Fina låtar med Matz Bladhs!

Ett av vårt lands finaste dansband och dansorkestrar är Matz Bladhs från falkenberg tycker jag. De kan verkligen konsten med att spela en riktigt genuin fin mogen dansmusik men många väldigt fina meldier och texter i sina låtar. De startade sin verksamhet 1968 under namnet Jean Thorgny's, ja Fyrvaktarna var ett annant man som var på tapeten innan det blev namnet Matz Bladhs. De har genom åren haft en rad duktiga sångare och en av de finaste är Göran Lindberg. 2010 efterträddes Göran av nyvarande sångaren Conny Nilsson. Detta är en orkester som rönt stora framgångar och spelat upp till dans många gånger. Bjuder er här på ett par riktigt fina låtar med Matz Bladhs. I mina ögon Sveriges finaste dansorkester.
     

Grammis årets dansband ”Hasse Kvinnaböske Andersson”

 

Jag gjorde ett inlägg på Danslogens Facebook sida med anledning av att de delat ut en grammis till årets dansband och ja dansband kanske man inte kan säga eller kalla Hasse Andersson för även om hans musik är trallvänlig. Det är en musik som exploderat det senaste året ja Hasse är en gammal räv som man säger han har varit med sedan början av åttiotalet o långt innan dess. Men förra året fick han först en förfrågan om att ställa upp i melodifestivalen och han tänkte väl så där på det men sen fick han höra låten då var det kört. Ja resten är historia han deltog gick till finalen och väl där slutade han på en fin fjärde plats. Men efteråt exploderade allt fullständigt det blev nästintill kaos. Folk i alla åldrar från små barn på 2-3 år till den äldste tog Hasse till sitt hjärta. Många barn skickade teckningar och skrev fina kärleksbrev till Hasse för dom blev han deras stora hjälte och idol. Min idol eller om man nu kan säga idol men jag har alltid tycker väldigt mycket om Hasse Andersson jag har älskat hans musik och framförallt fina varma texter. Jag blev så glad för hans andra stora genombrott med låten ”Guld och gröna skogar” En klämkäck låt som lätt passar på varje dansbana i Sverige.

 

Har nu suttit och läst lite på Facebook dela kommentarerna på det inlägg jag skrev med anledning av att han vann en grammis och lite reaktionerna från andra människor. Visst kan jag bli lite kluven då dom placerar honom i kategorin dansband och sedan dessutom ger han grammisen. MEN nu kommer mitt MEN jag tänker då inte klaga visst jag förstår hur många tänker så även jag delvis. Hasse Kvinnaböske Andersson är lite svår med den anledning vart man ska placera in honom i vilken kategori. Jag har många gånger dansat till hans låtar då jag varit ute på dans och ”Måsen” hör till en av de finaste. Min vän Mona Gustafson spelade med sitt dansband Mona G´s i många år låten ”Vem är du” Så mycket fina låtar tänkvärda texter Hasse skänkt oss alla.

 Jag har full förståelse för att ”Många” kan tycka det är fel att ge han en grammis i denna kategori. Visst men svårigheten är att det inte finns någon annan kategori att placera honom i. Sedan är hans musik slående nära dansbanden i många skeenden. Det är inte så enkelt visst hade man kunnat ge grammisen till ett renodlat dansband och genast kommer frågan vilket av de andra som var nominerade i denna kategori. Kan också ärligt tycka det är lite ledsamt att det varje gång ska nomineras Lasse Stefanz visst respekt för allt det gjort. Men man borde tänka lite längre för framtiden. Blender hade varit ett intressant val Perikles har hållit fanan i över fyrtio år med den respekt och äran. Men ska jag vara lite egoistisk och självisk så saknar jag mina stora idoler för det är precis så jag kallar Streaplers för. Eller mina favoriter bland alla dansband Claes Lövgrens. Jag vill ha lite bredd och variation. För ett par år sedan tog Benny Andersson hem grammis i kategorin årets dansband eller om kategorin då heter årets schlager / dansband och då knorrade folket. Detta är helt klart en kategori som berör väldigt många och som många har synpunkter på. Själv skulle jag aldrig hacka ner på Hasse då jag har den största respekten för honom. Men för enkelhetens skull kanske man skulle försökt placera honom i en annan kategori frågan är bara vilken. Men detta är kul att fortfarande stå på scenen vilket han gjort i så många år dessutom locka få en delvis ny och större bredare publik. Låste en del komentarer att många beklagar ber om ursäkt. Jag kan beklaga alla som skriver en massa skit och elaka kommentarer på nätet. Självklart lever vi i ett fritt land men ändå.

 

Dansband är något som många så kallade förståsigpåare vill göra sig lustiga över eller klanka ner på och hacka. Det är inte fint nog och många gånger har jag fått höra ord som ”Hur fan kan du lyssna på något så hemskt så tafatt som dansbandsmusik”. Det är något som katten släpat in säger många. Men glöm inte ALLA de som älskar musiken som går ut varje vecka och dansar. Man vill på något sätt lite förlöjliga en hårt arbetande yrkeskategori människor i vårt avlånga land. Nu står vi här året är 2016 och Hasse Andersson har ännu en gång fått ett pris efter hans makalösa framfart och medverkan i melodifestivalen det är nog mycket det framgångarna med låten Guld och gröna skogar som lagt grund till att han fick en grammis. Jag lyfter på kepsen och säger ett stort Grattis Hasse och rack för all fin musik du sänkt oss alla genom åren. Men nästa år vill jag se en rak renodlad kategori årets dansband där alla nominerade är just som namnet säger dansband.

