1:a advent!

Måste först börja med att såga ett stort GRATTIS till Torgny Melins som fick sin första guldstjärna i dansbandskampen i lördags. Men gud vad spännande det var alla var så extremt duktiga men så är det ju en bit in i programmet så kraven och kvalitén ska ju vara högre. Tror att det som Torgny Melins gör och levererar har gått hem hos svenska folket. Sedan att du spelar med glädje, från hjärtat och 100% live med. Dom kör allt live och det fick dom extra beröm av från två av medlemmarna i The Poodels som var gäst jury i lördagens program. Lite kritik från jury fick dom men vad spelar det för roll då folket röstar och svenska folket har väl inte fel eller?

Och det viktigaste återigen så röstade jag på dom för cirka 200 kronor och tänk vad förhoppningsvis mycket glädje världens barn kan få av mitt lilla bidrag.

 

Det känns absolut inte som 1.a advent eller som någon julstämning över huvud taget här i Kristinehamn. Kanske just för att det idag denna söndag är plus grader ute och det duggregnar. Jul känslan känns så himla långt bort fast vi snart ändå är där det nu mindre än en månad kvar till julafton. Känns som julen har blivit en tid då man stressar så innan man ska kuta in i den affären ut och in i nästa i ett racer tempo. Personligen är jag absolut ingen vän alls av det där att gå i affärer och titta. Det är ett ont måste och jag gör det av en enda anledning att finna och köpa dom där jäkla klapparna som man måste varje år. Men, men nu är vi där och man får gilla läget tjejen jag är kontaktperson och ledsagare åt ringde mig och frågade vad jag gjorde. Hon ville ut på skyltsöndagen och titta så jag hämtade henne och rullade ut henne vid två snåret destination stan. Mötte upp mamma och broder där sedan gick vi till torget och tittade på årets lucia kandidater och visst var dom fina flickorna. Hade redan bestämt mig för vem jag skulle lägga min röst på.


1:a advent.1:a advent.Lucia kandidaterna.

Gran på torget.1:a advent.Brandbilen.
Jag på stan.

 

Gick sedan ner på stan och kollade runt i affärer och hade allmänt trevligt och mysigt tillsammans. Det enda som saknades var snön. Men trevligt var det och man träffade så mycket folk som man kände så det blev att stanna och snacka en hel del. Gick runt lite i affärer och tittade men hittade inget att köpa. Gick in på Café paus för att fika och det kändes gott med en kopp kaffe och en smörgås. Efter denna fikastund var vi alla nöjda och belåtna med eftermiddagen så vi började gå hemåt. Det blev en fin och trevlig eftermiddag på stan. Nu ligger en ny arbetsvecka framför och det ska bli trevligt och kul det är del saker som händer men det återkommer jag till i ett annat inlägg. Min hemsida har blivit lite vilande med uppdateringar men det beror inte på slöhet eller att jag inte orkat det beror helt på all fokusering på teatern. Önskar alla läsare en fin vecka.

 

Fridens Mikael.

Lyckad teaterföreställning!

Sitter här dagen efter med en god kopp nybryggd kaffe och försöker samla alla tankar och intryck från gårdagskvällen. Man är upp i ett riktigt lyckorus efter föreställningen succé kan väl knappats vara fegt att använda eller underbart ja orden och uttrycken är många man kan använda efter en sådan föreställning. Lite nerver fanns det givetvis med och det måste det göra för det vore konstigt annars. Vi har träffats varit på olika ställen och repeterat och gått igenom scen för scen. Och jag kan lugnt konstatera att detta hade aldrig blivit så bra om inte varit för min arbetskamrat Inka som hållit i allting. Hon har lärt ut så otroligt mycket och man har fått tänka till lite själv också på samma gång.

 teater.Jag.Jag är redo.

