Varmt när fina Mats Bergmans bjöd upp vid Upperudslogen

 

De kom de sågs de segrade är ett ordspråk som varit med ett tag Det är ett ordspråk som passar in så fint på dansbandet Mats Bergmans. Det var åter lördag och åter en danskväll låg och väntade vid Sveriges vackraste dansloge Upperudslogen i Värmländska Molkom. Dit åker folk från när och fjärran för att dansa. De åker självklart för dansen , för naturen omgivningarna allt det goda fikat som Anette och hennes fina personal fixar med vid logen till dansgästerna och orkestrarna. Satt hemma och som vanligt klurade försökte få ihop ett stryktipssystem alltid lika knepigt var vecka. Blev sedan en tur ner på staden för att lämna in tipset sedan kika på kläder. Fann en jättefin snygg t-shirt den skulle bli perfekt ikväll då det är så varmt utomhus tänkte jag.

 
 

Åkte hem för att laga mat och sedan vila lite innan dansen skulle ta sin början. Men det fina var också att min fina vän Jessica och hennes mamma skulle komma hit till Kristinehamn för att följa med på dansen. De bor på Västkusten. Det var jag så glad för så skönt efter en rejäl portion Värmlandskorv och mos var jag så mätt att jag dåsade till i soffan. Sedan ringde min vän Jessica att de var på väg. Jag plockade ihop allt styrde hem till mor och far för att byta om snygga till och klä upp mig. Fint ska det vara sedan kom min vän vi snackade lite innan vi styrde iväg. Skönt att inte köra själv utan sitta bredvid och vara vägvisare ikväll. Det var så varmt och härligt där vi rullade fram på vägen sväng höger kör sedan rakt sväng vänster rakt och höger igen min vän körde så lugnt och bra.

 
 

Fram till logen kom vi och parkerade nu låg en fin danskväll framför oss med de bästa Mats Bergmans. Det stod en hel del husvagnar och husbilar på plats vilket bådade gott för kvällen. Bilarna kom och svängde in framför logen. Grabbarna blev så glada av att se oss där och att min vän också var med gladde de så mycket. Nu ska vi ha skoj och spela en sista koll allt var i sin ordning.  2 minuter kvar grabbarna var laddade och taggade för att köra igång denna danskväll.

 
 

En, två, fyr så körde det igång I just wanna dance with you sjöng Micke innan Kärlek i månljus och skugga tog vid. Snabbt fylldes dansgolvet  av glada människor. Klapp, klapp applåderna är kraftiga och starka från publiken till grabbarna. Magnus hälsade alla varmt välkomna till denna danskväll vi heter Mats Bergmans och vi spelar på bana 1 här i Molkom. Lite fart på detta så körde Varje steg du tar igång sedan sjöng Magnus Vem vet. Nu buggade alla min vän Jessica hon njöt för fullt. Kära publik sade Micke nu ska vi släppa fram Gullmar Om du stannar en stund ska han få bjuda på för er. Han sjöng med en fin stämma som gladde många själar. Jag vill andas samma luft som du kom på den.

 
 

Det var några år sedan Mats Bergmans släppte en ny skiva från den senaste bjöd de på Om du ger mig din hand. Jag bjöd upp min vän och vi dansade runt på golvet och Hade Det så trevligt och fint tillsammans. Jag vill bara va en gammal man är en låt som många dansband spelar. En fin stund kom när Gullmar sjöng Tusen bitar det lät väldigt fint och vackert. Nu ska vi bjuda på en gammal goding så körde de igång Dansens drottning vilken höjdare låt Tonix spelade denna och den är så himla bra den låten. Sedan kom det gammaldans innan pausen som var trevlig ett himla drag. Nu blev det fika dags. Så goda mackor hade Anette fixat åt oss och Mats Bergmans den kvinnan har ett hjärta av guld. Lite snack med grabbarna så var det så dags att spela igen de var väldigt glada över allt fint och gott som de fått. Nu ska vi spela din låt böjde sig Micke fram och sade till mig. Kära publik då var vi i Mats Bergmans tillbaka på scenen. Vi ska börja med en låt på begäran Främling därefter Drömmarnas man så var dansen åter igång. Många stod och sjöng med i Främling Så främling släck alla ljus och led mig nån stans för att vi tror på kärlek. Klapp, klapp, klapp vilka applåder ja nu märks det att vi är i Värmland vilken kväll utbrast Magnus. En fin låt bjöd de sen på Min väg genom livet en fin låt som heter Ticket to heaven på engelska. Sent omsider nu gled jag åter upp på dansgolvet med min fina vän Jessica. Så kul att se och träffa henne och hennes mamma det värmer hela mitt hjärta. Magnus tog ton och sjöng en go bugg låt vilken värme vi har här ikväll. Att stå här är som ett vackert vykort sade Micke med denna utsikt som vi har.

