Premiär för Black Jack vid Upperudslogen

 
 
 

1990 gjorde Collin Nutley en film som fick namnet Black Jack. Det är en film som utspelar sig i dansbandsmiljö idag har den blivit kultförklarad. Efter filmen ville alla ut och dansa till bandet Black Jack varpå orkestern Per Lundgrens byter namn till Black Jack där och då börjar resan och sagan om denna omåttligt populära dans orkester. Det skulle bli så kul att åter lyssna på dom och nu med en ny sångare eller ja Kjelle Danielsson har ju varit med ett tag. Och roligt med för vår vän Carina skulle följa med mig och broder.

 
 

 Vädret var jätte varmt och härligt så jag tog en liten siesta i bersån hemma hos far och mor innan mamma kom ut och fråga om jag ville ha lite kaffe. Efter kaffet åkte jag hem för att göra mig klar för dansen. Duschade och putsade till dansskorna innan jag åkte för att hämta Carina. Sedan var vi tre glada själar i bilen på väg mot logen denna fina väg som vi som jag kört så många gånger. Fram kom vi med och där stod det en del husbilar och husvagnar som vanligt utanför logen. Vi snackade lite med arrangören innan dansen tog sin början sedan gick vi iväg och betalade entrén. Grabbarna i Black Jack hade äntrat scenen och var redo att börja kvällen. Micke bakom trummorna räknade in och lamporna tändes så var dansen igång. Save me inledde kvällen sen följde Diana. Publiken stod och gav grabbarna en rejäl applåd. Stort tack det värmer sade Ove det är första gången vi i Black Jack är här och spelar. Men vi har hört av våra kollegor att detta är en fantastisk loge att spela på. I´m gonna rock it tog sin början sedan. Jag bjöd upp min vän och dansade ut på golvet när Jag vill andras samma luft som du. Det låter kanonbra om Black Jack Kjelle Danielsson har publiken så vant i sin hand.

 

 
 

VI ska öka farten och spela en riktig klassiker Anna och mej varsågoda. Stilen blev bugg direkt alla dansade Wow säger jag bara vilket underbart väder vilken kväll vi får. Applåderna avlöste varandra och de var emellanåt väldigt kraftfulla. Torka tåren km men det bjöds även på musik från deras nya kritikerosade skiva Rosalie. Tänk om väggarna kunde tala från deras nya skiva spelade de nu. Sedan bjöds det på film musik från filmen Black Jack kom Rock´n roll är du nu svängde det enormt. En stor stund var så kommen Kjelle skulle tillsammans med grabbarna bjuda på Främling han gör en version som ger rysningar i hela kroppen. Och efteråt var det som publiken inte ville sluta applådera så taktfasta kraftiga applåder det värmer så otroligt mycket. Minns du den sommaren kom efteråt en låt med en mycket fin text till. Rosalie titelspåret från nya skivan spelade dom och likaså 500 miles innan det var dags för kvällens fika paus nu skulle en smörgås smaka gott också kaffe givetvis. Vi satt och fikade och småpratade med grabbarna i Black Jack som var super nöjda med kvällen.

 

 
 

Så mycket gott vi fått här av arrangören. Tog en kopp kaffe till innan det var dags att börja spela för grabbarna. Ja de hittade lite gamla instrument på vägen som de ivrigt provade att spela på. Jag och broder dukade av som vi alltid brukar göra. När vi kom tillbaka så spelade dom en låt med en käck titel Får jag låna din fru ikväll. Peter Grundström har skrivit denna låt. Dansa hela natten mer film musik från Black Jack filmen kom. Ja det var ju den där filmen började Kjelle från den kommer här Corrina Corrina och det blev applåder innan han ens börjat att sjunga. Temperaturen steg och den nådde max då de välkända tonerna till Inget stoppar oss nu började den bästa dansbandslåten har den blivit framröstad till. När Tusen bitar kom bjöd jag åter upp min vän detta är en låt jag tycker så mycket om Björn Afzelius fina låt. Detta blev en väldigt fin kväll med så mycket värme och fin dansmusik från grabbarna.