De olika dagliga verksamheterna inom kommunen hade hjälpt till och gjort saker till teatern. För att spela teater krävs det mycket jobb och slit bakom för att få ihop allt. Det ska vara dekor och olika bakgrunder i olika scener. Det gäller att vara skärpt och koncentrerad veta vad man ska byta om till vad man sak ha på sig i just den scenen. Jag måste vara ödmjuk och säga att det gick skapligt man får vara nöjd. Och när vi höll på att packa in allt i aulan på KPS (Kristinehamns folkhögskola) Så lände jag ett ord i magen ”Längtan” att få komma igång. Sedan börjar klockan dra sig mot sex då föreställningen skulle börja och publiken kom det verkade som det aldrig skulle ta slut med folk det värmde lite extra. En, två tre. Maria som arbetar på KPS hälsade alla välkomna och berättade lite kort om KPS och sedan hälsade Inka alla välkomna. Som vanligt fick vi vänta innan vi kunde börja spela och han som var sen var Lasse men när han så väl kom fick han en stor ovation och applåd från publiken.


Publiken.Teater.Jag med en blomma efter avslutad föreställning. 

Det var bara i en scen som jag inte var med annars så var jag med på ett eller annat sätt i alla andra scener. Men detta har varit riktigt kul att få göra och framförallt få spela detta med så underbara duktiga människor. Och en sak som jag också tänkt på bara för man har ett funktionshinder eller handikapp så ska det aldrig möta ett hinder i livet att våga prova på nya saker. Detta har varit så förbaskat roligt att göra tillsammans det har varit många goda skratt då vi repat. Sedan få till och få ihop detta så bra som det blev. Jag var så fokuserad och laddad så jag glömde bort vilka som var där och tittade. Mamma berättade efteråt så många som jag känner som hade varit där och tittat på föreställningen. Sånt värmer och kul att se så mycket folk som var där och höra så mycket positiva kommentarer efteråt. Nu får man suga på denna karamell och ladda om för nästa föreställning som också blir den sista. Hur som helst har det varit väldigt roligt att få genomföra, repa och träna. Ett stort tack till alla som gjorde detta möjligt ingen nämnd ingen glömd. Och en av de roligaste scenerna är den då jag kommer in med en klädkasse i handen och ser mig omkring. Sedan går jag in i templet och stöter där på en galen indisk präst Som slår mig och snor mina skor. Kan säga att prästen är min arbetskamrat Ingela och när vi repade hade vi väldigt roligt och kul. Sedan får jag dricka vin men bara på låtsas och bli lite på lyset. Har valt ut några bilder från teatern men mest bilder på mig då jag inte hur som helst vill lägga ut bilder på andra människor i min blogg hur som helst för detta är lite speciellt.

Fridens Mikael.

Teater "Jorden runt på 80 dagar"

Jag har varit lite hyss, hyss om detta tidigare i bloggen min och inte velat läcka ut för mycket. Men nu kan jag avslöja att jag i morgon kväll fredag (Läs torsdag) Ska vara med och spela en av huvudrollerna i en teater som heter ”Jorden runt på 80 dagar”. Vi kommer vara ganska många som spelar 22 brukare och tre personal. Vi har hållit på ganska lång tid med att repetera och träna de olika scenerna sedan fixat fram allt material så som kläder och tillverkat saker som ska vara med i teatern. Lägger in en rolig bild jag tagit på mig själv då jag tränar teater.

Jag. 

Detta är något nytt för mig jag har aldrig tidigare spelat teater men ser fram emot det. Detta ska bli en ny utmaning för min del. Det svåraste är nog att hålla koll på när jag ska göra olika saker på scenen komma ihåg då jag ska gå eller röra mig. Men tror att då man väl är igång så släpper allt. Vi alla har haft så roligt då vi tränat och repeterat det har varit många roliga skratt. Detta är också fantastiskt på ett sätt också att ALLA kan vara med oavsett om man har ett funktionshinder eller handikapp så kan alla delta och vara med och spela i teatern. Bara för man har ett funktionshinder så ska det aldrig möta hinder.

 

Affisch.

Fridens Mikael.