Hemmamatch på ett blåsigt IP IFK Ölme – IFK Eskilstuna 3-1

Så var det dags för säsongens viktigaste match för IFK Ölmes del ja nog blev det så med tanke på hur tabellen ser ut. IFK Ämål har dragit ifrån i tabell toppen och leder serien. Bakom de jagar främst tre lag för att knipa den där så åtråvärda andra platsen som skulle innebära kvalspel uppåt. Det är IFK Kumla, IFK Eskilstuna och vårt lag IFK Ölme. Nu skulle det på ett sätt vankas IFK derby mellan de båda IFK klubbarna Ölme och gästande Eskilstuna. Det var upplagt för en riktigt fotbollsfest och en riktig nagelbitare. Ute på IP var det en rejäl hård stark vind som gjorde sitt till det blåste kraftfulla starka vindbyar som skulle sätta sin prägel på denna match.

Jag och min bror Markus var så laddade att stötta supporta heja fram vårt favoritlag mot tre poäng. Efter uppvärmningen hälsade dagens speaker Olle alla välkomna till denna ack så viktiga match. Dommaren från Västerås blåste igång matchen. Det böljade lite fram och tillbaka det var svårt med tanke på den hårda vind att få till ett organiserat spel. Bollarna for lite hur de ville i vinden. En passning en spark tog en annan färdriktning än vad som var tänkt. Det var gästande Eskilstuna som skulle få sätta och göra matchens första mål det kom i matchminut tjugo fem. Innan dess hade hemmalaget skapat ett par halvchanser kom igen bara att kämpa vidare skrek jag och broder ut till spelarna. De fortsatte att trumma och kämpa på och i minut trettio fem nådde bollen Roberio som distinkt satte dit kvitteringen till 1-1. Där började Ölme ta över mer och mer av spelet stärkta av sitt kvitteringsmål var det full fart framåt. 1-1 stod sig halvleken ut ett resultat jag var väldigt nöjd med. Vi är med och vi skapar flertal chanser kan vi bara behålla farten och få lite mer tryck mot deras mål så ska tvåan in för oss sade jag åt broder. Han nickade instämmande.

En god Sverreburgare i pausen av grillkungens Maradona som dessutom dagen till ära fyllde år Sverre satt perfekt. Stärkta av den så drog andra halvleken igång. IFK Ölme tog direkt tag i spelet och vaskade fram ett farligt läge nästan direkt men bollen smet utanför stolpen. I matchminut sextiofem blev det hörna för Ölme och Marcus Nilsson stegade ut för att slå den. Med vindens hjälp gick den i en fin båge över spelarna och målvakten i straffområdet ändrade lite kurs och for in i målet. 2-1 nu hade vi vänt på matchen bara att gasa och ösa på framåt tänkte jag. Nu måste Eskilstuna flytta fram försöka med långbollar eller chansa och spela lite mer offensivt det kommer öppna upp för kontringar. Blott tre minuter senare var det så dags Dawood Bethio Yako skickar in 3-1 till IFK Ölme. Där och då avgörs i princip matchen. Gästerna förmås inte att orka resa sig trots en del försök varav en boll i stolpen undersidan ribban och ut så kom det aldrig närmare. När så domaren blåser av utbryter vilt jubel bland hemmaspelarna samtidigt har speakern Olle stunden innan meddelat av IFK Åmål vunnit över IFK Kumla med 2-3 och på så vis säkrat seriesegern Grattis Åmål.

Vilt jubel bland spelarna och månha high fives blev det TACK skrek en av spelarna vilken grym support vid sidan av planen ja fyllde en annan i ni ärt helt otroliga vilken energi ni ger oss och vilket stöd. Denna kanten var bäst idag. Det lite roliga innan matchen kom tränaren Fredric förbi oss där vi stod och lovade att idag får ni en trea idag vinner vi och så rätt han hade. Segern innebär att vi allra högsta grad är med och slåss om kvalplatsen uppåt. Två matcher kvar en borta och en hemma. Kul att det är så spännande både i toppen och i botten av tabellen. Tack grabbar jag är lite hes men väldigt lycklig och glad idag vilken match.