Filibjur i Filipstad installation av ny ambassadör, Arvingarna och Matz Rogers på torget

 
 

Jag vet inte exakt antal år mer än de är många som vi åkt upp till Filipstad och först delta och fira nationaldagsfirandet sedan Filibjurveckan. En vecka med en rad massa olika aktiviteter och saker som händer i och runt om Filipstad. Denna fina stad i östra Värmland. Det har för oss hela familjen blivit en fin tradition att åka upptill denna stad. Bland annat skulle de installera den tjugosjunde ambassadören i Filipstad det är någon som ska prata gott om staden göra reklam få folk att komma till och besöka Filipstad. Ingen visste vem det var så det var extra spännande. Arvingarna skulle uppträda på troget senare på kvällen skulle de populära grabbarna i Matz Rogers spela upp till dans på torget. Tog lite sovmorgon innan jag steg upp och duschade skrev lite till min blogg innan det var dags att klä på mig och åka iväg för att hämta min broder, sedan en god vän Folke och en av mina finaste vänner Carina som också skulle följa med.

 

 
 

Vädret var väldigt fint perfekt inget regn i alla fall ganska varmt i luften med då vi steg ur bilen i Filipstad. Så mysigt att åter vara i denna stad vi promenerade sakta in mot torget där det skulle bjudas först på en modevisning sedan skulle den 27:e ambassadören installeras. Arvingarna skulle där efter spela och grabbarna i Matz Rogers skulle avsluta allt med att spela upp till dans under kvällen. Stipendier skulle de också dela ut och I år delades Nalleman Filip-stipendiet ut till tre lyckliga mottagare, Alexander Hörnquist, Frida Lundgren och Gustav Carlstedt (som tyvärr inte kunde vara med på utdelningen)

 

 
 

Så slog klockan två och Hasse sin vana trogen som med sådan briljans sköter allt på torget som konferencier. Han steg upp och hälsade alla välkomna berättade sedan hur programmet såg ut. Först ut var en modevisning där de små barnen kom först upp på scenen de var så otroligt söta. Sedan fortsatte det med en massa olika fina plagg som visade upp för allmänheten. Nu var det dags att avslöja vem som skulle bli Filipstads tjugosjunde ambassadör. Under stort tissel och tassel läste Hasse upp en motivering som de kommit fram till. Och namnet mina damer och herrar är Rasmus Asplund ishockeyspelare är han. En kille med stort hjärta för Filipstad så detta kommer bli en riktig bra ambassadör för staden.

 

 
 

Klockan drog sig mot tre då det var dags för de duktiga grabbarna i Arvingarna att äntra scenen och bjuda på en konsert. Hur låter det när Filipstad hälsar Arvingarna välkommen hit. Publiken jublade högre och högre och klappade i händerna. Hej på r Filipstad sade Casper vi har varit här en gång förut 92 typ innan genombrotter med Eloise. Sp drog de igång och publiken var med direkt på noterna. Det klappades i händerna och sjöngs med i refrängerna. Det bjöd på flertalet av sina stora hits Coola killar kom likaså De ensammas promenad. Styrkan förutom att de är duktiga instrumentalister är att alla fyra sjunger så grymt bra och stämsången. Mellan låtarna berättade Casper lite korta historier om deras karriär när vissa låtar kom vilka årtal.

 

 
 

Kim sjöng en sådan fin låt innan hans bror Tommy bakom trummorna tog vid. Sånt härligt drag det blev och publiken var med och klappade i händerna det var en sådan skön stämning. Jag slås av tanken vad proffsiga Arvingarna är och vad mycket bra musik och låtar de gjort. Så var så stunden kommen för lite allsång Elosie är ni med Filipstad och det var publiken de tog över och sjöng högre och högre. När de spelat klart skanderade publiken ”En gång till, en gång till” Och visst blev det ett extranummer när det så tog slut trodde alla att de var klara. Vi är i Värmland sade Casper vi måste såklart spela lite Sven Ingvars så drog de igång ett rykande medley som fick avsluta deras konsert. De fick rejäla applåder av publiken vi kommer stå där nere vid tältet så de som vill får ta kort på oss och få en autograf köpa skiva eller en t-shirts tack Filipstad ni är super grymma. Vi gick dit jag och min vän Carina även min broder. Så blev vi fotograferade med Arvingarna och fick deras autografer.

