Sköna söndag och solen fortsätter värma!

Solen har verkligen varit framme och förgyllt hela helgen på bästa tänkbara sätt. Fredagens vackra väder följdes upp av lördagen som övergick till söndag. Och kära läsare ändrade ni tiden på era klockor så ni inte är en timme efter. Dagen var så otroligt vacker och fin steg upp vid halv åtta och bryggde på kaffe om än lite kylslaget smög jag ut på min balkong för att äta frukost där. Jag har nog aldrig redan i mars månad slå mig ner på min balkong och äta frukost rekord med andra ord men härligt är det.

 
 

 

Efter frukosten satte jag mig ner och skrev på lite nya inlägg till min blogg och bara njöt av denna dag. Satt och kopplade av vid mitt skrivbord och skrev emellanåt gick jag ut på min balkong för att hämta lite luft. Bestämde mig för att ta en skön promenad på eftermiddagen ut för att fota lite.

 
 

 

Det gäller att passa på med ett sådant fint väder som råder ute nu. Gjorde klart en grej till min blogg innan det bar ut på en skön promenad och solen värmde så otroligt gott. Gick i mina egna tankar med min kamera och stannade till ett par gånger för att fota lite.

 
 

 

Man blir så glad då solen värmer och när vädret är så skönt som det varit hela denna helg i Kristinehamn. Gick mot Mariebergs området som det heter här i stan det är ett gammalt mentalsjukhus område som ligger så fint vid vattnet. Stannade till en kort sekund och lyssnade på fåglarna som kvittrade så vackert och fint. Gick förbi vattnet där satt några och fiskade fortsatte förbi ett område mot Östervik där det finns ett fint gammalt kapell. Men också så ligger Stadsbondgården där dit man kan bege sig för att titta på en massa djur eller bara strosa runt och njuta av den fina naturen. När jag så tagit klart bilderna satte jag kursen mot mamma och pappa för att dricka lite vatten. Men mamma skulle precis brygga på kaffe så jag stannade och drack kaffe innan det var dags för mig att gå hemåt. Skulle ju bort på kvällen och avtacka en ledare och tränare i bordtennisklubben som jag är verksam inom som ledare för en träningsgrupp människor med funktionshinder. Kul är bara förnamnet.

 
 

 

Fridens Mikael.

Kristinehamn för mångfald - mot rasism och nazism!

 
 
 
Fick på min facebook sida en inbjudan att medverka eller rättare sagt marschera med i ett demonstrationståg som skulle vara i Kristinehamn ” Tillsammans marsch mot rasism ”. Kristinehamn för mångfald mot rasism och nazism jag tyckte det är viktigt att vi alla tar avstånd från allt vad rasism och utanförskap heter att vi vågar markera att vi inte accepterar rasism och nazism i vårt land Sverige eller någonstans i världen. Det hade bildats en grupp för detta i min stad Kristinehamn och de anordnade en marsch som skulle gå från Lyrantorget bort till Brogårdsgymnasiet. Alla människor i vår värld och framförallt vårt land är lika värda vi ska aldrig se ner på någon annan alla har en funktion att delta och bidra
 
 
 
 Solen sken och värmde gott över hela Kristinehamn denna fina lördag. Efter att jag fyllt i mitt tipssystem så for jag ner mot staden och parkerade bilen kom dryga halvtimmen innan marschen skulle ta sin början och många var det som slutit upp för att delta vilket var bra. Glädjande så hade många, många samma tanke som mig för det fylldes på och samlades mycket folk som ville marschera med i paraden. Sägas ska jag direkt göra med att detta arrangemang denna marsch anordnas på tjugo olika platser runt om i Sverige så Kristinehamn är inte ensamma vilket är bra.
 
 
Klockan ett slog killarna igång trummorna och marschen tog sin början. Det stod många människor längs vägen vilket bådade gott och man fick känslan av att många bryr sig och tar avstånd från all rasism och nazism. När vi så anlände till Brogårdsgymnasiet så hade de ordnat med plakat och banderoller det skulle bjudas på både sång och tal av ett antal personer. En tjej steg fram och hälsade alla välkomna hon var riktigt glad att se så många på plats. Jag vet inte namnet på tjejen men en kille steg fram med gitarren bjöd han på en fantastisk sång som rörde mitt hjärta väldigt mycket. Men det som skulle röra mig ännu mer var valet som tjejen efteråt höll. Hennes namn var Sabina och hon pratade om hur hon som ung blivit adopterad från Ecuador och kom till Sverige. Hennes berättelse hennes tal värmde själen och fick mig att kämpa hårt emot tårarna som var riktigt nära att komma.


 
 Nu var det dags för en tjej att äntra scenen och bjuda på fin sång. Tjejen steg fram och presenterade en kille vid namn Erik. Jag tillhör inget politiskt parti eller någon organisation började han med att säga sedan höll även han ett mycket fint tal. Första killen kom tillbaka och sjöng en sång på tror det var Persiska. När sista tonen klingade ut som blev det ett öronbedövande jubel och kraftiga applåder som aldrig tycktes vilja ta slut. När jag stod där och lyssnade på den fina sången och de olika talarna så flög lite tankar runt i mitt huvud. Efter Erik var en präst vid namn Ingemar Elf uppe och talade så varmt och fint om att vi ska bry oss om varandra lyssna på varandras berättelser. Att alla människor är lika värda vart man än på jorden befinner sig.

 
 Jag tycker ordet utanförskap är så hemskt vi lever alla på samma jord men vi har alla olika förutsättningar. I mina ögon är all människor lika värda alla ska få känna frihet känslan av att vakna varje morgon utan rädslan för att bli jagad eller utsatt för våld. Man blir rädd av att det i vårt fina land i svårt svenska samhälle finna människor som utger sig för att vara rasister och tycka illa om invandrare. Tanken slog mig utan alla dessa invandrare i vårt land skulle vi inte ha ett så fint fungerande välfärd och all deras kunskap de för med sig från sitt hemland är till så stor nytta för oss. Vi kan lära av dom precis som de kan lära av oss. Jag är glad att mina vänner inte bara är från mitt land Sverige utan för att de kommer från olika delar av världen det har fört med att jag fått lära upptäcka deras kultur.


 
I vårt fotbollslag IFK Ölme spelar många spelare från olika delar av världen med olika nationaliteter. Men de har tillsammans skapat en grupp som strävar mot ett gemensamt mål. Det är så vi ska göra i vårt samhälle med sträva mot gemensamma mål. Vi ska sträva efter ett samhälle med mångfald ett tryggt och fint samhälle där alla oavsett bakgrund hudfärg eller sexuell läggning kan känna sig välkomna.
 
Fridens Mikael.

Jag älskar denna country grupp så otroligt mycket!

Sitter ofta inne på Youtube och letar samt lyssnar på låtar främst då country låtar som ligger är en musikstil som ligger varmt om mitt hjärta. OM någon vet något om detta band The Davitt country band får ni gärna höra av er till mig här eller på min mejl