De é freda!

Så har det åter gått en vecka ännu en arbetsvecka och det känns som tiden bara susar fram i en raketfart. Man hinner inte blinka förrän det åter är fredag. Men detta har för mig varit en mycket trivsam och givande arbetsvecka där jag fått lära mig en hel del. Har man ett sådant arbete som jag har så lär man hela tiden och man lär också att aldrig ta något för givet. Känns som jag hamnat rätt i livet med val av vad jag vill göra/jobba med. Detta har givit mig som person och människa så otroligt mycket jag har fått så mycket mer kunskap och känner att jag växt som människa. Det är aldrig fel med en bredare och djupare kunskap. Håller nu på att lite på egen hand läsa på mer om olika diagnoser och funktionshinder för att på så sätt lära mig mera. Har börjat ett litet eget projektarbete att ta någon timme var dag att sätta mig ner och jobba lite på egen hand och läsa på mera.

Snö.Massor med snö.Vinter.

Snö.Snö.Snö. 

Måste också i denna skrivarstund sända ett STORT GRATTIS till lag Anette Norberg som försvarade sitt OS guld i curling från Turin. Vilket lag vilka underbara tjejer hamna i pressade lägen men ändå vända och sedan stå som slutsegrare överst på prispallen med guldmedaljen runt halsen. Man känner så starkt och så mycket för dessa tjejer sedan är curling i sig en mycket trevlig sport att titta på. Det är nog lite som skidskytte man tittade inte så mycket förut men när Sverige fick fram världsstjärnor då började alla intressera sig och titta. Många är lite medgångs som följer vindarna vartåt det blåser så går vi dit vi vill sticka in huvudet av nyfikenhet för att se om det är något som intresserar. Och då föds ett intresse att vilja lära och se mera. Anette är så enormt duktig att leda och plocka fram det bästa och hamnar dom i en svår situation under matchen så är hon så duktig på att lösa problemet. Nu ska det bli spännande att se och följa hur hon tänker angående fortsättningen men än en gång ett stort grattis till ett OS guld i curlingens hemland för i Canada är curling en stort sport.

Jag ska fika.Fika.Fika. 

De é freda och det är inte helt fel känns ganska skönt efter att man jobbat en hel vecka. Jag har en rutin att varje fredag brukar jag bada här hemma till tonerna från Thorleifs. Dom brukar jag alltid stätta på i min dvd spelare och lyssna på medan jag varvar ner slappnar av i hela kroppen i mitt badkar. Detta har följt mig i snart 3 års tid att jag göra denna ritual varje fredag men ibland kan jag rucka lite på det men som ofta så klockan fem så badar jag en bra start på helgen tycker jag. Tittade på Let´s dance och min favorit Molly Sandén klarade sig kvar en vecka till vilket gjorde mig mycket glad. Nu känns, syns och märks det att det inte är långt kvar till finalen det blir hårdare för varje vecka som går. Det är många som är grymt duktiga men det ska man vara om man överlevt och klarat sig kvar så här länge i tävlingen. Jag kommer fortsätta rösta på Molly varje fredag.

 

Lördag:

 

Vaknade i morse vid halv nio vilket kändes skönt var ju uppe i natt och tittade på den spännande curlingfinalen så man kom i säng lite sent. Men vad gör det då Sverige tog OS guld. Bryggde på lite kaffe och satte mig sedan och fyllde in travet och tipset så nu får man som alla andra lördagar hoppas på den där turen. Åkte sedan ner och köpte torkarblad till bilen då det ena gått sänder det är viktigt att ha en bra sikt så man ser då man kör bil. Sedan bar det ner till staden för att köpa tandkräm har hittat en på apoteket som är så god i smaken och frisk för mun och tänderna känner jag. Zendium cool mint heter den och den kan varmt rekommenderas. Blev efter denna lilla tur fika sugen så bilen styrdes mot ett nyöppnat Café som fått namnet ”Kometen” Det är b.l.a  en kille som jag känner som heter Jörgen som öppnat det. Riktigt trivsamt och mysigt var det och gott kaffe och en lite kaka eller bakverk med strössel på som var mycket gott. Det som också är bra är att allt bröd är själv bakat inget halvfabrikat här inte. Hit kommer jag tillbaka och fikar. Det är så mysigt då det är lördag att gå ut och ta en fika då man är på stan och gör sina små ärenden. Vill önska Jörgen och hans hmm som jag ej kommer på namnet på nu all lycka.

