Fin musikstund och kväll vid Fryksta med Erik Lihm och Britt Enders

 
 

På varsitt håll är de båda två fantastiska personligheter den ena skulle man kunna säga en fantastisk musiker den andre en fantastisk sångerska om. De har båda varsina långa karriärer Erik Lihm denne suveräne multimusikant och skicklige instrumentalist som spelat musik i så många år. Han är framförallt en av medlemmarna i Vikingarna där han spelat i så många, många års tid. Britt Enders är en lysande sångerska som sjungit i så många år på sextio och sjuttiotalet var hon en stor firad dansbandsångerska som turnerade med Wämländers. Nu var det så dags för dessa två att stråla samman vid vackra fina Fryksta utanför Kil. Där skulle nämligen de båda musicera tillsammans. Denna dag var helt ljuvlig och strålande vacker. När vi drog iväg hemifrån hade termometern smugit sig en bit över trettio grader. Strålande solsken och detta vackra värmländska landskapet som bredde ut sig över nejderna.

 

 
 
 
 

Passade på att ta lite bilder från bilfönstret innan vi gjorde ett stopp vid en fin bro. Och en minnessten för Harry Nyqvist som var rest där. Sedan fortsatte vi upp till Östra Ämtevik där vi stannade till vid Prästbol för att fika och köpa oss en glass. Det var så mysigt och fint där och kvinnan som serverade oss kaffe pratade en sån go härlig bred värmländska. När vi så fikat klart tog vi lite bilder innan vi styrde vidare mot Fryksta.

 

 
 
 
 

 

Det var rejält varmt, varmt och väldigt skönt. Många människor hade samma tanke som oss att bege oss dit. Vi träffade på lite goda vänner som vi glatt snackade och pratade med. Så dök huvudpersonerna upp Erik och Britt som skulle underhålla oss alla med både sång och musik. Jag blir helt förtrollad av att bara sitta ner och lyssna på Erik Lihm vilken musikant han är så vackert fantastiskt det låter om honom. Klockan slog sju och det tog sin början hej på er allesammans kul att så många har kommit hit i denna värmen. I går stod jag i Orrskogens folkets park tillsammans med Vikingarna och spelade på dansbandsveckans sistatdag i smoking det var lite, lite varmt skämtade Erik. Så inledde han med att sjunga sin egna låt som han själv skrivit Kommer du till sommaren. Ha berättade att denna låt blivit en hit i Tyskland ja vi var där under ett antal år med Vikingarna.

 

Han tog fram och förklarade för publiken att inte bara spelar keybord och piano utan även flygelhorn mina damer och herrar nu ska jag för er spela Amazing grace. Det gick ett sus genom publiken och som jag rös till i hela kroppen. Efter sista tonen fick han rejäla applåder tusen tack svarade Erik. Det är för mig en ära och ett stort nöje att presentera en kvinna med en fantastisk röst ge henne en stor varm applåd Britt Enders.

 

 
 

Så steg hon fram hej på er kul att se så många människor här på plats. Hon berättade lite kort om sin karriär innan hon presenterade låten hon skulle sjunga Säg hur har du det med kärleken idag. Många var det som sjöng med. Erik hade det lite motigt och kämpigt i emellanåt för solen var så stark att han hade lite svårt att se på sin synt när han skulle trycka men det löste sig. En månskenspromenad sjöng Britt så underbart och det bjöds på fantastiska låtar och melodier. Ja ni lite country är aldrig fel sade Erik nu ska jag sjunga och spela en svängig sak som heter Love´s gonna live here varsågoda kära publik och åhörare. Nu ska vi hylla en av vårt lands allra största och mest folkkära artister Barbro Lill Babs Svensson ska vi prova ska vi ta Klas Göran så fick det bli. Hela publiken sjöng med och jag fick en tår längs min kind. Vilken kvinna vilken människa med ett sånt stort varmt hjärta älskade Barbro. Sven Ingvars kom med Säg inte nej säg kanske den kunde publiken.

 

 
 
 
 

Denna fina musikstund var så kärleksfull varm och helt underbar vilken kväll vi alla fick oss serverade. Erik försökte åter se på sin synt för att ändra lite och det gick tillslut. Det är så trivsamt och så fint att lyssna till hans fina arrangemang och spel. Denna musikstund var minst lika fin som när Erik och Ann Cathrine uppträdde på torget i Filipstad. Britt sjöng nån mer låt innan det var dags att avrunda. Hon berättade ett par fina historier ur sitt långa artistliv och alla de ställen hon varit och sjungit på. Stadshotell som fått besök. Vi ska börja med att tacka alla ni gudomliga människor som i denna värmen kom hit och lyssnade på oss det är dags att runda av. Innan hade de haft dragning på lotteriet som de sålt. Vi möts igen får avsluta denna musikstund stort tack. Efteråt gick jag och broder fram för att tacka ordentligt de blev så glada att se oss. Vi tog de sista bilderna och rullade sakta sedan hemåt med ett stop i Forshaga för att äta en pizza.

