Solen sken Thor Görans spred och värmde vid fina Upperudslogen!

 

ÄNTLIGEN måste jag skriva med stora bokstäver så fick jag och min broder Markus en danskväll med fint väder och en danskväll helt utan regn. I ärlighetens namn har det den senaste tiden regnat ganska mycket då vi varit ute på dans det har säkert skrämt bort en del dansgäster som normalt annars åker ut på dans. Men denna lördag hade vi vädret med oss och det kändes mycket skönt och härligt på samma gång. Så jag var så glad när jag duschade hemma och klädde upp mig redo för dansen. Ja fint ska det vara såklart. De ljusa byxorna och en svart mönstrad kortärmad skjorta fick det bli fint ska det vara såklart. Min broder skulle såklart med på dansen så jag styrde iväg och tog ut pengar sedan hem och hämtade honom. Och styrde sedan iväg mot Upperudslogen. Väldigt vackert väder vilket gladde extra mycket och vägen var mycket fin. Gjorde ett kort stopp och tankade sedan var vi åter på väg.

 
 

Vi stannade till vid sjön en bit innan logen för att gör en liten videohälsning som jag och broder brukar göra. En dansbandsmusiker vid namn Mårten Nordström i Excess döpte oss till Bröderna Brothers. När detta var gjort tog två minuter och åtta sekunder körde vi vidare till logen. En hel del bilar stod där och en del husbilar och husvagnar. Betalade entrén och steg in nu var vi redo för Thor Görans. Stunden senare kom hela bandet och Agneta blev så glad av att se oss där. Kramar och lite snack. Grabbarna var laddade till tusen Peter gick ut på golvet och lyssnade av ljudet lite justeringar så var kvällen igång. Ikväll är det våran kväll och Kärlekens labyrint var första danserna ut denna kväll och publiken var med direkt på noterna.

 
 

Hej, hej allesammans och välkomna hit till fina Upperudslogen vi är tillbaka det har gått ett år sedan sist och vi har vädret med oss denna gång. Förra året regnade ju kvällen bort totalt för oss. Lite lugnare på nästa dans kommer här i form av Tårar från himlen och Ticket på to heaven men på svenska som Peter skrivit texten till då heter den Min väg genom livet. Lugnt gled de fram över dansgolvet och trivdes som fisken i vattnet. Agneta är så otroligt duktig där hon står och sjunger med en sådan värme i rösten och en utstrålning som smittar av sig. Världens lyckligaste tjej kan jag lätt skriva under på att hon är. Så härliga melodier och sådant gott sväng måste också lyfta fram Peter Grundström vilka fantastiska låtar och texter han komponerar. Stilarna var många ute på dansgolvet men på scenen var det densamma bugg och foxtrott. Så bra det låter om denna orkester de är så samspelta och duktiga tillsammans. Jackson är en go country doftande låt med gott sväng i. Det bjöds på många låtar från Thor Görans skivor och många låtar är signerade Peter Grundström en fantastisk låtskrivare. Christer Sjögren gjorde för ett par år sedan 2012 en soloskiva där fanns en låt vid namn Livet det har varit gott mot mig. En låt som blivit som omtyckt ute bland publiken med en text som säger så mycket. Den kom likaså en mycket fin låt En plats i mitt hjärta. Jag kikar på klockan vi ska ta en sista dans innan kvällens paus talade Peter om för publiken. Jag och broder gick ner och fikade och det smakade förträffligt gott. Vilket fika man får här i Upperudslogen det smakar så got finns en hel del att köpa här tog så klart kort på fikat.

 
 

Halvtimmen senare var både vi och orkestern Thor Görans redo för andra halvlek. Hej, hej och välkomna tillbaka nu ska vi börja med Solar öar vind och hav sedan kom en gammal skiv låt Judy åter slogs jag av tanken vilken mästare han är Peter Grundström att komponera skapa musik. Kära Kristina är en sådan låt väldigt bra med. Jag ska ge dej tusen rosor och nu gick det undan ganska snabbt överallt. Världens under heter nästa låt och dans den följs av All my loving. Det blandas friskt på scenen mellan lugna och snabba låtar. Nu är det så dags klockan är en liten bit över tolv på kvällen och Thor Görans ska bjuda på den låt så många väntat på Peter skrev den Streaplers spelade in den först på skiva fick en dunderhit med den. Till min kära heter låten som blev framröstad som den åttonde bästa låten i Svensktoppens historia. Så mjukt och fint inleder Peter ” Jag hittar inte orden för vad jag ser i dig men dom finns här i mitt hjärta dom finns där just för dig” Alla dansar förbi scenen och gör tummen upp många sjunger med i texten det värmer säkert Peters hjärta. Efteråt står alla och applåderar denna man tusen tack detta värmer säger han. Nu kommer en annan klassiker Små, små ord.

