Säsongspremiär med Claes Lövgrens vid Sveriges vackraste dansloge Upperudslogen

 
 

All längtan all väntan allt sedan grabbarna i Micke Ahlgrens drog det sista ackordet vid säsongsavslutningen förra säsongen men nu är det äntligen premiär. Säsongspremiär vid logen för lördags danserna först ut skulle mina personligen stora favoriter vara Claes Lövgrens bara det är garanti för en hel lyckad danskväll. Vädret denna dag var helt strålande och varmt, varmt och åter värme så underbart efter denna lite gråa kylslagna april månad. Tog en tur ner till staden för att handla lite nya kläder skulle leta efter en ny skjorta att ha på dansen ikväll. Jag hade riktig bingo tur hittade en skjorta som ja det blev kärlek vid första ögonkastet den bara älskade jag direkt broder visade den för mig. Sedan gick jag till en annan affär och fann en snygg kortärmad skjorta sedan en fin pikétröja det slog hon ihop sedan var det två hundra kronor rabatt vilket var perfekt.  Efter god Italiensk glass åkte vi hemåt för att äta mat och sedan vila lite innan hela familjen rullade mot Molkom och Upperudslogen.

 
 

Wow vilken underbar kväll det var vädret var som gjort för en logdans. Fastän vi kört vägen så många gånger tycker jag det är lika fint varje gång där vi åker.  När vi kom fram och parkerade bilen kom Annette som är arrangör och hälsade oss välkomna kramar sedan sekunden senare stod det kaffe och fika framdukat på bordet för oss. Säger bara vilka arrangörer vilka människor har ett sådant hjärta och omtanke som Annette.  Det ’r så fint kaffe och en kaka som smakade ljuvligt gott. Sekunden senare kom grabbarna i Claes Lövgrens och hälsade glatt. Vilken underbar kväll utbrast Claes vi snackade lite med dom innan de gjorde sig redo för att bjuda upp till dans. Jag hade lovat att bjuda mot och far på denna kväll för allt de hjälper och gjort för mig. De ställer alltid upp och stöttar hjälper mig.

 
 

Vädret var så varmt och helt underbart. Så började danspubliken att strömma till och komma hit till logen. Klockan drog sig långsamt mot åtta och grabbarna steg upp på scenen. Sekunden senare räknade Andy Ekenmo in till kvällens första dans Vägen hem inledde de med. Aplåder i massor efter första låten. Varmt , varmt välkomna hit till Sveriges vackraste dansloge Upperudslogen sade Claes underbart att stå på scenen och blicka ut över sjön Vättern. Eller hur Markus sade han till broder absolut vi gjorde tummen upp. En ny låt tog sin början innan det var dags att öka på farten i Låt din kärlek växa följt av Playboy. På golvet fylldes det på med mer dansare vilken kväll tänkte jag. Vi ska bjuda på en låt från Norge Ljus och värme sedan ska Andy sjunga Om himlen och Österlen. Lugnt och tätt dansade dansparen fram över dansgolvet och bara njöt.

 
 

Grönwalls Ett liv tillsammans kom innan det var dags för Calle att sjunga Gammal kärlek rostar aldrig. Till publiken men främst min mammas stora glädje Carl Johan Stifors är ju hennes idol. Nyckeln till mitt hjärta kom innan Andy så fint sjöng Ta min hand från deras senaste skiva. Vi ska öka på farten nu med Peppelinos bar nu buggade alla till och med Henrik dansade loss med sin bas. Vi lever nu som är en av Vikingarnas finaste låtar sjöng Claes med sån djup övertygelse så det hördes över hela Värmland. Peter Grundström i Thor Görans specialskrev några låtar till Christer Sjögren bland annat en fin låt vid namn Mötet. Den tillsammans med en Norsk låt Hele livet med dig bjöd de på. Denna kväll är så magisk förtrollande en kväll som är en av de bästa nånsin med Claes Lövgrens. Lite gammaldans innan det var dags att gå och dricka kaffe.

