Loppis och däckbyte på min Volvo!

Hemma i området där jag bor brukar dom anordna loppis på lördagarna där det är några som står och säljer grejer. Och jag minns då jag hjälpte eller då vår fotbollsklubb hade loppis för många, många år sedan vad mycket folk det lockade ut varje lördag. Detta är för många väldigt trevligt att fara ut på loppis strosa runt och kika om man skulle ha tur att göra några fynd och samtidigt ta en fika på samma gång. När man far ut på loppis så kan man ha turen att finnas vad som helst många samlar på olika saker och just det man söker kan man ha tur att finna på just ett loppis.

 

Sedan är det givetvis trevligt att träffa andra människor ta en kopp kaffe och bara umgås snacka lite skit som man säger. Det fanns en hel del att kika på med men jag hade inte några pengar ute så jag kunde inget köpa tyvärr. Skönt att slå sig ner i soffan med en kopp kaffe och prata bort lite tid. Drog sedan vidare hem för att min snälla pappa skulle hjälpa mig att byta och sätta på vinterdäcken på min bil. Det gick så smidigt att få av däcken sedan på med vinterdäcken känns bra också med tanke på att dom utlovat snö de närmsta dagarna som kommer.

 

Så skönt när Allt var gjort då kunde jag koppla av lite grann och lägga mig på soffan hemma hos mamma och pappa och glo lite på tv:n. Men bara en liten stund senare började det suga och rycka i kaffe tarmen som man säger så jag fann för att stiga upp och brygga på lite kaffe efter en mycket trevlig och givande dag.

 

Fridens Mikael.

Första träningen för IFK Ölme och ny tränare Magnus Henriksson!

 

 

Fastän vi är en bra bit in i november månad så är det inte utan att man längtar till våren och då fortbollsäsongen ska ta sin början. Det blir två stycken derbymatcher mellan mitt lag som jag hjälper en del ideellt IFK Ölme och Villastadens IF. Spännande är bara förnamnet och givetvis hoppas jag Ölme vinner. Det roliga ska bli att se om lillebror kan rubba storebror i fotboll. IFK Ölme har sedan 90 talet varit Kristinehamns bästa fotbollslag och det ska dom givetvis fortsätta vara hoppas jag på. Har alltid också skojat och sagt om jag vinner mycket pengar typ ett par miljoner på tipset då ska jag gå in som finansiär i Ölme och sponsra dom med pengar så de kan värva någon eller några spelare. Hihi men det där är en egen personlig dröm som jag har. Nu var det så dags för den första träningen för Ölmes del och lite speciell då laget fått en helt ny tränare en tränare som kommer utifrån och som inte är från länet vilket jag tror enbart är positivt. Magnus Henriksson heter han en kille jag inte vet ett dugg om men som jag tror kommer bli en utmärkt tränare för IFK Ölme.

 

Jag vill lyfta på kepsen önska honom varmt välkommen hit som tränare för IFK Ölme samt önska honom all lycka till. Det ska bli intressant kul med att se de flesta spelarna från förra säsongen att de spelar vidare i Ölme det är viktigt att kunna bygga vidare med den stomme från förra säsongen. Och att det kommer in några nya spelare som kan fylla på. Det positiva är att två av brassarna vill komma tillbaka det får ta som ett bra kvitto att de trivdes här och att Ölme tycker dom gjort bra ifrån sig med. Nu går man med längtan tills säsongen ska ta sin början även om säsongen slutade för 2,5 månader sedan. Det var kul att bevittna säsongens första träning och se den nye tränaren i aktion. Tog lite bilder men då min kamera inte är den bästa så blev bilderna lite si och så.

 

Men jag kan konstatera att detta kommer bli riktigt bra får de in ett eller något nyförvärv till och brassarna stannar så kommer detta bära långt. Det är alltid lika spännande inför en ny säsong vad kommer ske vilka nya spelare kommer vilka stannar från förra säsongen då.  Jag är full av optimist inför varje säsong. Nu är det skönt nu är det igång med träningar och så småningom träningsmatcher som blir till en ny spännande säsong. Vill önska IFK Ölme ett stort lycka till. Har lånat bilderna från IFK Ölmes hemsida http://www.ifkolme.org

 

Fridens Mikael.