Favorit i repris hösten i bilder

Väljer en favorit i repris när vi nu går mot en mcket fin årstid (Hösten) Då singlar löven sakta ner från trädens grenar ner mot marken. Då solen tittar fram färgar den allt i så många olika fina färger likt regnbågen eller Pride flaggan målar den upp vårt landskap och natur i så många olika färger. Det är en årstid jag tycker så mycket om att vara ute och fotografera på. Bjuder här på en kavalkad av gamla höstbilder som jag genom åren fotograferat.
 
 
Alla dessa färger och fina platser med som jag åker till är så rogivande balsam för själen brukar man kalla det för. Överhuvudtaget att åka ut och fota är så avkopplande för kroppen. Att promenera runt i vacker fin natur är svårslaget. 
 
 
Fridens Mikael.

Varmt, trivsamt, dansglädje med Matz Rogers i Storfors Kulturhus

 

Från Sunne här i Värmland från hjärtat av Fryksdalen kommer de stiliga kavaljererna och spelemännen i Matz Rogers orkester. Ja det utgår från Sunne med medlemmarna bor lite utspritt i Värmland. Min broder Markus valde att åka till Karlstad på en annan dans så jag mor och far skulle åka till Storfors. Efter middag och lite vila blev det så en dusch sedan börja svida om och klä upp sig för dansen. Redo var vi alla och mot Storfors kulturhus vi for. Ganska lugnt med trafik på vägen där vi rullade fram. Till Storfors vi kom ett kort stopp för att tanka bilen sedan rullade vi fram.

 
 

Vädret ute var strålande så idag kommer nog mycket folk och när vi kom fram stod där redan mycket bilar detta bådar verkligen gott. In och där satt Sven och Kerstin alltid lika glada och hälsade oss och alla andra välkomna. Grabbarna i Matz Roger blev lika glada de att se oss. Kom in så får ni kaffe sade de direkt. Lite snack medan de bytte om de tackade så mycket för allt fint jag gör och skriver om dom på nätet och i min blogg. Det är så kul att skriva svarade jag ja fortsätt med det ja jag ska aldrig sluta skriva sade jag tillbaka. Klockan drog sig sakta mot fem jaha då är det dags. In i danslokalen strömmade dansparen uppställda och klara redo för att dansa loss. De gav Matz Rogers en rejäl applåd innan de började spela. Hej på er allesammans så kul att se så mycket folk här ikväll Galejan Storfors. Vi heter Matz Rogers vi ska för er spela dansmusik i afton. Lite lugn början Is it wrong fölt av Thomégrend 14 varsågoda. Ut på golvet styrde dansparen så vant i samma riktning färdades de. Ulf Gullbrand och Roger Andersson stod framme och bara njöt med sina instrument och se denna syn av människor som dansade förbi de på dansgolvet. Rejäla applåder efter Kalle Örtlunds fina gitarrspel som är magiskt. Tackar, tackar publiken ville inte sluta klappa i händerna. En dans på rosor och Vilken underbar dag idag.

 
 

Bugg blev dansstilen nu och alla trivdes så enormt. Nyanser och sedan åkte saxarna fram och på Roses of picardy blåste Ulf och Roger så vackert ihop. Jag bara älskar när dessa herrar blåser saxofon samtidigt. Jaha då är det dags för en gammal dans en schottis ska vi börja med. Applåder och visslingar vilket drag det var på publiken. Sen kom Nå og hele livet en lugn riktigt fin låt och nu dansade alla så nära så tätt. Lennart stod så tryggt bakom sina klaviaturer och spelade Janne satt bakom trummorna och trummade där emellan skötte han snacket. Nu ska vi spela en favorit hos många Ulf ska få sjunga Främling sedan kommer håll mig. Så inledde han med de välkända raderna kanske log hon mot sin bild i spegel kanske såg hon mig i ögonvrån. Många i publiken sjöng med de kunde texten till låten. Åter dags för en gammaldans en Hambo denna gång. Fram med saxofonerna i Carolina moon så rysligt vackert de blåser och spelar.

