En fin tur till Ljustjärnen

 
 

Norr om Kristinehamn ligger något som heter Mörke och Ljuse tjärn det är två tjärnar som är så fina att besöka. Vid Ljustjärnen ligger ett fint mysigt vindskydd. Där kan man grilla korv fika eller bara sitta ner och njuta av den fina naturen och utsikten.

 

 
 

Fram styrde jag svängde av vägen och körde in på en skogsväg som jag fick köra på en bit innan jag kom fram till tjärnen. Gick ur bilen och tog lite kort innan jag hittade en liten skogsstig som jag promenerade in på en liten kort bit fann jag kantareller så jag gick tillbaka och hämtade hinken i bilen. Den där skogsstigen verkade så intressant så jag fortsatte att promenera på den. Hittade lite mer kantareller som jag gladeligen plockade ner i min hink.

 
 

Denna stig intresserade mig så djupt och så mycket att jag fortsatte på den utan att egentligen veta vart jag gick eller vart jag var på väg. Jag följde stigen som försvann länge och längre bort där jag skulle ha vänt gick jag vidare. Jag gick och gick hamnade lite ur kurs så jag fick söka mig tillbaka fick gå en ganska lång omväg genom en myr och lite sumpmark gick jag vandra.

 
 

Efter ett bar tag så hamnade jag på rätt spår och väg kom till något som hette Bromossen den vägen följde jag och efter en stunds promenerande till så kom jag på rätt spår och slutligen fram till bilen. Nu skulle det bli så skönt att gå sista korta biten fram till Ljustjärnen där skulle det smaka mycket gott med en kopp kaffe och en smörgås. Vädret var hur underbart som helst en stor värmande sol på en nästintill klarblå himmel och en lätt ljummen vind i luften.  Satt där och bara njöt av denna stund och dag som övergått till kväll innan jag styrde bilen hemåt då kom regnet.

 

Fridens Mikael. 

Molly Sandén

 

I många års tid har jag alltid beundrat sångerskan och artisten Molly Sandén. Hon är en ung begåvad klok tjej med skinn på näsan ett väldigt klokt tänkande också. Hon har de senaste åren stått upp för och tagit ställning mot några av vårt samhälle viktigaste frågor. Det är såsom utseendefixering och mobbning men också alla människors lika rätt och värde. Hon har på många sätt för många unga människor blivit lite av en förebild. Två gånger har jag haft förmånen att träffa och höra denna tjej sjunga.

 

 
 

Första gången var här i stan på ICA Maxi där hon gjorde ett uppträdande. Men något av det finaste var en allsångskväll i Mariebergsskogen Karlstad där temat var Ted Gärdestad med där var också Jona Boding och Mikael Samuelsson. Det var en mycket fin allsångskväll. Men det var då det där nu är det nutid och ett helt annat läge.

 

 
 

Blev så glad att Molly skulle vara lördagens muskunderhållning i Nyhetsmorgon. Där hon skulle sjunga och framföra sin nya singel och låt ”Rygg mot rygg” Det som gläder mycket är att hon åter valt att gå tillbaka och sjunga skriva musik på svenska. Denna låten älskade jag direkt när jag hörde den första gången perfekt tempo och sväng i låten. Ser med spänning fram emot fler låtar av Molly på svenska.

 

 
 

Sitta och lyssna se henne sitta i tv soffan med Jesper och prata är fint. Det är så mycket kloka ord och tankar som kommer ur hennes mun och från hjärtat. Hon pratade så klokt om denna hets att allt måste se så perfekt ut. Till och med salladen måste se perfekt ut som du äter. Det är nu ett antal år sedan första gången jag hörde talas om Molly Sandén. Hon kom trea i junior eurovision song contest 2006 hon har deltagit i melodifestivalen bland annat. Sedan har hon medverkat på Diggilooturnén varit med i tv i programmet Så ska det låta. Hon har hunnit med så enormt mycket i sin karriär redan. Hon har på ett fantastiskt sätt varit öppen med sin sjukdom diabetes som hon drabbades av. Det är en otroligt ödmjuk och fin artist och sångerska som jag hoppas vi alla får ha glädjen av att höra mycket av under många år framåt. Själv hoppas jag snart återfå komma ut och lyssna på denna tjej. Bilderna till detta inlägg har jag fotograferat av från tv skärmen. Lägger med hennes låt från NYhetsmorgon samt låtar från Allsången i Karlstad som var 2009. 

 

Fridens Mikael.

 

 

 

Streetfesten i centrum

 

Omtänksamma Kristinehamn och Kristinehamns kommun slog sig ihop och arrangerade Street festival i centrum där drygt 30 olika föreningar och organisationer deltog. Vi skulle vara med och visa upp vår förening. Dels så stod vi inne i tältet på torget och dels kunde man utanför Inter sport spela pingis mot våra duktiga ungdomar. När man utmanat och spelat mot dom fick man på ett bord välja en liten grej som man fick. Det är både viktigt och kul att vara med , synas och visa upp sig visa att man finns till göra så folk får en liten inblick i vår förening. Mycket uppskattat och trevligt är dessa arrangemang.

 
 

Jag och en från min träningsgrupp Therese åkte ner till stan hon hade lovat att hjälpa oss. Jag packade upp de saker jag hade med mig lite broschyrer om föreningen sedan en pärm jag gjort i ordning med en presentation om hela föreningen sedan en massa bilder, föreningspolicy , olika sponsringspaket med mera. Den fanns tillgänglig att titta i.

 
 

Där vi stod i tältet på torget var det en strid ström hela tiden av människor som kom förbli vårt bord. Bredvid oss stod Kristinehamns kommun sedan PRO. Christinehamns badminton föreningen och Kristinehamns simsällskap var några andra föreningar som också var på plats. Utanför Inter sport kämpade en tjej med att besegra Darvan och glädjen var enorm då hon slog in en boll längst ute på kanten av bordet. Där var ett mini pingisbord så det hela var mycket svårare att spela.

 
 

Det var inte bara på torget som det var full aktivitet utan längs stora delar av gågatan och Kungsgatan med. Massor av olika föreningar visade upp sig och jag han med en snabbsväng med att kika runt lite. Kul att utbyta erfarenheter höra och se lite vad de andra föreningarna pysslar med. Sammanfattningsvis är att detta blev en lyckad trevlig dag på stan. Ser fram emot nästa år för detta hoppas jag blir ett återkommande arrangemang. 

RSS 2.0