 

 
 
 
 

Fridens Mikael.

Varmt, varmt fina Matz Bladhs bjöd på dans vid Upperudslogen

 

Ibland har man svårt att hitta orden hur man än försöker att beskriva den just nu varma svenska sommaren är inte alltid så enkelt. Men det går med ett enda ord UNDERBART med stora bokstäver. Det är en enorm värmebölja som sköljer över vårt land just nu. Alla de logdanser ja alla danser som vi varit ute på så har det varit ett underbart väder. Nu var det åter dags att rulla iväg till Sveriges vackraste dansloge den ligger ju här i mitt älskade landskap Värmland i Molkom Upperudslogen. Det är något av det finaste med den svenska sommaren då man får göra sig klar och åka dit på logdans. Vädret var inget undantag denna kväll varmt och härligt dessutom mycket kul för min fina vän Carina skulle följa med på dansen. Så jag duschade hemma packade ner skjortan för jag skulle byta om när jag kom fram annars blir det för varmt. När jag var klar dragit ut strykjärnet gjorde jag en sista koll allt var med.

 
 
 
Så for jag iväg och hämtade Carina så rullade vi hem till far och mor och min broder som också skulle med på dansen. Sedan åkte vi alla iväg mot logen och mot Molkom. Vackert väder strålande solsken och värme tur det finns AC som fungerar. Fram kom vi och där stod det lite bilar även husbilar och husvagnar. Det är nog lite för varmt för att åka ut och dansa. VI steg in och alla blev så glada av att se oss vi slog oss ner så fick vi fika av Annette och hennes fina syster Marieanne. Så gott kaffe smakade och med så rysligt goda bullar till. Sekunden senare kom grabbarna i Matz Bladhs så stiliga och uppklädda. Kul skulle det bli att höra dom med deras nye sångare Ole Hansen.
 
 
 

Ja en sista koll så räknade Sören in till kvällens första dans Tänker du på mig i ensamhet fick inleda denna danskväll med Matz Bladhs. Sedan kom Natten tänder sina ljus så lugnt över dansgolvet gled dansparen fram och bara njöt. Hej, hej på er allesammans och riktigt varmt välkomna hit till denna fantastiska loge vilken vacker och fin kväll fortsatte Niclas. Vi heter Matz Bladhs om någon missat det vi ska bjuda upp spels dansmusik för er ikväll här.  Vi ska öka på farten så ni blir lite varma nu när det är så kallt ute skojade han. Dags att börja om sedan tar Lollo och sjunger Tänk om världen vore min.

 
 

Ole skötte sig med den äran han sjöng så fint och så säkert lite nervositet fanns det också men det ska det göra efter att komma in som ny sångare i denna orkester. Det bjöds på massa låtar från deras skivor en lugn dans bytte sin plats med en snabbare dans. Niclas hängde på sig dragspelet säg att du vill säg att du kan sjöng Ole. Så var det dags att spela en av Matz Bladhs allra finaste låtar Emma det är en låt som när jag första gången hörde den så gick den rakt in i hjärtat. Vilken fin låt och texten den sjöng Ole med sån värdighet. Tiden gick framåt och vi närmade oss kvällens paus Ja kära underbara publik det är dags att gå och fika lite dricka kaffe sade Niclas vi ses om en halvtimme här igen.

 
 

I logen eller i rummet hade Annette dukat upp en massa gott herre gud utbrrast Matz Bladhs i kör denna kvinna är gudomlig. Synd att man måste svälta här sade Niclas när Annette stack in huvudet. Vilka fantastiska smörgåsar och sockerkaka fanns där också. Vi satt och småpratade med grabbarna. Jag passade på att berömma dom ordentligt för hur bra det lät när de spelade. Sedan var det så dags att åter börja spela vi dukade av som vanligt och bar in all disk i köket till Annette och hennes fantastiska personal. En två tre så var det åter igång. Ut på dansgolvet gled dansparen i en jämn ström. Ole fick visa prov på vilken duktig saxofonspelare han är det fick han visa i Don´t forget to remember. Flamingos Sjätte september kom likaså Sju ensamma kvällar som Niclas sjöng. Denne fina kloke man och musikant.  Sedan åkte saxen fram det är så kul att Matz Bladhs åter har saxofon i sin laguppställning. Våran grammofon sjöng Lollo eller Lars Olof som han egentligen heter med den äran det är en riktigt stark härlig låt som det svänger gott om.

 
 

Den gamla Moraklockan ska Ole få blåsa till i med sin saxofon sade Niclas. Min röda ros ifrån Mexico är en skivlåt från en av deras skivor. De bjöd på en ny låt med från deras kommande skiva bara ett ensamt hjärta. Jag bjöd upp min vän så gled vi ut på dansgolvet och bara njöt av denna underbara kväll och musiken. Applåderna är många och långa. Tiden går så fort då man har trevligt ja kära publik en del tittar på klockan tänker nu är det snart slut. Vi vill rikta ett stort TACK till Annette och personalen Sveriges bästa arrangör vilken omsorg när vi kom hit fick vi en rejäl god pannkakstårta bullar dricka kaffe kakor bullar, middag ja listan kan göras lång. Tack vi älskar Upperudslogen så enormt mycket. Det ligger så nära hjärtat. Efter att vi snackat lite tagit oss en korv. Sedan vill jag bara till alla säga åk ut och dansa till Matz Bladhs det blir en toppen kväll.

