Underbar kväll i Björneborgs folkets park och dans till Excess!

Först vill jag rikta ett STORT varmt TACK till Nina Fyhr som sliter och kämpar på för att anordna dans här i Kristinehamn. Hon är en eldsjäl med ett stort hjärta för dans och dansmusik. Hon fixar och sliter och ligger i för att få igång danser i Kristinehamn hon bokar orkestrar och står i en tjej med många järn i elden. Tyvärr så tänker inte alla på samma sätt som Nina och man kan direkt ställa sig frågan vad ÄR felet och varför kommer inte publiken och dansar. Kanske dom inte gillar att dansa eller är det val av orkester ?

Det är mycket tragiskt och synd om så är fallet. Bättre förutsättningar kunde man inte få i söndagskväll i Björneborgs folkets park. Vädret visade sig på sin allra bästa sida. Några små lätta moln som skingrade sig och släppte sedan fram solen och det blev en underbart fin kväll det är synd att inte fler upptäckte att det faktiskt var dans i parken denna kväll.

Björneborgs folkets park.Björneborgs folkets park.Björneborgs folkets park.
Excess.Excess.Möbler. 

Hur ska man göra för att lyckas vad SKA man eventuellt ändra på och vad är det som gör att folket inte kommer på dansen. Det är frågor man kanske aldrig får svar på. Men nog om detta nu jag tycker det är djupt ledsamt att det inte funkar och jag lider verkligen med Nina som har slitit så för detta. Tyvärr som man i ett brev kan läsa på sidan danslogen så ställer hon in resterande danser i Björneborgs folkets park vilket är djupt beklagligt. Hoppas hon orkar och kan komma tillbaka med fler danser i någon annan form. Det behövs fler sådana brinnande eldsjälar ute i landet som brinner så mycket för dans. Jag har alltid sagt att JAG ÄLSKAR och tycker MYCKET OM dansbandsmusik och det tänker jag aldrig skämmas för det är en musik som har hjälpt mig mycket i mitt liv i både med och motgång. Jag har haft mina perioder då jag varit deppig och ledsen då har jag känt stödet i dansbandsmusiken många texter som hjälpt mig. Tänker på då farmor gick bort vilket stöd jag fann i många låtar speciellt låtar skrivna av Mona Gustafson. SÅ dansbandsmusik är inte alls så där töntigt eller tråkigt som många vill få det till. För mig personligen har det blivit en livsstil.

Thessan.Jag.Excess.

Excess.Thess och Mårten.Thess. 

Ville skriva av mig lite kände jag. Men nu var det så dags för en kväll jag sett fram emot länge, länge. Som ni minns i ett tidigare inlägg så överraskade jag och broder dansbandet Excess från nyköping som vi lärt känna med att helt oannonserat dyka upp i Tidaholm på nyårsaftonen då dom spelade där. Det var en av de finaste nyårsaftnar som jag firat med stor respekt för alla år man firat hemma hos farmor. Skillnaden nu och då var att nu visste Excess att vi skulle komma då visste dom det inte. Det var så fint allt som vi gjorde då från att boka in på ett hotell till att jag köpte mig helt nya kläder enbart för kvällen och Excess skull. Jag kände att nu jäklar är det nyårsafton då vill jag klä upp mig fint. Sedan då vi stod inne i fyran huset där firandet skulle äga rum så kommer Excess upp för att gå och äta vad dom tror en middag. Så långt var allt rätt men vad dom inte visste var att dom skulle få sällskap på denna middag av mig och broder. Att se minen på alla och speciellt Thessan är obeskrivbar ”Bröderna brothers” Som Mårten så fint döpte om oss till. Började dagen med att jag vaknade och steg upp såg att det var ett underbart väder ute första tanken frukost på balkongen. Fixade till lite smörgåsar, bryggde på kaffe och tog en tallrik med fil och kalaspuffar. Satt på balkongen och njöt i solskenet och glömde nästan bort tiden. Dagen till ära var det mors dag och visst ska jag ge mamma något tänkte jag. Men jag vill kunna ge mamma något när jag vill det ska INTE vara bara för det är mors dag. Klädde på mig och reste ut med bilen mot ett bageri för jag skulle köpa en tårta som vi skulle överraska och bjuda Excess på. För att dom är så otroligt fina människor och alltid ställer upp och för att dom spelar så fin dansmusik. Sedan har dom i Therese Sundahl en av de finaste dansbandssångerskorna hennes ögon är som en glittrande sol och hon kan konsten att le och sedan har hon en gudabenådad röst. När man hör henne sjunga får man rysningar och det knottrar sig lite på armarna.

 

Tårta.