 
 

Kvällen rullar på Kär och galen kommer i en härlig fart följd av Ingen som du. Så fint allt låter ja när man har trevligt går klockan fort sägs det ju och så är fallet ikväll. Vi närmar oss slutet av denna fina danskväll. Peter tar till ord och tackar alla för en fantastisk fin kväll för det varma mottagandet. Jag har i många år jobbat nära och med Vikingarna så jag känner mig som en halv värmlänning. Tack till arrangören för allt gott och allt det fina. Vi ska avrunda med två lugna låtar Vill du bli min följd av livets vatten. Än en gång stort tack. Så börjar sista dansen sista tonen klingar ut och vi har fått oss en fantastisk fin kväll med så mycket härlig musik och dessutom säsongens bästa publiksiffra. Vi stannade kvar tog lite kort och tackade grabbarna och Agneta ordentligt. Lite prat med arrangören så satt vi sen i bilen på väg hemåt. TACK till alla för denna fina kväll. Nästa danskväll vid Upperudslogen blir 11:e juli då Jenny Saléns kommer dit.

Fridens Mikael.

Sol en fin kväll publikrekord med Hedins i Degerfors folkpark!

 

Ja tyvärr har det blivit än så länge få gånger jag i ett blogg inlägg om en danskväll fått skriva att det var sol och lite värme. Men nu skulle det ske vilket känns fantastiskt kul. Degerfors är ju mest känt för sitt Röd vita fotbollslag och för sitt järnverk men de har också en av de finaste bevarade folkparker som sommartid öppnar upp bjuder in till trivseldans på onsdagarna. Det är alltid väldigt trivsamma trevliga och fina danskvällar och denna onsdag var inget undantag i afton var vädret verkligen med oss och gav en varm kväll vädermässigt. För dansmusiken skulle de duktiga Skånegrabbarna i Hedins svara för bara det borgar för en lyckad kväll. Min mamma och broder skulle följa med på dansen så när jag gjort mig klar hemma styrde jag iväg för att hämta dom. Fika hade mamma gjort och mitt bord tog jag med mig så vi kunde sitta ute i denna fina folkpark och fika i pausen. Rullade iväg och tankade sedan var vi på väg nästa Degerfors och vi svängde in i parken och det var ljuvligt då jag klev ut ur bilen och hörde fåglarna kvittra och solen var framme och värmde. Publiken strömmade till i stora klungor kom de och betalade entré till Manne som var på sitt vanliga skojfriska härliga humör. Stunden senare kom så grabbarna Conny Hedin var lika glad över att se oss och även Ola och Christoffer med så där låt oss börja. En sista koll en blinkning en Å två tre, fyr så räknade Christoffer in till kvällens första dans. Lugnt men likt en getingsvärm attackerade dansparen dansgolvet. Sitter här i regnet sjöng Ola med sin fina ljuva stämma.

 
 

Riktigt mycket folk från start det bådade gott och en rejäl kraftig applåd fick Hedins av publiken. Tusen, tusen tack kära ni och varmt välkomna till denna mycket fina kväll ja vädret är med oss och till Degerfors. Vi ska öka på farten en aning så började Till mitt eget blue Hawaii. Lite Elvis kom i form av All shook up. Nu var det igång på riktigt härligt tack sade Ola. Här i Degerfors spelar man efter regeln fyra moderna sedan en gammal och det bjöds på en Trolleboschottis och dansgolvet fylldes åter. En äldre dam klappade och gjorde tummen upp till Conny för hans sätt att framföra och spela. Dragspelet fick tala även i låt nummer två. Något av det finaste med Hedins är Conny Hedin de stunder under en danskväll då han tar fram sin trumpet och blåser så vackert. Vackert blåste han i Forever and ever.

