Stora folkparksdansen i Mariestad del 1 av 2!

Förra året gick ett antal parker och arrangörer ihop tillsammans arrangerade dom för första gången ”Stora folkparksdansen i Mariestad” Platsen var då som nu Karlsholme folkets park. Precis som förra året bestämde vi oss för att vara där bägge dagarna och även precis som förra året bo på hotell. Min broder ringde samma hotell som vi bodde på förra året men det var fullbokat så vi ringde vidare och fick napp på nästa ställe. Det roliga var att både mamma och pappa skulle följa med ner på fredag men sedan åka hem under lördagen. Slutade jobbet lite tidigare på fredagen för att åka hem och packa ner det sista sagt och gjort lite mat han jag med få i mig. Tog det lite lugnt hemma men så ringde broder och frågade då jag kommer är hos dig om tjugo minuter svarade jag. En sista koll allt var med så jag styrde hem och hämtade min bror tyvärr så regnade det ganska mycket man humöret var på topp för det. Tankade bilen sedan var vi på väg mot Mariestad och hotell Victoria.

Hotell Victoria.Mariestad.Mariestad.

Mariestad.Mariestad.Mariestad.
Maten.Mariestad.Jag på stan. 

Var ganska bra väglag trots att det regnade men jag tog det som alltid då jag kör bil väldigt lugnt. Hade en långtradare framför mig men valde att ligga bakom dumt att köra om för man tjänar ingen extra tid på det. Rullade långsamt och lugnt ner till Mariestad sedan är det fart kameror så det gäller att hålla hastigheten. Men det gick så bra att komma fram och vi hittade ganska direkt till hotellet som vi skulle bo på. Parkerade bilen och steg in och fick nyckeln till vårat rum som vi skulle bo i. Riktigt fint rum gick ut för att flytta på bilen och bära in grejerna. Lade mig direkt sedan en liten, liten stund och vilade på sängen. Steg upp och mötte mamma o pappa som också kommit till hotellet nu. Vi gick ner på stan för att hitta något ställe att käka på och eftersom jag varit där förut så visste jag ett väldigt mysigt ställe som jag åt på förra året då jag var i Mariestad dit gick vi. Och det smakade lika gott som förra året då vi var där och åt trevligt service och ett fint bemötande gör att man gärna återkommer dit och äter mat.

Karlsholme folkets park.Andy trummar på.Olle basar på.

Joacim spelar på.Claes Lövgrens.Danspubliken.
Kindbergs.Peter i Kindbergs.Ola i Kindbergs. 

Efter mat som för min del bestod i stekt rödspätta så tog vi en skön promenad tillbaks till hotellet för att vila lite innan vi skulle göra oss i ordning för kvällens dans. Det regnade en hel del tyvärr vilket var lite tråkigt. Men vilade och började sedan göra mig klar duschade och plockade fram kläderna som jag skulle ha på mig. Kände mig glad för jag skulle åter träffa mina vänner och favoriter i både Claes Lövgrens och Streaplers två dansband som ligger mig varmt om hjärtat. Dessutom skulle Kindbergs och Jannez spela så det fanns som man brukar säga något för alla typer och smaker. En mogen dansbana och en modern dansbana då kan de som vill dansa lite lugnare dansa på en bana och de som vill ha lite mer fart och bugga dansa på en annan bana. Nu började vi sakta gå mot Karlsholme folkets park men bara en bit så jag upptäcker att jag glömt min plånbok på hotellet kutade tillbaka sedan var jag åter på väg mot parken. Regnet strilade ner och man blev lite våt men jag gick lite raskare så det ordnade sig. Framme vid parken lämnade jag min biljett och fick mitt band på armen som visade att jag skulle vara där bägge dagarna.

Jannez.Kjelle i Jannez kikar fram.Jannez basist.

Fika.Joacim blåser sax.Claes Lövgren. 

Torkade glasögonen så jag kunde se något. Stötte ganska direkt på min vän Lotta som jag skriver en hel del med på Facebook. Efter ett tag kom grabbarna ut för att dra igång kvällen första passet skulle Claes Lövgrens spela innan dom sedan skulle lämna över till Streaplers som stod rakt emot dom. Det blev en del hälsande och vinkande innan Andy bakom trummorna räknade in till kvällens första dans. Snabbt fylldes golvet av människor och det var underbart att stå vid sidan om och blicka ut över ett hav av dansande människor. Lugnt gled dom fram och Claes sjöng med sin varma djupa röst och det syns vilka rutinerade musiker och spelemän detta är. Det märks hur mycket Claes älskar detta han har alltid ett leende att fyra av. Efter en stund är det skifte på scenen fast på den andra scenen har grabbarna i Streaplers stigit upp och gjort sig redo att dra igång och spela en stund. Dom inledde med lite sköna toner och det svängde så skönt då dom drog igång och publiken var med på noterna direkt det var stundtals under kvällen ganska trångt och packat på dansgolvet då Streaplers och Claes Lövgrens spelade.

