Hemmamatch på ett blåsigt IP IFK Ölme – IFK Eskilstuna 3-1

 
 

Så var det dags för säsongens viktigaste match för IFK Ölmes del ja nog blev det så med tanke på hur tabellen ser ut. IFK Ämål har dragit ifrån i tabell toppen och leder serien. Bakom de jagar främst tre lag för att knipa den där så åtråvärda andra platsen som skulle innebära kvalspel uppåt. Det är IFK Kumla, IFK Eskilstuna och vårt lag IFK Ölme. Nu skulle det på ett sätt vankas IFK derby mellan de båda IFK klubbarna Ölme och gästande Eskilstuna. Det var upplagt för en riktigt fotbollsfest och en riktig nagelbitare. Ute på IP var det en rejäl hård stark vind som gjorde sitt till det blåste kraftfulla starka vindbyar som skulle sätta sin prägel på denna match.

 

 
 

 

Jag och min bror Markus var så laddade att stötta supporta heja fram vårt favoritlag mot tre poäng. Efter uppvärmningen hälsade dagens speaker Olle alla välkomna till denna ack så viktiga match. Dommaren från Västerås blåste igång matchen. Det böljade lite fram och tillbaka det var svårt med tanke på den hårda vind att få till ett organiserat spel. Bollarna for lite hur de ville i vinden. En passning en spark tog en annan färdriktning än vad som var tänkt. Det var gästande Eskilstuna som skulle få sätta och göra matchens första mål det kom i matchminut tjugo fem. Innan dess hade hemmalaget skapat ett par halvchanser kom igen bara att kämpa vidare skrek jag och broder ut till spelarna. De fortsatte att trumma och kämpa på och i minut trettio fem nådde bollen Roberio som distinkt satte dit kvitteringen till 1-1. Där började Ölme ta över mer och mer av spelet stärkta av sitt kvitteringsmål var det full fart framåt. 1-1 stod sig halvleken ut ett resultat jag var väldigt nöjd med. Vi är med och vi skapar flertal chanser kan vi bara behålla farten och få lite mer tryck mot deras mål så ska tvåan in för oss sade jag åt broder. Han nickade instämmande.

 

 
 
 

En god Sverreburgare i pausen av grillkungens Maradona som dessutom dagen till ära fyllde år Sverre satt perfekt. Stärkta av den så drog andra halvleken igång. IFK Ölme tog direkt tag i spelet och vaskade fram ett farligt läge nästan direkt men bollen smet utanför stolpen. I matchminut sextiofem blev det hörna för Ölme och Marcus Nilsson stegade ut för att slå den. Med vindens hjälp gick den i en fin båge över spelarna och målvakten i straffområdet ändrade lite kurs och for in i målet. 2-1 nu hade vi vänt på matchen bara att gasa och ösa på framåt tänkte jag. Nu måste Eskilstuna flytta fram försöka med långbollar eller chansa och spela lite mer offensivt det kommer öppna upp för kontringar. Blott tre minuter senare var det så dags Dawood Bethio Yako skickar in 3-1 till IFK Ölme. Där och då avgörs i princip matchen. Gästerna förmås inte att orka resa sig trots en del försök varav en boll i stolpen undersidan ribban och ut så kom det aldrig närmare. När så domaren blåser av utbryter vilt jubel bland hemmaspelarna samtidigt har speakern Olle stunden innan meddelat av IFK Åmål vunnit över IFK Kumla med 2-3 och på så vis säkrat seriesegern Grattis Åmål.

 

 
 


Vilt jubel bland spelarna och månha high fives blev det TACK skrek en av spelarna vilken grym support vid sidan av planen ja fyllde en annan i ni ärt helt otroliga vilken energi ni ger oss och vilket stöd. Denna kanten var bäst idag. Det lite roliga innan matchen kom tränaren Fredric förbi oss där vi stod och lovade att idag får ni en trea idag vinner vi och så rätt han hade. Segern innebär att vi allra högsta grad är med och slåss om kvalplatsen uppåt. Två matcher kvar en borta och en hemma. Kul att det är så spännande både i toppen och i botten av tabellen. Tack grabbar jag är lite hes men väldigt lycklig och glad idag vilken match.

 

Fridens Mikael. 

