Hedins i nuvarande sättning bjöd på en fin sista spelning i Brunnsparken

 

Ska börja med att räta ut alla frågetecken som eventuellt finns. Efter att ha funderat ett tag så kom Arne Bakken som sjunger, spelar dragspel och klaviatur i dansbandet Hedins fram till att nu får det räcka. Han beslöt sig för att nu i sommar under dansbandsveckan i Malung att göra sin sista spelning som sångare i Hedins och också sin sista spelning som turnerande dansbandsmusiker. Tiden på scenen älskar jag sade Arne men det är det runt omkring som tär lite och känns jobbigt resande att sitta i en buss och färdas åka mil efter mil. Men all rätt såklart så förstår vi Arnes beslut. Men det är inte bara Arne som tackat för sig i denna orkester även Lars Ingerstad som spelar gitarr och sjunger tackar också för sig. Sägas kan göras att vara en musiker spela i ett dansband är ett väldigt speciellt liv och leverne man är ute många dagar om året åker turnébuss packar upp och ner instrument däremellan står man på scenen och spelar dansmusik. Det finns många, många dansband som spelat och varit verksamma i trettiofem, fyrtio, femtio år. Det är självklart imponerande år att fortfarande vara verksamma och spela. Jag bugar bockar ödmjukt för alla dessa band och orkestrar.

 

Nu var det så dags för Hedins sista spelning och danskväll i denna sättning att inta scenen i Brunnsparken och spela upp till sista dansen i nuvarande form. Till hösten i augusti får de en ny sångare i Ola Nordén som är mycket duktig och omtyckt ute bland publik och arrangörer. Då kommer även Hedins att fortsätta spela fast i en liten annan form dels på tre man och dels lite mer eftermiddagsspelningar lite färre spelningar lördagskvällar. Dom har gjort detta i så  många, många år. Det var med visst vemod som jag gjorde mig klar hemma och valde kläder till kvällens dans. Nu plockade jag fram mina sommarkläder ljusa beiga byxor fick det bli och en fin blå kortärmad skjorta till det. Nu var det sommar fixade lite mat och åt innan det började bli dans att förbereda sig för dansen och göra sig klar. Duschade och blåste håret torrt lite lukta gott men väldigt lite på grund av allergi och annat sedan var jag klar redo att fara hem till resten av familjen som skulle följa med denna kväll.

 

Vi styrde iväg med kurs och riktning Örebro och dansstället Brunnsparken. Vägarbete men vägen var öppen så vi kunde köra raka vägen till parken. Parkerade utanför och tog ut lite pengar nu var vi på det igen ännu en danskväll låg framför och väntade. Lite vemod och känslosamt blev det denna danskväll. Hälsade på två systrar som jag känner innan grabbarna kom ut. Kramade om Arnes fru Maria som kvällen till ära var med. Arne kom ut han med så vi snackade lite med honom innan klockan blev så pass att det var dags att kicka igång denna danskväll. Klockan slog nio och Robin Rignell bakom trummorna räknade in till kvällens första dans Arne hade hängt på sig dragspelet och låten ”Senorita” ljuder ur högtalarna lugnt smyger dansparen ut på dansgolvet och glider runt. I just wanna dance with you som nummer två applåder efter denna första dans för aftonen och Conny Hedin hälsar alla välkomna till kvällens dans. Lite bättre fart blir det efter denna inledning på kvällen. Publiken är med på noterna direkt och det dansas så det står härliga till.

 

Lite lugnt igen och nu tar Conny fram trumpeten och blåser så vackert så jag får rysningar i kroppen. Hans trumpet spel är så otroligt fint. Conny påannonserade nästa dans en Elvis och nu var det Lasses tur att ta ton och sjunga som han alltid gör med den äran. Tänd ett ljus i fönstret är en väldigt vacker låt den sjunger Lasse med sådan inlevelse och scennärvaro och frågan är vem ska nu sjunga hans goa fina låtar som han sjunger. Självklart kommer den nya trion bli mycket bra det är jag helt övertygad om samtidigt som en tjej sliter tag i en kille för nu vill hon bugga loss. Hon é så fin sjunger Lasse och Robin bankar på sina trummor och alla bara njuter av denna fina kväll. Vi går och köper fika vilket alltid smaka mycket gott kaffe och en smörgås fick det bli. Vi satt och samtalade innan jag var klar. Arne talade om för publiken att det skulle bli kvällens fikapaus ni kommer få dansa till Martinez musik i pausen ni som vill de kommer hit på midsommar och spelar. Skivan åkte på men OJ OJ vilken ljudvolym den var på de högsta direkt så Conny fick skynda för att sänka ljudet.

 

En halvtimme senare var andra halvleken igång lugnt började Hedins och en låt från en av deras skivor bjöd de på titelspåret ” Bara för dig” Det är en av mina absoluta favoritlåtar Glöm ej bort skriven av Åsa Karlström och Mats Larsson är dansbandsmusik i den högre skolan så fantastiskt bra. Conny sjöng låten som alla dansband nån gång har spelat under en danskväll ”Främling” Innan Arne ökade farten med Till mitt eget blue Hawaii. Sören från Brunnsparken denne yngling till man som är kvällsvärd steg upp på scenen och höll ett fint tal och tackade Hedins för alla år och danskvällar i Brunnsparken. Arne tackade publiken och Conny förklarade vad som kommer hända i framtiden med Hedins. En ny dans tog sin början lite lugnare igen En låt Arne skrivit med sin fru Maria ”Du” Med en text som är jättevacker och fin. Pocare Ana kom en fin instrumental låt som Conny blåste så fint med sin trumpet. Nu började denna fina kväll gå mot slutet Arne och Conny tillägnade Vikingarnas fina låt ”För dina blåa ögon skull” Till mig och broder. Det var känslosamt och jag fick en tår i ögonvrån när de spelade denna fina låt som är en av de finaste dansbandslåtar som finns.

 

Conny tackade alla som kom denna kväll Arne tackade än en gång för allt. Sista dansen blev ”Tårar från himlen” Som Hedins gjort om i ett underbart tempo. O mein papa med trumpet fick avsluta men publiken ville annat de applåderade och stampade i golvet. Vill ni ha en till frågade Arne till publikens öronbedövade jubel så fick Lasse avsluta med att spela guitar boggie detta fick bli slutet på en mycket trevlig och fin danskväll. Vi stannade kvar och snackade lite med grabbarna och tackade innan vi styrde hemåt i natten och Hedins packade ihop sedan iväg mot en ny spelning. Tack till all personal i Brunnsparken såklart. Om inget händer eller kommer emellan får jag chans att se Hedins en sista gång i Degerfors den 3:e juli.

 

Fridens Mikael.