt avlånga land. Det är svårslaget så genuint svenskt så fint på samma gång. Jag var bara tjugo år fyllda i mitt liv då jag åkte ut på min första danskväll till Thorleifs ja resten är historia idag. Men sen den dagen älskar jag dansbandsmusiken. Varje år åker jag ut på ganska många danskvällar det är något jag aldrig skulle kunna leva och vara utan. Tack vare dansbandsmusiken och dansbanden har jag fått så många nya vänner. I början av varje år brukar jag som en kul grej räkna ihop hur många danskvällar jag var ute på under föregående år siffran brukar alltid hamna mellan 45 till 60 det är ganska många mil jag färdas på vägarna och det blir även många danskvällar.  För ett antal år sedan började jag med att jag utser när ett nytt år har startat fjolårets finaste danskväll. I detta fall blir det 2016 års bästa och finaste danskväll. Av alla de danskvällar jag åker ut på så korar jag och väljer ut den orkester som personligen givit mig den finaste och bästa danskväll.

 

Hur tänker jag där kan någon undra. Jag går på musikalitet hur är orkestern i sitt framförande, låtval , scen närvaro, publikkontakt, om det är en kväll med flyt där allt bara flyter. Där både publik och orkester tillsammans skapar en god stämning kvällen rakt igenom. Förra året var det Skåne grabbarna i Bob Stevens som gav mig personligen årets finaste och bästa danskväll. Jag må också säga att jag bryr mig inte ett dugg vad det står längst bak på backdroppen. Jag har nu suttit och räknat och år 2016 blev det för min del HELA FEMTIOSJU stycken danskvällar (57) det är ganska många det.  

 
 

Jag var så säker så klar direkt vilken orkester som gett mig den bästa och mest minnesvärda danskväll. Det är en orkester som berikat mitt liv med så mycket ljus, värme och glädje genom de år jag varit ute och dansat när det spelar. Det är en orkester som består av fyra medlemar tre män och en förtjusande kvinna som förutom att sjunga fint även spelar gitarr och blåser saxofon . Den 1:a januari 1999 såg orkestern dagens ljus då bildades de och med Vingåker som utgångsort åker de runt i vårt land och vart som sprider dansglädje. Musikstilen är Svensk traditionell mogen dansmusik med inslag av gammaldans. Det är mig en stor ära och med glädje från mitt hjärta jag säger ett stort GRATTIS till Holens orkester.  Kent, Jerker, Kenneth samt Monika.  Degerfors är en bruksort i Östra Värmland så starkt förknippat med fotbollslaget Degerfors IF ”Röda vita laget” och idrottsplatsen Stora Valla ett fotbollslag så älskat så folkkärt i Sverige. Men i denna ort finns också en mycket fin välskött folkpark en av de finaste. Under våren och sommaren öppnar arrangören Manfred Sundholm med personal upp portarna var onsdagskväll och bjuder in till trivseldans.

 

Onsdagen den sjätte juli var en förtrollad fin kväll som gjord för att ta en tur till Folkparken och lägga en sula på parketten. Inte ett moln så långt ögat kunde nå. I strid ström kom dansfolket ja vad annars Holens spelar ikväll. Så strålande vacker och fin i all sin glans stod Monika denna kväll som så många kvällar förut och bara värmde med sin ljuva fina stämma över folkparken. Då och då med avbrott när hon tutade i sin saxofon eller då hennes man Kent tog ton även Jerker bakom trummorna sjunger likaså Kenneth bakom sin klaviatur. Då och då åker dragspelet på och det bjuds till gammaldans. Det blev denna kväll publikrekord för säsongen i Degerfors Folkpark.  Alla bara log, trivdes och njöt av denna fina danskväll till Holens. Det är från mitt hjärta ett av vårt lands allra finaste dansorkestrar som kan förmedla musik när den är som finast. Så enormt duktiga instrumentalister och en sak som jag tycker är viktigt de spelar rakt från hjärtat med ett budskap så ärligt så fint. Genom åren har Holens popularitet ständigt ökat och fler och fler upptäcker och åker ut för att dansa när de spelar. Denna fina kväll den sjätte juli kommer för alltid följa med resten av mitt liv för det jag fick både se och höra var något av det finaste i danskvällsväg. Måste också nämna denna eldsjäl tillika arrangör Manfred eller Manne som han kallas. Utan Manne inget Degerfors ingen folkpark. Han har en stor del i att denna folkparken är så fin och välbevarad som den är. Hans sätt att vara med stort hjärta och stor omsorg tar han på finaste sätt emot både orkestrar och publik och får de att trivas.

 

Nu ser jag fram emot många, många år där jag får åka ut och både dansa och lyssna på Holens. Deras fina genuina mogna dansmusik är så fin och de har ett låtval en repa som är av finaste kvalité. Så än en gång från mitt hjärta ett stort TACK Kent, Monika, Jerker och Kenneth för att ni gav mig 2016 åra finaste och bästa danskväll. 

Fridens Mikael.