Korpens söndagsdanser i Storfors Kulturhus 40-års jubilerade Kjell Dahls på scen

 

Det är riktigt stort och absolut inte var dag man får chans att uppvakta och hylla en dansarrangör som firar 40 år det är en svindlande fantastisk siffra. Året var 1978 och Sven Karlsson läste i tidningen ”Korp nytt” Att uppe i Kiruna arrangerade man motionsdans med stor framgång. Då föddes idéen att testa det här nere kan de kan också vi tänkte Sven. Sagt och gjort den 13 december 1978 hade man premiär dansen och på den vägen är det. I början gick det upp och ner men Sven och hans hustru Kerstin kämpade på och gav sig inte fler och fler danslystna och danssugna människor började hitta till deras danser. Nu skriver vi tvåtusen arton och det är nästan på dagen fyrtio år sedan exakt som Sven och Kerstin arrangerade sin första danskväll.

 
 
 

Detta både känns och är riktigt stort tycker jag. Fyrtio år en siffra med stor respekt. Nu var det så dags i Storfors kulturhus att dels ha säsongspremiär men också ett storslaget fyrtio års jubileum. Sven hade tillsammans med sin kära hustru och medhjälparna samt Korpen noga planerat detta. För musiken skulle Kjell Andersson svara för med sin orkester Kjell Dahls. Kjell som i spelat för och hos Sven och Kerstin i alla år me då i Löpsjötorparn´s och Jontez orkester. Efter en god middag hemma så var det så dags att klä upp sig fint idag blev det helt nya kläder och extra fint kvällen till ära det är ju jubileum då ska det vara extra fint tycker jag. Svarta byxor en fin rosa skjorta en fin mönstrad slips och en grårutig väst på det så var saken klar.

 

 
 
 

Sedan rullade vi iväg mot Storfors och fram och svängde in framför gjorde vi där hade det redan kommit en hel del bilar. När vi steg in blev Sven och Kerstin så glada av att se oss där. Vi fick en varsin fin present av dom båda. Det låg en stor förväntan i luften för denna kväll. Så dök Kjell upp i Kjell Dahls i kvällens orkester. Tjenare grabbar är det bra med er frågade jag ja bara bra svarade vi. Så hedrande och kul att få spela på detta fyrtio års jubileum. Vi snackade lite grabbarna innan de började spela och ett par av dansparen med. Klockan slog fem och in i lokalen strömmade dansparen i en strid ström en rejäl kraftfull applåd fick grabbarna innan de började spela. Hej på er allesammans tusen tack för denna applåd sade Kjell. Vi heter Kjell Dahls kommer från Katrineholm. Vi ska spela upp på detta fyrtio års jubileum vilket vi tycker är väldigt hedrande. Vi ska inleda så här sade han. Det blev fina Där björkarna susa i en fin instrumental version sedan kom Regniga natt. Applåder efter första dansen innan Det var dags att öka på farten.

 

 
 
 

Jag tror på kärleken följt av Oh Julie nu skruvades temperaturen upp och stilen byttes från foxtrott till bugg. Det var full fart ute på dansgolvet. Dags då för Sven i orkestern att ta ton och sjunga det fina med Kjell Dahls är att alla tre sjunger både Sven, Kjell och Mats. Min väg genom livet lugnt och fint gled dansparen fram över dansgolvet. Efter nästa låt kommer det en gammaldans talade Kjell om för publiken då kommer det en schottis. Vi ska lugna ner på tempot igen sade Kjell till publiken. Ett av dom sätt sedan kommer en Ted Gärdestad låt Jag vill ha en egen måne. Så lugnt så fint de spelade och många sjöng med. En lugn dans bytte sin plats med en snabbare dans. Kan du hålla dom orden innan vi ska spela upp en kaffevals innan pausen. Sedan gick vi och fikade. Där ute hade de dukat upp så fint och bjöd på snittar och cider till publiken. Så var det dags att åter börja spela. Årets skiftningar följt av Min Senorita. Så var dansen igång nu klev en kvinna vid namn Helena upp på scenen hon är ordförande i Korpen Karlskoga. Hej på er allesammans jag har fått den stora äran att få hålla ett litet tal här till Sven och Kerstin som idag firar fyrtio år som dansarrangörer. Sven var så noga och poängtera innan att det inte fick vara för långt tal. Hon berättade hur allt en gång i tiden började att Sven läst en annons i ridningen ” Korp nytt” att uppe i Kiruna körde de minsann motionsdans. Kan de kan vi resonerade Kjell.

