Midsommardags dans i Gûnnerske med Fernandoz

 
Det har blivit en fin tradition att åka till Gûnnerske eller Gunnarskog som det heter på Svenska en plats som ligger nån mil utanför Arvika. Där vid Gunnevi festplats bjuder Fernandoz upp och in till dans. I år för sjunde året i rad ställer de upp för FUB och gör en spelning för de funktionshindrade det är så mycket värme och glädje hos alla. Helt ideellt ställer de upp och gör denna spelning och utan konkurens är detta årets finaste och bästa danskväll och spelning. Det är så mycket glädje i allt och denna eftermiddag och kväll längtar alla till varje år. 
 
 Efter att jag ätit här hemma tog jag en kort vila innan det var dags att hoppa in i duschen och börja förbereda göra mig klar och redo. Sedan gick jag ut så kom resten av familjen och hämtade mig. Vid stationen stod bussen som skulle ta oss till Gunnarskog. Men i Karlstad och Grums skulle vi stanna och ta på med folk. Det var ett glatt gäng på bussen som var så förväntansfulla och uppspelta laddade till max. Busschauffören Markus rattade oss lugnt och säkert då och då drog han en historia och berättade lite roliga saker som vi alla skrattade gott åt. Nu är vi snart framme Lennart steg fram och greppade mikrofonen ja nu är vi snart framme vid Gunnevi. Dansen börjar fem klockan åtta är den slut då försöker vi alla vara vid bussen för hemfärden så kommer vi iväg på en gång. Ha nu en trevlig danskväll han fick en rejäl applåd av oss alla.
 
 Ut och in på platsen gick vi där hade grabbarna i Fernandoz gjort sig redo att börja spela. Anders, Thomas, Kalle och Simon kom fram och hälsade oss välkomna. Vi tackade för senast sedan steg de på scenen. Och de möttes av ett öronbedövande jubel. Hej på er alla va underbart nu är det dags igen utbrast Anders. Vi ska spela för er ett tag framåt här ja fyllde Thomas bakom trummorna i med detta är årets finaste spelning. Vi ska börja något lugnt Den allra första gång sade Anders sedan tar vi en låt från en av våra tidigare skivor Se mej i ögonen. Så började det och snabbt fylldes dansgolvet av dansglada människor. Applåderna var så kraftfulla och nästan öronbedövande.
 
Vädret var med oss och detta var så rörande och fint att beskåda och se. Vilken stämning tempot höjdes i nästa dans och publiken var verkligen med. En kille rusade fram till scenen jag är här nu en annan bara log och tog ett kort med sin kamera. Om några låtar ska vi ta en paus då kommer det från en annan scen bjudas på härlig rockabillymusik med Snakebite. En låt från Fernandoz senaste skiva spelade dom. Close up the honky tonks en country rökare. Hallå och Guld och gröna skogar följde. Nu ska vi i Fernandoz ta en liten kort paus så nu kommer Snakebite att spela lite rockabilly musik för er. Sekunden senare drog de igång med sin fartfyllda musik. Lite, lite stark ljudvolym tyckte jag men jag gick och köpte mig fika. Så gott en kopp kaffe smakade nu underbart i denna miljön. Satte in mina öronproppar och steg fram för att ta lite bilder på Snakebite medan de öste på och spelade. Alla diggade med och klappade i händerna så spelade sin sista låt tackade för sig. Fernandoz steg åter på scenen till publikens vilda jubel. 
 
Guitar boggie ska vi leverera nu för er och alla klappade i takt. Thomas bara njöt bakom sina trummor där han satt och höll takten. Wow vilken kväll vi har sade Anders ni är helt underbara det var så mycket värme som spred sig och så mycket kärlek. Mer skulle det bli Jag är ingen utan dig kom efter den Det finns ingen i världen. En tjej snurrade på sig framför mig är jag inte vacker frågade hon. Ja du är så fin så somrig med sin fina klänning och rosetten i håret. Jag är en prinsessa svarade hon mig. Lennart var såklart på plats eller Kaggen som han kallas för. Det är ingen kväll utan honom det är en stor legend verkligen ni kör väl främling frågade han Anders ja den kommer lite senare. En ung tjej och kille höll så hårt i varandra vi bara älskar Fernandoz utbrast kille och tjejen bara skrattade de är bara bäst. 
 
