Gott Nytt år!

Nu har man kommit fram till årest sista dag och det är nu det är tänkt att man året ska sumera detta 2013 som man snart får lägga till handlingarna. Nu får man vända blad blicka fram mot ett nytt år ett år som kommer innebära en del stora och en hel del intressanta saker. 2013 har varit ett väldigt givande år på många plan och många spännande möten har man gjort nya platser har besökts och många nya människor har man mött. En del som stått en nära har lämnat jordelivet och valt en annan väg i livet de alla minns man med värme.
 
Jag känner att jag utvecklats en hel del som människa kanske mycket med det arbete jag har och då man som jag jobbar med människor utvecklas man mycket. Automatiskt får man ta ett större ansvar i livet och vardagen. Men jag trivs med detta jag trivs med mitt arbete och detta jobb är för mig det längsta jag haft. Sedan är jag glad att jag kommit igång med träningen även om jag på slutet av året inte varit så mycket på gymmet på grund av olika anledningar. Men efter nyår ska jag ta tag i träningen och köra igång igen för den tid på gymmet har hjälpt mig mycket att främst få upp flåset som gör att jag orkar mycket mera.
 
 
 
Jag blir inte lika trött längre utan har mer ork och är en gladare person. Jag mår helt enkelt bättre med allt sedan har jag lagt om mina vanor lite mindre potioner mat jag tänker mig för vad jag äter hur och när på dagen jag äter. Det som är bra att man själv kommit till insikt med detta att jag själv tagit steget att förändra och inse att jag måste börja tänka mer på min kropp mitt hjärta alt för att bättre må. Sedan har året inneburit en hel del gädje då det gäller sport och det föesta som ploppar upp i mitt huvud så är det vårt fotbollslag här i Kristinehamn IFK Ölme som denna säsongen spelade i division tre västra Svealand. Säsongen började lite trevande men ju längre säsongen gick så gick det upp ett ljus en tanke att kanske skulle det gå vägen. Tidigare år har laget varit med fram till sommaruppehållet sedan tappat på hösten. Men nu var man med även på höstsäsongen även om det blev några förluster som kunde ha grusat drömmarna men en stark laganda och larmoral där alla jobbade för varandra så lyckades man nå målet. Sista hemma matchen mot IFK Kumla vann man med 1-0 och känslan då dommaren sätter pipan i munnen och blåser av är obeskrivbar det är ett lyckorus och några minuter då allt bara snurrar runt i en väldig fart. Vårt lag spelar i division två nästa säsong. På kvällen blev det segerfest på Harrys och den kvällen är ett av de finaste ögonblick från året.
 
 
 
 
IFK Ölme har återigen bevisat och stärkt positionen som Kristinehamns bästa ledande fotbollsförening. Det finns ingen annan förening som ens är i närheten. Sedan har jag åter återupptagit min karriär och åter börjat med bordtennisen inom Kristinehamns bordtennisförening dock inte som spelare som det var då jag började spela utan som ledare tränare för en nystartad grupp människor med funktionsnedsättning. När jag fick förfrågan behövde jag inte fundera alls jag har hela tiden känt att jag vill ge något tillbaka till föreningen för allt vad den betytt och gett mig. Sommaren vilken varm solig skön sommar vi hade och fick med den en massa sköna danskvällar logdanser en tur till Folkets park är oslagbart. Så många dansband man varit ute och dansat till och även träffat på och genom dansen har jag fått möta och träffa så många fina människor. Denna sommar är inget undantag den har varit så fin och många fina kvällar som jag varit ute och fotograferat. jag har även badat en hel del fast jag inte kan simma så har jag gjort det fast jag är väldigt försiktig när jag badar.
 
 
 
 
 
Sedan så lider jag just nu i skrivande stund väldigt mycket med mitt älskade favoritlag i ishockeyn Södedertälje sportklubb resultaten hur de spelar nu och den tabellposition de har i hockeyallsvenskan. Sista plats var inte där de skulle ligga utan man hoppades de skulle ligga högre upp i tabellen men, men det är här det är nu det gäller att alla hjälps åt för att vända detta. Jag hoppas de ska undvika kvalet neråt som stavas division ett det vore näst ntill en dödsstöt för en av svensk hockeys mest anrika föreningar. Hur det än går kommer mitt hjärta vara lika starkt och stort orubbat för Södertälje sportklubb. Jag trivs helt enkelt med mitt liv de fina vänner som jag har de som ger mig styrka som alltid finns där och ställer upp för mig ni vet vilka ni är. Jag vill tacka er alla för 2013 och självklart alla ni som är inne och läser kanske följer min blogg till er ett från hjärtat varmt TACK och till önskan om ett riktigt Gott Nytt år.
 