 

 
 

Den långa vägen hem från nya plattan kom innan det åter var dags för en klassiker Ma-ma Marie. Bugga, bugga nu gick det undan och det rejält. Såg på en herre i publiken vad blöt han var på ryggen. Detta var en på många sätt härlig danskväll som värmer överallt men mest i själen. Vår största framgång på Svensktoppen är en låt vid namn Om det känns rätt den kommer här och nu. Vi tre bara njöt av denna underbara kväll. Vilken kväll Ove hade svårt att hitta orden Kjelle med när han skule tacka publiken men han överröstes av massa applåder. Tack för en fantastisk kväll sade han tack till arrangören för ett fantastiskt mottagande. Vi ska bjuda på sista dansen först blir det Raring sedan från filmen Sista dansen. Men se publiken gav sig inte stående ovationer jaha här är den en gång till. I natt i natt inget stoppar oss nu sedan var allt till ända. Vi tackade för oss och sakta rullade vi hemåt i natten mycket nöjda med denna fina danskväll. Nästa lördag kommer Bob Stevens till logen det ska bli kul. Tack till alla inblandade men arrangören såklart och grabbarna i Black Jack.

Fridens Mikael. 

Kvällspromenad

Tog mig en förrgår kväll en skön lång promenad på kvällen. Solen värmde så gott och skönt så jag bestämde mig för att promenera ut en sväng.
 
 
Gick där i mina egna tankar med min kamera och tog en massa fina bilder. Så underbart gott väder.
 
 
Promenerade längs vattnet och njöt av den fina kvällssolen som värmde så gott.
 
 

Säsongsrekord i Degerfors fina folkpark med Matz Rogers

 

Gång på gång , kväll efter kväll vart än de spelar upp titt som ofta så blir det publik eller säsongsrekord då grabbarna i Matz Rogers ställer sig på scenen och spelar upp till dans. Degerfors fina folkpark inget undantag. På morgonen regnade det här i Kristinehamn vilket fick mig lite att fundera. Men sedan försvann regnet och solen tittade fram det blev riktigt varmt och skönt. Först var det arbete som väntade och efter jobbet rullade jag hemåt för att byta om och göra mig klar för dansen. På med finkläderna när jag åker ut på dans vill jag vara fin och uppklädd. Hem för att hämta min mor och broder som också skulle följa med på dansen. Så drog vi iväg mot Degerfors fina vackra folkpark. I med en skiva i bilstereon och stunden senare svängde vi in i parken och jisses vad bilar där redan stod.

 
 

Vart vi än såg stod det fullt med bilar överallt folk i stora massor vandrade sakta ner mot dansbanan. Detta blir en kanon kväll tänkte jag det var min magkänsla. Träffade hälsade på så många som jag kände igen. Så kul att se dig sade en äldre herre vart är broder frågade en annan han kommer försäkrade jag. Grabbarna i Matz Rogers kom även de med redo att dra igång denna danskväll. Kön till entrén verkade aldrig vilja ta slut. Hej på er sade grabbarna nästan i kör. Hjälp vad folk utbrast Ulf och Roger det är magiskt det värmer i hjärtat så enormt mycket.

 
 

Klockan slog sju och publiken gav Matz Rogers en rejäl kraftfull applåd som värmde långt in i hjärtat. Go kväll Degerfors då är Sunne pöjkera här i Matz Rogers vi ska spela upp till dans för er. Kan du hålla dom orden sedan tar vi all världens rosor. Ut på dansgolvet buggade folk och det blev väldigt trångt och varmt direkt. Efter första låten ökade ljudvolymen på applåderna från publiken det märks att detta är populära grabbar. Stort tack vi ska lugna ner på tempot nu Dina kärleksbrev följt av Lätta bubblor då ska herrarna här framme blåsa saxofon. Sagt och gjort efter dina kärleksbrev plockade herrarna Ulf och Roger fram sina saxofoner och tutade för allt vad luften höll framför dom gled danspubliken fram över golvet.

 
 

Det är en mäktig känsla tycker jag att höra dubbla saxar under en danskväll. Det är storslaget och så varmt och värmande. Save the last dance för me ökade på farten en aning. Efter denna ska vi nu ta en gammaldans en schottis varsågoda. Full fart på dansgolvet och alla bara njöt för fullt där de dansade fram på golvet. Marseille kom efter denna schottis Lennart drog så fint så mjukt i bälgen och spelade dragspel så vackert. Innan de ökade på tempot i en härlig låt som Curt Haagers bland annat spelat in på skiva Ge mej kärlek. Denna danskväll var och framförallt är så värmande fin en av de allra bästa på året. Jag vill älska står på tur i par med Käre John så kära publik varsågoda att bjuda upp. Åter dubbla saxar som fick tala och ljuda ut över denna vackra folkpark och denna fina sommarkväll.

