Årets första logdans – Mats Bergmans vid Upperudslogen!

Detta är för mig personligen årets höjdpunkt med den hela svenska sommaren då dansbandet Mats Bergmans kommer till Upperudslogen för att spela. Det är något man går och längtar efter varje år och man räknar dagar minuter och sekunder tills de ska komma till logen och spela. Överhuvudtaget så längtar man tills programmet för Upperudslogen ska bli klart så man kan se och läsa vilka dansband som kommer dit och spelar under sommaren. Var nere på staden för att leta om jag kunde finna en ny skjorta till kvällen och det gjorde jag kändes så perfekt till mina rost röda byxor så var skjortan perfekt. Nu hade jag hittat danskläder för sommaren. Åkte hem för att vila lite innan det var dags att börja fundera på att göra mig klar för kvällens dans.På väg mot Upperudslogen.
På väg mot logen.
Jag vid Molkoms sjön.
Vid upperudslogen.

Satt en stund på min balkong och njöt i solskenet och kollade tempen 27,4 i solen känns härligt att åka på logdans då. Klockan blev så pass att det var dags för mig att göra mig klar ta en dusch sedan fixa kläderna putsa skorna allt ska se propert och snyggt ut. Jag är väldigt noga med hur jag ser ut när jag var klar styrde jag hem för att hämta min broder som skulle följa med på dansen. Vädret var helt underbart och bättre väder går det inte att få en kväll som denna hade också bryggt kaffe hemma och gjort smörgåsar till mig och min broder. En stund senare satt vi båda i min bil på väg mot årets första logdans vid Upperudslogen och den känsla som infinner sig då jag kör vägen dit är svårt att beskriva i ord. Vägen dit är så vacker med ängar och röda stugor det är ett vackert och fint Värmländskt landskap som breder ut sig som en fin målad tavla.Vacker vy vid Upperudslogen.
Upperudslogen.
Två glada grabbar.
Micke gömmer sig.
Tobbe kikar fram.

Efter ett tag svänger jag in vid Molkoms sjön för ett kort stopp ta lite bilder och göra en videohälsning till min blogg om denna danskväll. Bytte om satte på mig min nya skjorta och styrde sedan vidare in till logen och när vi kom stod det ganska många husvagnar och husbilar där det bådade gott inför kvällen. Parkerade bilen och gick iväg för att fota lite nya bilder innan dansen skulle ta sin början. Hälsade på den alltid så trevlige parkeringsvakten nu är det sommar och jag är fylld med så mycket glädje inom mig. Betalade entrén och steg in efter en liten stund kom så grabbarna och skulle göra en sista koll innan det var dags att sparka igång denna danskväll. En, två, fyr lamporna tänds och Tobbe räknar in "Är du ensam nu ikväll" Får inleda denna danskväll lugnt och fint glider dansparen fram över dansgolvet. Publiken är med på noterna direkt och ger grabbarna massa applåder. Så jäkla fin början på en danskväll Magnus hälsar alla välkomna till vad som ska komma att bli en underbart trevlig danskväll.Linus tar ton.
Magnus och Micke.
Gullmar kikar fram.
Upperudslogen.

Lite lugnt i andra dansen innan det är dags att öka farten och tempot en aning. Nu bytte man partner och det buggades så svetten lackade i pannan för det var riktigt varmt nu både i och utanför logen med. Dags för en ny dans såg en man hålla så ömt om sin danspartner jag misstänkte att det vars fru han dansade med. Linus hängde på sig saxofonen likaså gjorde Magnus nu skulle det bli väldigt finstämt i "Ramblin rose" och alla bara njöt av det fina saxofonspelet grabbarna bjöd på. När inte Linus sjunger tar Micke eller Magnus över sången med den äran. Det bet är starkt att ha tre mycket bra sångare i orkestern. Linus sköter det mesta av sången med en sådan stor ära och på ett mycket proffsigt sätt han för sig vant på scenen och kan verkligen förföra och bjuda en danspublik på det bästa. Detta är ett av de finaste dansorkestrarna vi har i vårat land Sverige de är alltid så omsorgsfulla och fina i allt dom gör Bergmans. De kan konsten att både sprida glädje och beröra med sin dansmusik. Det fina är att de vårdar sin publik och ställer alltid upp för alla.Mats Bergmans.
Mats Bergmans.
Mats Bergmans.

En ny dans tog sin början och det var en låt som jag tror alla kan texten till och som alla dansband säkert spelat under en danskväll någon gång "Främling" Blev rena allsången och applåder i massor. Min egen ängel en egen låt och en av Mats Bergmans största låtar som dom bland annat legat etta på Svensktoppen med. Detta hör till något av det finaste Mats Bergmans spelat in på skiva efter denna låt så var det dags att öka på farten och nu svängde det både på scenen och ute på dansgolvet. Nu var det innan kvällens paus dags att spela ett potpurri med lite gammaldans så det var att skifta om till dragspel och bas samt gitarr sedan räknade Tobbe bakom trummorna in. Grabbarna knallade ner och ut på dansgolvet och spelade det var riktigt trevligt och fint att på så sätt bjuda på sig själv. Det kom en hambo, shottis och en polka innan det var dags för kvällens fika paus. Jag hämtade vårat fika i bilen sedan gick vi in till grabbarna och fikade tillsammans med dom. Kul att sitta och snacka lite med dom och kaffe och smörgås smakade som alltid mycket gott.Magnus och Linus.
Jag med en nalle.
Gullmar körar.
Upperudslogen.

