Fastingsmarknaden med Harsprånget

 
 
Det är en tradition sedan flera hundra år tillbaka Fastingsmarknaden här i Kristinehamn den startade under 1600 talet och blev en viktig del i försäljning av järnet. Under åren har det utvecklats till vad det är idag en marknad med försäljare och ett stort tivoli det är många olika aktiviteter för såväl stora som små. Något som också har ett antal år på nacken är det populära motionsloppet harsprånget som arrangeras varje år. Och förra året skedde något riktigt stort då skulle min broder deltaga för första gången egentligen ingen stor grej. Men han har sedan många, många år tillbaka problem med allergi och framförallt astma som gör sig påmind lite då och då. Han var så beslutsam att ställa upp även i år.
 
 

Jag drog ner till stan fastän jag var ganska förkyld och lite krasslig i kroppen. Men det skulle bli kul att åter se honom tävla. Hans mål var att komma runt och ta sig i mål och att inte bli sist. Jag var ute i god tid innan staren skulle gå av stapel. Träffade ett opar som skulle vara med är du inte ombytt skämtade de med mig nej svarade jag snabbt ikväll är jag fotograf men broder ska vara med.

 
 

Träffade min fina vän Carina och bestämde att vi skulle se starten sedan skulle vi gå till ett fantastiskt ställe som heter Oliveriet och fika. Det är en restaurang och affär med en massa underbara Italienska delikatesser.  Så drog sig klockan mot sju och starten gick herre gud vilken värme att springa i tänkte jag. Min bror Markus hade på ett ungefär räknat ut när han skulle vara i mål.

 
 

Bra svarade jag så gick vi iväg för att fika och så rysligt gott. Välj vad du vill jag bjuder en varsin god macka med en torr god skinka på fick det bli och kaffe såklart. Det var så underbart skönt att sitta ner dör och bara koppla av när vi satt där kom segraren och sprang förbi ivrigt påhejad av alla som stod efter banan och som även satt där. När vi fikat klart tackade jag ordentligt sedan gick vi ner mot målgången två yngre löpare urkämpade en kamp vem skulle komma först i mål. Tjejen i damklassen gick i mål och en rad löpare till Oscar välkänd reporter på sporten på vår lokaltidning gick i mål. Så kom då broder ivrigt påhejad av alla som stod längs med och hejade på. Vilken prestation jag blev lite rörd när jag såg honom gå i mål. Kanske jag gör honom sällskap nästa år och stället upp jag med men då måste jag träna lite först.  Han hade för övrigt en väldigt fin slogan bak på sin tröja ”Ölme rätt och slätt bäst” Det syftar på vårt fotbollslag IFK Ölme då. Efter prisutdelningen gick vi ett varv runt och kollade läget innan vi mycket nöjda rullade hemåt. Heder också åt folk som vågar åka karusellerna en del såg riktigt otäcka ut. Eller så inbillar jag mig bara.

 
 
Fridens Mikael. 
 

Säsongspremiär med Lövgrens i Upperudslogen en varm fin kväll

 

Vi sade jag och broder ett önsketänkande var att slipper vi regn bara det är uppehåll så ska vi vara väldigt nöjda och glada. Okej att vi sedan fick 24-26 graders värme vindstilla en stor sol på en klarblå himmel det var bara bonus.  Men oj vilken varm underbar dag vi fick som en skänk ifrån ovan. Efter en tur på stan där jag käkade lite mat rullade jag hemåt för att ladda förbereda och göra mig redo för dansen.  Han även med att sitta en liten stund på min balkong innan klockan var slagen dags att stryka skjortan och fixa till mig. En dusch kändes som jag skulle behöva tio stycken minst i denna värme. På med allt och en sista koll allt var med så drog jag iväg Molkom här kommer jag tänkte jag. Petade in Streaplers nya skiva i bilstereon och rullade fram. Har kört denna väg så många gånger men tycker den är lika fin var gång att köra. Stannade till vid sjön en bit från logen och gick live och gjorde en liten hälsning.