Peter i Kindbergs.Jocke i Kindbergs.Conny i Kindbergs bankar på.
Kindbergs.Kindbergs.Kjelle i Jannez. 

Passade på att gå upp och lyssna lite på Kindbergs och Jannez som är två underbara dansband och band överhuvudtaget att spela. Kjelle Danielsson i Jannez äger hela scenen med sin utstrålning och han har ett skönt driv och sjunger dessutom så otroligt skönt. Gick efter ett par låtar ner till mogen banan för att lyssna lite mera på Streaplers som har ett otroligt sväng och driv i sina låtar och dessutom spelar dom ALLT Live det är inte många dansband tyvärr som gör det. Många väljer att spela med en massa bakgrunder. Det är något jag tycker är lite tråkigt det tar bort mycket av känslan att spela. Men, men dom har själva valt det. Nu var det dags för byte och Claes Lövgrens kom tillbaka dom hade repat in Christer Sjögrens nya fina låt ”Livet det har varit gott mot mig” Christers låtar och de låtar han sjön med Vikingarna passar Claes röst perfekt. Dom gjorde en otroligt fin version av låten och de fick välförtjänt massor med applåder efter låten. Vilken kväll detta var passade på att unna mig en kall öl eftersom jag inte skulle köra bil dagen efter. Satt och njöt av att Streaplers spelade en av mina absoluta favoritlåtar ”Främling” Jisses vad många gånger jag skulle få höra denna låten under helgen. Lite mera fart och tillbaks till sjuttio talet nu var det rejält drag både på scenen och på dansgolvet. Det gungade i hela parken då Streaplers spelade med sitt speciella goda sväng.

 Håkan i Streaplers.Anders i Streaplers.Kenny i Streaplers.

Kjetil i Streaplers.Henrik i Streaplers.Jag med en öl.
Claes Lövgren.Kindbergs.Håkan i Streaplers.
Nicke i Claes Lövgrens.Hotellet vi bodde på.Mariestad.
Mariestad.Jag äter korv.Jag utanför hotellet.

Kenny och Håkan stod där framme och bara myste när folket dansade förbi Henrik lirade gitarr så otroligt skönt och med den där lilla extra knorren. Kjetil spelade och trummade på med sådant driv och finess Anders är tryggheten bakom sina keybords. Det är stor beundran och respekt för detta band som spelat i 52 år. Köpte mig en kopp kaffe och en smörgås för nu var jag lite hungrig här och det smakade och satt fint. Dansen rullade vidare den skulle fortsätta ända fram till 02.00 så det fanns en hel del tid kvar att dansa och lyssna på de olika banden som spelade. Sista halvtimmen växlade de låtar och spelade tillsammans. Andy tog ton i ”Tänd ett ljus i fönstret” En norsk låt som är så otroligt vacker och fin och denne pöjk som dessutom fyller år på samma dag som mig har en fin stämma. Claes tog vid och ökade på farten i nästa dans lite Elvis det är alltid gångbart. Men även Nicke tar ton och sjunger även han med den äran under kvällen. Nu började denna första kväll gå mot slutet Streaplers fick massor med applåder så Kjetil räknade snabbt in till ett extranummer ett rock medley nu verkade som alla som var där buggade. Mera applåder och extranummer blev det så det var bara att fortsätta spela efter detta lilla utbrott så tackade alla för en mycket trevlig kväll. Vi stannade kvar medan Streaplers och Claes Lövgrens packade ihop och snackade lite med dom innan vi begav oss mot hotellet det slank även ner en korv med bröd på väg till hotellet. Fridens Mikael.

Country musik!

En musik som ligger varmt om mitt hjärta så är det country musik det är så skönt gung sedan steel guitar i många av låtarna sköna röster med. Så jag sitter mycket på youtube och letar efter låtar och har hittat en hel del favoritlåtar bland annat har jag funnit och fått en favorit artist i en kille som heter Rodney Atkins bjuder här på en låt med honom.

Vännerna i Roger Lööfs spelar upp till trivseldans i Degerfors folkets park!