Finns det några Cannibaler här det ska vi sjunga om nu Simon tog ton och sjöng för allt vad tyget höll. Sedan kom så Främling alla bara vrålade sjöng med och klappade i händerna det var rörande att se. Anders tystnade för en kort sekund och publiken tog vid vilken kör ni är bara bäst. Främling släck alla ljus och led mig nånstans där mörkret öppnat för när vi älskar utan nån tro på kärlek ja främling. Alla stod och klappade hårt i händerna efter denna låt. Ja vi tar en låt till som jag vet ni alla kan så kom Ljus och värme jag fick gå ut och undan för nu började jag gråta detta var så kärleksfullt och fint att se. Tårarna bara kom ja jag är en känslomänniska det var gripande det grep så hårt i mig. Simon steg åter fram och sjöng The lion sleeps toning innan de tog en kort paus. 
 
 
 Vi snackade lite med Anders som frågade hur allt var vilken kväll vi har här sade han bästa på hela året. I går regnade det så då vi spelade på torget i Torsby. Bu var de åter på plats på scenen för att spela sista tiden Ma Mariann en svängig bugg rökare bjöd de på. Bosse från FUB stegade fram greppade mikrofonen och tackade Fernandoz för denna spelning vi värdesätter så mycket att ni vill ställa upp för dessa människor och både spela sedan ge dom sån glädje. Anders och Thomas i kör svarade att detta är det roligaste årets absoluta höjdpunkt och det största. Årets finaste spelning och årets höjdpunkt absolut. Ja nästa år ses vi här igen samma tid samma plats sade Anders och fick en lång , lång riktigt lång kraftfull applåd tillbaka. Jag såg att han var rejält tagen av detta mottagande. Efter sista låten  som var Jag vill vara din Margareta och Leende guldbruna ögonstod alla och klappade och stampade i golvet ni ska få ett extranummer så sjöng han så vackert som bara han kan i Amazing grace. Vi tackade ordentligt och styrde mot bussen nu hade vi en skön hemresa. Alla sjöng i bussen på väg hem alla var så glada och vi tackade chauffören innan vi steg av i Kristinehamn. Man längtar redan tills nästa års dans. Stort tack Fernandoz från hjärtat. N har de finaste hjärtan som finns i hela världen.
 
 
 
 
Fridens Mikael. 

Midsommar 2017 firande vid bygdegården i Kväggeshyttan

 

Traditioner är fina traditioner är till för att bevaras. Vi alla har våra traditioner vid de olika högtiderna i vårt land. När det kommer till midsommarafton har jag en tradition som jag haft i ganska många års tid. Det är att bege mig åka upp till den fina bygdegården i Kväggeshyttan Bjurtjärns byalag är namnet. Där har jag i många år varit och framförallt är medlem. Dessa människor som är med ställer upp hjälper till och framförallt lägger ner sin själ och hjärta gör ett fantastiskt arbete. Nu var det åter dags att åka upp dit med broder och fira midsommar. Efter att jag vilat lite hemma så började jag förbereda mig stråk skjortan och byxorna putsade till skorna.

 
 

Vädret var riktigt fint det regnade inte vilket var tur. Hämtade broder så rullade vi iväg Bygdegården här kommer vi bröder.  När vi kom fram var de i full gång med ringlekarna kring den fina midsommarstången.  Små grodorna, små grodorna med tillhörande rörelser. Vädret var riktigt fint det regnade inte som tur var. Tog lite kort till min blogg. Hälsade glatt på ett par som var där och hjälpte till vad kul att se er pojkar här sade hon.  Denna plats är så otroligt fin att vara på och besöka. Vi köpte fika för nu var i alla fall jag rejält kaffesugen min broder har lite skämtsamt inte blivit vuxen än han dricker inte kaffe. Vi slog oss ner en dam gick runt och sålde lotter det köpte vi såklart. Sedan blev det lottdragning vi vann inget men det gjorde oss inget alls.