 

 
 
 

Sven och Kerstin fick kraftfulla välförtjänta applåder av publiken. Jag smög mig fram och lämnade en liten present från mig och min bror Markus, mamma så lämnade blommor till de. Här nere på jorden en låt med Sven Ingvars kom det. Alla var så positiva och många när de dansade förbi scenen gjorde tummen upp till Kjell Dahls. Oj, oj vilka applåder de fick av publiken. Dags för en hambo innan det blev dags att spela en låt som en av mina största favoritsångerskor sjöng Carina Jaarnek Jag vill dela varje dag med dig. Green , green grass of home, kom följt av en mycket fin instrumental version av Spanska ögon. På publikens begäran ska vi nu spela en Stilla vals talade Kjell om så fint de dansade och så fint de spelade. Amazing Grace så jag fick rysningar i hela kroppen så värmande så fint i mitt hjärta de spelade. Ja kära publik nu får Sven ursäkta sade Kjell vi drar över på tiden lite det är ju fyrtio års jubileum så det spelade en extra dans. Det har så blivit dags för oss i Kjell Dahls att tacka er alla som kommit hit ikväll och dansat. Grattis Sven och Kerstin till de första fyrtio åren vi ses här om fyrtio år igen. Störst av allt är kärleken följt av Lätta dina vingar tack och god natt. Vi snackade lite med grabbarna i vanlig ordning och tackade för oss. Kvar återstod att tacka ner allt ett stort TACK från hjärtat för alla fantastiska år Sven, Kerstin, Olle och alla andra som hjälper till.

 

Fridens Mikael

En tur till Karlstad fotbollsmatch Hertzöga BK – IFK Ölme 0-2

 
 

I så många års tid nästan tjugo har jag fullkomligt rest och åkt över stor delar av Sverige allt för att supporta och heja på mitt stora favoritlag i fotboll IFK Ölme. Det har varit såväl glädje som sorg, glädje då vi vunnit en match eller tagit en serieseger och gått upp en division. Men också givetvis sorg över en förlust eller ännu tyngre degradering till en längre serie.  Nu var det så åter dags att fara iväg för att se vårt lag IFK Ölme spela match denna gång en ganska kort resa till Karlstad för att där ta sig an Hertzöga BK. Vädret var strålande soligt och fint som gjort för att åka och titta på fotboll.

 

 
 

Först hade vi planerat in två loppis besök i Karlstad innan matchen.  Först Myrorna sedan Gengåvan. Hittade lite cd skivor och en väldigt fin tavla på Myrorna som jag köpte direkt. Sedan åkte vi vidare till Gengåvan där hittade jag en mycket intressant bok Värmländsk fotboll de gav ut sådana varje år under ett ex antal åts tid. Sånt där älskar jag att läsa en massa fotbollstabeller och fotbollsläsning. Där passade vi även på att fika jag och mamma var så kaffesugna ja broder har inte blivit vuxen än.

 

 
 

Efter att vi fikat klart betalar så rullade vi vidare mot Ilanda och Ilanda IP där Hertzöga BK har sin hemmaplan.  Så skönt att vara framme kände jag. Betalade entré och steg in grabbarna var i full gång med att värma upp. Heja, heja Ölme nu kör vi tänkte jag för mig själv. Klockan slog ett och domaren blåste igång matchen.  Det var gästande IFK Ölme som tog tag i den berömda taktpinnen och satte full fart direkt. De skapade ett par farliga lägen utan att få in bollen i mål.

 

 
 

Det skulle dröja till matchminut 21 och efter fint förarbete fick Reza Shirazi bollen och kunde sätta dit 0-1 till IFK Ölme. Efter målet fortsatte Ölme att trumma på stärkta av sitt ledningsmål men något mer mål blev det inte i första halvleken. Lagen gick till pausvila med en 0-1 ledning för IFK Ölme. I andra halvleken försökte hemmalaget Hertzöga flytta fram spelet och på så vis skapa lite tryck. Det blev en del situationer som domaren lite, lite tappade kollen på. Tjugo minuter före slutet då skriver vi matchminut 77 så ökade gästande Ölme på sin ledning till 0-2 efter mål av Dawood Bethio Yako ett mål som skulle visa sig bli det sista i matchen. Kändes som gästerna från slätten IFK Ölme hade ganska bra koll på denna match. Då de övriga resultaten inte gick vår väg kan vi nu glömma bort chansen att knipa kvalplatsen uppåt till division två. Istället blir det en säsong till i trean men v har gjort en riktigt bra säsong. Nöjda lämnade vi Ilanda och styrde in till Karlstad för att käka lite mat innan vi åkte hemåt till Kristinehamn. Åter en Ölme match har man sett.

 

 
 
 

Fridens Mikael.

RSS 2.0