 
 

Annette hade såklart dukat upp med en massa gott till pausen goda mackor sedan en liten kärleksmums tror jag det kallas för till efterätt. Vi satt och snackade med grabbarna som var mycket nöjda med denna danskväll. Kanske lite, lite mer publik vi snackade lite med Annette bar ut disken till käket och fick sedan följa med upp och se vad fint de ordnat och byggt om där. Dusch och lite andra faciliteter allt för orkestrarna. Så drog dansen åter igång Tomma löften tomma ord var första låten ut. Snabbt fylldes dansgolvet åter av alla dessa glada människor. Sedan var det dags för Andy att sjunga Tänd ett ljus i fönstret denna låt som blivit så omtyckt av så många. Ett av dom sätt sjöng sedan Claes och man blir nästan religiös när den mannen sjunger så fint och vackert.  Vilken kväll jag fick nypa mig i armen detta var en av de absolut bästa danskvällarna nånsin med CL. Mary Ann drog upp farten rejält Sedan kom ett rykande rockmedley som de annars brukar spela som extranummer. Vilken fart det på publiken nu Claes briljerade med sina cirkuskonster. Klättradeupp på räcket och stod där och sjöng. Ja självklart för mig sjöng de och Andy sjöng Främling.  Då stod jag längst fram och sjöng med.  Vilken låt och denna underbara kväll. Så var då stunden kommen säsongspremiärens sista dans skulle gå av stapel. Kära publik inledde Claes vi vill rikta ett stort tack till er alla som kom hit ikväll och dansade. Men det största tacket till Annette med personal som tar så väl hand om oss vid Sveriges vackraste dansloge. Med allt gott fika och mat som de bjuder på. Vi ska avsluta med En kärleksaffär sedan kommer I love you more than I can say. Men publiken ville inte ge dig de fick kraftfulla rejäla applåder så det blev ett extranummer See you later aligator. Vi snackade lite med grabbarna och tackade alla övriga innan vi rullade hemåt så nöjda med denna danskväll. Tack Annette och Claes Lövgrens får se om nån kan toppa detta.

 
 

Fridens Mikael. 

Fin danskväll med Thoniez i Degerfors folkpark

 
 

I Degerfors fina folkpark bjuds det vår och sommartid in till trivseldans på onsdagskvällarna. Korta som långväga dansgäster kommer till parken för att dansa loss. Arrangören Manfred eller Manne som han kallas har skött om detta i imponerande cirka tjugo års tid. Från alla Sveriges hörn och kanter kommer dansorkestrarna från norr till söder från öst till väst. Dansmusik till dej från Skåpafors står det på turnébussen som tillhör dansbandet Thoniez. Vädret är som gjort för en kväll i folkets park termometern har smugit sig upp över tjugo grader mot tjugofem och himlen är alldeles klarblå. Efter arbetsdagens slut styrde jag hemåt för att fixa till mig samma procedur varje gång raka sig duscha stryka skjortan sedan rulla hem till resten av familjen sedan styrde vi iväg mot Degerfors denna fotbollsmetropol men idag var det dans som gällde.

 
 

När man vet att man ska åka till Manne i Degerfors så blir man alltid på ett sånt glatt humör det är så genuint och hemtrevligt där. Sedan har jag lärt känna många ur danspubliken ”Jaha nu kommer pojkarna eller fotograferna” är de vanligaste kommentarer jag får höra. Men fram kom vi till denna idyll och fina folkpark. Tjenare, tjena sade Manne på sitt alltid glada humör. Dansfolket började strömma till det blev mycket hälsande.

 
 

Så kom slutligen grabbarna i Thoniez de blev så glada av att se oss där. Nämen så fint besök vad kul. Lite små fix och en sista koll så räknade Jarmo in bakom trummorna danskvällen var således igång. Evig kärlek inledde dom med sedan kom Om du ber mig stanna kvar. Ralf som spelar gitarr och sjunger hälsade alla välkomna vilken underbar kväll ikväll kan vi inte klaga på vädret wow vilken kväll vi ska ha. Från Skåpafors kommer vi i Thoniez. Applåder efter första dansen vi ska öka på farten en aning En natt med dig sedan tar vi en Streaplers låt Tre goda skäl. Stilen byttes från foxtrott till bugg. Applåderna finns där och det var dags att lugna ner tempot för att i dansen efter spela kvällens första gammaldans en vals ska vi bjuda er på. Ralf och Tony bytte instrument med varandra gitarr till bas så lite festligt ut. Så drog det igång med sånt gott sväng.

