Trevlig Valborg!

Idag är det Valborgsmässoafton och det är en tradition som vi firat i många, många års tid. Det är högtidligt att få gå till hembygdsgården eller gå ut till majbrasan och samtidigt på något sätt fira in våren. Själv ska jag ut med broder till arenan här i Kristinehamn då dansbandskalaset kommer hit med Titanix och vinnarna The Playtones. jag hoppas såklart på mycket folk och en trevlig kväll. Vill önska alla blogg läsare en trevlig Valborg.


Valborg.

Mini semester till Uddevalla!

Så skulle jag åter packa och åka iväg på en liten mini semester ner till Västkusten närmare bestämt till min vän Jessica som bor i Uddevalla. Tänk vad tiden går fot det är redan ett år sedan jag var nere på kalas och fest hos min vän och nu var det åter dags. Hade planerat allt så jag inte skulle glömma något här hemma. Kom på idén att göra ett collage med Mats Bergmans då det är min väns största idoler och sedan låta det tryckas på min brors arbetsplats. Han jobbar på ett företag här i Kristinehamn som heter MT trading & design så det var ju perfekt. Blev en mycket fin tröja som jag hoppades min vän skulle bli glad för att av mig få.

Uddevalla.Uddevalla.Uddevalla. 

Lite service på bilen och tanka innan det bar iväg för mig mot Uddevalla. Skulle som jag alltid gör stanna vid Skälvums fina stenkyrka och dricka kaffe och äta smörgåsar som jag hade gjort och packat ner i ryggsäcken. En sista koll innan jag steg ut till bilen för att fara ner till macken för lite service på bilen och tanka sedan var jag iväg. Det var ganska lugnt med trafik så jag tog det lugnt neråt och rullade mil efter mil. Hade siktet inställt på Skälvums kyrka eller stenkyrkan efter vägen. Där brukar jag alltid stanna till och dricka av mitt medhavda kaffe och ta mig en smörgås innan jag fortsätter ner mot mitt slutmål Uddevalla. Det var så soligt och varmt och väldigt vackert väder hela vägen ner så jag gjorde mig ingen större brådska. Lite efter den tid som jag beräknade att vara framme anlände jag till Uddevalla och cirka tjugo över två stod jag utanför min väns hus och drack en kopp kaffe jag var framme äntligen. Solen gassade och värmde så gott på mig där jag stod och nöjt. Bar in min väska med den lilla packning som jag hade med mig.

UddevallaUddevalla.Uddevalla.

Uddevalla.Uddevalla.Uddevalla 

Det var underbart att vara tillbaka i Uddevalla här känner jag mig verkligen välkommen. Kramade mor i huset innan jag lade mig på sängen i en kvart och sträckte ut mig. Lite senare var det dags att göra sig i ordning och förbereda sig för kalas och festen. Vid fem snåret började de första gästerna komma så jag fann mig att klä om så var också jag redo för kalas. Många av dom som var där hade jag träffat innan så det var inte så många nya ansikten för min del på kalaset. Det blev ett mycket trevligt kalas med en massa gott att äta smörgåstårta sedan gräddtårta och kakor precis som jag tycker om. Hade en mycket trevlig kväll tillsammans där så när jag sedan lade mig i sängen för att sova så kände jag mig nöjd med dagen. Vaknade dagen efter av att dörren in till rummet där jag låg hade gått i baklås eller fastnat. Jag kom inte ut bara att gilla läget så jag lade mig på sängen igen och fann Jessica Anderssons bok som jag började läsa vilken historia om hennes liv det berörde mig djupt. Jag läste och läste och kom långt i boken det var så intressant och spännande att jag inte ville sluta att läsa i den. Efter ett tag knackade min vän på dörren och sade att frukosten var serverad bara ett problem sade jag du får hjälpa mig ut jag är fast här inne. Vi alla skrattade gott när jag väl kom ut från rummet. Sedan blev det frukost kaffe och flingor så var en ny dag igång.

Uddevalla.Uddevalla.Uddevalla. 