 
 

Bytte om och satte på mig skjortan nu var all längtan över och det var dags att rulla sista biten fram. Detta kommer bli en riktig varm kväll tänkte jag för varmt var det. Arrangör Annette blev så glad att se mig. Hennes grabb Magnus satt utanför så jag snackade lite med honom först ja allt var såg likt. Gå du in syrran sitter där inne de blev så glada att se mig. Fick mig lite kaffe som smakade mycket gott vilken gästvänlighet men så är det Sveriges bästa arrangör. Sedan kom resten av familjen broder, far och mor. Så dök han upp myten, mannen legenden Claes Lövgren med sitt alltid sprudlande leende hej vad kul att se er alla.

 
 

Vad kul att se så många husvagnar och husbilar här ja tänk då sade jag snabbt till Claes de är här för din skull ja jag blir rörd. Entrén betalde vi sedan steg vi in. Låt dansen börja Claes tackade för den fina hälsningen jag gjorde nere vid sjön. Jaha sade han vad ska vi börja med tro ta ni Ett liv tillsammans förslog jag sedan tar ni jag vill älska. Så skrattade Claes till du har varit med förr ja vi börjar så. Lamporna tändes och Kalle bakom trummorna räknade in så var dansen och säsongen igång vid logen. Minns du den dagen för längesen inledde Claes med att sjunga med sin varma fina sångröst. Och ja vi är i Värmland där finns många varma applåder. Hej på er allesammans varmt, varmt välkomna till säsongspremiär vid vackra Upperudslogen fortsatte Claes en av Sveriges finaste danslogar och vilken vacker utsikt. Vi höjer på tempot Vi börjar om och Gammal kärlek rostar. Nu var danstilen bugg jag tog lite bilder till min fotosida och min blogg.

 
 

Lyckliga gatan klämde Calle i med. Claes har fått nytt manskap i sin orkester en grymt duktig trumslagare vid namn Kalle Månsson sedan på bas Mats Elfqvist som spelar i en rad andra band. Angelina min vän lugnade ner farten. Nu ska vi spela en låt med anknytning till Värmland Ljus och värme varsågoda kära publik. Han sjunger med så mycket värme i sin röst Claes och solen den värmde utanför så gott en fågel sågs flyga i skyn kanske för att bjuda upp en annan till en dans.  En låt från Christer Sjögrens skiva Kramgoa låtar kom Mötet heter den och är en väldigt fin låt. Ja gott folk lite fart igen Oh Julie följt av Jukebox innan vi ska sela lite gammaldans innan vi går och fikar. Det svängde rejält under gammaldansen och det var många blöta skjortor och glada leenden som vandrade iväg ner till kaffestugan för att fika.

 
 

Alla var så nöjda kom in kom in stig på sade Annette hon hade dukat upp med goda smörgåsar och kaffe. Vilken varm kväll utbrast Claes men också vilken fantastisk fin kväll. Vi satt och fikade och glatt samspråkade med grabbarna. Claes berättade om sin film sin språkkurs vad många som sett den. En kopp kaffe till så var det sedan dags att åter spela. Vill ni ha tårta frågade Annette när vi kom ut med disken ja det tackar jag aldrig nej till och så himla gott. På logen hade grabbarna i Lövgrens åter börjat spela. Calle klämde i med As long as live ja titeln är lång på denna låten. Så länge jag lever innan Mats klämde i och sjöng så vackert i Om himlen och Österlen han har en otroligt fin sångröst. Kalle räknade in till en ny dans För dina blåa ögon skull jag ska vandra alla vägar för att se vart dom tar slut jag ska pröva mina vingar från ett berg och sväva ut. Dansparen gled fram och bara njöt en äldre kvinna och hennes man uttryckte sin enorma kärlek till Claes han är en av de allra bästa. Ingen danskväll utan Främling så inte ikväll heller Mats sjöng den med bravur och fick så kraftfulla rejäla applåder efteråt. För sista gången skulle Carl Johan Stifors sjunga När en flicka talar skånska i Lövgrens orkester.  An sjunger denna låt så himla bra och med en total inlevelse. Jag och broder smög iväg och fotade lite bilder runt omkring sedan gjorde vi en liten videohälsning. Så var stunden kommen ja klockan är slagen vi i Lövgrens vill tacka Annette med personal som på ett föredömligt som alltid fantastiskt sätt tagit hand om oss för allt gott vi fått. Publiken som trotsade värmen och kom hit för att dansa tack Min barndomsstad kommer först sedan en Kärleksaffär. Claes, Mats, Kalle och Calle möttes av en rejäl lång varm applåd. Så började låten så lugnt och så fint man riktigt såg jan Malmsjö stå där och sjunga fast det är Claes.