Hon är en otroligt fin varm godhjärtad och ödmjuk person och människa. Hon sjunger min favoritlåt ”Främling” På ett sätt så det berör djupt i mitt hjärta och i ögonvrån har jag inte långt till tårar då hon sjunger denna låten. Vilken go tjej jag har genom många dansband och även andra som gillar dansbandsmusik fått vänner för livet. Styrde sedan iväg för att köpa en blomkvast till mamma den kostade 95 spänn min tanke var att så mycket pengar har jag aldrig slösat eller lagt på mamma en mors dag. Men det är hon verkligen värd får väl göra ett undantag då hihi. Köpte även en ros som jag skulle innan dansen åka och lägga på farmors grav. Efter denna lilla grej så var vi på väg mot Björneborgs och deras fina folkpark som är så välvårdad och fin. När vi svängde in där så hade inte Excess kommit ännu så vi parkerade bilen. Den enda som var på plats var Nina som var arrangör av dansen hon satt i sin ensamhet med en dator och kopplade av. Jag slog med mig ner och snackade lite med henne. Det var UNDERBART att sitta i parken på en bänk och lyssna på fågelsång och kvitter. Det dröjde ett litet tag så kom tillslut Excess dom ville inspektera Skogås som det heter då får man köra på en grusväg för att komma dit. Det var säkert en upplevelse att se detta ställe. Det finns ju gott om kantareller i skogarna där.  Vi hälsade på Excess och sedan började det som vanligt för dom alla grejer och utrustning skulle ur bussen och upp på scenen. Det gick så smidigt för alla viste vad dom skulle göra. Kablar hit kablar dit trummor fler instrument. Och lite ljus så man syns på scenen. Efter att allt var uppackat så var det dags för soundcheck ställa in ljudet rätt. Nu var det en timme cirka tills dansen skulle börja jag strosade runt i parken och tog lite bilder. Prick klockan sex skulle dansen början MEN vart VAR danspubliken detta blev säkert för Nina och även för mig och broder och Excess en liten besvikelse. Denna kväll som man hade hoppats på så mycket vädret var så underbart och som gjort för en äkta folkparkskväll.
Thess ska äta tårta.Jag äter tårta.Korv
Thess sjunger.Excess.Jag, Thess och broder.

 

Men det var några tappra som hade letat sig till parken för att dansa. ALL heder till er det bjöds på lugna låtar varvat med lite rivigare låtar. Dom som var där höll igång även om man hade hoppats på minst två hundra eller lite mer för en sådan fin folkpark så fint bevarad finns det inte många av i Sverige. Det kom många fina låtar som Therese sjöng med sådan inlevelse och djup värme i rösten då och då tog Mårten ton även han en mycket duktig sångare. Det började lida mot paus så då blev det kaffe och TÅRTA. Therese och grabbarna blev mycket glada då vi hade överraskat dom med att köpa en tårta för att bjuda dom på. Den smakade utsökt som Mårten sade efter lite fika och tårta var dom så redo att fortsätta kvällen. En efter en åkte de få tappra som kommit denna kväll hem. Tillslut fanns inga danspar kvar nästan bara jag och broder och vi kunde ju gärna inte dansa ihop. Therese pappa var också där och lyssnade och dansade lite trevligt. Dom avslutade kvällen lite tidigare än vanligt spelade upp till sista dansen. Vi gav dom en STOR applåd för denna kväll. Trots att danspubliken uteblev så fick jag en underbar äkta folkparkskväll med allt som hör till och det finaste en underbar dansorkester i form av Excess. Stort TACK till er samtliga och en kram till Therese hmm vill gärna höra dessa ord i sommar ”Guldklav årets sångerska 2010 ärrrrr Therese Sundahl Excess” Annars lägger jag en röst på Maria Rolf i Titanix. Vi stannade kvar medan dom packade ihop kom att tänka på vad kul det är att se andra arbeta. Lite snack innan vi kramades och skiljdes åt. Nu får vi se vart och när vi hör Excess nästa gång. TACK till samtliga tråkigt att det inte blir någon mer dans i denna fina folkpark men kommer inte publiken så går det inte. Något som också var skönt var att ha 1,5 mil hem.  Kröp i säng precis efter ett för jag hade lite att fixa med innan sängen fick min uppmärksamhet. Nu bär det av mot nya danskvällar nu är sommaren här och då ska det vara logdans.

 

Fridens Mikael.

Fastingen i Kristinehamn!