 
 

Tiden var så inne för att äta mat innan det var dags för dansen där grabbarna i Matz Rogers skulle spela och bjuda upp på torget. De kom med sin stora buss och svängde in nu var det bara att sätta på sig arbetshandskarna och börja rodda. De var så glada att vara i Filipstad. Detta kommer bli en kanon kväll utbrast killarna i kör. Högtalare sladdar och en massa övrig utrustning skulle ur bussen och upp på scenen. I gick och åt buffé på den Thai restaurangen som ligger vid torget. Gott var bara förnamnet. Klockan drog sig mot åtta och Hasse steg åter upp på scenen och hälsade publiken välkomna. Hur låter det när Filipstad tar emot Matz Rogers det blev ett kraftfullt jubel och stora kraftfulla applåder då grabbarna steg in på scenen. Hej, hej Filipstad nu är vi Sunne pojkarna i Matz Rogers här och ska spela dansmusik för er. Kan du hålla dom orden sedan tar vi all världens rosor fart och fläng direkt. Dansgolvet blev full proppat direkt av dansglada människor. Vilken härlig kväll att stå på torget under bar himmel och höra så fin dansmusik det är svårslaget. Dina kärleksbrev sjöng Ulf Gullbrand innan det var dags för Ulf och Roger Andersson att tuta i sina saxofoner tillsammans i Lätta bubblor. En lugn dans byttes mot en bugg. Så höll det på hela kvällen. Dansgolvet var fullt av människor hela kvällen och det blev rejäla applåder efter varje låt och dans från publiken.

 

 
 

Ge mig kärlek höjde upp farten medan Du läser mellan raderna Carina sänkte densamma. Nu blev det dags för kvällens paus så vi gick och drack kaffe mycket nöjda så här långt med kvällen. Sedan var det åter dags att börja spela. Is it wrong kom först sedan min och broders absoluta favoritlåt Thomégrend 14 som är en underbart skön instrumental låt Kalle Örtlund så mästerligt spelar på sin gitarr. Och vilka ovationer och applåder han fick efteråt. Nå o hele livet kom likaså Carolina moon där herrarna åter blåste i sina saxofoner. Kvällen närmade sig sitt slut och Janne bakom trummorna tackade för en trevlig fantastisk kväll på torget i Filipstad. Roger inledde med att spela Green, green grass of home sedan avslutades allt med Somedays are dimonds somedays are stones. Publiken ville ha mera så de klappade ivirigt och det kom ett extranummer. Vi snackade lite efteråt med grabbarna tackade alla väl speciellt Hans Nordlund för allt det fina de gör i Filipstad alla medverkande som jobbar med detta. Matz Rogers komentarer behövs ej fantastiskt igen. Vi ses nästa år.

 

 
 
Fridens Mikael.

En tur till stranden en tur till Hults sommarhem och en foto tur

 
 

Söder om Kristinehamn ligger ett för mig fantastsikt fint ställe alldeles invid Vänerns strand Hults sommarhem som är en fantastisk fin plats att besöka. Det är en plats som bjuder in till så mycket under sommaren. Hit ner kan man åka sola, bada fika eller kika in på ett litet loppis som finns på övervåningen. Jag packade ner en god bok som jag just nu håller på att läsa Carolina Klüft Livet är en sjukamp. Det är på många sätt en fantastisk bok och berättelse om en fantastisk idrottskvinna och utövare. Den kan jag varmt rekommendera att läsa. Bryggde på kaffe och packade varsamt ner allt i ryggsäcken.

