Trivseldans i Forshaga folkets hus med Matz Rogers

 

Forshaga folkets hus är ett av Värmlands populäraste dansställen på vinterhalvåret de bjuder på lördagarna in till dans med flertalet av vårt lands största dansorkestrar. I år har man inför höstsäsongen valt att testa ett nytt grepp trivseldans på måndagarna. Först ut skulle de stora publikfavoriterna i Matz Rogers vara. Sunne pojkarna som genom åren rönt stora publika framgångar på många ställen de drar fram kan det stoltsera med både säsongs och publikrekord. Lite konstigt skulle det för oss kännas att åka till Forshaga på dans en måndagskväll. Efter arbetsdagens slut så styrde jag hemåt för att duscha och snygga till mig. När det så var fixat så kom resten av familjen och hämtade mig mot Forshaga.

 
 

Vädret var varmt soligt och mycket fint. Vilken fin kväll som nu framför oss låg. Svängde in framför och där stod redan många bilar detta bådar gott tänkte jag spontant. Inge satt och tog emot entrén Per tog emot jackan i garderoben så var denna kväll igång. Grabbarna i Matz Rogers kom ut och var redo att börja spela. Janne tog till orden ja kära publik varmt välkomna hit till Forashaga folkets hus måndagkväll trivseldans till Sunne pojkarna i Matz Rogers. De fick en rejäl applåd av publiken vi ska börja lite lugnt Låt en morgon vakna sedan kommer Kärleken ska vinna. Ut på dansgolvet gled dansparen i en rak strid ström och fyllde dansgolvet direkt.

 
 

Lite fart på nästa dans kära publik Kan du hålla dom orden och all världens rosor. Stilen skiftade från bugg till foxtrott. Dina kärleksbrev har jag inte glömt inte heller bilderna av dig sjöng Ulf Gullbrand med sin mjuka stämma det märktes vad populära Matz Rogers är. Applåderna var många och långa kvällen rakt igenom. Dags att hänga på sig saxofonerna för herrarna Ulf och Roger och blåsa så vackert så finstämt som bara de kan göra. Kalle Örtlund skulle få briljera med sin gitarr i Storms never last. Jaha lite fart på nästa dans tar vi nu sade Janne skojfriskt bakom trummorna Jag har hört att du har någon annan jo man tackar ja. Åter var dansstilen bugg och det svettades och dansades hej vilt.  Det svängde så rejält att dansgolvet gungade i Den gamla moraklockan åter stod herrarna för briljant saxofonspel.

 
 

 

Vi ska både spela och bjuda på spår från nya skivan Ulf ska få sjunga Du läser mellan raderna Carina varsågoda. En låt med en otroligt fin text efter denna kom åter saxarna fram Du gav mig livet så säger så mycket denna låt spelade sjöng Git in med Kellys på skiva. Kalle Örtlund skulle åter få briljera med sin gitarr i Thomegrend 14 till publikens vilda glädje stående ovationer till denna legend. Tiden den går och ja köra publik vi har nått fram till kvällens paus dags att dricka kaffe så ses vi om en halvtimme här.

 

 
 

Vi köpte kaffe och smörgås som smakade mycket gott och satt perfekt. Redo var både vi och Matz Rogers. Gå inte nu inledde dom med sedan fick herrarna hänga på sig saxofonerna igen blåste så vackert i Seeman. Vilken inledning på andra halvleken. Lennart stod bakom sin klaviatur och bara njöt när han såg danspubliken dansa förbi. Lite tempo höjning i En dans på rosor sedan Vilken underbar dag. Detta är bland de finaste pojkarna att spela dansmusik utbrast en kvinna till mig och hennes man instämde snabbt ja bland det bästa skriv det självklart gjorde jag det. Nyanser sedan är det herrarnas tur att tuta sax i Roses of picardy. Och som de blåser dessa grabbar är så fina när de selar dansmusik det är musik när den är som bäst. Från nya skivan kom först Nå og helie livet sedan lite fart i Jag hittade rätt. Tog mig en kopp kaffe till och bara njöt av denna stund och kväll.

