En egen dikt som jag skrivit "Känner för dig i smyg"

Har hållit på i några år med att fuska och skriva lite egna dikter och små texter det är en stunds skön avkoppling att få sitta ner och skriva av mig mina innersta tankar som jag har. Skrev nu i helgen en dikt som jag blev ganska nöjd med den säger så mycket den fick titeln "Känner för dig i smyg" handla rom hur man går omkring och inte vågar säga vad man innerst inne tänker och känner för en annan människa. det är lite så som jag är blyg av mig vågar inte säga till en tjej att jag tycker hon är fin eller att jag tycker om henne då låser det sig då kommer min blyghet in hihi. Bjuder med på en bild på mig själv där jag filosoferar och funderar kring en prästkrage.

KÄNNER FÖR DIG I SMYG

 

Som en ljummen sommarvind sveper du in i mitt liv en sommardag. Så blyg små sparkar med ena foten i gruset och blygsamt tittar jag ner i marken då jag ska försöka säga orden till dig som jag burit på så länge. Jag vågar inte säga vad jag känner för dig jag vågar inte visa hur mycket jag tycker om dig. Går för mig själv och känner för dig i smyg utan att du får veta något.

 

Blundar och vågar knappt se åt det håll där du är. Kommer jag någonsin få veta vad du känner och tänker om mig. Kommer jag få veta om du någonsin kommer tycka om mig för den jag är. Känner så för dig i smyg utan att våga säga ord utan att våga visa för dig. Det är som allt stannar vid en dröm där slutet kan bli hur som helst. Önskade att jag vågade visa och säga hur jag känner för dig och hur mycket jag älskar dig.

 

2010-06-26 Mikael Redman.

Jag.

Strålande danskväll med Junix vid Upperudslogen!

Det finns dagar och stunder i ens liv som är så underbara och en sådan är när man får åka ut på logdans. Jag ryser till vid tanken på detta med det underbara fenomenet och så fort jag hör ordet logdans. Det finns inte mycket som är mera svenskt och genuint än logdans. Det är ju det här man går och längtar efter under vinterhalvåret och som man ser fram emot så mycket. Denna kväll skulle bli lite speciell på ett sätt det skulle bli premiär för min del första gången jag skulle se och höra Junix live. Detta är en orkester som bildades redan 1966 så man har hållit på att spela i några år. Och känslan när jag vaknade på morgonen och tittade ut och fick mötas av ett strålande solskens väder gjorde mig så glad. Det var lätt att komma upp ur sängen bryggde på kaffe och gjorde ett par smörgåsar och satte mig i solskenet på min balkong. Fåglarna kvittrade och flög omkring det som inte var lika trevligt var en skata som tydligen spanat in min frukost så jag fick med jämna mellanrum jaga bort den hihi inga gratis matgäster vill jag ha på min balkong.

På väg till Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen. 

Satt där i solskenet och bara njöt av det vackra vädret och det jag åt. Glömde för en liten stund bort allting. Det var så skönt sluta ögonen och bara drömma sig bort en stund i min ensamhet. Började sedan fundera på vad jag skulle ha på mig till dansen och hittade en skjorta som jag inte provat eller använt på ganska länge. Döm om min förvåning då skjortan passade och dessutom kändes sommar fin enligt mig. Stryka, stryka vad händig man är och känner sig lite småpysslig. Men dom tänkta kostym byxorna gick inte att knäppa av någon anledning vet inte varför ha, ha. Fick bli blå jeans som funkade perfekt till vald skjorta. Åt lite mat innan jag duschade av mig det behövdes. Lite lukta gott och på med kläderna så var jag redo för ännu en danskväll. Styrde hem till mamma och pappa som också skulle med ikväll likaså min broder efter ett tag satt vi alla i bilen på väg mot Upperudslogen. Ikväll skulle det också bli premiär första gången jag skulle träffa se och höra Junix. Har hört dom på skiva och det låter så taktfast och bra om dom äkta genuint. Förstod att det denna varma fina kväll kunde bli skapligt med folk solen värmde så gott på en molnfri himmel och vägen dit med dom vackra landskapsvyerna är så fint att titta på.

Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen.

Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen. 

Svängde in tio i nio till logen och betalade entré hälsade på den trevlige ordningsvakten Kjell som sken ikapp med solen denna kväll. Denna kväll var som gjord för logdans vädret var på topp likaså mitt humör men det är alltid på topp. Hälsade på grabbarna som intog scenen för att dra igång ännu en danskväll många stod förväntansfulla runt om och väntade på att dansen skulle ta sin början. En, två, tre Junix smög igång med en lugn låt i kvällens första dans. Det dröjde inte länge förrän golvet fylldes av dansglada Värmlänningar och säkert en och annan långväga gäst och turist. Det lät så proffsigt och tryggt taktfast och så genuint äkta. Nisse bakom trummorna skötte snacket och hälsade alla välkomna innan han presenterade nästa låt och dans. De byttes partner och det dansades så svetten lackade i pannan för varmt var det denna kväll riktigt varmt men man ska absolut inte klaga.

Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen.
Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen. 

Jag nöjt där jag stod och lyssnade hade kameran med mig så jag fotade och filmade lite som vanligt. Gick upp då och då och kände på golvet. Det var idel glada miner på folket som dansade förbi mig. En lugn dans byttes mot en snabbare dans då byttes också dansen från foxtrott till bugg. Precis innan elva så var det dags för traditionsenlig gammaldans innan fika pausen vi gick iväg för att fika och få i oss lite kaffe och en macka. Det var ett underbart väder så vi satt ute och drack kaffe och njöt av den fina kvällen. Efter en halvtimme var det så dags att åter dra igång kvällen och det fylldes snabbt golvet av människor som alla verkade trivas. Det kom många personliga favoritlåtar och en av dom populäraste är ju utan tvekan ”Främling”. Nisse sjöng den så klockrent och efter det kom Ted Gärdestads finns ”Jag vill ha en egen måne”. Två låtar som jag filmade på tillsammans med några andra alla finns på min Youtube sida Smurf7407. Så började en mycket trevlig kväll lida och gå mot slutet nu kom man in på sista halvtimmen. Detta var en av de finaste och bästa danskvällar i år helt klart topp fem. Det kom ett par fina låtar innan det var dags för Nisse att tacka alla för en underbart trevlig kväll Upperudslogen är utan tvekan Sveriges finaste dans loge. Dom inledde med ”Till min kära” och det är en av de finaste låtar som finns och texten säger så mycket. Snackade lite med grabbarna och köpte deras skiva innan det var dags att fara hemåt vilken kväll man fick och vilken kväll Junix gav publiken. Stort TACK Junix detta var första men absolut inte sista gången.

 

Fridens Mikael.