 

 
 

Lite vatten åkte med för värmens skull då det är det viktigt att dricka mycket. En sista kol allt var med så jag for ut till bilen och rullade iväg. Ett kort stopp på Coop för att köpa batterier så var jag sedan iväg. Ut på vägarna igen tänkte jag så himla skönt.

 

 
 

Mot Hult och sommarhemmet där. Vädret var riktigt fint och underbart gott. När jag parkerade bilen slog mig tanke det var ganska lite folk på stranden desto skönare tänkte jag. Lite lugnare då. Det blev det började med att fika spanade in loppisen och fann två cd skivor sedan köpte jag mig en tunnbrödsrulle och en dricka så gott sitta ute i detta underbara väder.

 

 
 

Packade ur bilen mitt lilla campingbord sedan stolen och gick ner mot vattnet där jag slog mig ner och bara satt och njöt. Hällde upp kaffe tog fram boken och fortsatte läsa i den vilken underbar eftermiddag som sakta övergick till kväll. Tog fram mitt block och började skriva på en helt ny dikt. När jag så kände mig klar och redo där packade jag ihop allt tog lite bilder innan jag styrde vidare ner mot Visnums Kils hembygdsgård som det heter också en väldigt fin plats där tog jag lite fler bilder innan jag rullade ner till kyrkan. Nu hade det så smått börjat skymma ute och det gav en lite magisk stämning över landskapet och denna kväll.

 

 
 

När jag så var färdig där skulle jag rulla vidare till det sista stoppet som jag hade planerat Baggerud och campingen där finns så fantastiska vyer att fotografera och alla klippor där. Nu hade klockan passerat elva med god mariginal och det hade börjat skymma rejält ute men det som nu spelades upp för mig var en vy så underbar fantastisk och vacker.  Fick till och tog ett par riktigt magiska bilder. Det absolut sista jag gjorde var en liten video där jag pratar ganska rakt från mitt hjärta lite olika tankar och funderingar innan jag sakta styrde hemåt i natten nöjd mycket nöjd med denna fina dag och alla bilder jag fotograferat.

 
 
Fridens Mikael.

Fin danskväll med Bob Stevens i Upperudslogen

 

Förutsättningarna för denna danskväll var och skulle bli de allra bästa med massa värme och en stor sol som värmde så gott. Denna plats och dessa omgivningar runt om Upperudslogen i Värmländska Molkom är magnifika så otroligt vackert. Det var en otroligt fin dag som inleddes med ett besök på stan där jag skulle kika och köpa mig en ny skjorta och på Dressman fann jag en väldigt fin somrig kortärmad skjorta precis vad jag eftersökte. Tippade gjorde jag med innan det bar hemåt för att äta mat vilket skulle smaka mycket gott.

 
 

Efter maten blev det kaffe ute i bersån hos far och mor i denna underbara väder vilken värme så enormt så ljuvligt och gott på samma gång. Åkte hem för att duscha sedan byta om på med finkläderna så var jag redo för dansen. De övriga hemma skulle också med på dansen så hela familjen rullade mot Molkom denna vackra fina dansloge. Vi svängde in framför logen och parkerade. Fann direkt ett par som vi hälsade glatt på steg in och hälsade på de övriga. Sveriges bästa arrangör Annette kom direkt och bjöd oss på kaffe och bullar man blir varm i hjärtat av denna fina människa. Vi satt och snackade lite framåt och inför nästa säsong vid logen.

 
 

Grabbarna i Bob Stevens drog igång danskvällen och vi gick till entrén och jag använde swisch som jag så fint fått i min mobil med hjälp av min broder. Mats och grabbarna blev så glada då vi steg in i logen. Nu är bröderna Brothers här så nu kör vi vidare. Hela, hela dig kom med sådan fart och sväng allt till publikens förtjusning. Herrarna Mats Olsson och Dan Gustavsson tog fram sina saxofoner och blåste tillsammans så vackert i Ramblin rose. Dubbla saxar under en danskväll är magiskt verkligen helt fantastiskt. Vilken kväll det kom några fler danspar och gled upp på dansgolvet.