Fridens Mikael.

Mitt liv – Här står jag nu

 

Mitt liv har jag ibland funderat på jag har levt i fyrtioett hela år och står ganska stadigt på jorden med bägge fötterna. Det har varit som en berg och dalbana det har varit glädje och sorg elände och många stunder som glatt mig. Jag har fått kämpa ganska hårt och mycket för att nå och vara där jag är idag med mitt liv. Jag har haft några riktigt tunga svåra jobbiga år under de år jag gick i skolan och även på gymnasiet det är något som lite då o då kommer fram. Men dit jag vill komma är att idag står jag med mitt liv och mår rent ut sagt väldigt bra. Det mesta flyter och lunkar på jag har inte skrivit någonting i min blogg om mitt arbete eller vad jag arbetar med MEN det är ganska enkelt. Jag har tystnadsplikt och får inte säga eller skriva något men tänkte ändå berätta lite kort.

 
 
 

När jag var yngre eller rent av liten visste jag väl inte riktigt vad jag skulle bli eller jobba med när jag blir stor det vet nog ingen då man är i kanske fem sex års åldern. Jag har väl gjort det mesta i arbetsväg under mina år sen jag tog studenten. Industriprogrammet med inriktning på plåt och svets gick jag och tog studenten 93 i Filipstad. Ett par år senare eller när det nu var ja och årtal är ingen bra kombination så kände jag att jag ville söka en ny väg i livet. Jag har haft en praktik på ett tryckeri jag har jobbat med ett kulturarvs projekt där vi scannat in och digitaliserat en fotosamling. Jag har gått en personlig assistentkurs gjort en arbetsprövning på ICA Mai där jag gick och packade upp varor haft ett plussjobb som det kallades för som röjningsarbetare. Där var vi ute och röjde och hade hand på sommaren om städningen på skärgårdsöarna. Jag hade en sådan tur att jag började mitt plussjobb senare än de andra det ena gav det andra. Tillslut hamnade jag där jag arbetar idag och EN sak kan jag säga rakt från mitt hjärta jag stormtrivs. Fick då jag var på ett samtal med min chef en fråga som jag funderat så mycket på ” Mikael kunde du då du var yngre föreställa dig att du en dag skulle arbeta med människor” För det är just det som jag gör arbetar som arbetshandledare inom daglig verksamhet. Människor med olika slags diagnoser och funktionshinder. Det är ett jobb som ger mig personligen så enormt mycket tillbaka där jag fått göra stegförflyttningar där jag växt enormt mycket som människa. Där jag fått en allt djupare kunskap inom många områden. Det viktiga för mig är bemötande och vara en god lyssnare.

 
 

Detta är en chans jag fick tvåtusen åtta och det är så glädjefyllt. Man får så mycket tillbaka men visst ibland kan det vissa dagar vara lite motigt men så är det för oss alla när man jobbar. Den glädjen jag får varje dag den betyder så mycket den värmer och inspirerar. Jag tänker stanna HÄT och INTE skriva något mer om mitt arbete. Men till att komma tillbaka till min chefs fråga så var väl människor inget jag tänkte på som liten eller yngre. Men jag brinner mycket för att vara en stöttande person en god lyssnare. Att få en kram eller höra orden ”Du är snäll” Det värmer och gör mig så glad. Mitt liv där jag är idag här och nu i skrivande stund känns helt underbart. Jag trivs med det jag gör måste också nämna en gammal arbetskamrat som jag känt i över trettio års tid av mitt liv. En man som heter Lasse han har betytt så mycket för mig och verkligen ställt upp för mig. Han har lärt mig så enormt mycket kunskap och klokskap som jag kommer bära med mig. Han en av de finaste och snällaste människor i världen. Livet det kan ta många olika vägar den väg mitt liv tagit känns så bra. Framtiden tänker jag inte så mycket på utan att få fortsätta först och främst att vara frisk sedan få jobba vidare med detta. Något som också har en stor , riktigt STOR del i mitt liv o hjärta är Kristinehamns bordtennisförening.  Där började jag som ung att träna bordtennis och var med i femton år sedan gjorde jag ett uppehåll innan jag nu åter är tillbaka sedan drygt 3 år med en egen träningsgrupp för människor med funktionsnedsättning. Det är bland det roligaste och varje måndag kväll då vi tränar är så fyllt med glädje. Denna förening ligger mig så varmt om hjärtat. Vi har det så enormt kul  när vi tränar det ger så mycket för hälsan och man får röra på sig.

 
 

Att skriva om mitt liv utan att nämna två av mina största intressen vore fel nämligen fotografering , och frimärkssamlandet som jag hållit på med i många års tid. Musik och dansbandsmusiken ligger också varmt om hjärtat utan mina danskvällar skulle inte livet vara så lustfyllt som det är.  Man behöver saker i livet som piggar upp något man får längta till. Intressen behöver vi alla ha stora som  små. Jag är ganska så nöjd med hur mitt liv har blivit att jag är där jag är idag jag känner att jag som person och människa utvecklats väldigt mycket. Sedan har vi ett av de största som jag höll på att glömma ishockeyn och Södertälje sportklubb laget som varit mitt favoritlag i trettio år. De har hjälpt mig mycket i livet. Fotbollen med vårt lag här i Kristinehamn IFK Ölme ja nog har jag intressen och saker att göra. Detta var en del funderingar och tankar om mitt liv.

Fridens Mikael.