Fika.Fika.Kometen.

Tippa.Jag.Vinter. 

Så är det omstart i elitserien i ishockey och det ser inte så ljust ut för mitt favoritlag Södertälje. Men jag har inte gett upp hoppet än det gäller att ha full fokus på dom matcher som är kvar att spela och inte snegla på främst Timrås matcher och resultat. Optimist som man är så hoppas man ju att dom ska klara sig utan att behöva spela i en oviss kvalserie som ser ut att bli väldigt tuff och jämn. MEN man har ett stort hjärta för SSK som klappar så hårt och har gjort det i så många år nu. Sedan bär det av mot Forshaga folkets hus ikväll (Läs lördag) OM vädret tillåter på en förhoppningsvis trevlig danskväll med Stensons från Skåne. Minns förra året då dom spelade i Forshaga vilken kanonkväll det blev och ganska mycket folk. Nepp nu är det dags att förbereda och planera vad jag sak äta till lunch idag kanske skulle ha kollat mitt kylskåp eller frysen innan jag åkte till stan förut hihi. Bjuder på några bilder från mitt arbete för att visa hur mycket snö vi har där. Ha det gott alla läsare.

 

Fridens Mikael.

En lugn helg, Åter en måndag!

Denna helg som varit så har jag bara slappat här hemma och verkligen kopplat av och bara njutit. Inte haft en massa projekt eller göromål jag har tagit dagen lite som den kommit. Sedan har det varit skönt att jag inte haft någon danskväll eller längre bilfärd inplanerad då vädret är som det är. Man behöver ha sådana här helger bara få koppla av och varva ner. Så i fredags då jag stämplade ut från jobbet så kändes det så otroligt skönt. Åkte hem och tappade i vatten som vanligt och tog mitt fredags bad. Varje fredag då jag kommer hem från mitt arbete så brukar jag alltid bada och samtidigt lyssna på Thorleifs. Detta är något jag gjort ganska länge och det har för mig blivit som en liten tradition här hemma. Känns som en skön start på helgen med att få slappna av i hela kroppen. Sedan blir det att slötitta lite på tv:n och en sväng vid datorn i väntan på Let´s Dance. Det är typ så en fredagskväll ser ut och är hemma hos mig. Ganska skön och avslappnande tycker jag.

Fotboll.Fotboll.Fotboll. 
Jag.Hemma.Hemma.

Denna helg har det även snöat en hel del här i Kristinehamn där jag bor. Det är precis som det inte skulle räcka med all snö som redan kommit. Men jag klagar då inte jag älska snö så det är så vitt och vackert ute nu. Sedan är jag ute och går mycket nu med min kamera och fotograferar en hel del. Var i lördags hem och hämtade broder sedan styrde vi till Environiq arena för att se på Hallvärmländskan i fotboll då vårat fotbollslag skulle vara med IFK Ölme. Dom vann förra året så dom hade att försvara i år och det gick vägen dom vann sina matcher och fick spela finalen vilken gick mycket bra. Det är såklart att man längtar till premiären då man får åka ut till IP och se Ölme spela. Och årets trupp ser intressant ut och dom har även fått en ny tränare det är en kille som heter Benny Fredriksson en kille som även spelat i IFK Ölme. Man är mycket optimistisk inför säsongen. Men ser jag på vädret så känns fotbolls premiären långt borta men förhoppningen är att snön ska ha försvunnit till dess. Fotboll är ju något som verkligen hör sommaren till och jag är en kille som ser ofta och gärna på fotboll.

Stenfallet.Stenfallet.Stenfallet. 

