Fotografering

Ett av mina största intressen i livet är fotografering. En fin morgon när solen går upp , en fin dag , en fin kväll när solen sakta går ner och mörkret lägger sig är svårslaget. var tid på dygnet var årstid har sin charm Det är så fint så rogivande för kropp och själ. Något jag tycker väldigt mycket om. Genom många års tid har jag fotograferat det mesta allt från fina naturbilder, till sportevenemang, danskvällar till ett bröllop som jag fotade förra året. Det är kul vad man med en kamera kan skapa och fånga på bild.

 

På sociala medier finns jag lite varstans.

 

 

På Facebook med min fotosida "Mickez fotosida"
Min blogg Wolfmickes blogg / Mickez.se
Instagram: Wolfmicke

 

 

Där lägger jag in ut en del av de bilder jag fotograferar. Här kommer ett smakprov.

 
 

Midsommardags dans med Fernandoz i Gunnarskog

 

I ett antal års tid har och framförallt spelar Fernandoz upp till dans på den fina festplatsen Gunnevi i Gunnarskog utanför Arvika. För ett par år sedan ställde föreningen FUB Värmland en fråga till Fernandoz om de kunde tänka sig att spela en liten stund på eftermiddagen för de handikappade. Det var något grabbarna i Fernandoz nappade på direkt. Genom åren har denna spelning växt och antal besökare har år efter år ökat. Efter att jag gjort mig klar hemma åkte jag hem till mina föräldrar de och min broder skulle också följa med. En minibuss kom Lennart från Karlstad för att hämta oss alla. Väl sen i Karlstad skulle vi byta kliva på en större buss och åka med gänget från Karlstad och Grums.

 
 

Ett stort glatt gäng klev på bussen nu startade färden mot Gunnarskog. Bosse Tegestam klev längst fram hälsade alla välkomna jag ska nu sätta på en film den är cirka sexton minuter gammal. Den är från Kupan där de hade en musikstund med bland andra Ingvar Karlsson som varit med i Sven Ingvars med gäster Gamla polare kallar de sig för. En fin film som röde väldigt flera var uppe och sjöng med Ingvars och hans gäng Sven Ingvars låtar. När vi så började närma oss Gunnarskog steg temperaturen i bussen. När vi steg av slog värmen rakt emot oss fullständigt. Vilken eftermiddag och kväll detta kommer att bli. När vi steg in skulle Fernandoz precis räkna in till första dansen. Anders hälsade alla varmt välkomna vi ska börja med en låt som heter varför, sedan egenskriven låt En dag den sommaren en , två, fyr så var det igång rejäla applåder efter första dansen blev det oj, oj vilken kväll sade herr Vickström bakom trummorna Thomas heter han i förnamn. Det är dej jag tänker på följt av Bara om du vill. Då fick Kalle med hatten som han kallas spela saxofon.

 
 

Fler och fler bussar taxibilar stannade utanför och fler vällde in på dansgolvet. Vilken stämning Anders fick torka svetten ur pannan. Hans son Kevin stod bakom sina klaviaturer och spelade. Många glada leenden det märks hur mycket publiken uppskattar detta. Fernandoz likaså Ni alla gör vår midsommar sade Thomas detta är årets finaste spelning fyllde Anders i.

 
 

En ny låt började Du är min ängel en mycket fin låt. På begäran ska vi nu spela Främling sade Anders och möttes av stora applåder efter denna låt kom så Ljus och värme. Oj, oj, oj det blev rena allsången alla sjöng med. Applåder i massor Anders såg väldigt rörd och tagen ut. Vi ska nu ta en paus då kommer det där borta vid den blå vagnen bli rockabilly musik rock´n roll av Snakebite. Stunden senare drog Snakebite igång med ett fasligt tryck och sväng. Anders kom fram och visade mig en Iron Maiden t-shirt Å det är mina största idoler. Mamma berömde han för hans sköna dialekt. Dags att spela igen På väg igen sedan sjöng Anders en vacker låt som han skrivit till sin fru Du är allt. Fina Stina kom i en rasande fart vilken kväll.

