Samzons bjöd på en fin danskväll i Storfors Kulturhus

 

För fyrtio år sedan närmare bestämt 1977 började dansorkestern Samzons att spela. Utgångsorten är Norrköping och jag tycker det är riktigt stort och respekt för en dansorkester som varit verksamma i så många år och åkt land och rike runt för att spela upp till dans. I dagens laguppställning är det Conny Adamsson som varit med längst och spelat han basar , spelar gitarr och sjunger, De övriga är Krister Karlsson, Jerzy Garcarz , samt Mattias Berghorn som hoppar in då han kan vikariera bakom trummorna han spelar annars i Jontez de fyra tillsammans bildar Samzons. Det är en av mina absoluta favorit orkestrar just för deras sätt att spela så genuin mogen dansmusik med så många fina melodier som värmer i själ och hjärtat. Jag låg på soffan hemma och slappade kikade på fotboll på tv:n vilket är skön avkoppling. Lagade mat mos och korv som smakade mycket gott. Började sedan att förbereda och göra mig klar duschade och rakade mig plockade fram kläderna jag skulle ha och packade ner dom.

 
 

Sedan cykelhjälmen innan jag cyklade ut till mina föräldrar. Jag och broder skulle låna pappas bil och åka iväg själva. Storfors här kommer Bröderna Brothers så var vi på väg och det var en fin väg inte så mycket trafik så det gick så smidigt att styra dit upp. Parkerade och steg in där satt Sven och Kerstin som vanligt dessa underbara arrangörer alltid så vänliga och trevliga. Hej på er pojkar sade de i kör. Stunden senare kom Conny i Samzons hej har vi sådant celebert besök av bröderna då är det bäst att vi spelar fint ikväll då. De andra blev också glada av att se oss tjenare på er Bröderna brothers sade Mattias. Upp på scenen steg dom och gjorde sig redo klockan slog fem. Mattias räknade in till aftonens första dans Jag tror på kärleken sjöng Mattias och ut på dansgolvet gled dansparen i en strid ström. Så lugnt och fint inledde dom och publiken dansade på applåderna är kraftfulla och värmande efter första låten.

 
 

En dag den sommaren signerad Anders Nordlund Fernandoz sångare tillsammans med Peter Månsson. God afton kära publik underbart att åter vara här i Storfors och spela upp till dans för er. Hoppas vi ska få en fin kväll tillsammans här fortsatte Conny. Vi ska öka farten lite grann i nästa dans Låt din kärlek växa sedan klämmer vi i med Om du vågar och vill. Några buggade de flesta dansade vidare och precis som jag och broder bara njöt av musiken. Sea cruise höll farten uppe innan det blev dags för aftonens första gammal en schottis kom. Så är det dags berättade Conny för herrarna att ta fram sina saxofoner och blåsa tillsammans i Amapola sedan tar vi Corrina Corrina. Så underbart vackert det låter när de blåser detta är verkligen rörande. Så låter så vackert så stämningsfullt när Krister och Jerzy blåser tillsammans de fick välförtjänt rejäla applåder av publiken efteråt.

 
 

Åter en låt hämtad från Fernandoz repa Små, små pojkar stora män vad det dags för att spela. Efter denna låt tog Mattias vid och klämde i med Galen i dig en gammal Thorleifs låt. Conny presenterade mjukt och fint nästa dans en klassiker Nyanser och i lag med den tar vi Saknar dig. På någon sekund var dansgolvet fyllt med massa härliga trevliga, fina människor. Jerzy hängde på sig  sitt draggspel. Ett äldre par skyndade fram och bara öste beröm över Samzons. Jisses vilken publik ni är helt otroliga. Tusen tack från hjärtat på begäran de får vi alltid från bröderna Så ska vi spela Mona Gustafssons Drömmarnas tid är förbi. Då blev jag och broder mycket nöjda och glada. Jag vill bara va en gammal man innan Conny aviserade att de skulle spela en kaffe vals innan paus. Så fint de spelar och danspubliken bara njöt för fullt. Jag och broder gick in slog oss ner nu skulle kaffe smaka mycket gott och en smörgås. Halvtimmen senare stod de åter på scenen Samzons och drog igång det igen med Blå var den stjärnenatt så fint det blåser i sina saxofoner Jerzy och Krister.

 
 

De ensammas promenad Arvingarnas låt kom som nummer två i denna dans. Applåderna var många och kraftfulla och Conny han såg så nöjd ut där han stod och spelade. Nu ska vi öka upp på farten När countryn kom till Skåne varsågoda. Nu byttes stilen från foxtrott till bugg. Kärlek och längtan är en av de finaste och bästa låtar på Samzons repertoar som de spelar. Mattias klämde sedan i med Om änglar finns. Vi har lovat mer kultis Pariserpolka och åter så åkte dragspelet fram och Krister tog klarinetten och spelade. Inte så vanligt med klarinett i en dansorkester men desto roligare för mig som lyssnar.  Vi ska nu bjuda er på och spela en Christer Sjögren låt Livet det har varit gott mot mig efter det ska Mattias sjunga om Tusen ängars blommor. Ett äldre par gjorde sig redo att dansa iväg och damen log mot grabbarna det här gör ni så fantastiskt bra. Så tog dansen sin början och runt på dansgolvet gled dansparen och bara njöt. Ja kära publik sade Conny vi är i Värmland då ska vi också spela Vikingarna Kan man älska nån på avstånd denna gigant till låt som blivit så stor.

