En fin höstdag i Kristinehamn

Denna söndag vaknade jag tidigt steg upp ställdre tillbaka klockan en timme. Sedan bryggde jag på kaffe gjorde smörgåsar och åkte ut för att fotografera. Vädret var som gjort för att åka ut i naturen och ta lite fina höstbilder. Bestämde mig för att åka ner till Revsand som det heter ligger så fint precis vid Vänerns vackra strand.
 
 
Stannade till vid en runsten för att ta de första bilderna där. Tyvärr saknas toppen av runstenen den har ingen hittat. Sedan rullade jag vidare och njöt av musiken i cd spelaren i bilen. 
 
 
Hämtade min ryggsäck och slog mig ner vid ett bord för nu skulle jag äta lite sen frukost ute i det fria. Så mysigt skönt att sitta och blicka ut över Vänern. Kändes så skönt gjorde även en liten video hälsning till min blogg. 
 
 
När jag kände mig klar styrde jag vidare ner till Hults sommarhem en underbart fin plats där kan man sommartid fika och bada. Det är en missionsförsamling som håler till där tror det är så är lite dåligt påläst. Men tog de sista bilderna där innan jag vände om och styrde sakta hemåt för att göra mig klar och åka på kalas. 
 
 
 
Fridens Mikael.

Trivsam fin kväll med Nick Borgen i bygdegården i Kväggeshyttan

 

Så var det åter dags fyra gånger innan Nick Borgen gästat bygdegården i Kväggeshyttan för att sprida sin musik, röst och melodier. 1993 fick han sitt stora genombrott när han kom på andra plats i Melodifestivalen efter Arvingarna med låten We are all the winners. Det blev en låt på allas läppar. I många år turnerade Nick Borgen med sin egna dansorkester Nick Borgens orkester och spelade upp till dans. Nu var det så åter dags för oss alla att åter få njuta av Nick i bygdegården. Detta är en av höjdpunkterna helt klart. Bya laget som ligger beläget i Kväggeshyttan bildades 1990 och är en fin förening med många ideellt hårt arbetande krafter. Genom alla år sedan de bildades har de arrangerat en rad olika evenemang.

 
 

Det är så fina människor som lägger ner ett stort hjärta och ett hårt arbete för att driva bygdegården och hela föreningen vidare. De alla tillsammans gör ett arbete som värmer så djupt i hjärtat. Det skulle denna kväll bjudas på en trivsam kväll tillsammans med Nick Borgen. Han kommer från Andenes i nord Norge men flyttade till Östersund. Genom åren har han turnerat flitigt och spelat på många olika platser. Denna kväll var uppdelad i två delar först skulle det bli ett musik quiz med Nick och fina priser. Sedan skulle han ta en paus innan han skulle sjunga själv och uppträda.

 
 

Det var en hel del folk som valt att komma till bygdegården denna afton. Jag och broder åkte tidigt hemifrån och kom fram i god tid. Vi pratade lite med Johan som är ordförande i byalaget han var väldigt glad att se oss där. Sakta kom det fler och fler gäster dit. När klockan passerade halv åtta så steg Nick upp på scenen och hälsade alla välkomna. Så underbart kul att åter få komma tillbaka hit till denna mysiga fina bygdegård. Jag hoppas vi tillsammans ska få en trevlig kväll.

 
 

Så började han berätta om musik quizen hur det funkade och googel och wikipedia funkar inte. Han delade ut lapparna och nu skulle vi alla gnugga våra hjärnor. Först var det intron som han eftersökte. Sedan sökte han kvinnliga respektive manliga sångare, visor med mera. Det var inte det enklaste när vi så gjort allt. Så skulle vi lämna vår lapp till laget bredvid oss för vi skulle rätta varandras. Vi fick många rätt men de som vann var två flickor som satt bredvid mig och broder. Lotter gick de runt och sålde med och det köper man såklart för att stötta föreningen. Nu steg Nick upp på scenen och tog gitarren hej god kväll kul att få se er igen här. En sista koll så inledde han med musik av Bob Dylan en stor artist som vunnit ett mycket fint pris nyligen. Det blev allsång direkt och handklapp. Nick pratade mellan låtarna ja kära publik vad tror ni kommer han och hämtar priset Bob många var tveksamma.

 
 

En som jag också skulle gett Nobel priset i litteratur till är Paul Simon i Simon & Garfunkel. Det kom ett par spår med redig allsång refräng. Beatles plockade Nick också fram musik ifrån och bjöd på. Det var en mycket god uppslupen stämning och så glatt mellan borden. Dragning i lotteriet hade dom men ingen av oss vann på lotterna. Jag bara satt och njöt av musiken som Nick bjöd på. Så kom då låten nu höjdes temperaturen rejält Det står en man vid portarna till stadens öl café inledde han med. We are all the winners för en stund tystnade Nick och publiken sjöng för fulla halsar. Oj, oj Nick såg väldigt rörd ut ni är underbara vi tar det en gång till. Högre, högre mer och mer sjöng publiken. Lite rockigare mot slutet nu Creedence , och mera Beatles innan Nick rundade av. Fast publiken stod upp och gav han stående ovationer tusen tack ni är bäst mera applåder. Ni ska få ett extranummer så greppade han mikrofonen och sjöng Jag och min far. Det är en av de finaste låtar man minns ju Magnus Ugglas version av Olle Ljungströms låt i Så mycket bättre. Vilken fin kväll vi fått oss serverade.

 
 

Vi köpte en toast en varm macka och mumsade på. Tog en trocadero till och njöt så av kvällen. Pratade med en del människor där sedan kom Nick och tackade oss för att vi kom sedan fick vi hans senaste skiva. Vi tackade Johan för denna fina kväll och alla andra där. Från hjärtat ett stort tack till alla som gör detta så bra och som jobbar och lägger ner sin själ och ett fint ideellt arbete vid bygdegården. TACK Nick för denna kväll.

Fridens Mikael.

 

Inbjudan till en teaterföreställning!

God afton på er samtliga!

Nu vill jag till er ALLA få sända en inbjudan till en teaterföreställning som Teatergruppen "Kometerna" och dansgruppen "Starpower" Inom daglig verksamhet Kristinehamns kommun Camp Nova kommer att spela upp.

Föreställningen heter Den stora stjärnsmällen.

Datum: Tisdagen 25:e oktober 2016

Plats: Christinateatern Kristinehamn

Tid: 18:30 med 30 min paus efter akt 1 då det finns möjlighet att köpa fika i foajén. Sedan följer en akt 2. Jag själv kommer vara med och spela. Det är deltagare samt personal som deltar.

ENTRÉ 40 Kr. Här nedan följer en film!