 

Shoppingresa till Örebro och Mariebergs köpcentrum!

 

 

Vissa saker gör man frivilligt vissa saker bör man undvika. En sak som man bör undvika enligt mig är att ge sig ut på annandagen och shoppa i mellandagsrean. Främst på en enda anledning det är så jäkla mycket folk ute men ändå så ger man sig ut för man vill finna det där lilla extra eller för att många affärer lockar med billigare priser att det är rea. Själv hade jag planerat in ett besök hos Media Markt i Örebro för att där kika på en kamera en systemkamera som jag så länge drömt om att få äga och ha. Nu skulle det bli dags och ske hade lite kikat på nätet innan hemma.

 

 

 
 

 

 

Åkte dit med resten av familjen och det blev en fin tur till Örebro. När vi kom fram märkte vi att det var ganska tjockt i leden med bilar och även mycket folk med överallt. Hittade en kamera samma som min broder har och jag gick även till Elgiganten men där fann jag ingen kamera som föll mig i smaken både för att använda och även prismässigt. Så det bar tillbaka till Media Market för att slutligen bestämma mig för en kamera där vilket kändes som en stor glädje. En fin julklapp som jag ger mig själv. Gud så skönt då jag steg ut från butiken med påsen i handen det var en lyckostund. Gömde påsen i bilen för nu skulle vi vidare till Mariebergs köpcentrum märkte vad det hade tjocknat på i leden med både bilar och människor. När jag så kom in i gallerian eller köpcentrumet fick jag en liten chock gud vad folk där ska jag trängas tänkte jag.

 

 

 
 

 

 

Knallade och gick runt där med broder och kikade i affärer. Det märks då vi kommer in i en klädaffär att vi har inte alls samma smak då det gäller att välja och köpa kläder. Men tur att vi kan vara olika på någonting då. Gick in på MQ Och från kassan som var längst in i affären från den och hela vägen till ingången och lite till så lång var kön där att få betala. Den dagskassan skulle man allt vilja ha. Vi fann också en sportbar där 99 % av besökarna var män. Ganska passande så kan fruarna kuta runt och shoppa ett smart drag dom gjort där. Hittade Akademibokhandeln och jag som så länge letat efter sångaren Jan Johansens självbiografi. Han har alltid varit en favoritsångare för mig sedan såg jag en intervju med han på tv:n förra året där han berättade om sitt liv det han gått igenom och vägen tillbaka. Det stärkte min tro att man kan lyckas ta sig ur krångliga situationer i livet.

 

 

 

 

 

Jan är en underbar människa och en fantastisk gudabenådad sångare som jag älskar att lyssna på hans låt ”Se på mig” Är en av det finaste. Gick vidare och förfrågade mig lite om min mobil abonnemang eller kontantkort men blev inte så mycket klokare så det fick vara. Mötte mamma o pappa och sedan min broder nöjda var vi alla ihop innan vi styrde hemåt.

 

Fridens Mikael.

Sju plusgrader ute och regn ja det är julafton 2013!

Sju plusgrader ute och regn , åter regn denna dag känns mer som en vårdag i april precis då snön smällt undan än julafton. Faktum är att trots vädret så är det julafton och året är tjugohundra tretton. Hela hösten har det varit ett märkligt väder men snart måste det vända eller som man säger smälla till och bli kallare och så småningom komma snö med. Men det var bara att gilla läget att det inte kommer vara en jul med snö utan en jul utan jag har inget problem med det men det finns de som vill ha allt och lite till. Hade dagarna innan varit sjuk vilket var tråkigt så jag hamnade efter lite med en del saker bland annat skicka ett julkort till min vän Carina vilket jag sörjer över hon är min äldsta vän som jag känt i trettio år om inte mer.