 
 

En lugn dans byttes ut mot en snabbare Peppelinos bar innan Krister och Jerzy åter hängde på sin sina saxofoner och blåste så fint i Forever and ever det låter så mäktigt och så storslaget med dubbla saxar tycker jag. Alla danskvällar har ett slut så även denna vi har nått fram till sista åket sade Conny. Vi vill tacka er alla som kommit hit ikväll för att dansa till Samzons från Norrköping, tack till Sven och Kerstin. Sista dansen ut ska först bli Varje natt sedan Du läser mellan raderna Carina publiken svarade med att ge de en rejäl applåd. Ut på golvet gled de för sista gången ikväll och Mattias sjöng första låten innan Conny tog vid och avslutade Ja du läser mellan raderna Carina jag vill så gärna tro att det blir du och jag. Vi snackade lite med grabbarna tog de sista bilderna innan vi också tackade Sven och Kerstin och styrde sedan hemåt. Tack Samzons för en fin minnesvärd danskväll ja en av årets finaste.

Fridens Mikael. 

Utställning och vernissage för utställningen Vi är Camp Nova

 
 

Camp Nova är en daglig verksamhet inom Kristinehamns kommun som varit verksam och funnits i fyra års tid. Inom verksamheten ryms olika grupper och till denna utställning är det media gruppen och tillverket som haft ett sammarbete. Här får deltagarna möjlighet att uttrycka sig i både färg och form utifrån sina egna förutsättningar. Har jag lite på håll se det fantastiskt fina arbete deltagarna lagt ner på dessa verk till utställningen. Lite har man varit med och hjälpt till. Nu var det så dags för vernissage.

 
 

Jag och broder tog oss en skön cykeltur ner till stan för att kika på detta. Först spanade vi in paraden för att fira Drottning Christina och Kr5istinehamn 375 år som vår stad fyller i år. Sedan promenerade vi ner till galleri Vågen där hade det redan kommit mycket folk vilket jag gladde mig åt och självklart med alla deltagare som varit med och gjort verk till utställningen. Först när vi kom in var där ett par tavlor med typ blyerts skisser de är så fantastiska och något av det finaste jag sett. Många fina tavlor som deltagarna målat efter sina egna idéer och huvud. På väggen hängde en stor tavla som en kille målat jag har sett när han häll på och målade tavlan. Det är helt fantastisk med ett djup som är magiskt att titta in och ner i.

 
 

En deltagare visade glatt fina tavlor med svartvita foton som de varit och fotograferat i Björnhammar och vid gamla Strömtorps skolan. De här bilderna tog vi precis innan de började riva fortsatte han. Det bjöds på snacks och cider till besökarna. Vi tog ett sista varv några bilder så jag kunde få till detta blogg inlägg. Nöjda gick vi vidare för att fota lite denna fina höstdag sedan ta en fika på Sockerslottet som är ett fantastiskt mysigt ställe att fika på här i Kristinehamn det kan jag varmt rekommendera.

 
 

Fridens Mikael. 

Recension Elisa Lindström Roses in the rain

 

Artist: Elisa Lindström
Skiva: Roses in the rain
Skivbolag Capitol Music Group AB

Producent: Amir Aly

Betyg: 4+

 

 

Elisa Lindström kom fram och upptäcktes av den stora massan när hon tillsammans med sitt nystartade dansband Elisa´s deltog i Dansbandskampen 2010. Det var en tävling som Elisa´s vann hon har även vunnit två Guldklavar som årets sångerska vid Guldklavegalan i Malung, Let´s dance och Körslaget är andra tävlingar hon vunnit.  Nu har Elisa spelat in och släppt ett nytt soloalbum sitt andra och hennes första helt på engelska. Detta är ett album som doftar country och det inleds med Save my day en svängig historia och låt som sätter tonen för resten av plattan. Elisa sjunger bättre än någonsin så stark, kraftfull och så rent och klart sjunger hon. Titelspåret Roses in the rain är så medryckande och den vill man bara dansa loss till. Den låten gick rakt in i hjärtat direkt. Singeln To the radio är härligt country gung som lyfter plattan ytterligare. Elisa har en otrolig charm och en stark scennärvaro hon sjunger så menat och hennes budskap når ut till alla och berör alla och en var.

 

I låten ”I don´t belive in love anymore” Plockar Elisa fram hela sitt register och visar varför hon fått så fina utmärkelser som årets sångerska. Denna låt hör till ett av skivans starkaste spår tycker jag. Hon når det högsta höjderna och hon briljerar med sin fantastiska röst som en porlande bäck sjunger hon ut varje ton och ord. Martin Almgren som vann Idol gästar och sjunger duett med Elisa i låten It´s over. Denna platta har en härlig mix och country doft i soundet tycker jag.

 

Tolvspår där lite fartigare låtar samsas med lite lugnare ballader allt är så snyggt producerat av Amir Aly. Comes and goes är skriven av Sulo Karlsson den sätter sig direkt vid första lyssningen. Den är så härligt medryckande och svängig. Elisa visar upp hela sitt register på skivan och ett par av spåren har hon varit med och skrivit det ger också skivan sin personliga utformning och prägel. I just want to come home skriven av Pelle Ankarberg/ Sara Nordenberg och Elisa själv är en otroligt stark och fin ballad med ett väldigt fint pianospel. Skivan avslutas med All small things skriven av Sara Nordenberg och Pelle Ankarberg detta hör till något av det finaste och varmaste Elisa sjungit in på skiva. Åter visar hon prov på varför hon är en av vårt lands populäraste artister så mjukt så underbart vackert sjunger hon fram varje bokstav så rörande fint. Helheten är att detta är ett starkt album med många höga toppar och få dalar. Elisa klara sin första engelskspråkiga skiva med bravur. Tack Elisa för att du sprider så mycket ljus och värme på vår jord. Lägger även med ett klipp från Lotta på Liseberg där hon framförde To the radio. 

 

Mikael Redman.