Så har den avverkats för 38:e året eller något sådant årets fastingsmarknad i Kristinehamn. Det är ett evenemang med en lång historia bakom sig. Men tänker inte gå in på historien något djupare här då skulle säkert alla trötta och inte orka vilja fortsätta läsa detta inlägg. Fastingen är något man längtar efter och ser fram emot och även om jag blivit äldre så är det så sjukt kul. Man får komma ut på stan det kommer karuseller och sedan så fixar Kivanis club hela arrangemanget med allt från olika jippon på stan till ”Vi i femman” till artister. Det är lite olika kringarrangemang varje år och inte enbart karuseller. I år hade man hjälp av duktige killen Patrik Ekman som har sitt företag ”Dreamsound”. Dom hade som vanligt karusellerna på torget och på norra torget som det heter hade dom byggt upp ett stort öl tält där det bjöds på underhållning och stand up. Det var olika band som lirade och på lördagen var Kristoffer Appelqvist som varit med ibland annat Parlamentet där och körde lite stand up för publiken.

 


Fastingen.Fastingen.Fastingen.


Men allt började på torsdagen vid halv sex att kommunstyrelsens ordförande Jane Larsson invigde Fastingen. Varje år har man alltid röstat fram en fastings flicka men i år var antalet sökande för få så man valde att hoppa över detta i år. Gick ner en sväng på torsdagskväll och kikade runt men jag åker inga karuseller men det var trevligt ändå. Fredagen skulle jag ner på kvällen med mamma och broder ta någon öl och lyssna på min kompis Per som skulle lira där med sitt band Just 4 Fun. Det började lugnt och alla satt med en öl eller dricka och lyssnade. Sedan en bit in på kvällen spelade dom Proud Mary och då var det som hela publiken exploderade det dansades och det blev rena allsången. Allt eftersom fylldes det på framför scenen med folk som rockade loss till Just 4 Fun Mats Ögren njöt där han stod och lirade. Publiken var verkligen med på noterna och skrålade med i verserna och verkade gilla det dom hörde. Fram emot klockan ett var det så dags för sista låten efter att publiken klappat in dom igen på scenen. Magnus Ugglas ”Kung i baren” dånade ut och hela tältet gungade kameran var med så jag filmade lite vilket finns på min youtube sida. En sjukt kul kväll tog några öl och bara njöt MEN det var lugnt för jag skulle köra bil dagen efter. Det roligaste på hela kvällen var att jag träffade en gammal kompis som heter Helena. Har inte sett henne på cirka femton år det var underbart att träffa henne prata lite med henne var tvungen att ta ett kort på henne som minne. En underbar kväll Fastingen och vid jul är en typisk helg då alla som inte bor i Kristinehamn kommer hem. Då har man chansen att träffa gamla kompisar från förr.

Just 4 Fun.Kristoffer Appelqvist.Jag. 

Allt avslutades på lördagen med mera karuseller för dom som gillade det. Var nere med broder och tittade på Kristoffer Appelqvist som varit med i parlamentet. Han var jätte duktig och väldigt rolig med. Blev ett fint avslut på denna fastingshelg. Knallade runt på stan ett par varv innan vi tog bilen och åkte hem. Föresten efter Kristoffer spelade ett band som hette Dr Drag jäklar vilket ös ta chansen och lyssna på dom om ni får.

 

Fridens Mikael.


Fotografering vid Bergsjön!

Vädret har idag varit helt underbart här i Kristinehamn. Vaknade i morse och kände mig så glad och lycklig steg upp duschade och for till jobbet. Idag stod det två saker på mitt schema förutom arbetet nämligen tandhygenisten sedan teater träning det börjar närma sig den 4:e juni då vi ska spela upp våran föreställning ”Pytt i panna med Girlpower” Det är teatergruppen  ”Fritt Fall” som vi döpt den till som ska spela detta. Det blir en massa olika scener där var och en fått tolka och spela det dom velat sedan har vi tillsammans satt ihop detta en föreställning har vi redan kört och nu kommer föreställning nummer 2 av 2 ska tilläggas. Det är mycket teaterträning nu varje dag men det är samtidigt så kul och givande. Kom hem och vilade lite valnade till en timme senare av att det fortfarande var ett sådant underbart väder ute. Bestämde mig för att ta bilen ut och fotografera det är ju ett utav mina allra största intressen att just fotografera.

Brygga.Maskros.Natur.

Bergsjön.Bergsjön.Bergsjön. 
Jag.Bergsjön.Bergsjön.

Köpte en dricka med på Statoil innan jag for iväg hade också laddat stereon i bilen med min stora idol John Fogerty. Där satt jag och körde och samtidigt skrålade med i hans underbara låtar. Svängde av vägen in mot Bergsjön och stannade till för att ta lite bilder det var ett perfekt foto väder ute. Satte mig vid vattnet och bara njöt solen hade precis gått ner så och sjön låg spegelblank och en lätt ljummen vind svepte förbi. Satt tills klockan blev halv elva på kvällen då kände jag att det var dags att styra bilen hemåt. Filmade två filmer för att visa hur fint det var där jag var men också att spara som ett minna av en fin kväll.

 

Fridens Mikael.