 
 

Kalle drog ett gitarrsolo så publiken baxnade. Carolina moon är så himmelsk vacker och dessutom dubbla saxar. Alla kvällar har ett slut så även denna kväll som var en av de finaste detta år. Jaha publiken vi har nått fram till kvällens sista dans vi vill tacka alla ni som kom ikväll och dansade till Matz Rogers. Vi hoppas ni för alla som inte var här berättade hur trevligt det var. Tänk om en ros kunde tala sedan avslutar vi med En silverslant för dina tankar. Stora rejäla applåder efteråt. Vi snackade lite med grabbarna innan vi tackade för oss. OCH ÅK UT till Forshaga folkets hus och dansa ja alla dansställen.

Fridens Mikael. 

Resa till Nora fotbollsmatch för vårt lag IFK Ölme

 
 

Nora BK spelar precis som vårt lag IFK Ölme i division tre västra Svealand. Nora har genom hela serien vart det absolut bästa laget med en stark tydlig spelidé. Jag såg detta Nora träningsspela mot vårt lag Ölme och de hade ett betydligt högre bolltempo och fart i sitt spel. Nu var det så dags att styra iväg till Nora för att se säsongens näst sista match. Förutsättningarna var klara innan skulle Nora BK vinna så är de klara för division två skulle Ölme vinna skulle vi tillfälligt ställa in deras fest. Det små regnade då vi satt i bilen på väg mot Nora.

 
 

När vi så kom fram till Nora så styrde vi in till centrum för att få i oss lite mat. Fann en pizzeria och grill där vi åt blev en kebabtallrik för min del. Sedan styrde vi till arenan Norvalla. Överallt satt det affischer om att detta var en historisk match för Nora BK de har aldrig spelat så högt upp i seriesystemet som division två. Det märktes i inledningen av matchen att de var mer motiverade än Ölme. Det dröjde till den tjugonde matchminuten innan Nora gjorde 1-0 till hemma publikens stora jubel.

 
 

Stärkta av målet fick de också in 2-0 i 23.e matchminuten och då började jag förstå vart detta skulle sluta. Sedan fick Nora straff i den 27:e matchminuten och den förvaltade dom väl och 3-0 var ett faktum.  Våra grabbar i IFK Ölme kämpade på med 3-0 stod sig halvleken ut. I andra halvleken flyttade Ölme fram positionerna men det var hemmalaget Nora BK som kunde stänga matchen i matchminut 61 med sitt 4-0 mål. Mot slutet av matchen åkte guldhattarna fram och speakern satte igång musiken lite, lite för tidigt innan domaren blåst av matchen den fick de stänga av för att i nästa sekund sätta på den. Då satte domaren pipan i munnen och vilt jubel utbröt bland spelare och ledare även publiken jublade ja inte vi Ölme anhängare förstås. Satte oss i bilen och rullade sakta hemåt glada att åter sett en match med laget i mitt hjärta IFK Ölme. Kvar återstår sista omgången slår vi eller grabbarna KB Karlskoga hemma så åker de ur serien. Några som också hyllades var Noras damlag de vann sin division tre serie.

 
 

Fridens Mikael. 

Säsongspremiär i Forshaga Folkets hus med Lövgrens

 

Så var det åter dags för säsongspremiär för danserna i Forshaga folkets hus.  Forshaga som är Värmlands populäraste dansställe på vinterhalvåret slog nu upp portarna. För dansmusiken skulle ett par riktiga publikfavoriter svara nämligen Lövgrens. Det är en orkester som tidigare hette Claes Lövgrens men de gjorde ett val tog bort Claes i bandnamnet och heter nu bara kort och gott Lövgrens. Detta hade jag sett fram emot så länge så länge. En tur på stan för lite små ärenden bar det först iväg ut på fotboll innan det var dags att bege sig hemåt och börja förbereda sig för dansen. Duschade och klädde upp mig det är jag väldigt noga med varje gång jag åker ut på en danskväll. Så for jag hem för att hämta broder så var vi sedan iväg mot Forshaga. Det roliga med var att ikväll skulle vi åter få träffa två av våra favoritflickor Annette Sveriges bästa arrangör från Upperudslogen och hennes syster Marieanne.

