En tur till Karlstad fotbollsmatch Hertzöga BK – IFK Ölme 0-2

 
 

I så många års tid nästan tjugo har jag fullkomligt rest och åkt över stor delar av Sverige allt för att supporta och heja på mitt stora favoritlag i fotboll IFK Ölme. Det har varit såväl glädje som sorg, glädje då vi vunnit en match eller tagit en serieseger och gått upp en division. Men också givetvis sorg över en förlust eller ännu tyngre degradering till en längre serie.  Nu var det så åter dags att fara iväg för att se vårt lag IFK Ölme spela match denna gång en ganska kort resa till Karlstad för att där ta sig an Hertzöga BK. Vädret var strålande soligt och fint som gjort för att åka och titta på fotboll.

 

 
 

Först hade vi planerat in två loppis besök i Karlstad innan matchen.  Först Myrorna sedan Gengåvan. Hittade lite cd skivor och en väldigt fin tavla på Myrorna som jag köpte direkt. Sedan åkte vi vidare till Gengåvan där hittade jag en mycket intressant bok Värmländsk fotboll de gav ut sådana varje år under ett ex antal åts tid. Sånt där älskar jag att läsa en massa fotbollstabeller och fotbollsläsning. Där passade vi även på att fika jag och mamma var så kaffesugna ja broder har inte blivit vuxen än.

 

 
 

Efter att vi fikat klart betalar så rullade vi vidare mot Ilanda och Ilanda IP där Hertzöga BK har sin hemmaplan.  Så skönt att vara framme kände jag. Betalade entré och steg in grabbarna var i full gång med att värma upp. Heja, heja Ölme nu kör vi tänkte jag för mig själv. Klockan slog ett och domaren blåste igång matchen.  Det var gästande IFK Ölme som tog tag i den berömda taktpinnen och satte full fart direkt. De skapade ett par farliga lägen utan att få in bollen i mål.

 

 
 

Det skulle dröja till matchminut 21 och efter fint förarbete fick Reza Shirazi bollen och kunde sätta dit 0-1 till IFK Ölme. Efter målet fortsatte Ölme att trumma på stärkta av sitt ledningsmål men något mer mål blev det inte i första halvleken. Lagen gick till pausvila med en 0-1 ledning för IFK Ölme. I andra halvleken försökte hemmalaget Hertzöga flytta fram spelet och på så vis skapa lite tryck. Det blev en del situationer som domaren lite, lite tappade kollen på. Tjugo minuter före slutet då skriver vi matchminut 77 så ökade gästande Ölme på sin ledning till 0-2 efter mål av Dawood Bethio Yako ett mål som skulle visa sig bli det sista i matchen. Kändes som gästerna från slätten IFK Ölme hade ganska bra koll på denna match. Då de övriga resultaten inte gick vår väg kan vi nu glömma bort chansen att knipa kvalplatsen uppåt till division två. Istället blir det en säsong till i trean men v har gjort en riktigt bra säsong. Nöjda lämnade vi Ilanda och styrde in till Karlstad för att käka lite mat innan vi åkte hemåt till Kristinehamn. Åter en Ölme match har man sett.

 

 
 
 

Fridens Mikael.

En tur till skogen för att leta skogens guld

 
 

Det finns inget som är så avkopplande som att efter man jobbat en hel dag åka hem och brygga på kaffe göra lite matsäck sedan ta en tur ut i skogen. Hade tidigt på dagen bestämt att jag skulle ta mig en tur upp till vår sommarstuga och en skön promenad ut i skogen för att leta efter skogens guld kantareller.  Vädret var alldeles förträffligt och strålande underbart skönt.

 

 
 

Åkte hem från jobbet och vilade mig en liten stund innan jag bryggde på kaffe och sedan bredde några mackor , packade ner kakor sedan for jag iväg. Rullade ut på vägen och styrde upp mot vår sommarstuga som ligger en bit från Kristinehamn där jag bor.

Fram och körde upp på en liten skogsväg parkerade bilen tog fram alla grejor och började promenera upp mot stugan. Vädret var hur underbart som helst solen sken och värmde så gott på himlen. När jag kom fram till vår stuga gick jag och pratade lite med en gran det kan tyckas konstigt ja visst men denna gran planterade satte jag ner när jag var väldigt liten. Genom alla år har den långsamt växt sig riktigt stark och ståtlig idag är nog granen minst fyrtio år för så längesedan var det som jag planterade den. Eller jag satte den en bir från vår sommarstuga. Nog om detta nu började jag att sakta promenera denna grusväg upp till stugan sedan raka vägen ut i skogen. Det dröjde inte länge förrän jag gick på och fann kantareller.

 

 
 

Det var så rogivande och så avkopplande att promenera runt där i skogen. Jag har ju som jag säger mitt ställe där det alltid brukar finnas kantareller så även denna gång. Det var ett hav av de gula som bredde ut sig mot mig. Av med väskan fram med kameran för att ta lite bilder till min blogg. Sedan började jag plocka för fullt. Efter att jag plockat en stund gjorde jag ett avbrott för att fika.

 

 
 

Slog mig ner på en stubbe och tog en god kopp kaffe och bara njöt i detta fina väder och denna underbara kväll. Plockade lite mer kantareller innan jag väldigt nöjd började gå tillbaka till stugan för att ta en kopp kaffe till där och sedan gå till bilen och köra hemåt. Svampen var min far och mor så snälla och rensade och av de fick jag en utsökta varma mackor med kantarellstuvning på.

 

 

Fridens Mikael.