En halvtimme senare stod grabbarna redo att sparka igång andra halvleken av denna fina danskväll. Lugnt smög dom igång och snart var dansgolvet fyllt av danssugna människor som gled runt och trivdes i denna fina försommar kväll. Det tråkiga med var att min kompis Jessica inte kunde komma hon som sett så fram emot denna danskväll. Träffade en hel del som jag kände igen och som brukar vara i Forshaga och dansa. Micke sjöng varje natt och då tänkte jag på min vän hon gillar denna låten så mycket. Men lade min mobil mot en av monitorerna på scenen så hon kunde lyssna lite genom mobilen. Gick ut för att svalka av mig och även köpa en korv med bröd vilket känns som ett måste på en danskväll. Magnus och Linus plockade fram sina saxofoner ett antal gånger under kvällens gång och blåste så fint i dom. Jag fick en rysning i hela min kropp av att höra dom spela så fint som dom gjorde. Detta var en stor stund av kvällen Micke sjöng en låt som blivit lite bortglömd och som är med i en av Änglagårdsfilmerna "Stanna hos mig". Och publiken svarade med att ge han applåder i massor och det varade länge, länge. Micke såg lite rörd och tagen ut utav reaktionen från publiken. Nu var man inne på sista halvtimmen och det gick åter lite långsammare ute på golvet. Magnus tog ord till micken och tackade publiken som gjort denna kväll så fantastisk och fin som den blev han tackade arrangörerna också för den goda middagen och allt fika som dom fått. Kvar återstod sista dansen men publiken ville inte gå hem utan stampade i golvet och applåderade kraftigt så det blev ett extra nummer. Tackade och snackade lite med Micke innan vi rullade hemåt vill tacka arrangörerna men framförallt Mats Bergmans för att ni finns för den glädje ni sprider och för att ni alltid är konsekventa och spelar så fin dansbandsmusik.

Fridens Mikael.

Studiebesök på Riksdagen med kommunal resten av dagen fri i Stockholm!

Jag är fackombud på min arbetsplats och då är jag iväg med jämna mellanrum på möten med facket och när jag nu var på kommunals årsmöte så berättade dom att de tänkt göra en resa till Stockholm. En resa som skulle gå till först Riksdagen där två Värmländska riksdagsledamöter skulle ta emot oss och ge oss en guidad rundtur i Riksdagen. Efter denna guidning så skulle vi få resten av dagen fram tills klockan fem fri för fria aktiviteter lite shopping eller ett museibesök. Jag tänkte att detta kunde vara en kul och givande grej då jag aldrig varit i Riksdagen förut så jag bara väntade på dagen då man fick börja anmäla sig till resan. Men på fredagen veckan innan så skickade jag ett mejl för att inte missa denna chans och svar fick jag att jag blivit antagen på resan. Svarade ja direkt och skickade mitt mobilnummer Stockholm och Riksdagen här kommer jag. Nu var det bara längtan och väntan tills dagen då vi skulle avresa från Kristinehamn till Stockholm.På väg till Stockholm.
På väg till Stockholm.
Inne i Stockholm.
Riksdagen.

Onsdagen den 23.e maj skulle resan gå av stapel. Hade planerat innan vad jag skulle göra det där med att kuta runt i en massa affärer och shoppa gick bort direkt. Min första tanke var att gå runt och fotografera en massa fina kort för vi har en otroligt fin huvudstad i Sverige. Men hade också planerat att göra ett besök på postmuseet i Gamla stan. Ja hela gamla stan är så charmig och mysig att strosa runt i. Vaknade och seg upp ganska tidigt redan klockan halv fem ringde min klockradio då var det bara att stiga upp och börja förbereda sig. Duschade av mig och bryggde på kaffe sedan lite frukost på min balkong att sitta där se solen stiga upp och höra fåglarna kvittra var så fint och kändes som en härlig start på denna dag.Riksdagen
Jag inne på Riksdagen.
Vy från Riksdagen.
Inne på Riksdagen.
Vår guide.