 
 

Kaffet smakade så gott även kaffebrödet till smakade utsökt gott. En herre som ledde allt sade att nu är stunden kommen för den stora höjdpunkten dragkampen mellan barnen alla som vill vara med kommer hit till mig. Det kom en hel del både flickor och pojkar. På ena sidan ställde flickorna upp sig och på motsatt sida ställde pojkarna upp sig. När starten gick dröjde det inte många sekunder förrän flickorna hade fått över repet på sin sida och vunnit dragkampen. Luftgevärsskytte kunde man också prova på det såg så himla kul ut men jag nöjde mig bara med att ta kort och titta på. Detta arrangemang är så himla trevligt och fint ordnat varje år så jag måste från mitt hjärta rikta ett stort tack till alla som på ett eller annat sätt gör detta varje år. Stannade till vid sjön Vilången för att fota lite men också för att göra en liten videohälsning och önska alla en glad midsommar.  Det blev riktigt lyckat så vi fortsatte och rullade hemåt.

 
 

Skulle på kvällen grilla hemma hos mor och far så jag skjutsade hem broder och körde sen hem till mig för att vila lite innan det var dags att göra sig redo. Mamma ringde och talade om att det regnar ute så pappa var snäll och hämtade mig jaha regnar det svarade ja det har jag missat. Men ner med öl och lite cd skivor i ryggsäcken sedan bar det hemåt. Trots regnet blev det en trevlig kväll ändå vi satt ute i bersån jag och pappa o grillade men vi fick sitta inne och äta vilket gick bra det också. Vi slog oss ner i matrummet nu skulle det smaka mycket gott med mat.  Efter maten slog min broder på en DVD med ett av de bästa banden tycker jag som har hållit på i över 55 års tid Flamingokvintetten.  Man känner en stor respekt för Hasse Carlsson som stått i alla år och sjungit dessa melodier och låtar bredvid sig har han alltid Dennis Jarnebrink.  Ulf Georgsson , Stefan Kardebratt samt Douglas Möller ingår också i kvintetten.  Det blev en lugn kväll lite öl och tittade på tv:n vipps så var klockan tolv och jag packade ihop mina saker och började så sakta vandra hemåt i natten.

 
 

Fridens Mikael. 

Säsongsrekord med Hedins i Degerfors folkpark

 

Många är de år som jag varit ute på dans och många är de år som jag åkt på onsdagarna på dans i den mycket fina folkparken i Degerfors. Men jag kan inte minnas att jag någon gång under en danskväll sett så mycket folk där som i onsdags då det var dags för Hedins att spela upp till dans. Detta är givetvis självklart mycket glädjande. Vädret denna onsdag bidrog också ganska mycket det var strålande solsken en klarblå himmel och en temperatur som visade på 26 grader plus. Som gjort för en tur till folkets park och en danskväll.

 
 

Jag åkte hem från jobbet då ringde mamma och meddelade att pappa också ville följa med vilket var kul. Så jag gjorde mig klar duschade och tog på mig mina nya fin kläder. Brukar varje år köpa lite nya fina danskläder som jag har då jag åker ut på dans. Sedan rullade vi iväg jag hade tagit med mig en flaska med vatten för nu gällde det att dricka mycket i denna värme.  Vilken kväll som nu låg framför oss med detta väder. När pappa svängde in i folkparken fick vi en smärre chock oj , oj vad bilar de stod parkerade överallt vi fick en plats i slutet och det var bilar som till och med parkerat utanför.  Här kommer det bli folk sade jag åt min broder. Vi betalde entrén till den trevliga tjejen som stod och tog emot entrén. Sedan stod vi lite på avstånd och såg hur publiken kom i stora skaror och betalade in sig. Stunden senare kom också grabbarna i Hedins Hej på er allesammans vad kul att se er här utbrast Conny och slog i kapp med solen. Oj gud vad folk sade han i nästa mening Ola stod och bara njöt av att se alla som kom.  Christoffer fick kuta iväg för han hade glömt sin textpärm. När han kom tillbaka fick Hedins en rejäl applåd av publiken innan dansen drog igång.

 
 

Sången till dig inledde dom med och på någon sekund var golvet totalt packat och fullt med glada ansikten.  Sedan kom en låt med en liten opassande titel Sitter här i regnet sjöng Ola. Gokväll Degerfors wow vilket mottagande jag är rörd in i hjärtat sade Conny vilken fantastisk kväll applåden ville aldrig tystna. Vi ska öka på farten lite med Det är lätt att bli kär i nån som dig sedan ska Christoffer sjunga Om änglar finns varsågoda. De flesta dansade på som vanligt men en och annan buggade loss. Så var det dags för Conny att plocka fram trumpeten och blåsa till i Forever and ever en riktig publikfavorit och låt som jag tycker mycket om. Hans trumpetspel är mästerligt och håller en hög klass. Av publiken reaktioner efteråt är det så uppskattat. Efter fjärde dansen var det så dags för aftonens första gammaldans en schottis ska vi klämma till med sade Conny till publiken. På med dragspelet så var det sen igång är det något de kan i Degerfors så är det att dansa gammaldans. Ja dansa överhuvudtaget det ser så elegant ut där det glider fram på dansgolvet.