 
 

Vi ska öka farten nu Sista sträckan är min varsågoda med sådan övertygelse sjöng Mats Kärrlid med sin helt underbara stämma man fick rysningar i kroppen gåshud är ett annat namn. Dan Gustavsson sjunger även han och det gjorde han så fint i En clown i mina kläder. Rejäla applåder efter varje låt och dans fick grabbarna av publiken. Vilken underbar loge vilken fantastisk kväll utbrast Mats flera gånger om. Micke Langen satt bakom trummorna och höll takten hela kvällen. Jag träffade på en hel del som jag kände vilket var kul ja så är det alltid då jag åker till logen.

 
 

Mest av allt och Still var nästa dans ut under kvällen skynda, skynda för att bjuda upp så var dansen åter igång. Nu ska vi spela en låt som vi fått på begäran men först tar vi Mexican girl sedan kommer Främling. Applåder direkt från publiken denna låten som är så älskad. Alla sjöng med och kunde texten det skulle komma mer allsång efteråt för det var dags för Hasse Anderssons monsterhit Guld och gröna skogar. Nu höjdes temperaturen rejält vilket sväng det kändes som hela logen gungade. Mats sjöng så som bara han kan vilken röst den mannen har. Dan svängde loss rejält med sin gitarr och Mats stod bakom sina klaviaturer och bara njöt. Innan kvällens paus skulle Bob Stevens största låt komma denna som är som ett eget varumärke för orkestern. No more boleros jag fällde inom mig en liten tår vilken låt vilket framförande. Herre min skapare så mäktigt. Kvällens största stund och längsta applåd från publiken. Nu gott folk ska vi gå och äta och dricka kaffe manade Mats till publiken vi ses om en halvtimma här.

 
 

Vi steg in och vilken middag Annette dukat upp till grabbarna lite synd för Dan han tål inte fisk det var lax så han fick sätta sig någon annanstans och fika. Vi åt av de goda smörgåsarna som smakade som alltid väldigt gott. Vi hjälptes åt att plocka ihop allt och bära ut allt till köket. Så det skulle vara rent och snyggt i logen. Hej på er nu är vi tillbaka efter en makalös paus vilken middag vi fått det började då vi kom hit i eftermiddags då fick vi blåbärspaj sedan fika och middag. Ge Annette en stor applåd vilken arrangör utbrast Mats. Sedan började Nyckeln till mitt hjärta. Innan det var dags att spela Blå löften en gammal fin låt.

 
 

Farten ska vi öka och höja nu Think of me when you lonley kommer här till er alla. Mats sjöng och då och då tog Dan vid och sjöng även han ja Mats bakom sina klaviaturer sjöng även han. Sicket elände men det var det inte bara låten som hette så. Vilken underbar danskväll vi fick oss serverade av grabbarna. Josh Groban har gjort fantastisk musik en av de finaste låtarna är utan tvekan You raise me up danspubliken gled runt på golvet och bara njöt. Alla stod som förstelnade om de inte dansade vilken magisk stund på kvällen.  Detta var en danskväll som hade precis allt och lite till. Guardian angel på saxofon kom efter detta stycke som herrarna blåser som Bob Stevens spelar det är makalöst så galet vackert. Shim shimmy sjöng Dan nu buggade alla så även jag fast med min kamera. Varje kväll har tyvärr ett slut det äe sådana här kvällar man aldrig vill ska ta slut men det gör de. Kära underbara publik jag finner inte ord det går inte jag är mållös och så djupt rörd. Vilken kväll tack underbara ni men det största tacket till arrangören som fixar så mycket gott fika och service till oss. Vi ska åter spela No more Boleros sedan kommer en låt som heter Tyvärr. Så kraftfulla applåder var längesen jag hörde vid logen så det kom ett extranummer. Lite snack med grabbarna innan vi ordentligt tackade för oss och styrde bilen hemåt. Denna kväll är en av årets finaste. Stort tack till precis alla.

Fridens Mikael.