Ännu en danskväll till Claes Lövgrens brunnsparken Örebro!

Så var det åter dags för vilken gång i ordningen vet jag ej att styra bilen mot en danskväll med Claes Lövgrens det har nu blivit ett antal kvällar till dessa mycket trevliga och duktiga grabbar med utgångs ort Helsingborg. Efter en skön dusch hemma och lite lukta gott så var det dags igen att bege sig iväg till Brunnsparken i Örebro som är i mitt och även många andras tycken ett av Sveriges bästa dansställe. Ett ställe som älskas av såväl orkestrar som publiken. Och det är alltid lika roligt att åka till lena och Sören som dom två drivande heter som driver Brunnsparken, lena i form av parkchef och Sören i form av kvällsvärd som tar hand om orkestrarna ser till att dom trivs och även danspubliken.

Claes Lövgrens.Claes Lövgrens.Claes Lövgrens.

Claes Lövgrens. Claes Lövgrens.Claes Lövgrens.

Kom så fram en stund innan dom skulle börja spela Claes Lövgrens. Träffade på och hälsade snackade lite med Nicke som spelar gitarr innan det var dags för dom att gå på scen och dra igång kvällens dans. Mycket folk hade tänkt samma tanke som oss och styrt vägen till Brunnsparken denna lördagskväll. Klockan nio så räknade Andy in till kvällens första dans och ganska snabbt fylldes golvet av dansare och alla verkade njuta och trivas till tonerna från Claes Lövgrens. Jag satte mig en bit från scenen där jag både hörde och såg bra när dom spelade. Claes Lövgrens är verkligen ett dansband som bjuder så enormt på sig själva och Claes i spetsen spexar och flyger runt som en duracell kanin på scenen.

 

En lugn dans följdes av en lite snabbare dans så höll det på hela kvällen. Det kom många låtar som jag har som personliga favoritlåtar med Claes Lövgrens och många fina låtar från deras senaste cd. Brunnsparken har fotoförbud så det blir sparsamt med bilder från denna danskväll men jag tog lite bilder på slutet på orkestern så jag kunde få några till bloggen och hemsidan med. Marseille och kärleksdansen är två låtar från senaste cd:n som blivit mycket omtyckta och legat högt på diverse listor. En av mina favoritlåtar från senaste skivan är ”Här är min dröm” den tillsammans med lite Elvis och Joacims fina saxofonspel lägger grunden till det typiska Claes Lövgrens soundet. Nu var det så dags för oss att bege oss iväg för att fika kaffe och smörgås smakar som vanligt mycket gott då man är ute på dans. För Lövgrens del blir det att bjuda på lite gammaldans innan även dom ska ta en fika paus.

Claes Lövgrens.Claes Lövgrens.Claes Lövgrens. 

Nöjda och belåtna efter lite rast och fika så var man på hugget igen att fortsätta danskvällen. På några få sekunder var åter dansgolvet fullt av dansande människor såg en del bekanta ansikten. Och allt som klockan gick flöt dansen och kvällen på framåt. Tyvärr som alltid då man har trevligt går tiden så fort och det började bli dags att runda av denna danskväll som liksom alla andra man varit ute på till Claes Lövgrens blev mycket trevlig. Som alltid lite snack efteråt med grabbarna innan vi tackade förr oss och åkte hemåt Kristinehamn igen. För Claes Lövgrens del var det dags att börja rigga och packa ihop för att åka vidare mot nästa spelning innan även dom skulle få lite vila. Dom gör varje år 160 spelningar och alltid så håller dom ångan och humöret uppe varje danskväll och man kan inte göra annat än beundra dom för allt. Tack för en fin kväll som vanligt tack för att ni alltid kan konsten att till oss dansare/publik leverera och bjuda på den finaste dansmusiken.

 

Fridens Mikael.

Sista seriematchen för IFK Ölme hemma mot Örebro Syrianska IF

Det känns varje år lite vemodigt framåt höstkanten då vårat fotbollslag IFK Ölme gör och spelar sista seriematchen och överhuvudtaget då fotbollssäsongen tar slut. Då börjar en väntan och längtan tills nästa säsong men samtidigt vet man att då börjar och tar elitserien i ishockey vid. IFK Ölmes säsong har varit höga berg och några djupa dalar man har efter de förutsättningar gjort det mycket bra tycker jag. Roger Werner och Mikael Johansson som lett laget har haft en tunn spelartrupp något som visat sig sårbart på slutet av säsongen men dom har lett och lyckats lotsa fram laget mycket bra.


IFK Ölme - Örebro Syrianska IF.IFK Ölme - Örebro Syrianska IF.IFK Ölme - Örebro Syrianska IF.

IFK Ölme - Örebro Syrianska IF.Jag på fotboll Ölme IP.ÖLme IP. 

Det är inte lätt att göra under med små medel och truppen har varit tunn och sårbar för skador man har inte alltid haft de bästa förutsättningar och så har en del spelare under säsongen av olika anledningar lämnat laget. Men de som har spelat ska ha stort cred och eloge för dom har stundtals gjort det riktigt bra. Sedan är det alltid svårt att finna motivation mot slutet då det inte gäller något. Eller som man säger man har inte längre något att spela för förutom hedern. Joakim Thuresson har vaktat målet och gjort det mycket bra som sista utpost. Försvarsspelet har väl varit si och så i vissa matcher och anfallet med Saeed Rashid på topp som öst in mål. Dom har med dessa förutsättningar gjort en fin säsong man är kvar i trean och får således spela där nästa år med.