 
 

 

 

Men ska ta med henne o broder till Forshaga den 28:e december på dans då Jenny Saléns spelar där. Dagen innan julaftonen satt jag hemma och packa slog in julklapparna och bara myste med lite uppesittarkväll på tv:n i form av Bingolotto och Pluras jul på trean. Snygga paket inte men huvudsaken var att ingen hemma skulle se vad paketen innehåller. Satt o skrev lite med en tjejkompis inne på Facebook innan mina ögon villa stänga och sova.

 
 

 

Borstade tänderna och klädde av mig o kröp ner i min varma sköna säng och på någon minut så sov jag. Har ganska lätt då jag lägger mig att somna vilket känns och är mycket skönt. Vaknade nästa morgon ganska tidigt vilket kändes så skönt att få komma upp brygga på kaffe och bara njuta av morgonstunden men jag tittade först ut sedan på min termometer som jag har i köket den visade på 7-8 plusgrader. Ute regnade det för fullt jaha det var den julstämningen tänkte jag. Satte mig vid datorn och bara kopplade av med en kopp kaffe till läste lite nyheter som jag alltid brukar göra. Kikade på nyhetsmorgon och vilket suveränt programledare par Steffo Thörnqvist och Jenny Strömstedt är sån tajming och personkemi emellan dom. Man märker att dom två jobbat tillsammans väldigt länge och kan konsten med det lilla extra för att höja sändningen. Och för att göra den intressant för mig som tittare. Började så sakta packa ner allt som jag skulle ha med mig hem till mor och far och min broder dit jag skulle och fira jul. En sista kol en dusch lite under armarna så var jag redo att fara iväg mot hemmet. Köpte med en tidning i kiosken och önskade alla där en god jul. När jag så kom hem var mamma i full färd med maten så jag hängde upp jackan och hjälpte henne i köket.

 
 
 

 

Nu kände man lite mer julstämning och glädje över julen sedan började jag bli hungrig också. Klockan två satte vi oss ner och började äta av julmaten men jag tog ganska lite för jag ville inte proppa i mig en massa mat. Hur gott det än är så måste jag tänka på min kropp och det gjorde jag. Efter maten hjälptes vi åt med att diska undan och plocka undan allt så vi kunde slå oss ner och se Kalle Anka. Men innan dess var det dags för årets julvärd Petra Mede att göra entré i tv och vilken entré hon var lysande kvällen rakt igenom. Med säker hand tände hon ljuset inget flams eller trams korrekt och så stiligt klädd ledde hon oss igenom tablån och programmen. Och självklart skulle jag se Svensson, Svensson fira jul det är en tradition värd att bevara jag älskar den serien.

 
 

 

När så Kalle var över var det dags för en av de vackraste och finaste filmer jag sett ” Kan du vissla Johanna”. När jag ser denna film inser jag vilken stor skådespelare Per Oscarsson var och hur saknad han är. Berra som skulle ha en morfar fick det och vissla lärde han sig med att göra. Efter att vi så druckit kaffe och plockat undan var det dags för julklapparna som skulle öppnas. Alltså lite spänning i någon minut räknade jag snabbt ut. Satt och kikade på O Helga natt från Örebro på tv:n som leds av Peter Flack där ett antal artister bjuder på vacker stämningsfull julsång. En go fin stund nu var det så dags att börja läsa i en bok en av de bästa julklappar jag fick av min broder var en bok om mitt favoritband som jag älskat sedan jag var liten Iron Maiden. Men boken var stor och tung fick ont i handleden av att ligga ner och läsa i den. Fick sluta för vi skulle till kyrkan Österviks kapell på midnattsmässan som vi åker på varje år. Jag och broder gjorde oss klara och for ut till kapellet och vad vackert där var med alla levande ljus.

 
 

 

Vår förre kyrkoherde Stig Axelsson ledde mässan. Och det fick mig till en stunds eftertanke med alla ljusen och den fina sången. Satt där och bara nöjt sedan fick man höra historien igen om hur Josef och Maria skulle och skattskriva sig. Sedan avslutade Sven Olsson med att sjunga O Helga natt. Ett vackert och fint avslut på denna fina julaftonskväll som övergått till juldag. Tack för denna fina dag som blev fylld med mycket ljus och värme.

 

Fridens Mikael.