 
 

Många som dansade förbi scenen gjorde tummen upp. Vilken fin kväll vi fick ss serverade. Kan man älska nån på avstånd innan det var dags för kvällens paus. Vi gick och drack kaffe åt medhavd macka som smakade mycket gott. Sen var vi redo orkestern var också redo ja de återkom till scenen. Glada och nöjda med kvällen. Gå inte nu ska vi inleda med sedan ska herrarna få bjuda på Seeman. En två fyr så var dansen åter igång. Så sakta gled de fram över dansgolvet likt en segelbåt på en spegelblank sjö. Kan du hålla dom orden nu  blev det åter bugg Roger sjöng för allt var tyget höll. Ljus och värme med sån känsla och värme i allt. Ja då tar vi en Pariserpolka kära publik. Sedan hängde grabbarna åter på sig saxofonerna och blåste till i Du gav mig livet en fantastisk låt som Git och Kellys framförde. Mora klockan vilket drag en äldre herre buggade så att svetten blänkte i hans panna. Tuta, tuta sax innan det var dags för kvällens sista dans. Ja underbara publik vi har nått vägs ände vilken danskväll vi haft ett stort tack till alla som om för många har ni varit. Vi i Matz Rogers vill er alla tacka och självklart Sven och Kerstin. Lite snack med grabbarna som var jättenöjda med kvällen. Kul att de går så bra för oss sade Ulf helt ofattbart. Vi tackade för oss och styrde hemåt.

Fridens Mikael. 

En tur lite bilder en fotbollsmatch lite fler bilder i Väse

 
 

Brukar ganska ofta surfa in på sajten svenskfotboll och där kolla vilka matcher som spela idag i mitt landskap Värmland. Idag (Läs lördag) fanns en hel del alternativ så jag bestämde mig för att ta en tur till den lilla orten Väse. Deras fotbollslag IFK Väse huserar och spelar i division sju östra tyvärr har de under säsongen inte lyckats vina någon match. De har två oavgjorda matcher. Nu skulle de ställas mot och möra Nordmarks IF. Nordmark är med i toppen och slåss om en plats i sexan nästa säsong. Jag styrde iväg för att tippa innan och sedan rullade jag mot Väse.

 
 

När jag kom fram parkerade jag bilen och gick runt och tog lite bilder. Det tråkiga var att de åter lagt ner affären det är många som genom åren försökt hålla affären vid liv utan att lyckas. Gick och tog kort på det gamla stationshuset och vandrade sen mot pizzerian för att där äta en pizza.

 
 

Efter denna måltid var jag redo för att rulla fram till fotbollsplanen där matchen skulle spelas. Guståsvallen heter planen och ligger väldigt mysigt och fint. Solen värmde så gott och på träden målades upp i vackra färger. Så tog matchen sin början. Efter drygt tio minuters spel fick en spelare i Nordmark rött kort och blev utvisad.  Matchen började lite trevande från båda lagens sida. Men med en man mer på plan tog hemmalaget Väse ledningen med 1-0 en ledning man höll till halvtidspausen.

 
 

Mycket intressant jag gick in i klubbstugan för att köpa mig en kopp kaffe. Passade på att kika på alla vimplar som hängde där inne. Missade då domaren blåste igång andra halvleken som knappt han att börja innan gästande Nordmark kvitterade till 1-1 i matchen. I matchminut femtio gjorde gästerna 1-2 och minuten efter kom så även 1-3. Nordmark tog över spelet mer och mer och fortsatte trycka på mot Väses försvar och mål i matchminut 61 kom så 1-4. Det var spiken i kistan för Väse orkade inte resa sig efter detta mål. I matchminut åttio sju kom så sista målet 1-6 en övertygande seger för gästerna i Nordmark. Nu kommer sista omgången avgöra vilket lag som följer med IFK Kristinehamn upp till division sex.

 
 

Åkte sedan vidare efter matchen till Väses kyrka för att ta lite bilder där och vid hembygdsgården. En riktigt fin lyckad dag och eftermiddag som nu övergått i kväll blev det. Jag styrde sakta bilen hemåt nöjd efter denna eftermiddag och en mycket trevlig trivsam fotbollsmatch.

Fridens Mikael.