En vacker sommarkväll allsång i kvarteret Almen i Karlstad med allsångstema Sven Ingvars

 
 

Karlstad är en fantastisk vacker och fin stad som rönt stora framgångar inom olika områden. Karlstad har en hel del som gjort staden vida känt och som lyft fram den i vårt land Sverige. Några som verkligen satt Karlstad på kartan och som i imponerande hela sextio år spred sång, musik och glädje så var det Sven Ingvars. Sven –Erik Magnusson är en av vårt lands allra största sångare och personligheter. 22 mars nådde vi alla av de tråkiga besked att Sven Erik efter en längre tids sjukdom lämnat oss alla i en oändlig djup sorg och saknad. Musiken , melodierna och texterna kommer leva vidare för alltid de sitter så starkt så djupt i den svenska folksjälen.  Alla liten som stor alla kan deras texter och sjunger glatt med i de trallvänliga låtarna. I Karlstad finns ett jättefint kvarter som heter Almen där skulle det bjudas på allsång och temat var Sven Ingvars. Spela och uppträda skulle ett band vid namn Bengt Ingvars mä Anders göra. De består av idel legendarer Bengt Alsterlind, Anders Kyrkander som jag inte kände till också Ingvar Karlsson som var med 1956 och bildade Sven Ingvars.

 
 

Riktigt stort att se denne legendar Ingvar Karlsson åttio år fyllda fortfarande vara så vital ung, pigg och spela för fullt. Vi gick dit ganska tidigt för att få en bra plats jag misstänkte att det kommer mycket folk. Och ja det vällde in folk överallt fler och fler kom. Det blev en rejäl stora skara människor som samlades där. Klockan slog sju och en herre också musikant Bertil Eng från den arrangerande föreningen Visklubben Hallen och ABF steg upp på scenen och hälsade alla välkomna. Kul att se så många människor här denna vackra fina kväll. Det är en stor glädje att få hälsa välkommen till Bengt Ingvars mä Anders. Och Sven Ingvars originalmedlem Ingvar Karlsson ge honom en stor applåd. Av publiken fick han en rejäl applåd som säkert värmde gott. Så greppade Bengt Alsterlind mikrofonen hälsade även han alla välkomna och presenterade sina medmusikanter Anders som för många säkert var en ny bekantskap berättade att han kommer från Västergötland så bredde han på med sin dialekt och berättade en historia. Sedan drog Bengt igång en låt och så var kvällen igång. Det kom en Sven Ingvars låt och både Bengt och Ingvar berättade lite roliga anekdoter från Sven Ingvars karriär. De berättade om Ingvar Hellberg som skrivit några av Sven Ingvars största hit låtar hur han alltid spelade sittra. Så drog de igång Vid din sida.

 
 

Jag satt och njöt och sjöng med i alla låtar de spelade. Nej, nej sade Ingvar så har v aldrig spelat denna låt då måste du sjunga i G med Bengt fick börja om i rätt tonart. Säg inte nej säg kanske, kanske och för en stund tystnade de på scenen och publiken tog i för fulla halsar och sjöng låten själva.

 
 
 

Önskebrunnen är en av de verkligt stora klassikerna. Min gitarr kom likaså Gamla polare. Bengt berättade minnen om en polis som ringde som skulle till Sandgrund med ett par kollegor och dansa. Ingvar satte på sig dragspelet och drog igång det välkända tonerna till Sommar och sol. Bengt berättade att det var Oscar son till Sven Erik hans klass som var med i programmet och Oscar låg på taket och hade en massa bus för sig. Innan de spelade två mörka ögon berättade Bengt att Sven Erik Magnusson hade lovat att vända upp och ner på Karlstad om de slog rekordet. Han höll Sven Eriks ben så sjöng han hela låten upp och ner. Vilken kväll vi fick oss serverade så mycket folk alla sjöng med.

 
 
 
 

Kristina från Vilhelmina blev en av kvällens sista låtar. Tack alla ni som kom vilken afton sade de tre herrarna i kör på scenen. Efteråt smög vi fram och tackade så fick vi autograferna på allsångshäftena. Men det största var att jag fick ta ett kort ihop med Ingvar Karlsson denna legendar och fantastiske musiker. Efter allsången gick vi och köpte oss något att äta sedan strosade vi runt i Karlstad denna fina kväll. Solen värmde så gott och himlen var klarblå alla människor var så glada alla uteserveringar var fulla med glada människor.

 

Fridens Mikael.

 

   
RSS 2.0