Tredje seriematchen, tredje segern, tredje trepoängaren för IFK Ölme

 

Så var det åter dags för en ny hemmamatch för IFK Ölme och säsongens tredje seriematch. Denna gång på självaste Valborgsmässoafton för motståndet skulle Hertzöga BK svara för. Ölme som inlett årets seriespel med två raka segrar och Hertzöga som inlett med tre spelade matcher en seger en oavgjord och en förlust. De båda skulle drabbas samman ute på Ölme IP. Något kylslaget i luften men ändå perfekt för en fotbollsmatch i Division fyra Sharpligan som den kallas för. När domaren blåste igång spelet visade Ölme direkt att det var de som ville ta tag i taktpinnen.

 
 

De satte upp en väldigt högt bolltempo och rullade bollen både snabbt och fint utefter marken. Det dröjde till match minut 39 innan Håkan Berg elegant kunde göra 1-0 till hemmalaget ett resultat som stod sig halvleken ut det blev en jämn första halvlek mellan lagen.

 
 

Nöjd var jag med första halvleken kunde varit något mer mål för hemmalaget men ändå en trygg och säker ledning. Matchen blåstes igång igen och IFK Ölme fortsatte sin forcering framåt. I matchminut 65 gör Håkan Berg 2-0 eller ett snyggt förarbete och tio minuter senare skickar han in 3-0 på ett elegant sätt. Sedan backar Ölme tillbaka en aning och matchminuten efter 76 så reducerade Hertzöga till 1-3 stärkta av målet fortsatte Hertzöga framåt och i minut 85 gör man en ny reducering till 3-2. Närmare än så kom inte gästerna för hemmalaget gjorde 4-2 två minuter senare av Jonas Iwersen. Ett resultat som stod sig matchen ut. Så här långt efter tre spelade matcher har seriefavoriten IFK Ölme infriat förväntningarna. Men det återstår mycket av säsongen så det gäller att ha fötterna på jorden och fortsätta och kämpa på. Men tränarna har lyckats få ihop en stark grupp som sliter och kämpar för varandra. Det ska bli intressant att följa fortsättningen.

 

Fridens Mikael.

Publikrekord när Matz Rogers spelade upp i Storfors Kulturhus

 

Säg en söndagseftermiddag runt klockan fem och säg namnet Matz Rogers så på en given signal så vallfärdar folk i stora klungor till orten Storfors för att där svänga sina lurviga. Sven och Kerstin tillsammans med Korpen Karlskoga har i många år arrangerat danserna och det har varit väldigt välbesökta danskvällar. Från när och fjärran kommer de för att varje söndags eftermiddag svänga loss till fina toner av dansmusik. Och denna söndag var det så dags för säsongsavslutning och då skulle publikfavoriterna Matz Rogers spela upp till dans. Och det är alltid som man säger ett säkert kort. Efter att jag ätit hemma duschade och bytte jag om hemma. Han kika lite på ishockey SM finalen mellan Skellefteå och Frölunda en match som Frölunda vann och tog SM Guldet så ett stort Grattis till dom. En sista koll så jag inte glömt något sen bar det iväg med mor, far och min broder till Storfors.

 
 

Svängde in framför Kulturhuset eller som många säger Galejan. Där stod redan mycket bilar så fint uppställda och vi steg in. Jag och min broder hade köpt med en blomma till Sven och Kerstin som ett tack för denna säsong. Det blev så rörda och glada för vår blomma. Folket vallfärdade in och det var ganska mycket folk. Grabbarna stod ute och tog sig lite luft sedan kom de en efter en och glada blev de när de såg oss där. Lite snack så skulle de köra igång. Innan fick de en rejäl varm applåd av publiken folket strömmade in och snabbt fylldeas dansgolvet. Janne bakom trummorna hälsade alla välkomna vi heter Matz Rogers och kommer från Sunne. Låt en morgon vakna och Kärleken ska vinna blir första åket ut.

 
 

Fullt trångt på dansgolvet och många glada leenden. Klapp, klapp rejäla applåder efter första dansen vi ska öka tempot Kan du hålla dom orden följt av All världens rosor. En del buggade andra bara dansade vidare. Så fint spelar dom detta är dansmusik när den är som finast och bäst. Nu kära publik ska vi spela Ljus och värme Ulf hängde på sig sin saxofon Och Roger tog ton och började sjunga När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet ja mycket ljus och mycket värme tro och hopp sjöng han så stämningsfullt och varmt. Sedan blev det något av det finaste dubbla saxar Harbore lights. När det gått fyra åk var det dags för aftonens första gammaldans det blev en schottis och så härligt det svängde. Så fint att kika och titta på.