 
 

Fram kom vi där stod redan ett antal bilar och vi betalade entrén och steg in. Nu var det åter dags sekunderna senare efter att vi hälsat på Claes och grabbarna drog de igång första dansen Ett liv tillsammans. Och snabbt fylldes dansgolvet av dansglada människor. Lite fart på nästa dans sade Claes varsågoda så drog en ny dans igång. Roligt var det också att åter se Johan bakom trummorna han var ju med och startade igång Lövgrens och nu var han tillbaka sedan Andy gick till Donnez. Det var dags för Johan att sjunga och vilken röst han besitter. Det låter så suveränt när han tar ton. Vi alla satt vid bordet och bara njöt. Nu ska vi spela bjuda på en melodi från vårt grannland Norge Ljus och värme.  Claes sjunger med en trygg varm fin stämma som ger sådana otroliga rysningar i hela kroppen.

 
 

Och vilka applåder han fick av publiken. Detta är mina absoluta favoriter bland dansorkestrarna. Vi lever nu och tar dagen som den är sjöng Claes med sin mörka fina stämma. Både Annette och Marieanne bara njöt så härligt att få lyssna och höra dom en hel danskväll. Calle tog ton och sjöng även han Turbo stod och bara njöt med sin bas och spelade på. Från vår senaste skiva ska vi bjuda på Tillbaka till livet varsågoda. Ut på dansgolvet gled dansparen i strid ström. Det var varmt trångt och en härlig stämning.

 
 

Johan satte sig till rätta Mexican girl sjöng han med sin fina sångröst. Många gjorde tummen upp när de dansade förbi scenen. Claes hängde på sig saxofonen och blåste till han har ju börjat lite smått att spela saxofon i några låtar under en danskväll. Klockan gick och drog sig mot pausen då hade Annette och Marieanne redan varit och köpt fika som de bjöd mig och broder på vilka människor jag blir djupt rörd över deras fina omsorg. Kaffe och räksmörgåsen smakade mycket gott. Så var tiden inne och åter stod Lövgrens på scenen hej hopp kära publik då var vi tillbaka här för att spela. Johan började sjunga en fin låt som Lasse Stefanz spelat in på skiva När gässen återvänder. En stark fin låt och framför gled dansparen fram över golvet och dansade de bara log och njöt.  Låt din kärlek växa höjde upp farten en aning. Bugga, bugga alla buggade så svetten lackade i pannorna. Innan Claes tog ner på tempot med en låt som har anknytning till Värmland För dina blåa ögon skull.

 
 

Calle tog över sången i Gammal kärlek rostar aldrig. Så fint han sjunger även han och Claes drog för fullt i dragspelet för allt vad bälgen höll. Vilken fin danskväll vi fick oss serverade av Lövgrens. Dags att åter höja upp farten igen manade Claes till publiken. Ett hundra mil för att i nästa sekund sänka farten det bjöds från spår från deras senaste skiva. Detta var en av de finaste danskvällar med Lövgrens. Det märks vilken fin publikkontakt de besitter och vad de bjuder på sig själva. Kära underbara publik det är dags att spela kvällens sista dans. Vi vill tacka er för en förtjusande danskväll stort tack till Inge och personalen för allt gott fika och ett bemötande i världsklass. Vi ska nu bjuda på och spela kvällens sista dans sedan ska ni applådera och så kör vi ett extranummer. En sång en gång för länge, länge sen kom En kärlekssång. Efter denna låt så klappade publiken i händerna tjoade och visslade.  Det kom ett rock medley i en rasande fart wow vilken kväll utbrast Claes och Calle sjöng för allt vad tyget höll i hans kostym. Vi snackade lite med dom efteråt innan vi kramade alla och styrde sakta hemåt i natten. Denna danskväll är absolut en av de bästa nånsin med Lövgrens. Stort tack till alla toppen arrangören Inge och den underbara personalen i Forshaga.

 

Fridens Mikael.