 
 

Christoffer Olofsson heter killen bakom trummorna han tog ton i Om änglar finns så var det bugg som gällde. Detta var en väldigt fin danskväll ett par som dansade förbi mig frågade blir det några bilder ikväll som vi får titta på sedan. Ja såklart och sedan det är på min fotosida Mickezfotosida på facebook eller på sidan danslogen. Jag mådde förträffligt gott med dessa grabbar på scenen som spred och spelade så härlig fin dansmusik. Du vinner igen sen kom pariserpolka av bara farten det märks vad populära och omtyckta dessa grabbar är av danspubliken. Sänd inga rosor mer är en väldigt fin låt som kom innan Conny förklarade att de nu minsann skulle spela kaffevalsen och sedan gå iväg och dricka kaffe. Många drog sig mot serveringen en del för att packa upp sitt medhavda fika så underbart att sitta ute i denna vackra fina folkpark och dricka kaffe. TACK mamma för det goda fikat du fixat. Satt och bara njöt innan det var dags att skruva isär bordet packa in allt för nu väntade andra halvleken av denna danskväll.

 
 

Ja gott folk då var vi mätta och belåtna efter lite gott fika och kaffe. Senorita och det regnar mot mitt fönster fick inleda den andra halvan av denna fina danskväll. Lugnt fint gled dasnparen fram över dansgolvet. Så härligt att blicka ut se ett hav av människor som bara njuter och trivs. Stopp stanna upp kom i en raslig fart. Titelspåret på deras senaste skiva bjöd dom på För alla åren som har gått. Christoffer klämde i med Tre goda skäl denna Streaplers rökare. En dam bytte bort sin man mot en annan för att dansa. Okej nu ska vi spela en hambo talade Conny om för publiken så började Fattig bondräng. Alla var med på noterna applåder i massor till Hedins. Vi ska spela en låt vi fått på begäran och ja den heter Främling följd av Oh mein papa en stor stund och så gott att höra denna fina låt även ikväll. Spelar man i ett dansband ska man kunna spela Främling. Om du vågar och vill fick öka på farten en aning i dansen efter. Vädret var så fint hela kvällen vi smög oss iväg min broder och jag tog lite kort som vi alltid brukar göra. Nu skulle jag få min favoritlåt Conny tog fram trumpeten och blåste så fint i Pocare Ana jag fick en rysning genom hela min kropp. Så stort så vackert Vår stund på jorden sjöng Conny efteråt och alla bara log. Publiken stod och gav herr Hedin så rejäla applåder och han bara log detta värmde med säkerhet gott i hans hjärta. De var inte för bannade med förbannad hette nästa låt. Nu var vi på väg mot slutet av denna mycket fina danskväll i Degerfors folkpark. Ja klockan går fort då man har trevligt och kul tillsammans vi är framme vid kvällens sista dans. Vi vill tacka alla er som kom ikväll och dansade till oss i Hedins. Detta blev en fantastisk fin kväll Vi ska avsluta med Störst av allt är ändå kärleken sedan lite instrumentalt i en låt som heter Yours från senaste skivan är dessa låtar. Ja vi hinner nog en liten snabbis på slutet då vi har lite tid kvar sade Conny. Publiken gav en rejäl applåd tillbaka. Lite snack med grabbarna så tackade vi Manne och personalen och styrde sakta hemåt i kvällen efter en väldigt fin danskväll.  Tack för allt.

Fridens Mikael.

En foto tur och årets första dopp utomhus!

Tog mig ikväll en tur ut för att fotografera men mitt egentliga mål var att ta årets första dopp. Normalt sett har jag vid denna tidpunkt på året redan varit i vattnet ett par gånger men inte så i år förrän nu ikväll då. Bryggde på kaffe hemma gjorde mig några mackor som jag alltid tar med mig då jag åker ut för att fotografera. En sista koll programmerade in Allsång på Skansen med. Nu var jag redo att pysa iväg.

 
 

Svängde iväg till ett ställe som jag brukar åka till. Och där var redan folk men parkerade min bil och gick min egen väg. Har ett ställe som jag brukar gå till där jag får vara lite ifred. Slog mig ner och upptäckte att där var ganska mycket mygg så jag flyttade på mig en bit bort. Satt och drack en kopp kaffe då började den så smått dugg regna så jag bestämde mig för att åka vidare en bit bort. Kungens rastplats heter stället väldigt mysigt där var också där som jag skulle ta årets första dopp.

 
 

Började direkt med att byta och ta på mig badbyxorna så var jag redo att gå i vattnet. Lite tvekan men sedan bestämd gick jag rakt i vattnet. Det var inte jätte kallt men inte jätte varmt heller någonstans mitt emellan. Gick upp efter en liten stund hällde upp en kopp kaffe och tog fram mina smörgåsar. När jag satte mig ner för att äta kom så en miljon mygg emot mig ja det kändes så för att äta på min kropp. Men jag åt och drack upp. Gick sen vidare och fotade lite innan jag åkte hemåt. Nöjd över att ha tagit årets första dopp.

 
 

Fridens Mikael.