Strike blev en riktig fullträff i Degerfors Folkpark!

 

Onsdagar sommartid är så starkt förknippat med trivseldanser i den fina folkparken i fotbolls orten Degerfors. Allt är inte fotboll och röda vita laget utan det är också lika mycket trivseldans i den fina folkparken. Där bjuds det in och upp till dans varje onsdagskväll under våren och sommaren tills början av september månad. Många, många gånger under sommaren har vi åkt till Degerfors och dess fina folkpark på dans många danskvällar som givit oss så fina minnen. Denna kväll skulle vi lyssna på ett för oss nytt band som heter Strike och kommer från Hudiksvall. Hade varit inne och lyssnat på deras hemsida och det lät riktigt bra tycke jag om det jag där hörde.

 
 

 

Slutade jobbet och styrde hem för att vila lite innan det var dags att förbereda och göra sig klar för kvällen. Min mor och broder skulle också följa med på dansen så jag skulle fixa fika och bjuda dom på. När jag så väl hämtat dom rullade vi mot Degerfors tog ut lite pengar så var vi redo för dansen. Rullade in i denna fina folkparken. Betalade entrén till Manne som var på sitt sedvanliga glada humör. Dansfolket strömmade till och så även grabbarna i Strike. En sista koll så räknade trumslagaren in till aftonens första dans. ”Den tid vi behöver och Minnenas allé” Fick inleda denna dans. Deras trumslagare hälsade alla välkomna till denna fina folkpark vi ska spela för er i afton lite lugna låtar lite fart och blandat fyra moderna och en gammaldans talade han om innan ”Sommar sol och varma vindar” Tog sin början innan Oklahoma tog vid.

 
 

 

En ny dans så höll de på innan trumslagaren påannonserade att det nu var dags för en gammaldans. Det var den första för i afton en schottis fick det bli. Full fart var det på dansgolvet och många kända glada ansikten bland publiken. En ny dans tog sin början och en dam skyndade för att bjuda upp en man hon säkert spanat in. Tiden gick och det var dags för kvällens paus och mitt intryck var att de var väldigt duktiga att spela. Han som sjöng merparten av låten deras basist hade en mycket fin sångröst som gav en stark profil till orkestern. Det enda som var väldigt synd på en så duktig orkester var att gitarren var förinspelad den borde de istället spela live men, men duktiga var de för det. Dags för kaffevalsen innan kvällens paus tog vid så vi gick till bilen packade fram mitt campingbord och stolarna och jag tog fram fikat. Så skönt så mysigt sitta och fika ute i denna fina folkpark. Smörgås och kaffe smakade mycket gott. En halvtimme senare hade vi packat in allt i bilen och var på väg ner på dansen igen.

 
 

 

Direkt efter pausen startade de upp med ”Flamingo och alla åren ” Två härliga låtar som det svängde skönt om. Dansgolvet fylldes på igen av dansglada människor. Så skönt sväng innan det var dags att åter lugna ner det hela Livet det har varit gott mot mig denna låt skriven av Peter Grundström sjungen av Christer Sjögren som blivit så omtyckt av så många. Många, många dansade förbi scenen och gjorde tummen upp åt orkestern. Pariserpolka var det dags för nu och många sökte sig upp på dansgolvet igen. Paralyze fart så det hette duga vilken fin danskväll detta var och framförallt blev. Tiden den går och nu var det så dags för slutet av denna danskväll. Deras trumslagare tog till orden och tackade publiken för en riktigt fin danskväll i denna fina folkpark. Save your heart for me och hålla dra hårt när ni går fick avsluta en mycket fin danskväll med Strike och ja det blev en riktig fullträff.

 

Fridens Mikael.

Fart och sväng blev en fin säsongsavslutning vid Upperudslogen med Per Håkans!

 
 

Det är alltid vemodigt då man kommer mot slutet av augusti månad för det innebär sista dansen på många av vårt lands folkparker och danslogar. Nu var vi så framme vid den sista dansen i Upperudslogen som ligger i Molkom i det fina landskapet Värmland av många ansedd som Sveriges vackraste dansloge. Det är med djupt vemod jag dessa rader och inlägg skriver men samtidigt mycket glädje över denna fina sommar och alla de fina danskvällar jag fått uppleva vid logen. Nu var så det dags för säsongens sista danskväll när de duktiga populära pojkarna i Per Håkans skulle bjuda upp till dansen.

 
 

 

Gjorde mig klar hemma och valde kläderna för kvällen det fick bli ett par snygga jeans och en vit skjorta sedan en fin mörkblå mönstrad tröja utanpå det stiligt ska det vara då man far iväg på dans. Åkte hem och hämtade broder hade innan skrivit till en vän som heter Kjell som jobbat som ordningsvakt vid Upperudslogen om vägen dit var farbar för det har ju de senaste dagarna regnat ganska kraftigt här i Värmland. Svaret jag fick var att vägen var farbar ha en trevlig kväll skrev han. Efter att jag tankat så var så på väg för sista gången denna säsong till vår favorit loge Sveriges vackraste dans loge Upperudslogen. Vägen dit var bitvis riktigt fin och det syntes inte så mycket av regnet även om det regnat en hel del.