En riktigt fin låt kom nu Sången till livet den spelade Christina Lindberg in på en skiva när hon hade sin dansorkester. Längst ut på kanten står en herre och spelar gitarr så fint hans gitarr spel är mästerligt K-G Örtlund var namnet. Så sköna gitarr slingor och godingar levererade han. Jag har hört att du har någon annan en låt Streaplers bland annat spelat in på skiva. Ett äldre par stannade upp och räckte upp tummen och applåderade ni är så stiliga pojkar att spela utbrast damen, Ja fyllde mannen i bästa orkestern. Nyanser och Roses och Picardy innan det blev dags för hambo.

 
 

Paren ställde upp sig och Janne räknade in så drog det igång så duktiga alla är på att dansa och speciellt gammaldans. En favorit kom nu Klockorna i gamla stan bugga, bugga med sån fart. Ulf böjde sig fram till mig och sade nu kommer din favoritlåt Mikael så blåste Ulf Gullbrand och Roger Andersson En silverslant för dina tankar. En stor, stor stund vilken låt och dubbla saxar oj, oj, oj efteråt stod hela publiken och klappade våldsamt i händerna. Nu ska vi ta en paus dricka kaffe så ses vi om en halvtimme. Vilken fin danskväll vi fick oss serverade. Vi gick för att fika kaffe smörgås och en bulle åkte ner. Sven och Kerstin sken ikapp med solen. Pojkarna äntrade scenen igen och publiken strömmade in då kör vi igen. En, två, sju lamporna tändes och Ulf tog ton i Gå inte nu sedan hände Roger på sig saxofonen så blåste det så vackert i Seeman. Vilken låt vilket blås och så kraftiga applåder efteråt tackar vilken fantastisk publik ni är att spela för. Sven gick upp och tackade alla som hjälpt till och alla som kommit för att dansa vi ses till hösten. Innan Lucky lips drog igång. Is it wrong och nu skulle jag och broder få vår favoritlåt med mäster gitarristen K-G Thomégrend 14 vant förde han fingrarna över halsen på gitarren. Så stor låt så fint spel jag stod med rysningar i hela min kropp. Publiken gav han stående ovationer efteråt han skakade på huvudet. Pariserpolka på begäran innan Roger skulle sjunga Green, green grass of home och dansgolvet var full packat. Så vackert nu var tårarna nära rös i hela mig. Blue Hawaii Vikingarnas stora hit kom och mer därifrån i kan man älska nån på avstånd. Dina ögon var blå innan Krama mig igen och sjunde himlen tog oss in mot slutet. När man har trevligt går tiden så fort vi ska nu spela kvällens sista dans förklarade Janne för publiken.

 
 

Tack ska ni alla ha som kommer ut och dansar inte bara här utan överallt. Tack Sven och Kerstin och alla övriga här. Carolina moon fick inleda sista dansen efter den kom Please release me. När sista tonen klingat ut stod hela publiken och klappade oj, oj tack snälla ni vi ska ta en sista ett extranummer Corrina Corrina än en gång ett stort tack. Vi tackade för oss tog en gruppbild med grabbarna. Jag bugar ödmjukt för dessa pojkar som ger de finaste danskvällar av de alla. Vi ses till hösten Storfors.

Fridens Mikael.

En tur till stan en kväll för att fotografera lite

 
 

Tog mig en kväll en liten tur ner till stan för att göra ett fotojobb vår lokaltidning har i sitt skyltfönster gamla tidningar uppslagna. Och på ena sidan stod det om vår bordtennisförening det tog jag kort på. När det var gjort så tog jag mig en skön promenad och fotade lite i skyltfönster och även en del affärer som tyvärr skulle slå igen eller byta och flytta tog jag med kort på.

 
 

Så mycket intressant och fint fann jag att föreviga på bild blev en hel del bilder tagna. Gick vidare och fick till så fräcka fina bilder av staden nu när det började skymma och mörkret lägger sig. Jag fick krypa ner på knä nästan lägga mig ner för att få till ett par av bilderna.

 
 

Vattnet Varnan som älven heter som rinner genom Kristinehamn låg spegelblankt och husen gav så fina skuggor i vattnet. Tog lite fler bilder och kände mig så himla nöjd med allt. En fin fontän som lyste upp förevigade jag som sista bild i kameran. Åkte hem laddade in bilderna i datorn och spänd var jag och bilderna blev så lyckade och fina då jag kikade på de i datorn.

Fridens Mikael.