Såg att klockan gick sin väg så det var dags för mig att göra mig klar så jag inte skulle behöva stressa så mycket. Packade ner min yoghurt som jag köpt med mig + någon banan allt för att ha lite färdkost på vägen upp. Tog bilen ner och klev ombord på bussen nu skulle det bli så kul att åka till Stockholm hade sett fram emot denna resa så länge och vädret gick absolut inte att klaga på strålande solsken och en klarblå himmel. Hade tagit med mig en bok jag just nu läser "det du inte såg" Med Patrik Sjöberg hans bord hans berättelse har berört mig så mycket och jag funderade att det finns nog många yngre som någon gång blivit sexuellt utnyttjade av en tränare eller en närstående. Har i ärlighetens namn haft lite svårt för Patrik vet inte varför men detta har förändrat hela min syn. Stannade för ett kort stop för de som ville röka och de som behövde på toaletten då toaletten i bussen var trasig.Inne i Riksdagen.
Jag inne i Riksdagen.
Stockholm.
Jag i Stockholm.
Riksdagen.
Slottet.

Nu började vi närma oss Stockholm vi åkte förbi en plats där jag för ganska många år sedan var med om en bussolycka där en kille omkom så det väckte inom mig en del minnen från tidningsrubrikerna och orden som jag fick läsa. Passerade Södertälje och lika härligt att se templet "Scaniarinken AXA sport center" Där lirar det riktiga och bästa ishockeylaget. Kom så fram till Stockholm cirka kvart över tio då skulle vi först få komma in på Riksdagen och göra ett studiebesök där. När vi stigit av bussen fick vi vänta ett tag innan vi fick komma in för först skulle vi ta av oss allt så som klocka, mobiltelefon nycklar och lägga allt i en plastlåda som dom sedan scannade av så jag inte skulle ha något vapen eller kniv med mig in. Sedan gick en vakt med en metalldetektor över hela mig innan jag kunde komma innanför och ta mina grejer som jag låste in i ett skåp där.Slottet.
Stockholm.
Stockholm.
ST Jacobs kyrka.
Stockholm.
Gamla stan.


Nu var jag äntligen inne i Riksdagen där mötte två Värmländska riksdagsledamöter Lars Mejen Larsson och Ann Christine Johansson upp oss och skulle ge oss en guidad rundtur den såg jag fram emot väldigt mycket. Dom delade in oss i två olika grupper och vi fick sedan en mycket spännande och intressant guidad tur och Lars berättade så mycket intressanta saker hur jobbet fungerar i Riksdagshuset. När vi hade gått runt gick vi in i ett rum där dom berättade lite mera och vi fick chans att ställa lite fler frågor den som ville. Nu ville jag ut på stan och kika runt och fotografera en massa bilder. Fick i efterhand reda på att jag varit så nära Sagerska palatset där stadsministern har sin bostad. Fick se och upptäckte så mycket fint av Stockholm som visade sig från sin bästa sida. Gick runt och hittade ST Jacobs kyrka den var jag bara tvungen att besöka och kika in i. Det roliga var att man kunde skriva en bön till gud som de eventuellt skulle läsa upp under gudstjänsten i kyrkan på söndagen. Jag författade ihop och skrev "Att Södertälje sportklubb åter ska gå upp i elitserien". Gick sedan vidare och hade nästa mål klart slottet samt gamla stan. Jag kände mig verkligen som en turist med min fina svarta hatt som det står Kristinehamn Sweden på lite reklam för hemstaden det gör jag så gärna så. Tog några bilder på väg till slottet över vattnet och alla dess båtar som låg där. Stannade till för en kort stund utanför slottet men kungen var nog inte hemma och jag hade inte heller tid att träffa honom.Gamla stan.
Gamla stan.
Postmuseum.
Postmuseum.
Postmuseum.
Lunchen.

Tog istället sikte på gamla stan och de fina husen där för nu skulle jag leta reda på Postmuseet och besöka det måste man göra om man är som jag filatelist. Efter att jag frågat lite så kom jag rätt här kunde man se på utställningar äta mat på deras restaurang sedan handla med sig lite kort och frimärken vilket jag givetvis gjorde efter att jag gått runt och kikat på basutställningen. Det var både intressant och mycket spännande inne på postmuseet. Åt en utsökt middag där innan jag gick ner för att köpa med mig lite frimärken hem och några fina vykort över Stockholm. Kollade klockan det var ett tag till innan bussen skulle rulla hemåt Kristinehamn igen jag kände mig stolt att komma som en del säger från landsbygden komma från en sådan fin småstad som Kristinehamn till Stockholm. Började gå sakta in mot stan och Segels torg där bussen så småningom skulle ta oss tillbaka hem. Stannade till och köpte mig en mjukglass det kunde behövas efter denna långa vandring. Nu var jag mycket nöjd och belåten efter denna tur till Stockholm vinkade adjö till Stockholm och klev på bussen som den mycket trevlige och duktige chauffören Per skulle ta oss lugnt hem till Värmland igen. Vill tacka Kommunal som gjorde denna resa möjlig sedan alla trevliga människor jag träffade som var med på resan.Dessa flickor spelade och sjöng så fint.
Sergels torg.
Sergels torg.
Sergels torg.
Dags att åka hem.

Fridens Mikael.

RSS 2.0