 
 

Cuba libre sedan tar vi Klockorna i gamla stan lite bättre fart här nu. Dansstilen skiftade från foxtrott till bugg. Hambo , hambo ska det komma nu åter lite gammaldans förklarade Janne bakom sina trummor. Kalle Örtlund stod på sin kant och spelade mästerligt gitarr spel allt till publiken stora enorma glädje. En av de finaste och bästa låtarna skulle Ulf nu sjunga Du läser mellan raderna Carina och av publikens reaktioner var det klart godkänt. Ovationer och kraftfulla applåder vilken kväll vi alla fick oss serverade. Dessa pojkar kan verkligen konsten att spela genuin dansbandsmusik på äkta vis så fantastiskt gjort. Du gav mig livet är en väldigt fin låt med en text som är så tänkvärd och fin den berör så många hjärtan en av kvällens finaste tycker jag personligen.

 
 

En liten kaffevals innan vi går och dricker lite kaffe manade Janne till publiken. Vi gick till bilen plockade fram skruvade ihop mitt lilla campingbord och slog oss ner. Kaffet smakade mycket gott och smörgåsen med denna fina kväll. Så mysigt att sitta ner och bara koppla av. Jag , mamma och min bror gissade lite på hur många som kunde vara här denna kväll. Tror min bror Markus var närmast. När vi kom tillbaka till dansbanan kunde vi läsa säsongs rekord , rekord lång väg WOW vilken kväll. Jag gick fram visade till grabbarna det är rekord för säsongen ja detta är makalöst svarade de i samställ kör. Ja Matz Rogers är tillbaka på scenen Is it wrong sedan ska Kalle få bjuda på Thomégrend 14. Ja som han spelar denna gitarr mästare det är mästerligt så storslaget rakt igenom denna låt är en av min och broders absoluta favoritlåtar. Publiken stod och gav han stående ovationer igen klapp, klapp vilka applåder de fick av publiken. Dessa pojkar är bland det finaste vi dansar efter uttryckte en kvinna det så fint. Vilken underbar dag just idag ökade på farten i nästa dans. Ja ni Nyanser Rose Marie Stråhles låt ska komma nu sedan Roses of picardy efter detta varsågoda. Det är något magiskt med dessa grabbar för de spelar så otroligt fin dansmusik. Pariserpolka var kvällens sista gammaldans. Lite fler bilder fotade jag ivrigt på både bandet och på publiken. Donnez fick bidra till denna danskväll med Om du lovar stanna kvar.

 
 

Applåderna avlöste varandra och danstilen med för den delen. Denna kväll värmde så gott djupt in i själen. Livet det har varit gott mot mig denna låt som Peter Grundström special skrev till Christer Sjögren stod på tur. Det är en låt många kan för många sjunger med i texten. Jag och min broder pratade med en kille som heter Christoffer han var där för att göra ett reportage till tidningen. Dansen fortsatte och Carolina moon stod på tur återigen plockade grabbarna fram sina saxofoner och blåste till. Det låter så fint med saxofon dessutom då det är två stycken. Ett litet husa nere i Skåne sjöng Roger så menande och så bra. Tiden slog tjugo två och tjugo ja älskade , älskade publik vi har kommit till punkten då vi ska spela kvällens sista dans men vi vill tacka er kära publik som kommer ut och dansar till oss. Tack från hjärtat hoppas vi får se er många gånger till. Tack Degerfors för allt denna fantastiska fina kväll. Green, green grass of home innan Ulf ska få avsluta med Somedays are dimonds somedays are stone. Den första green är så fin Tom Jones gamla hit. Publiken ja den stod kvar och klappade och klappade jaha ni vill ha en extra nummer det får ni här och nu skojade Janne till det. Ma, Marianne innan det var över. Vi stannade kvar och pratade lite med grabbarna och tackade sedan för oss. Mycket nöjda hemåt i kvällen som var på väg på natt rullade vi. Stort tack Matz Rogers för dessa kvällar ni ger oss. Det blir inte bättre.

Fridens Mikael. 
RSS 2.0