 
 Blue eyes crying in the rain kom en fin country låt. Nu var vi frame vid slutet Magnus tog till orden och tackade alla som kommit denna fina kväll och dansat till Mats Bergmans. Vi ska ta lite semester nu men vi vill tacka Anette denna underbara arrangör för ett fint bemötande allt gott hon försett oss med.  Kungen av sommaren kommer först därefter Tänd ett ljus i fönstret. Stort tack från oss alla en, två så räknade Tobbe in. Så fint sjöng Micke efteråt stod alla och skanderade en gång till och klappade i händerna.  Vilken kväll wow jag är rörd sade Magnus vi älskar Värmland Dansens drottning kom en gång till men publiken gav sig inte att applådera så Guitar boggie kom med sedan var allt över.  Vi snackade lite med grabbarna innan vi styrde hemåt i natten alla var så glada min vän Jessica körde oss hem så lugnt och fint. Stort tack till ALLA. Kul med att träffa på Kjell och hans fru.

 
 

Fridens Mikael.

En fin kväll

 
 

Sent en eftermiddag bestämde jag mig för att ta en tur ut dels för att äta mat vilket jag inte gjort och dels för att fotografera. Fort gick det att packa ner allt som jag skulle ha med mig på min lilla tur. Tankade och styrde sedan iväg mot Lungsund men skulle dessförinnan göra ett litet stop i Lundsberg ni vet där internatskolan ligger den som är så ökänd över hela Sverige. Jag stannade till med bilen och gick ur för att ta lite bilder där.

 
 

Oj, oj vilken hetta och värme som flög rakt emot mig skönt var det såklart. Hittade ett par fina byggnader som jag förevigade på bild. Åkte sedan vidare men gjorde ett kort stopp vid ett fågelton där kunde gått riktigt illa för mig. Jag parkerade och gick upp i tornet hade mitt fodral mitt kamerastativ med mig det ställde jag ner på bänken som var där och vänder mig för att ta kort. Tog en bild då jag hör ett surr på några sekunder kom en hel getingsvärm emot mig men jag lyckades klara mig att fly därifrån rakt in i bilen och körde vidare.

 
 

Det är mycket getingar ute i år tyvärr. Svängde av nu skulle det smaka gott med en bit mat jag tog lite bilder först på och runt om Lungsunds fina kyrka som ligger precis vid vattnet. Så fint där är sedan knallade jag upp för att kika på utbudet valde något som hette pellini tror jag det var bröd med skinka och grönsaker inuti en stor bit vattenmelon också så det smakade mycket gott. Åkte sedan vidare men inte så långt fann ett ställe direkt i anslutning efter bron som går vid Bergslagskanalen. Där svängde jag av och slog mig ner på en bänk vid vattnet.

 
 

Så avkopplande och rogivande det var där jag satt och filosoferade. Tiden timmarna flög i väg och solen började så sakta gå ner. Då hoppade jag in i bilen och styrde vidare hade en liten idé att åka upp till Asphyttans slussar sagt och gjort så fick det bli. Där tog jag de sista bilderna och det var så härligt vackert och mysigt en dag en eftermiddag och kväll jag kan vara riktigt nöjd med när jag satte mig i bilen och styrde hemåt.

 
 

Fridens Mikael.

Allsång med den sjungande slussvaktaren

 
 
Bjurbäckens slussar ligger c.a 1 mil väster om Storfors. Naturskön kulturhistorisk miljö i farleden mellan Filipstad och Karlskoga. Denna kanal byggdes för att underlätta transporterna mellan Filipstads Bergslag och Kristinehamn. 1853-57 anlades en kanal med slussar förbi forsarna vid Bjurbäcken. Slusstrappan vid Bjurbäcken har 3 steg som lyfter båtarna ca 11 m
Här finns ett mysigt café där man kan ta sig en fika och bara vara. Varje år lördagen före midsommar firas kanaldagen med diverse festligheter. Varje söndag i juli har man musikunderhållning vid slussvaktstugan. Och varje tisdag har man allsång. Och det var just en tisdag jag besökte detta fina ställe.
 
 
Allsångsledare är den sjungande slussvaktaren Marco de Abreu. Han brukar överraska besökare och båtgäster med att sjunga en sång; på svenska eller italienska, spanska eller portugisiska. En riktig humoristisk kille. Vädret denna afton var kalasväder till en början. Men mitt under allsången så kommer ett regnväder in över slussområdet. Hela himlen öppnade sig. Men vad gör lite regn. Vi som var där hade det lika roligt ändå. Maro hade gjort mycket fina allsångshäften med en bra blandning på låtarna. ”Tusen bitar”, ”Sång till friheten”, ”Calle Chevens vals”, ”34:an” , ”Axel Öhman” och många fler odödliga klassiker fanns med i programmet.
 
 
 

Sedan bjöd Marco på en del egna låtar med. Mycket härligt. Roligt att höra låtar på andra språk också. Härligt som bara den. En gästasrtist dök upp på scenen som jag tyvärr inte minns namnet på-Vi som har där hade det mycket trevligt. Allsång är lite som dans. Friskvård! Man mår bra av att sjunga så är det. Jag kan även citera vad en dansbandssångare sa till mig en gång. ”Alla kan sjunga – med varierat resultat”. Och det kanske är så. Men här i Bjurbäcken spelar det ingen roll hur bra man sjunger. Här är det glädjen och gemenskapen som är viktigast.

Gott fika fanns det också att köpa för den som ville ha. Goda bakverk och mackor av allehanda slag.

 
 

Tack Marco och Lotta Lloyd Gregard som arrangerade kvällen. Tack även till gästartisten som Marco hade med sig. Vi ses säkert snart igen. För detta är en plats som jag gärna återvänder till.

RSS 2.0