 

Ett tag var dom med och nosade på toppen då tändes ett litet hopp men sedan kom några förluster och förstörde. Man har alltid styrt ut till IP för att se laget spela och det har även blivit några bortamatcher i år också. Man har varit med några år nu som support och hjälpt till med diverse saker. Det är fotbollslaget i hjärtat för något annat favoritlag har jag inte direkt inte lika starkt som ishockeyn där jag håller på Södertälje. Nu var det dags för sista seriematchen för denna säsongen hemma mot Örebro Syrianska IF på Ölme IP: Detta var en match som inte gällde något för nåt av lagen men som bägge ändå ville vinna. Måste berömma domaren som gjorde en toppen insatts en av de bästa domarna jag sett på en fotbollsplan. Matchen den slutade 2-2 vill härmed tacka alla sponsorer, spelare, ledare och alla övriga inom IFK Ölme för säsongen 2009. Nu ser man med spänning fram emot samarbetet med IFK Kristinehamn.

 

IFK Ölme.

Fridens Mikael.

Bordtennis i Storfors där damlaget tagit klivet upp i elitserien!

Det är som en askungesaga eller som berättelsen om Max Lundgrens Åshöjdens BK. Denna lilla ort i Värmland Storfors har gjort något otroligt dom har med sitt damlag i bordtennis tagit klivet upp i högsta serien elitserien i bordtennis. Detta är en sport som ligger mig extra varmt om hjärtat då jag själv spelat i många års tid i Kristinehamns bordtennisklubb där jag började 1987. jag minns det som igår hur glad jag var då pappa kom hem och talade om att på tisdag får du börja i en träningsgrupp och spela.


Busskur vid Sjöändan.Jag dricker kaffe på väg mot Storfors.Eka.

Bordtennis i Storfors.Bordtennis i Storfors.Bordtennis elitserien i Storfors. 

Det blev en tolv tretton år som spelare och sedan har jag även hjälpt till som hjälptränare i en träningsgrupp med ungdomar. Idag har jag ingen kontakt längre med föreningen men hänger med ändå för att se vad som händer och hur det går för dom. Jag har dom att tacka för så mycket i mitt liv dom har betytt och hjälpt mig så mycket jag fick utöva fick spela träna i en grupp tillsammans med andra. Jag fick göra något jag tyckte mycket om och jag har så många fina minnen från dessa år. Allt jag kommer på att säga just nu är tack för det ni gav mig. Nu skulle jag denna lördag åka till lilla Storfors som ligger dryga två mil från Kristinehamn där jag bor.

 Bordtennis i Storfors.Bordtennis Storfors.Storfors bordtennis klubb laddar för match.

Deras damlag spelade förra året i division ett och när serien var avslutad hade Storfors gått igenom serien obesegrade och tagit klivet upp i elitserien. Det hade slagit in som en askungesaga Storfors var där och det gav ett litet eko i media och tv-sporten var där och gjorde ett inslag om föreningen som startade 1996. Nu var dom alltså där i finrummet elitserien denna lilla bruksort med dryga 4000 invånare. Det kändes speciellt i mitt hjärta denna morgon då jag steg upp och gjorde lite massäck kaffetermos och några smörgåsar och satte mig i bilen och drog iväg mot Storfors. Stannade till efter vägen och fikade vid en sjö som heter Bergsjön innan färden gick vidare mot Storfors.

 Storfors damlag.

Har lånat denna bilden från Värmlands folkblad.

Kom till hallen en stund innan det skulle börja första matchen mot Spårvägen nu skulle man få bevittna ett stort stycke Värmländsk idrotts historia. Jag fick sån känsla i hela kroppen där jag satt och tittade och tänkte tillbaka på den tid då jag själv var aktiv och spelade. Detta var något stort och fint och hela föreningen som är så familjär och där alla jobbar hårt för varandra. Matchen den vanns av Spårvägen med 6-3 och Storfors var inte helt borta dom lyckades rubba tippade Spåret och göra några bra matcher. Storfors som har två egna spelare i Josefin Hulth och Anna Bergqvist sedan ett par norskor och en spelare från Bosnien i laget. Passade på att ge dom ett litet bidrag då entrén var fri detta var mycket trevligt att beskåda och bevittna. Vill önska alla i Storfors BTK ett stort lycka till i det fortsatta spelet i elitserien och den fortsätta satsningen med föreningen och ett tack till ledarna Anders och Tomas för det fina arbete dom lägger ner i föreningen. Har hittat klippet från tv-sporten + en filmsnutt som jag filmade själv med min digitalkamera på plats. Har också lånat en bild på hela laget från Värmlands folkblad.

Klippet från Sportspegeln tillgängligt fram till 5:e april 2010 http://svtplay.se/v/1509691/bordtennis/lilla_storfors_nu_i_bordtenniseliten