Denna danskväll i Degerfors är en kväll som jag sedan länge planerat in då mina goda vänner i Roger Lööfs från Arvika skulle svara för och spela upp till dans. Trivseldans på onsdagskvällarna i Degerfors folkets park är mycket välbesökta och uppskattade av danspubliken och varje onsdag kommer mellan 2-300 människor för att träffas, trivas och svänga sina lurviga. Tre moderna och en gammal är konceptet för denna kväll. Denna kväll var också lite vemodig och speciell för Håkan skulle göra sin sista spelning som trumslagare i Roger Lööfs orkester. Thomas och hans hustru Liselotte hade fixat en överraskning som jag och broder skulle överräcka på scenen till Håkan som inget visste.

 Roger Lööfs.Liselotte spelar saxofon.Rolf spelar gitarr.

Valde en långärmad skjorta denna kväll då vädret ute var lite småkyligt och det duggregnade med. Styrde hem för att hämta min broder och mamma som också skulle följa med på dansen. Hade dagen till ära varit och köpt lite godis lakrits jag äter inte godis men Liselotte i Roger Lööfs hade fyllt år så jag skulle överraska henne med lite godis. Vädret var lite mulet och små regnigt då jag styrde mot Degerfors. Svängde in i god tid till Degerfors folkets park och redan hade det kommit några bilar. Betalade entré till den alltid så vänlige och skojfriske arrangören Manfred han har alltid något trevligt att berätta eller tala om. Prick klockan sju räknade Håkan in till kvällens första dans den mycket fina ”Här vill jag bo” Inleder dom med och Liselotte sjunger med sin varma mjuka fina stämma. Hon sjunger så otroligt fint och det blev många applåder efter denna låt. Efter denna låt kom så en låt som jag tycker mycket om nämligen ”Främling” Spelar man inte främling är man ingen riktig dansbandsmusiker var det en dansbandsmusiker som sade en danskväll. Och Roger Lööfs version hör till en av dom finaste jag hört där delade nämligen Thomas och Liselotte på sången gissa om jag var lycklig och applåderade massor efteråt.

Thomas spelar dragspel.Thomas spelar gitarr.Håkan trummar på.
Thomas sjunger något vackert.Liselotte med sin gitarr.Thomas blåser sax. 

När det gått någon dans till så var det så dags för kvällens första gammal dans en hambo. Det var så kul att bara stå och titta på hur duktiga dom är på att dansa gammalt. Nu var det dags för något som jag vet ligger Thomas varmt om hjärtat country det kom en snabb go country låt och nu buggade de flesta så det svängde rejält på dansgolvet. Mera fart och både orkester och publiken njöt i fulla drag. Trots att det till och från duggregnade ute så var det en hel del folk som sökt sig till parken för att dansa. Lite lugnare och i dans nummer två skulle överraskningen komma. Jag och broder smög ut till Thomas bil och hämtade ett paket innehållande en bok med bilder på Håkan samt en champagneflaska. Förvånad trumslagare gör sig redo att sjunga då Thomas tar en kort paus och håller ett kort tal upp på scenen kommer jag och broder överraskning nummer två denna kväll. Lite fotografering så var det dags att rulla vidare denna danskväll nu fick så Håkan sjunga låten han skulle sjunga. Applåder fick han välförtjänt Håkan kommer nu trumma i Holidays orkester.

Roger Lööfs.Roger Lööfs.Roger Lööfs.

Roger Lööfs.Thomas rockar loss.Thomas rockar. 
Liselotte.Roger Lööfs.Håkan.

En gammaldans till var det så dags för en vals denna gång och dansparen virvlade fram över dansgolvet. Nu ska vi ha lite fart så vi får upp ångan igen manade Thomas och ännu en go country låt kom. Efter denna låt var det dags för kvällens paus nu skulle en kopp kaffe och en smörgås smaka mycket gott. Manfred gick runt som vanligt och fyllde på påtår och pratade och skojade med dansgästerna. Gott med kaffe så jag tog en kopp till innan jag gjorde mig klar för att gå ner till dansbanan där Roger Lööfs hade sparkat igång andra halvleken. Lite lugnt smög dom igång och publiken var kvar och nu var dansen åter igång. Många glada leenden som log hela kvällen inte en sur min här inte. Nu kom så en av mina favoritlåtar ”Den tid vi behöver” En stark och bra låt som många spelat in på skiva tror Lasse Stefanz var först. Nu var det dags att spela kvällens sista gammaldans och dragspelet åkte på och jösses vad det svängde skönt tror det var en pariserpolka. Allt har en ände och så ett slut denna trevliga danskväll började gå mot slutet. En snabb dans hans med innan det var dags att tacka publik och arrangör och som Thomas sade heja röda vita laget. För er som inte vet vad det är och betyder så är det fotbollslaget Degerfors IF allt avslutades med vackra och fina låten ”Near you” tack till alla för en fin och trevlig kväll.

 

Fridens Mikael.