Blev en liten tur till Götet idag sedan vidare till Lerum och avslutningsvis Ljungskile där har jag varit förut det är så otroligt fint där stannade vid Oves och köpte korv och mos som smakade underbart. Kom sedan tillbaka och tog det bara lugnt resten av dagen. Måndagen skulle bli en för mig mycket intressant dag började med en tur in till stan där vi fikade min vän och jag det smakade mycket gott. Åkte sedan vidare till Ljungskile då jag skulle följa med min vän till ridskolan och se då hon red. Det var en otrolig upplevelse att se vad duktig hon var och är min vän det gjorde mig rörd att se detta det visar också att alla kan. Blev en trevlig stund och besök på ridklubben. Kul också då jag jobbar med handikappade om dagarna och få se detta. Tackade för mig och styrde bilen in till Uddevalla igen där vi han med ett besök på bilskolan innan vi båda var hungriga så det fick pizza som jag bjöd min vän på. Vi hade så mysigt där vi satt och åt och småpratade. Åkte sedan hem och lyssnade på lite dansbandsmusik innan det var sängdags för att nästa dag tyvärr säger jag åka hem till Värmland igen. Stängde inte dörren helt till rummet för jag visste att den skulle fastna då. Sov så gott och vaknade rejält utvilad nästa morgon steg upp och började packa för hemresan. Åt frukost och pratade lite med min vän som var så snäll och fixade kaffe så jag fick med mig på vägen hem i min termos. Blev kramkalas innan jag åkte hem det kändes i hjärtat att åka hem men, men det är ju så jag har mitt arbete att tänka och det kommer fler chanser att åka ner till min vän och hälsa på. Vill tacka för ALLT ni givit och gjort för mig TACK Jessica för en otroligt trevlig helg tillsammans med dig sköt om dig. Hemresan gick bra bortsett från en liten , liten händelse men den tar vi en annan gång. Stannade i Mariestad på Karlssons och handlade lite nya kläder och en jättefin vår jacka.

 

Fridens Mikael.

Teater med gruppen ”Fritt fall” Som bjöd på Pytti panna med girlpower!

Förra året gjordes en teateruppsättning som hette ”Jorden runt på 80 dagar” Det är baserat på filmen med samma namn. Det var ett ganska stort äventyr för många med många olika scener och saker att hålla i ordning och reda på. Gensvaret var fantastiskt till den första föreställningen som vi körde inför allmänheten så kom det 170 betalande vilket är mycket bra. Föreställning nummer två och även den sista var privat för seniorerna på äldreboendet Uranus här i Kristinehamn. Det var något nytt för mig jag hade aldrig tidigare spelat teater och heller aldrig knappt stått på en scen inför publik. Lite nervös var jag då jag tackade ja att vara med men såg detta samtidigt som en utmaning att göra något nytt i mitt liv testa på en helt ny sak sedan lära mig mera att våga och utvecklas som människa.

TeaterTeater.
 

Nu var det så åter dags att spela teater igen och sätta upp en ny föreställning denna gången har vi valt att döpa föreställningen till ”Pytti panna med girlpower” Där var och en fått bestämma sin egen scen vad de vill spela och vad dom ska göra i de olika scenerna. Min duktiga arbetskamrat Inka som håller i allt kom på den briljanta idén att jag skulle spela en dansbandskung som tappat bort mitt dansband och som ger sig ut på jakt i hopp om att finna nya medlemmar. Så började vi sedan fylldes det på en kille ville spela Åsa Nisse så det blev en scen med det också. En tjej tyckte om lilla sjöjungfrun och två andra ville göra teskedsgumman och Lisbeth Salander och slutligen Seinfelt så växte teatern fram och de olika numren vad var och en skulle spela. Vi har varit ute på vårat arbete och tränat på onsdagseftermiddagarna för att sedan öka på med fler dagar i veckan det blev mycket lyckat. Så var dagen kommen då det var dags för premiär vi alla var lite smånervösa och spända på hur detta skulle gå och fungera. Glada kramade vi om varandra bakom scenen och kunde säga att detta blivit mycket lyckat och bra. De seniorer som vi spelade för skrattade och klappade med i de olika numren som vi bjöd på. Sedan i mitten så buggade jag och den tjej jag är kontaktperson åt loss till ”Gummiboll” med Torgny Melins. Det var svettigt men jättekul och det vart många applåder efteråt. Glada och nöjda tackade vi publiken och sjöng den sista låten tillsammans ”Musikmagi” Efter detta återstod att packa ihop allt vi kunde nöjt säga att detta blev mycket bra och lyckat. Nu ska vi göra en föreställning till men då blir det för allmänheten den 4.e juni på Christinateatern här i Kristinehamn då är ni alla välkomna föreställningen börjar halv sju på kvällen.

 

Fridens Mikael.