 
 

 

När vi båda tagit ut pengar så styrde vi fram till logen och skulle parkera. Men där kunde det tagit slut för jag höll på att köra fast. Men kom loss som tur var så jag fick styra undan och parkera på ett säkrare ställe. Vi hade köpt med en blomma till Anette som tack för allt gott fika hon bjudit på till oss båda bröder men till alla andra med. Nisse som är arrangör hade också fått en blomma av oss två så snälla bröder. Så kommer ni in klockan elva och dricker kaffe med grabbarna. Betalade entré och steg in grabbarna i Per Håkans var i full färd med att dra igång denna danskväll. Björn bakom trummorna räknade in och Micke tog ton fint namn förresten ”Jag lever i en drömvärld”. Dansparen gled ut på dansgolvet och det roliga var att det var en hel del folk där mycket fler än jag trodde det skulle vara. Det är för det regnat så mycket som jag tänkte då kanske en del stannar hemma men full fart från start på denna danskväll.

 
 

 

Pelle eller Per Håkan Helén hälsade alla välkomna till denna fina loge han gjorde något inte många gör tyvärr. Han frågade publiken om ljudet var bra inte för högt eller så kom fram då så fixar vi detta. All heder till dig Pelle vi ska öka på farten så drog det igång igen och en gammal Sannex klassiker. Vilken kväll Björn räknade in till en ny låt Pelle sjöng nu och Micke spelade på sina keybords Pierre spelade bas och nämnde Björn bankade på sina trummor. Det bjöds på flera låtar från deras senaste skiva ”Full fart framåt” Hur det lät så grymt bra låtmaterial. Publiken buggade på som aldrig förr och Pelle rev av ett skönt solo på gitarren. Björn tog på sig en hatt som den spelevink han är och drog igång en go låt Vem slår ditt hjärta för. Lite lugnare igen och ett danspar sken upp då de dansade förbi scenen och gjorde tummen upp.

 
 

 

Micke sjöng igen en gammal Sannex klassiker Ta min hand. Många av dessa killar har tidigare spelat i just Sannex. Jag gick ut tog en mugg med vatten för att svalka av mig för det var ganska varmt inne i logen. Tiden går fort då man har kul klockan slog tio i elva vi ska spela sista dansen innan kvällens paus sade Pelle till publiken. Sista tonen klingade ut nu var det så dags för fika och vi knallade in och möttes av ett bord som var fantastiskt. Ja jag har skrivit det många gånger i min blogg vid Upperudslogen tar de alltid hand om orkestrarna. En fin stor räckmacka väntade på oss och en bakelse efteråt. Vi satt och spisade och snackade med grabbarna innan de så var dags att packa sig ut för nu skulle dansen åter ta sin början. Vi måste börja med en snabb dans efter pausen sade Pelle de andra nickade instämmande. Sekunden senare drog det åter igång en två fyr stamp , stamp vilket drag och folket letade sig ut på dansgolvet.

 
 

 

Vi ska ta en låt ni säkert känner igen Sea cruise och efter den blå blå ögon nu var det go fart i dansen. Micke tog micken och sjöng en låt på begäran ”Främling” Applåder innan den började åter ett dansband som fattat det hela och spelar Främling. Applåderna var kraftiga efter denna dans och låt. Denna danskväll rankar jag som en av de finaste och bästa detta året helt klart. Alla dansade på och Refreshments fick vara med på ett litet hörn under kvällens gång eller ett par gånger. Björn sjöng innan Pierre tog över och sjöng sin enda låt under kvällens gång. Det märks så samspelta och hur kul de har tillsammans i Per Håkans. Åter en låt från deras nya skiva en lugn fin låt som Micke sjöng. Tiden gick och jag såg på klockan den var halv ett snart inte mycket kvar av denna säsong och sommar vid Upperudslogen. Så var vi framme vid slutet De spelade en mycket fin låt ”Tre tända ljus”. Pelle tackade alla som kommit till denna vackra fina dans loge fortsätt åk hit och dansa så vi håller denna loge vid liv sade han och ett stort tack till alla ni som kom och arrangörerna. Kvällen är över fick avsluta allt men publiken klappade på sedvanligt sätt igång ett extranummer. Okej nu ska få en snabbis med er hem sade Pelle så körde de igång en bugg rökare som fick sätta punkt för denna fina säsong vid Upperudslogen. Stannade kvar och snackade lite och tackade alla tog en korv innan vi så sakta började rulla hemåt i natten. TACK till alla vid Logen alla dansband som gett oss två bröder ”Bröderna Brothers” så många fina minnen denna sommar. Och vill ni se bilder från olika danskvällar + naturbilder o en massa annat sök då fram Mickez fotosida på Facebook.

 

Fridens Mikael.

Översmämning i Kristinehamn!

Ni alla som ser på nyheterna eller läser kvällstidningarna har säkert inte undgått att se och läsa om Kristinehamn som i slutet av veckan drabaes hårt av allt regnande. Ett område i Kristinehamn där förvrigt mina föräldrar och bror bor drabbades hårt av regnet. Det kom så mycket så det sköljde bort delar av vägar staket och garageuppfarten vid ett hus även garaget hänger löst. Jag tog mig en promenad runt och fotade lite och det var med gråten i halsen jag gick och såg all denna förödelse allt som blivit förstört men framförallt såg jag all mänger med vatten som bildats.

Jag lider mycket med alla som på ett eller annat sätt blivit drabbade som fått källare fyllda med vatten eller hus förstörda. jag käner med hela Kristinehamn. Samtidigt vill jag berömma Kristinehamns kommun som på ett mycket bra sätt informerat på olika medier på nätet som talat om vart och hur vi ska göra. Nu har vi tack och lov fått lite solsken i dagarna två så förhoppningsvis kan det lite bättre bli. Detta visar hur sårbar man är mot regnets makter. Låter bildrna få tala istället för mina ord.

Fridens Mikael.