Säsongsavslutning i Degerfors Folkpark med Holidays

 

Så börjar så sakta våra danslogar och folkparker att sjunga och spela på sista dansen för denna sommar. Det har med facit i hand varit en helt otroligt varm och het sommar med en enorm värme och en temperatur på en bit över trettio grader flertal gånger. Vi har med andra ord haft en fantastisk danssommar men i ärlighetens namn kanske lite, lite för varm för det har varit lite mindre publik på danserna som vi varit ute på och en stor anledning är just den enorma värmevåg som svepte in över vårt land och som aldrig sen försvann. Jag klagar inte jag älskar värme men vissa dagar har det varit lite för mycket. Nu var det så dags att fara till Degerfors fina folkpark på säsongens sista danskväll. För musiken skulle de grymt duktiga pojkarna i Holidays svara för med sångaren Mattias Sjöstenius i spetsen.

 
 

Mamma hade varit snäll och gjort fika hemma så vi rullade iväg så fort jag hämtat min broder Degerfors här kommer bröderna. Fram vi kom in i parken vi rullade. Parkerade bilen och gick sedan sakta ner mot dansbanan där var redan en hel del folk. Betalade entrén sedan fick jag världens överraskning en rejäl chock där stod en mycket fin vän en tjej som jag personligen tycker är en av världens finaste Jessica. Hon hade åkt ända från Södertälje till Degerfors. Gissa om jag blev chockad men otroligt glad herre gud min skapare denna vackra flicka. Hon ville komma ut på en tur hon hade skrivit på Messenger och frågat om jag skulle till Degerfors tyvärr så krånglar nätverket i min mobil så jag hade inte sett hennes meddelande. Grabbarna i Holidays blev så glada av att se oss där tjenare bröder vad fint besök vi får.

 
 

Stunden senare slog klockan sex lite krångel med en sladd så började dom spela Tomma löften tomma ord inledde de med sedan kom En blomma bland asfalt. Hans hälsade alla välkomna till denna fina park , kväll och säsongsavslutning. Vi heter Holidays vi ska öka på farten Agneta Mårtensson har skrivit nästa låt Älska mig mest sedan kommer Vill du bli min. En del buggade en del dansade lite lugnare. Nicklas Mörk satt bakom trummorna och höll takten så de dansade rätt och de andra förhoppningsvis spelade rätt. Melin stod bakom sin klaviatur som ha gjort sedan starten och bara log. Michael Andersson hängde på sig sin saxofon och blåste till rejält. Ensamma steg sjöng Mattias så säkert och så fint han har gett orkestern ett rejält lyft sedan han kom in och med som sångare.  Lite Elvis nu Stuck on you följt av All shook up varsågoda. Sånt gott drag något som är så fantastiskt är en äldre herre som heter Sten han är hela 105 år han är här och stuffar runt som inget hade hänt. Fantastiskt att se en, två, tre I mina skor kom nu innan det var dags för en gammaldans Hambo och de är så fantastiska publiken att dansa allt.

 
 

Från deras skiva bjöd de på Det är semester. Det är inte semester men låter heter så och full fart är det verkligen. Nu var det så dags för en av kvällens största stunder Michael Andersson skulle blåsa saxofon solo instrumentalt i Help me make it throug the night. Och vilka applåder han fick efter sista tonen stående ovationer till Michael. En kaffevals innan det så var dags för kvällens paus. Vi gick med Holidays grabbarna ner och fikade. Nu skulle kaffe och smörgås smaka mycket gott och det gjorde det. Vi satt och fikade och småpratade med dom och Jessica. Så trevligt vi hade det är en härlig kväll skapligt med folk tyckte grabbarna med.

 
 

Nu är det så dags att åter börja spela vi gick upp mot dansbanan. Inom mig började de med i andra halvleken innan det så var dags för Älska glömma och förlåta. Vi ska spela lite lugnare igen Du gav bara löften lite Vikingarna här kommer den sade Hans. Sedan tutade herr Andersson i sin saxofon Av hela mitt hjärta. Sedan steg arrangörerna fram det blev ett avbrott i dansen nu ska vi ha lottdragning men innan så tackade de alla som kommit till parken under sommaren och dansat sedan alla som hjälpt till. Det dröjde ett tag så dök vinnaren upp. Sedan fortsatte dansen Vi ska ut på en båt tur sade Mattias Sea cruise. Och som han sjunger med en fantastisk sångröst som verkligen värmer och berör. Han sjunger så grymt bra ett verkligt lyft för Holidays. Lite lugnare nu sade Hans before next teardrop falls sen tar vi Green, green grass of home. Så tätt så lugnt gled dansparen fram över dansgolvet. Så fint de spelar sade en äldre herre ja det är duktiga pojkar. Mattias sade att nu ska vi spela Främling men den tycker nog inte Mikael om han syftade på mig. Jag bara log stod och pratade med denna fina människa och tjej Jessica se nu kommer din låt utbrast hon ja nu äntligen svarade jag. Efter Peppelinos bar och Maria var så stunden kommen för kvällens sista dans. Klockan går fort vi i Holidays vill tacka er alla för en fantastisk fin trevlig danskväll. Tack publiken ge er själva en applåd sade hans , Du läser mellan raderna Carina kommer först därefter Livet det har varit gott mot mig. Vi snackade lite med grabbarna gav Jessica en kram innan vi styrde hemåt. Väldigt nöjda med denna fina danskväll. Tack detta var årets sista ute dans för mig och broder lite vemodigt men samtidigt väldigt fint. Stort TACK till Degerfors folkets park för alla fina danskvällar där i sommar.

 
 
Fridens Mikael.
RSS 2.0