Tittade även på melodifestivalen i lördagskväll men gud så besviken jag blev det var inte mycket att ha. Riktigt dåliga låtar men gillade Timotejs låt som gick till Globen samt rock tjejerna. Annars var det tamt och riktigt uselt. Har väl på senare år aldrig riktigt gillat schlagern mer än Sonja Aldéns låt för att du finns och Sanna Nielsens Empty room. Passade på att pyssla lite här hemma och plocka undan lite lådor med frimärken som jag ska gå igenom när jag får tid till det. Tiden är något man ibland önskar att man hade mer av men, men jag är glad för den tid jag har i mitt liv. Tog igår en skön långpromenad genom mitt område där jag bor sedan runt Stenfallet där jag växte upp som barn och bodde i många års tid. Det är så många känslor och minnen som kommer fram då jag är ute och går här dagiset och parken där jag lekte som barn. Det är ett fridfullt lugnt område som jag bor i och som jag är glad att bo i. Har nu i år bott här i samma lägenhet i tio år det är inte illa. Och så blev det så måndag igen och det känns skönt vet att många inte tycker om måndagar men det gör jag. En ny arbetsvecka står för dörren då och det känns härligt. Jag är så tacksam att jag har ett arbete att åka till och ett arbete där jag trivs och känner att jag utvecklas som människa där jag får en djupare kunskap inom mitt arbetsområde. Annars händer inte så mycket denna vecka ska iväg ikväll (Läs tisdag) och spela bingo med tjejen som jag är kontaktperson åt det ska bli skoj och trevligt annars har jag inget speciellt inplanerat i min kalender.

 

Fridens Mikael.

OS i Vancouver!

OS
Just nu pågår OS för fullt borta i Vancouver jag liksom säkert många andra sitter hemma och följer spelen. Jag försöker titta på det mesta som jag hinner med och kan titta på tidsmässigt. Och det första jag känner är så stor beundran för Anja Pärson att först åka och det där otäcka fallet för att sedan åka igen och ta bronset. Vilken enastående bragd av denna Tärnaby tjej vilken vinnarskalle och kämpa anda hon visar upp. Vi var nog många som höll andan då hon flög och kraschade som hon gjorde i störtloppet. Men sedan fick man en stor lättnad av att höra pappa Pärsson prata och meddela att det efter omständigheterna gått bra. Anja är en av våra största idrottare som vi har i landet hon har vunnit i stort sett allt man kan vinna. Det går som sagt inte göra annat än at fullkomligt älska Anja och glädjas med henne. Hon visar och är som bäst när det väl gäller denna gudomliga Tärnaby tjej. Att jämföra henne med Stenmark är så där tycker jag ingen kan bli större än Stenmark. Oavsett resultat så är Ingemar nummer ett för mig men Anja är stor på sitt sätt och en fin förebild för många.

Anja.Kalla.

Anja.Kalla. 

Men OS Är inte bara Anja Pärsson det är så mycket mer skidskyttarna, längd skidåkarna, curling damer och herrarna det är självklart TRE Kronor. Och det är fantastiskt att ett land som Sverige kan få fram så duktiga världsstjärnor och idrottare man imponeras av dom alla. Skidskytte är en sport man inte ägnat en tanke åt förut eller ens vilja titta på förrän Magdalena Forsberg kom nu vill alla se den sporten. Och Charlotte Kalla som är så underbar och en mycket go tjej. Hennes leende och utstrålning smittar av sig vi är nog många som satt hemma i tv soffan och fällde en tår då hon vann guldet. Det är då vi vågar visa känslor bli lite sentimentala jag själv är väldigt blödig av mig och visar gärna känslor. Jag berörs när det är något som händer eller någon som gjort något bra då blir man rörd och känner sig stolt att vara svensk. Frågan många ställer sig är om Tre Kronor ska klara av att försvara sitt OS guld det är inte lätt då man vunnit för då är man laget alla andra vill slå. Chansen finns även om det blir svårt då måste alla spela på sin absoluta topp. OS är riktigt trevligt att titta på men slits mellan hopp och förtvivlan. Tycker att Sverige så här långt och efter dom förutsättningarna gjort ett helt godkänt OS men som idrottare är man aldrig nöjd man vill hela tiden ha mer och mer. Bilderna är lånade från Expressen.se, Anja Pärsons hemsida samt langd.se

 

Fridens Mikael.

RSS 2.0