 
 

Kära publik vi ska nu lugna ner tempot åter igen och spela en fin låt för er Österäng följt av Tänd ett ljus i fönstret. Två mycket fina låtar och även två favoritlåtar ute på dansgolvet bland publiken som verkligen älskade dessa låtar. Blå, blå gon höjde farten rejält innan det åter var dags att byta instrument mellan Tony och Ralf dags för Hambo till mångas glädje. Det dansades så svetten lackade i pannan på dansarna. Vilken fin kväll vi har här sade Ralf innan Lovar och svär och ett av dom sätt körde igång. Nu var det så dags för kvällens fikapaus och vi stegade iväg till bilen slog oss ner bakom vid ett bord för att dricka kaffe så gemytligt och så gott det var.

 
 

Efter pausen var grabbarna åter redo och med min favoritlåt Främling låten som alla dansband bara ska spela. Alla sjöng med alla kunde texten till denna låt. Sen kom De ensammas promenad Arvingarnas låt. Lite film musik på detta Inget stoppar oss nu och nu blev det en väldig fart på alla benen. Min säng till kärleken Mary Ann en sån go bugglåt innan det åter var dags att byta instrument en schottis. Hyllning till Sven Erik Magnusson i Sven Ingvars Allt blir bra denna fina låt. Nu ska vi spela en låt från Skåneland en fin låt som heter Om himlen och Österlen vilken låt detta är. Denna kväll började gå mot sitt slut. Vi ska spela upp den sista dansen men innan dess vill vi tacka er alla som kom och dansade till Thoniez denna fina varma kväll i Degerfors folkpark. Tequila sunrise först sedan Om du stannar tack till Manne och alla övriga sade Ralf innan de inledde sista dansen. Applåder från publiken som styrde hemåt så även vi nöjda med denna kväll. Stort tack grabbar.

Fridens Mikael. 

En tur till sjön Vilången för lite avkoppling, bad och en god bok

 
 

Vädret denna fredag var så underbart skönt och vackert på samma gång. Varmt var bara förnamnet men tempen drog sig iväg mot 25-28 grader vilket var helt ljuvligt. Då vi i helgen haft ett tivoli här i stan med en massa dunka, dunka musik på hög volym stoj och skrän så bestämde jag mig ganska snabbt att fly stan. Jag har ett ställe en plats vid en sjön som heter Vilången som jag brukar åka till.

 
 

Stämplade ut tidigare från mitt arbete och drog hem och packade ner badkläderna, gjorde lite mackor, bryggde på kaffe och lite cd skivor en god bok såklart sedan var jag redo. En sista koll allt var med så styrde jag iväg mot sjön. Petade i Kikki:s country skiva Postcard from a painted lady i spelaren i bilen under skiva.  

 
 

Rullade fram längs vägen och kände mig på ett strålande humör vilken eftermiddag och kväll jag ska ha tänkte jag. En liten bit till innan jag svängde av vägen upp en liten bit på en skogsväg sedan parkerade jag bilen.

Nu började jag packa ut allt som jag hade med mig och det var en hel del. Campingbordet två kassar med grejer, kylväskan och allt det andra. Kändes så skönt då jag packat upp allt och slog mig ner i stolen vid vattnet. Så lugnt så stilla och tyst så långt bort från allt stoj och liv.

 
 

En fågel flög förbi och satte sig på en sten och glodde på mig så jag kastade till han en bit av min bulle som han glatt fångade och flög sedan vidare. Klädde av mig och bytte om för nu skulle jag gå en bit bort för att ta mig ett skönt kvällsdopp och så varmt och gott i vattnet det var. Jag sprang i direkt inget att tveka på och doppade mig ner med hela kroppen i vattnet och sedan upp ner igen.

 
 

Tog lite bilder också denna fina kväll. När jag så badat klart så steg jag upp och torkade mig vandrade tillbaka till min plats och tog mig en god kopp kaffe så rogivande och avkopplande att sitta där vid vattnet. Denna kväll var så magisk underbar och skön. Satte i en skiva i min cd freestyle för att lyssna hade fått en del nya skivor som jag skulle lyssna in mig på.

 
 

Läser just nu Carolina Kluft:s bok Livet är en sjukamp som är så fantastisk bra. Så intressant Carolina är en förebild på många plan. Tog mig en smörgås och en kopp kaffe till medan solen så långsamt gick ner. Myggen kom också och ville vara med men jag hade förberett mig med mygg medel så där gick de bet. När solen gått ner tog jag de sista bilderna innan jag sedan började packa ihop alla saker och bege mig hemåt.  En fin kväll var till ända så behövande och rogivande för min kropp och skäl.

Fridens Mikael.