Gott Nytt År!

 

Då gott folk, vänner samt övriga är det så dags att knyta ihop säcken skriva de sista raderna sedan vända blad och välkomna 2016. Ett år med en massa nya möjligheter och nya utmaningar.

 

2015 ett år som snart är till ända är ett år som personligen bjöd och gav mig såväl glädje som sorg. Jag har ett arbete som jag trivs mycket bra med där jag känner att jag som individ och person utvecklas. Jag har fått göra så många spännande möten upptäcka nya platser och kulturer. Jag har fått lära mig mycket. Träffat så mycket trevliga människor ute på mina danskvällar. Fotograferat en hel del. Tränat på med min träningsgrupp inom bordtennisföreningen här i Kristinehamn. Året har givit mig en enorm glädje i somras då min finaste vän Zarah fick sin Andreas det var ett bröllop där jag agerade bröllopsfotograf en ny erfarenhet. En dag en kväll som för mig blev ett minne för livet.

 

Tillsammans med min broder (Bröderna Brothers) Har jag fått uppleva så mycket, dansbandsfestivalen i Mariestad. Men också ett år med en del sorg i höstas då en god vän lämnade oss alla för tidigt. Hur ljus och stämningsfull dagen och begravningen var. Jag har kommit en annan medmänniska mycket närmare. Jag har motionerat en hel del, bloggat massor, samlat på frimärken, Varit på två fina välgörenhetsgalor som Åsa Karlström anordnat där alla intäkter gått till behövande. Ja 2015 har givit mig så mycket nu tar jag ett andetag ser fram emot 2016 och vad det har att ge mig. Jag hoppas jag och de i min närhet familj och vänner får vara friska och krya. och avslutningsvis en tillönskan om en värld i frihet och ett samhälle så långt bort från alla hårda ord. Och att vi alla kan göra något för att hjälpa utsatta människor på flykt så lite kan göra så stor skillnad. Från mig till er alla mina vänner och ovänner om jag nu har någon sådan ett GOTT NYTT ÅR. Kram & Kärlek från Mikael. P:s en längre årskrönika kommer i början av nästa år i bloggen.

 

 

Foto tur med broder!

 

 
 

Vädret ute var magiskt vacker soligt ett par minusgrader strålande solsken en dag som gjord för fotografering. Både jag och broder var lediga från våra jobb så jag ringde honom. Så fort jag uppdaterat bordtennisklubbens hemsida klart kan jag hämta dig så åker vi ut och fotograferar. Ja svarade han var med direkt. Jag jobbade vidare lade in all text och bilder på hemsidan det är så kul att pyssla med. När det så var klart borstade jag tänderna plockade ihop mina grejer och styrde hem för att hämta min broder. Vädret var så perfekt och vackert. Stannade till och fyllde luft i mitt ena däck sedan åkte vi iväg. Söderut bestämde vi oss för mot Revsand som skulle bli det första stoppet. Det är en camping med en fin badstrand. Där parkerade jag och vi tog en massa fina bilder där.

 
 

Jag var klar Markus likaså vi åker vidare. In i bilen starta motorn sedan rulla iväg mot Hults sommarhem som ligger så vackert och fint invid Vänerns strand. Jag fick kuta till utedasset sedan var jag med på banan igen. Så rogivande och vackert där vi strosade fram jag och broder med våra kameror. Tog så många bilder för det var så vackra vyer och ställen att föreviga på bild.

 
 

När vi kände oss nöjda så åkte vi vidare mot ett ställe som heter Baggerud känd för sin natur men också för dess klippor. Så vackert då jag rullade ner och parkerade bilen. Solen stod högt på en nästintill klarblå himmel. Tog en hel del fina bilder där och testade lite andra inställningar på min kamera med. Fick på så vis ett helt annat ljus i bilderna. Det enda som jag saknade var lite kaffe men man kan inte tänka och få med sig allt. Faktum var att jag hemma bryggt på kaffe men det såg så blekt och skumt ut.

 
 

Hittade ett perfekt ställe och läge därifrån kunde få riktigt fina bilder. Ställde upp mig själv så även jag fick chans att vara med på någon bild. Hämtade mitt stativ för jag och broder skulle göra en liten video hälsning som vi gör då och då. När det var gjort packade vi ihop och styrde vidare på vår lilla tur.

 
 

Ner nu till Visnum Kil som det heter på väg mot Medhamn. Det är så enormt vackra omgivningar och natur här där vi åkte runt med bilen. Stannade vid den gamla skolan och gick runt där och tog lite bilder. Solen började svänga om och långsamt gå ner så det gav ytterligare en fin dimension i bilderna vi tog. Vi tog de sista bilderna innan vi åkte in till Nybble och dess bar för att äta mat kebabtallrik som vara utsökt god helt fantastisk. Nu återstod bara att rulla milen hemåt nöjda med denna dag och foto tur var jag och broder.

 
 

 

Fridens Mikael.

Mycket folk annandag jul Matz Rogers i Forshaga folkets hus!

 

Först ska jag säga att meningen var att Jenny Saléns skulle ha spelat i Forshaga folkets hus men de fick tyvärr ställa in då deras trumslagare hamnat på sjukhuset. Med ljus och lykta försökte de finna en trumslagare som denna kväll kunde vikariera med dom men när de inte fann någon fick det ställa in. Men för den skull blev INTE dansen inställd istället var det Sunne pôjkera i Matz Rogers som fick rycka ut och spela istället.