 
 

Applåder i massor efter varje låt. Kevin klämde i med The lion sleeps tonight. En sån fin kväll det var. En tjej sken upp med hela sitt ansikte och bara log. En kille diggade för fullt vilken musik. Sedan hände en stor grej det blev en stor stund jag träffade på min vän Frippe så fint att få ge han en rejäl kram. Och få snacka lite med honom. Fernandoz fortsatte ösa på en gammal goding Dina ögon svara ja åter stod väldigt många och sjöng med. Pratade med några som bara öste beröm över Fernandoz vi älskar dom sade två flickor. Mot slutet gick en kvinna och en kille från FUB upp på scenen och tackade Fernandoz. Nästa år ska vi spela hr igen sade Anders denna kväll är den finaste på året. Killen sade följande ord ”jag vill tacka alla er i Fernandoz jag känner massa kärlek till er jag älskar er” betyg gott nog för en fantastisk kväll. Klapp, klapp vi tackade för oss steg på bussen och sakta rullade vi hemåt efter en kväll som saknar motstycke. Stort TACK Fernandoz ni visar vilket fint och stort hjärta ni alla har. Tack till FUB Värmland, Snakebite samt Gunnarskogs IK.

Fridens Mikael.

Midsommar

 


 

Tanken slog mig idag vad fort ett helt år går tyckte inte det var längesedan jag firade midsommar men det har redan gått ett år. Midsommar är för många att samla familj släkt och vänner klä en stång lite lekar med barnen. Midsommar är också färskpotatis , sill och den där lilla nubben vid sidan om. Nubbe som jag aldrig begripit mig på som jag aldrig heller tyckt om öl duger gott för mig. Vaknade i morse med en glad känsla i hela min kropp vårt duktiga fotbollslag Kristinehamns bästa IFK Ölme vann sin match borta mot Torsby IF och ligger två i serien på samma poäng som serieledande SK Sifhälla. Åt en god frukost en smörgås och en tallrik med yoghurt sedan blev det lite skrivande till min blogg kikade på nyhetsmorgon samtidigt.

 
 Duschade och började så göra mig klar här på med finkläderna ljusa byxor och en röd fin skjorta. Hämtade broder sedan styrde vi mot bygdegården den ligger i kväggeshyttan nån mil norr om Kristinehamn. Där var redan mycket folk när vi kom fram och parkerade. Knallade sedan upp mot bygdegården vädret var med och var väldigt fint. Midsommarafton känns så högtidligt och fint på samma gång.

 
 

När vi kom fram var där full aktivitet det dansades för fullt kring midsommarstången små grodorna och så hoppandet. En dag och en herre satt och spelade. Köpte sedan fika och gud så gott att sitta ner med en kopp kaffe och bara njuta av vädret och stämningen. Träffade på lite folk som jag kände sedan rullade vi hemåt för att fixa lite inför kvällen då jag skulle hem till mina föräldrar och min bror för att grilla med dom.

 
 

Plockade ihop allt och även den nya DVD:n med Sven Ingvars, Sven Ingvars 60 år den kan jag varmt rekommendera. Cyklade sedan hemåt solen värmde så gott på en klarblå himmel. När jag kom hem var pappa i full färd med att grilla det såg riktigt gott ut köttet. In med grejerna och in med ölen i kylskåpet sedan var det skönt slå sig ner med familjen. Vi satt ute och åt och drack så fin kväll det var och väldigt skön på samma gång.

 
 

Gick sedan in för att kika på dvd:n Sven Ingvars 60 år. Sven Ingvars som hör till ett av våra mest älskade band och artister. Alla kan deras låtar de stora hitsen från sextiotalet. Tog en klunk öl och bara njöt för fullt av musiken. När vi sett hela så plockade jag ihop mina saker och började cykla hemåt nöjd och glad med denna midsommarafton. Dagen övergick till en ny dag när jag kom hem var det fortfarande ljust ute. Somnade gott i soffan sen och vaknade utvilad dagen efter.

 
 

Fridens Mikael.