 
 

Marseille tog och började en lugn riktigt fin låt som följdes av Senorita. Ola sjöng med sin varma mjuka röst och spred mera värmer över denna danskväll. Conny tog fram sin trumpet Klockornas sång bjöd han på den är så otroligt fin. Den sjunger min favoritsångare jag har Sven Eric Gissbol som en gång i tiden sjöng i Curt Haagers. Såg på ett äldre par som gled fram och bara njöt av musiken. Nu ska vi en gammal igen Pariserpolka så körde det igång och det var sådan enorm glädje bland alla som var där och dansade. Applåderna avlöste varandra de var kraftfulla och många. Bakom trummorna sitter Christoffer och håller takten han kan också sjunga det gjorde han i Det blåser en vind innan Conny åter blåste i trumpeten No matter wath. Tiden den gick ganska fort vi ska nu spela upp en kaffevals innan vi går och dricker kaffe förklarade Conny för publiken. Ålefeskarns vals klämde han i med. I strid ström gick alla iväg för att dricka kaffe stämningen var mycket hög och god.

 
 

Vi plockade fram mitt lilla campingbord och dukade fram kaffe och mackor. Så gott att slå sig ner och fika dricka kaffe för nu var jag rejält kaffesugen. Fåglarna kvittrade och solen den värmde så gott och myggen hade även de hittat till parken de ville nog också dansa lite. När vi kom tillbaka till dansbanan såg jag att det var säsongsrekord oj så kul. Visade till Conny hur många som var där hoppsan vad skoj vilken kväll. Hej kära publik nu är vi ter tillbaka här på scenen denna helt otroliga kväll. Nyckeln till mitt hjärta fick inleda efter pausen innan Christoffer sjöng Det regnar mot mitt fönster ja regn såg vi inte ett dugg av. Conny sjunger även han förtjänstfullt i Till mitt eget blue Hawaii. All shook up höjde tempot innan det var dags för min absoluta favoritlåt Pocare Ana när Conny blåser den med sin trumpet då kan jag inte hålla tillbaka tårarna detta är så otroligt vackert kvällens största stund. Efteråt ville publiken inte sluta aplådera Conny stod och rös säkert i hela kroppen klapp, klapp handflatorna slogs emot varandra. Tusen tack underbara ni som nummer två i dansen kom Tänd ett ljus i fönstret.  Denna låt är en av de finaste och populäraste ute på dansgolvet bland danspubliken. Hambo var sista gammaldansen för kvällen.  Jag pratade med ett par som var så glad och nöjda med kvällen. Åter dags för trumpet Tänk om en ros kunde tala Conny är så fin där han står i denna fina folkparken och blåser i sin trumpet och alla dansar fram över golvet och bara njuter max. Christoffer gjorde sig redo att åter sjunga denna gång Tre goda skäl en Streaplers låt som det svängde rejält om.

 
 

En kväll går fort när man har trevligt sägs det ju. Ola skulle sjunga en gammal Dannys klassiker en orkester han en gång i tiden var sångare i. Öppna ditt hjärta heter låten och är så himla fin och framförallt texten säger så mycket.  Ja kära publik att finna ord är svårt men tack för en helt magisk kväll så värmande så fin på alla de vis. Vi i Hedins vill tacka er alla för många var ni som kommit hit och dansat till oss. Tack till arrangörerna Degerfors folkpark vi ska avsluta som vi alltid gör Först kommer Öppna landskap sedan ska Ola sjunga Kvällens sista dans. Så blåste Conny igång med sin trumpet samtidigt som solen så sakta gick ner bakom träden.  Så vackert detta är Svensk sommar när den är som finast och allra bäst. Ola avslutade allt så fint i Kvällens sista dans. Vi snackade en stund med grabbarna innan vi tackade för oss och styrde sakta hemåt i kvällen.  Efter denna underbara kväll med Hedins.

Fridens Mikael. 
&nsp;