 
 

Jag var flad att åter se och träffa dessa grabbar. Fixade lite här hemma och tog mig en liten tur ner till stan för att lämna in tipset men hur det gick ska vi prata tyst om hihi. Åkte sedan hem och började förbereda mig för denna danskväll min vän Carina skulle också följa med på dansen liksom mor, far och min broder. In i duschen sedan på med kläderna valde en fin ljusrosa skjorta sedan en svart väst och till det en svart fluga det är ju i juletider nu. En sista koll allt var med så for jag iväg och hämtade min vän innan vi åkte hem till de andra.

 
 

Stunden senare satt vi alla i bilen på väg mot Forshaga. Glädjande stod där mycket bilar på parkeringen då vi kom fram detta bådar gott. Patrik ordningsvakten hälsade oss välkomna och i luckan satt Inge och tog emot entrén han hälsade oss också välkomna. Nu var vi på plats och nu skulle dansen ta sin början. Grabbarna kom ut en efter en de blev så glada av att se oss där. Dansfolket strömmade in i lokalen en applåd så tog Janne bakom trummorna micken och hälsade alla välkomna. Vi heter Matz Rogers kommer från Sunne vi ska spela upp till dans i afton och vi ska börja med två lugna låtar Låt en morgon vakna därefter Kärleken ska vinna. En, två, fyr så var det igång mycket folk från start det var en härlig syn.

 
 

Applåder efter första dansen det där gick ju bra vi ska öka på farten i nästa dans Har jag sagt till dig idag därefter Du har gjort min gråa värld till guld igen. Ulf Gullbrand hängde på sig saxen för att tuta i den. En dam dansade förbi och gjorde tummen upp många glada ansikten dansade förbi. Nu ska vi spela en riktig klassiker Ulf ska sjunga främling sedan kommer Håll mig. Jag bjöd upp min vän Carina till en dans så underbart dansa runt till en av mina absoluta favoritlåtar. Lucky lips och Kom stanna kvar nu gick det undan både på scenen och ute på dansgolvet. Nu var det dags för KG Kalle Örtlund att få briljera och visa vilken suverän gitarrist han är i en låt som heter Tomegrend 14 det gav mig rysningar i hela kroppen. Vilket gitarr spel lysande och efteråt var det som publiken inte ville sluta applådera. En stor lirare det där mäktigt är ordet. Lite sax i välkända Rosegarden nu blåste åter Roger och Ulf tillsammans som är ett så starkt kännemärke för Matz Rogers orkester.

 
 

Lite lugnt igen så ni får kramas manade Janne bakom trummorna till publiken Green, green grass of home följt av Somedays are dimonds somedays are stone. En herre höll ömt i sin fru där han dansade runt på dansgolvet. Åter dags att hänga på sig saxarna blåsa till i Lätta bubblor en riktigt fin låt dubbla saxar gör så mycket och är så starkt förknippat med dansband. Krama mig igen denna fina gamla Thorleifs låt kom och nu var det så dags för lite gammaldans innan pausen. Vi gick en trappa ner grabbarna in och fick tacos gott smakade det. Halvtimmen senare tog Janne micken ja då kära publik då var Matz Rogers åter på scen vi ska smyga igång det hela med Gå inte nu följt av Seeman. Sekunden senare var dansgolvet åter fullt av dansglada Värmlänningar och övriga. Så fint tutat i saxarna till publikens glädje.

 
 

Kan du hålla dom orden som du sagt kan du förtrolla mig sjöng Roger med sån övertygelse. All världens rosor innan det blev musik från Norge Ljus och värme sedan åter dags att ta fram saxarna i harbour lights. Det kom så många fina låtar under kvällens gång en två fyr Sången till livet sjöng Christina Lindberg den kom nu. Välkända toner en välkänd låt Nyanser. Detta var en mycket in danskväll med ett av de bästa dansbanden Matz Rogers. Livet det har varit gott mot mig jag har allt som man kan önska sig och det stämmer. En lördagskväll , Värmland och Forshaga. Cuba libre från Lasse Stefanz repa. Nu skulle jag få min favoritlåt deluxe En silverslant för dina tankar dessutom med dubbla saxar. Jag var i sjunde himlen och oj, oj, oj så stort så övermäktigt. Vilka lirare inte så konstigt att dessa grabbar gav mig 2014 års bästa danskväll. Kära, kära underbara publik det är dags för oss att spela upp till kvällens sista dans men vi vill tacka alla ni som kom hit och dansade. Tack till Inge och personalen. Min vän Carina var så enormt nöjd med denna kväll. Applåder från publiken Vår kärlek är som havet innan det blir Alla underbara stunder. Så lugnt gled dansparen fram så även jag fin, fin avslutning. Men publiken gav sig inte de ville ha mera vi ska ge er en snabbis Guitar boggie. Sedan var allt slut och över vi stannade kvar och snackade lite med grabbarna. Vilken kväll vilken underbar danskväll. Vi önskade alla där Gott Nytt År och tackade för denna säsong.

Fridens Mikael.