 
 

Vi snackade lite efteråt och tackade ordentligt för en fantastisk säsongspremiär det blir inte bättre. Vi var supernöjda alla var så nöjda med kvällen kanske lite, lite mer folk men värmen gjorde sitt till också. Tack Lövgrens för en underbar danskväll och alla övriga som gör detta så lustfyllt och fint.

 

Fridens Mikael.

 

 

Strike en ren fullträff i Upperudslogen

 

De är fyra gentlemän som kommer från Glada Hudik som åker runt i vårt land och musicerar och spelar upp till dans. Vi gjorde oss klara jag och broder och drog sedan iväg i det enormt vackra väder. Vi hade bestämt oss för att åka tidigare för att hinna och passa på att fotografera lite bilder. Vi stannade till och tog lite bilder vädret var strålande vackert och fint. Så varmt och fint.  Vi gjorde ett stopp vid Nyeds fina K:a där tog vi lite bilder innan vi rullade in till Molkom. På Coop köpte vi lite god sallad som vi tog med oss och slog oss ner utanför logen och åt den.

 
 

Sedan betalade vi entré och steg in på fina Upperudslogen. Stunden senare kom grabbarna i Strike nej vad kul med sånt fint besök här sade dom. Vad kul hoppas ni får en trevlig kväll. En sista koll så var de redo att börja spela. Go kväll på er allesammans och varmt, varmt välkommen hit till fina Upperudslogen vilken kväll vi ska ha tillsammans. Bara va en man följt av Bright light and country music fick inleda kvällen det blev fart direkt och dansgolvet fylldes direkt.

 
 

Applåder efter kvällens första dans Tänd ett ljus följt av Förlåt jag skriver lugnare ner tempot i nästa dansen. Lugnt gled dansparen fram över dansgolvet och solen spred sitt sken in över dansgolvet mot scenen där Strike stod och bara njöt av denna varma fina danskväll.

 
 

Kom med mig var nästa dans följt av You never can tell en del buggade en del dansade på som vanligt. Jag fick gå ut för det var väldigt varmt inne på logen. Kan man älska nån på avstånd varsågoda den ska vi nu spela för er. Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad kom men innan dess blev det en sväng med gammaldans. Klockan drog sig iväg och det var dags för kvällens paus vi slog oss ner utanför. Plockade fram våra medhavda mackor och kaffet så gott det nu skulle smaka. Sedan packade vi ihop allt och gick upp till dansen. Egen rock´n roll drog de igång med sedan kom lågt i tak så var dansen åter igång. Det snurrades och kranades här och där ute på dansgolvet. Lite Streaplers sväng i Jukebox var det dans för nu.

 
 

Nu ska vi spela lite gammal dans en schottis klämmer vi till med innan det var dags för en ny dans Mina boots går åt en att annat håll. Nu ska vi spela lite lugnt förklarade Roland bakom sina trummor Lennart skulle sjunga Lata dagar med dig Flamingokvintettens låt. Det bjöds på en massa härliga låtar. En lugn dans bytte plats med en lite snabbare. Strike är helt klart en favorit orkester som jag har. Torbjörn turade och blåste i sin saxofon så vackert och fint. Lennart brukar då och då plocka fram trumpeten och blåsa så vackert. Christer spelade så tryggt på sin klaviatur och Lennart höll takten bakom trummorna. Nu ska vi spela en låt som heter Tack för att du finns ja tack för att ni finns sade Lennart och vände sig till mig och broder. Tack för allt fint ni skriver det jobb ni lägger ner alla bilder ni fotograferar och tar. De här bröderna lägger ner ett stort hjärta och själ för dansbandsmusiken. Besök gärna deras bloggar där de skriver så mycket.

 
 Tack så var det dags att spela kvällens sista dans tiden går så fort kul att så många trotsade nån hockeyfinal och valde att åka hit på dans. Natten har tusen ögon och självklart Främling ingen danskväll utan denna låt.  Vi snackade lite med grabbarna tackade ordentligt för oss och styrde hemåt. Jo vi fick varsin skiva av Strike och den vill jag lov och säga den var en ren fullträff.

 

 

Fridens Mikael.